Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
CriticalHit #155672 üzenetére
Az MPL minden hazai WebShop/Áruház tartalmaznia kell (az ajánlatát/száll. lehetőséget) ha jól emlékszem, volt erre valami döntés/szabály alkotás valakik részéről.
Ezt elnézve, az MPL -t biztos nem választja senki sem...csakis a GLS-t inkább!
🤭
-
-
válasz
Marci112233 #155497 üzenetére
& Rowon:
Köszi!
A kérdés az, hogy vegyem meg most, még ha csak majd pl. 5+ év múlva lehet rá majd szükség, vagy ráérek majd akkor venni, ha kell is? 😆
Gondolom ezek sem lesznek olcsóbban később, így érdemes lehet megvenni és dobozában, szekrénybe eláll? -
válasz
Rowon #155489 üzenetére
Ezt néztem én is.
Kérdés a jövőre (5+ év) nézve csak VGA hajtására (majd) a 750W vagy 1000W az ajánlottabb!?Vagy vegyek majd akkor tapot, ha valóban kell is, mert fiókba állva nem sok értelme van venni? 🫢🤭 (RTX 3080 GDDR6 16GB MXM kártya van a gépbe - közel asztali szint és az ha majd kevés lesz, akkor asztali kártya lenne csatlakoztatva spéci MXM to PCIe x16 adapter segítségével, 50cm hosszú kábellel!)
-
-
-
-
válasz
MaxxDamage #155293 üzenetére
Találtam még jobbat, redditen olvastam, hogy kb. egyforma a masikkal, de nem olyan kemény a kábelek. (Ez már nagy előny!)
Seasonic Focus GX 750 Gold
-
válasz
CriticalHit #155290 üzenetére
Akkor jobb mint kell?
-
válasz
CriticalHit #155287 üzenetére
& Rowon:
Köszönöm, akkor jó is a kinézett táp.
PCIe csatik elegendők, ami a tápon van? -
válasz
CriticalHit #155285 üzenetére
😯😯😯
Ez csak a VGA meghajtásra lenne, ami az adapterre lenne csatlakoztatva.
Laptophoz lenne (egyedi megoldás) MXM portba lenne az adapter csatlakoztatva (50+ cm kábel másik végére a VGA) , proci az i9-10900K/KF (az laptopba van és 2x280W táp/adapter hajtja meg) -
Sziasztok,
Volna egy igényem és volna egy táp, kérdés hogy elegendő a célra, vagy nézzek másikat?
MXM adapter+ PCIe VGA meghajtás a cél, semmi más.
Az adapter: [link]
A tápegység: RMx Series™ RM750x — 750 Watt 80 PLUS Gold Fully Modular ATX PSU (EU)RTX 40xx , 50xx stb.. tápellátás a cél az adapterrel.
Arra megfelelő az a táp? -
válasz
syberia #118435 üzenetére
Nem azért vettem, hogy eladjam
(#118436) syberia: Abba a gépbe pont kellett egy megbízható táp (sokan a tápon spórolnak, hát ez rólam nem mondható el) kb. többet ér a táp, mint az egész gép (ügye)
A gép a padláson pihen, zacsi + karton dobozba csomagolva, 1x még lehet elő fog kerülni...MD
L -
Véleményre lennék kíváncsi. Van egy 10 év garis Seasonic Focus Plus Gold 550W táp amit a P4-hez vettem. A táp szempontjából van bármi ráhatás annak ha csak áll? (olvastam, hogy valaki írta, 5-10 évente tápot kell cserélni, mert a használat miatt elgyengül/elhasználódik) mi a helyzet egy olyan táppal amit újonnan vettem, de nem is használom, csak áll? Az 5+ év múlva is új nem?
(félre van rakva és a 10+ éves Chieftec ami volt előtte, na az is veszített az erejéből, mert OC-t nem bírta és az SS Gold táp bekerülésével ez megváltozott pl.)
MD
L -
-
-
válasz
MaxxDamage #118303 üzenetére
Kimaradt:
Full Modular feltétel és a teljes rendszer kompatibilitás / csatlakozók megléte.MD
L -
Adatlapomon lévő konfigba ha raknék egy 2.-ik ugyanolyan VGA-t, (SLi-be) akkor milyen táp kellene amivel biztonságosan használható lenne a rendszer? (hasonló sok év garos táp jöhet szóba, mint a jelenlegi 650w-os) Mit ajánlanátok?
Proci az 4GHz @ 1.3v
RAM meg 3466MHz amin használva van.MD
L -
-
-
-
alaplap (20pin ATX , 4pin CPU)
VGA (6 vagy 6+2pin) AGP-s HD3850
SSD (1db Sata)
HDD (2db Molex)
ODD (2db Molex)
+ ventiknek áramellátás, akár molexről (tehát összesen 5db molex jó ha van, de sata to molex átalakító is megteszi, ha nincs más) csatlakoztatással, vagy alaplapi (1-1 csati van azért a lapon is, össz.2db (1x)Chasis FAN és (1x)System FAN megnevezéssel)Jelenleg ott tartok, hogy Seasonic FOCUS Plus 550W vagy 650W Gold (jelenlegi főgépbe 650W Gold van és van még hozzá sok szabad kábelem (Molex) és az felhasználható lenne a P4-hez vett Seasonicba is) arra viszont már nem emlékszem, hogy FDD csati van-e rajt (1db kellene) vagy nincs?
550-es elég volna, vagy ajánlott a 650-es inkább?
MD
L -
válasz
MaxxDamage #115070 üzenetére
Ami csak 24pin ATX -es az is jó (de többi feltételnek feleljen meg), max. veszek hozzá egy 24pin to 20+4pin ATX átalakító kábelt és megoldva...
MD
L -
Esetleg Aprón található megfelelő táp ?
Amit kell tudnia (csatik)
VGA (6 vagy 6+2)
SSD (1db Sata)
HDD (2db Molex)
ODD (2db Molex)
+ ventiknek áramellátás, akár molexről (tehát összesen 5db molex jó ha van, de sata to molex átalakító is megteszi, ha nincs más) csatlakoztatással, vagy alaplapi (1-1 csati van azért, össz.2db (1x)Chasis FAN és (1x)System FAN megnevezéssel)Előre köszi a segítséget!
MD
L -
válasz
Graphics #115063 üzenetére
Hát valamit kell eszközölnöm...mert HD3850 meg CPU OC (3500+) és Ninja 2 hűtő /152mm magas/ (ezzel még húzva lesz a CPU) meg RAM OC (440MHz) stb... sok a cucc a laphoz aminek kell a kraft és az 550-es Chieftec már nem bírja el nagyon (az majdnem full ki van használva, csatlakozókat tekintve)
(#115064) MMIX: Akkor bátran mehet? (felső táp venti az elvileg befelé szívja a friss levegőt, de felső tápos házba mit szív?
) videó
(#115066) MMIX: Akkor köszi!
Nem is rég küldtem (elállás) vissza PCX-nek (meg Z9 Neo házat és egyéb táp kábeleket..)...megint onnan ne rendeljek mi? (mert elküldenek a sunyiba..lehet)MD
L -
Enermax REVOLUTION DUO 500W Gold (ERD500AWL-F) táp beszerelhető felső tápos házba is? (Chieftec Dragon (DX-01B-D-U-OP) a pontos típus) meglévő csatik miatt csak ez lenne a megfelelő és lap / cpu hűtő magassága miatt (P4) csak ez maradt... (ház+táp)
MD
L -
-
válasz
MaxxDamage #114658 üzenetére
Táp megjött ma (és ház is) és bele néztem a dobozba és szép csomagolás, kábelezés és csatlakozás is rendben. Sajnos a ház nem lett megfelelő (Zalman Neo Z9 White) így megy is vissza a boltnak (vásárlástól való elállás)
MD
L -
-
Na ez már biztosan jó lesz
(vidit is néztem) a 2x4pin CPU csati ketté szedhető és mind2 csatin jó a csatlakozó lefogató is (ami az alaplapi csatira fogja) és a 20+4pin ATX is szétszedhető, 4 molex, fdd is van meg sata is... (frankó) és 2 ventis a táp, extra szellőzést lehet neki adni, meg Gold táp így biztos jó lehet, ahogy elnézem, 3év garival árulják (főként)
Ez ajánlott darab, jó belsős? (nem ismerem a gyártót)
MD
L -
Csak 3 molex van rajt, ezzel csak ez a gondom
Meg 4+4 pin CPU csati van rajt, bár ebből az 1-ik használható és megegyezik a 4 pin CPU -val.
Nem kapható mai megbízható táp ami 100% megfelelő (csatlakozást tekintve) egy régi P4 konfighoz, vagy mi az ára? (Akár Modular/Full Modular)Tudom sokat nyafogok, de ha már ilyen 20k -t kiadok egy tápért (vagy ki tudja mi lesz a vége...), akkor a legmegfelelőbbet szeretném megvenni az adott célra. (és átalakítókat kihagyva szeretném kivitelezni) mint pl. Sata to Molex csati, vagy bármi más.
VGA (6 vagy 6+2)
HDD (2db Molex)
SSD (1db Sata)
ODD (2db Molex)
+ ventiknek áramellátás, akár molexről csatlakoztatással, vagy alaplapi (1-1 csati van azért, össz.2db Chasis FAN és System FAN megnevezéssel) és új házba még fér ez-az és nem lehet tudni mit építek még bele.MD
L -
válasz
MaxxDamage #114550 üzenetére
Sőt!
Ez sem jó tápegység nekem...
Mivel ez is fix "ATX 24pin" -es [link] , nekem ügye 20 -as kellene meg 4pin a lapra , 4+ molex , 2-4 sata , 1 fdd , 1 6+2pin vga legalább (Modu)Mit tudnátok ajánlani? (korábbi H.Sz.-eket visszanézve)
MD
L -
válasz
MaxxDamage #114520 üzenetére
Közben kiderítettem, hogy jelenleg használt táp kevés ennek a full beépített konfignak (P4), mert azt vettem észre, hogy R0 -val vannak gondok (listázásnál "Dead" a status) és most a 2db ODD lehúztam a tápot és van mindjárt R0 -m (status "Optimal") szóval akkor ezt a tápot rendelem meg , mert ez megfelelő.
továbbá, ez a táp elfér (kábelezést tekintve, elrejtenék minden kábelt) egy BitFenix Shinobi - Fehér/Kék házba ? (vagy kérdezzem meg a házas topikba is?)
MD
L -
-
-
Sziasztok,
Erről még nem gondolkodtam, de legolcsóbb (legjobb ár/érték) amit szeretnék venni hozzá és a géphez/konfighoz elegendő/megfelelő leszen és halk.
2.: Milyen gépre kötnéd: Ezt a konfigot építeném át új házba és a régi táp biztosan nem lenne megfelelő kábel hosszúságot illetően (alsó tápos ház pl.)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban? Igen, 1db 8pin a VGA-nak (HD3850 AGP) legyen és Sata/Molex is legyen bőven (2HDD , 2ODD (ezek Molex) és 1db SSD ami Sata) és legyen 1 FDD csati is. alaplaphoz 20PIN ATX és 4PIN kell. Lehet moduláris is, hosszú kábelekkel.
CPU és RAM OC is van.Segítséget/ajánlást előre köszönöm!
MD
L -
válasz
Motion_Blur #111033 üzenetére
Én a Seasonic Gold tápnál ilyet nem tapasztaltam.
MD
L -
válasz
Motion_Blur #110952 üzenetére
Megéri rá várni!
MD
L -
válasz
Motion_Blur #110940 üzenetére
Magyarul, ha az a gomb be van nyomva, akkor állandóan megy a tápba található venti?
MD
L -
-
válasz
Motion_Blur #110928 üzenetére
+ 1
Ezt én sem gondoltam volna !MD
L -
válasz
MaxxDamage #110758 üzenetére
-
válasz
Kam1kaze #110757 üzenetére
Elvileg nekem sem hiányzik semmi (csak én hittem azt) és erre ők küldik
/ami gyárilag nem is tartozék...mert ügye 7 kábel jár hozzá gyárilag, nekem meg stimm./ szóval kivi leszek mit kapok, és a 120 hó gari van rá, 26.7k -ér jó vétel volt ! /amiben benne foglaltatik a száll.költsége is/ [link]
MD
L -
válasz
MaxxDamage #110717 üzenetére
-
-
válasz
Hunork #110710 üzenetére
Szia!
Akkor én kérek elnézést !
Itt megnézve, a kábelek pontosan megvannak, de furcsa volt, hogy a pack nem "full"
/úgy emlékszem az EVGA Supernova 850w B2 az ilyen szempontból "full" volt a csomag/
(#110711) mghltm:
Amúgy a csomag tartalma igényes és külön "zsák"-ba van rakva a táp és kábelek is.
220 -as kábel nem tartozéka a csomagnak
MD
L -
válasz
KAMELOT #110591 üzenetére
Nos a Futár most hozta és szerintem hiányzik pár cable, vagy én látom rosszul ? (felbontott termék amit rendeltem ügye... 26.7k szállítással együtt)
A képen látható kábelek vannak meg és az üres helyek hiányoznak.. (2 db CPU/PCI-E , 1 db IDE/SATA)
Ami van:
Alsó:
3 db IDE/SATA (3x MOLEX , 8x SATA csatlakozás)
1 db CPU/PCI-E (2x4pin = 8pin CPU)
Felső sor FULL
M/B = Full
CPU/PCI-E = Full (4x 6+2pin PCI-E)
+ 1 db Molex to FDD cableVélemény ?
MD
L -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
MaxxDamage #110545 üzenetére
Vagy AMD R5 1600X CPU , M.2. SSD , ASUS ROG STRIX B350-F GAMING lap , 2x8GB DDR4 3200MHS Corsair V. LPX , ROG Matrix Platinum GTX 980 Ti VGA , 5 db 140-es ház FAN (3 pin) , Phanteks Enthoo Pro M (PH-ES515P) ház --->> ebbe vagy áthelyezem az EVGA SuperNova 850w B2 tápot, vagy ebbe (AMD R5 1600X konfigba) vennék új tápot és MSI K9ND2-Speedster2 konfigba maradna az.
Melyikből jönnék ki jobban / kedvezőbben ?
MD
L -
Sziasztok,
max. 20k
2.: Milyen gépre kötnéd?
MSI K9ND-SpeedSter2 , 2x AMD Opteron 2435 (12x2.6GHz) +2x Noctua NF-R8R , 32GB RAM (8x 4GB DDR2-800MHz) , Gigabyte GT1030 2GB , +Intel Series 710 SSD 300GB +HP®TS-H653R DvD-RW , DeepCool Tesseract SW házban, 5 db 120-as (LED) ventivel (4 pin PWM LEPA).
Célnak feleljen meg (megfelelő csatlakozások és kábel hosszúság)
Lehet halk / félpasszív is (ha belefér a keretbe)Előre köszönöm az ajánlást !
MD
L -
válasz
quailstorm #105700 üzenetére
Félre. ----
L
-
-
válasz
MaxxDamage #104211 üzenetére
Táp minden gond nélkül viszi!
Kérdésem az volna még, hogy 2db GTX 480 (1.5GB x2) helyére lenne 2db Gainward Phantom 4GB (4GB x2) SLi-be azt elviszi még a táp?Most mérőműszerrel néztem és 550-600W max.amit eszik a gép (Battlefield 1 , GTA5 , stb.. Gamek alatt a max.beállítható grafika mellett FHD alatt , 3GB Videó memória szab csak határt)
L
-
-
-
Sziasztok,
Még1 kérdés az EVGA SuperNova 850w B2 -vel kapcsolatban.
A 2db MSI N480GTX mellett elbír 2db (max.) 115w TDP -s CPU- t (AMD Opteron 2435) ?L
-
-
Sziasztok,
Kérdésem volna, hogy EVGA Supernove 850W B2 esetén a masodik VGA-t ráköthetem a fő szálra (2db 6+2pin csati) masik vga külön van kötve (6pin és 6+2pin 1db csatival) 2db GTX 480 (MSI Twin Frozr II)
Gondolom így gond nélkül elmegy majd?L
-
válasz
bebe159 #103364 üzenetére
Szia!
Nem fog menni.... AMD FX-6300 !?
Táp (ha) még elég is volna....az a Proci 5GHz-t szerintem nem tud!
Nekem volt pár éve FX-8350 egy FSP Raider 550w társaságában és GTX-770-OC , na itt volt húzva minden és a táp gond nélkül bírta. A kis FX 5.0GHz-t kapott és ment szépen! Igaz komoly Phanteks hűtőt vettem hozzá, meg ház is fullra beépítve 140-es ventikkel....
Nos az elképzelésedhez sok sikert!
Régen jartam már az FX topikban, de nem hinnem hogy egy AMD FX-6300 tudná az 5.0GHz-t (vagy megis!?)
FX-8350 nél is igen jó darabot kellett kifogni...hogy elbírja még az 5.0GHz-t (és ne úgy hogy 2 magot letiltasz a 8-ból)Fele OFF , így az egészet OFF-ba rakom.
L
-
-
-
-
válasz
DR|FTK|NG #102769 üzenetére
EVGA B2 850W használható 1 db VGA-val is?
Megvan új haz, 6 db 120-as venti benne , VGA csak egy van még (sajna) de táp ami a héten erkezik (33k es 10 év gari lesz hozzá) gondolom ez így jó vétel lesz. Amúgy ez a táp milyen belsős?Ahogy elnézem ez a táp kb. bármilyen géphez jó lesz a jövőben (egy vga-hoz biztosan) 10 év garis tápom még nem volt..
L
-
válasz
DR|FTK|NG #102772 üzenetére
Erdekes mód, simán viszi az a táp a kártyát. Akár maradhat is míg nem lesz beépítve a 2.-ik VGA? 3DMark tesztek tömkelege is gond nélkül lefutottak a Seasonic táp kiséretében. Táp le sem izzadt, VGA annál inkább.
(folyamatos Mark tesztek után kicsit felmelegedett, de annyira nem volt vészes, de tukortojas megsult volna rajt simán!
)
L
-
-
-
válasz
DR|FTK|NG #102769 üzenetére
Köszönöm!
Lehetőségek jók és az említett EVGA is tetszetős darab (van rajta csati bőven ahogy nézem)
Lehet egy olyan kerül beszerzésre !
Ez a konfig egy 400 -as (Seasonic SS-400H1U) táppal 1 VGA -val az OP rendszer (még) fel rakható?
/2.-ik VGA még lesz egy kis idő mire beszerzem.. ugyanezt, ugyanilyet 100% megegyezőt/L
-
Sziasztok,
Tápegység kellene.
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
● "30.000Ft alatt kéne megoldani." (használt is tökéletes PH-ról pl.)
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● MSI K9ND Speedster2 (MS-9661) alaplap + 2db AMD Opteron 2423 HE (32GB DDR2 RAM) + MSI N480GTX VGA (később SLi -be 2db)
● 1db SSD (300GB Intel) , ODD (csak mikor kell)
● Legyen megoldható az alaplap és 2db VGA teljes ellátása, csatlakoztatása (2db 6pin és 2db 8pin VGA , 24+8pin alaplapi csatlakozás , továbbá lehet rajt pár sata és molex csati is)Remélem nem hagytam ki semmit.
Válaszokat, ötleteket előre köszönöm !
L
-
válasz
quailstorm #99258 üzenetére
-
Sziasztok,
Keresem az alábbi kis (régi) konfighoz a legjobban illő ár/érték arányú tápot.
Gép amihez kellene: (talán nem hagyok ki semmit)
Alaplap: Gigabyte GA-8KNXP Ultra-64
64bit PCI-X Sata2 RAID kártya + Sata3 SSD (1db sata táp csatlakozás)
VGA: X1950 Pro AGP kártya (2db molex táp csatlakozás = 6pin fekete csati átalakító)
2db 300GB SCSI 10k rpm HDD (IBM) = 600GB RAID (2db molex táp csatlakozás)
2db ODD (DvD-RW) , FDD (2db molex táp csati , 1db fdd táp csati)Tehát: (ami kell minimum)
6-8db molex táp csati (vagy több)
1-2db fdd táp csati
2-4db sata táp csati (vagy több)még sok cucc pakolható lenne bele, de gépházba nincs hely nagyon, így jelenleg meglévő alkatrészekhez elegendő az ellátás
lapon van ATX csati (20+4pin -es külön) és nem árt ha van VGA táp csati is (6pin és 8pin)
Erős OC van a gépbe (CPU és RAM is) és a (régi fajta jó kivitelű) Chieftec GPS-550AB A táp már extra molex csatikkal van felvértezve és lehet sok neki az egy ágra jutó feszültség... megkímélném és egy jobb tápot raknék a helyére.
Sok extra dolog van a lapon és laphoz kötve (ventik, usb vezérlők...hasonlók) MT-40 ház tele van pakolva
Válaszokat, ajánlásokat előre köszönöm!
Van ilyen táp ami nekem megfelelne és nem is túl drága?L
-
-
-
-
-
-
XFX XTR 650w minden gond nélkül elvinne egy Opteron 185 (vagy FX-60) "s939" csúcs CPU és MSI GTX 480 Twin Frozr II (SLi) párost ? /gondolom csatikból is van rajt minden a megfelelő csatlakoztatás érdekében/
Asus A8N32-SLI Deluxe lapba lenne amibe van SLi-nél x16 port (2db és x16-on menne)
L
-
-
-
-
XFX XTR 650w (nem igazán kapható 35(+) környéki áron meg nem kell) mit ajánlanátok helyette?
Full moduláris a lényeg és x évig szolgáljon ki bármely konfigurációt (SLi vagy CF nem lenne rajt)Legyen rajta minden féle csati (pár molex is) sata 4db legalább, mindenféle alaplapi csati és VGA csati legyen erős (GTX480 -hoz lenne jelenleg) és 130w+ CPU-hoz (+OC) csendes és nem melegedő fajta /több fajta is jöhet, ha tud valaki/
Zalman Z11 Neo házba passzoljon
L
-
válasz
Balathruin #79113 üzenetére
Lehet, sőt biztos.
Amint lesz rá keretem, beszerzek egy Zalman Z11 Neo házat és abba elvileg pont illik is a táp.L
-
válasz
Balathruin #79105 üzenetére
Gondolom a folyamatos levegő keringés fontos a táp számára felső tápos házba/ kábelek elvileg elegendő hosszúak számomra.L
-
Érdekelne, hogy gond-e ha felső tápos házba építenék be egy XFX XTR 650w tápot /T-System MT40/ (kivitelezhető és nem okoz problémát)
L
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest