Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
A menyasszonyom számára keresünk egy új telefont, mert egy Galaxy S8+ van a kezei között, ami már nem húzza sokáig (sárga, beégett kijelző, nagyon gyenge akku).
A keret maximum 150 ezer forint lenne és a jó fotós képességek fontosak lennének. Más különleges igénye nincs, ezen felül teljesen átlagos dolgokra használná.
A Galaxy A52 5G-t gondoltam neki, de inkább rákérdezek, hogy van-e esetleg ennél jobb ajánlat ebben az árkategóriában, vagy van-e esetleg valami, ami miatt kerülni kellene ezt a telefont? Nincs márkák iránti előítélet, bár jó lenne valamilyen ismertebb brand, valamint fontos lenne az Android és a GMS megléte. Újként szeretnénk venni, valamint jó lenne, ha nem nagy tepsi lenne (bár ha elkerülhetetlen, akkor nyilván nem akkora probléma).
Köszönöm!
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Öcsém szeretné lecserélni a Lumia 630-át, mert a létező összes módon rossz/cserben hagyta már. Két kiszemeltje van, Meizu M3 Note és LG K10. Ha jól láttam, a két telefon nem igazán egy kategória, legalábbis specifikációk alapján a Meizu a nyerő. Az LG azért is játszik nála, mert korábban volt már LG telefonja, amit szeretett, és nem sokat hallott még a Meizuról, és nem is ismer senkit, akinek az lenne. A webshopokban körbenézve a Meizu kicsit drágább (45 ezer vs. 60 ezer forint), de hajlandó lenne kifizetni a többletet egy jó telefonért.
A kérdésem tehát inkább arra vonatkozik, hogy támogatottságát tekintve a Meizu is rendben van? Az extreme digitalnál vennénk, ha bármi gond van vele, csak bedobjuk oda, és ők intézik a garanciális dolgokat? Mennyire megbízható egyébként a telefon? Ahogy utánaolvastam, szeretik az emberek, és nem nagyon láttam, hogy lenne szériahibája, ettől függetlenül fenntartással kezeljük a márkát, mert még nincs személyes tapasztalatunk sem vele, sem más "kínai" telefonnal.
Felhasználás tekintetében egyébként nagyrészt a netezés-szociális média-zenehallgatás kombó menne rajta, gondolom arra teljes mértékben megfelel.
Kösz előre is!
[ Szerkesztve ]
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
válasz andrisbandi #87090 üzenetére
Kösz a tippet! Eladni nem fogja, de a két év gari sosem árt.
-
Wlac
Ármester
válasz andrisbandi #87050 üzenetére
Valószínűleg egy Huawei P8 Lite lesz. Specifikációk alapján megfelel neki, és kinézetre is tetszik.
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Egy ismerősöm keres Androidos telefont. A főbb jellemzők:
- 4.5-4.7"-os maximális képernyőméret (kis kezű lány)
- Dual Sim (lehetőleg aktív)
- Bővíthető tárhely
- Új
- Független (lehetőleg itthon venné, de két német SIM kártyával használná)
- Megbízható, ne essen szét pár hónap múlvaRAM, CPU igazából mindegy. Játszani maximum Angry Birds, az viszont jó lenne, ha általános használat közben nem omlana össze úton-útfélen. A nagyobb akku sem lenne hátrány, de már hozzászokott, hogy rendszeresen tölteni kell a mobilt. Főleg Facebook, üzenetküldők, GPS, netezés menne rajta. A kínai márkákban annyira nem bízik, lehetőleg valami ismertebb gyártó készüléke lenne jó. Pénzben 100 ezer forintot határozott meg, remélhetőleg abból már lehet valamilyen épkézláb cuccot venni.
Kösz előre is!
Wlac
-
Wlac
Ármester
Még egy kérdés: Lumia 820-at lehet még valahol venni? A legtöbb helyen már kifutott, de gondoltam, hátha tud valaki egy helyről, ami még árulja. Kösz előre is!
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Láttam feljebb, hogy ajánlottátok a Xiaomi Redmi 1S-t. Egy ismerősöm pont erről érdeklődött nálam, de nem sok infót tudtam adni neki a cégről. Ár/érték arányban tetszik neki, de bizalmatlan a "noname" (igen, tudom, hogy feltörekvő cég, de számára még noname) márkákkal szemben. A kérdésem az, hogy mennyire megbízhatóak ezek a telefonok? Ha pedig meghasal a készülék, akkor mennyire számíthatunk supportra a cégtől? Jelenleg eközött, és eg Lumia 735-ös között próbál választani, de a majd 20 ezer forintos különbség a Xiaomi felé billenti a mérleg nyelvét. Ha azonban nem jó a support, akkor inkább kifizeti a többletet, minthogy később új telefont kelljen vennie. Kösz előre is!
-
Wlac
Ármester
Üdv újra!
A Vodafonnál a Lumia 630-at 40k-ért, a 735-öt 55k-ért kapnánk meg. Tesómnak keresek telefont, aki eddig az alsóbb kategóriás droidokkal szívott, főleg a folyamatos lassulást szidta. Játékra annyira nem használná, inkább online filmezés a jellemző. Ha jól látom, a leglényegesebb különbség a két telefon között a RAM. Mennyivel nyújt többet általános használat mellett a 735, mint a 630? Általános használat alatt a böngészést, online filmezést, folyamatos YouTube-ot értem.
-
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Ismerősöm keres telefont 60k környékén. Online sorozatokat szokott nézni, illetve erőteljesen kommunikál: whatsapp, viber, skype, fb messenger. Játékok tekintetében a casual vonalat erősíti, még mindig az Angry Birds-ökkel van el. Kijelzőméret tekintetében a 4.3" lenne az ideális, de lehet kicsit nagyobb is. Ami fontos neki, az a stabilitás, mind összeszerelés tekintetében, mind rendszerszinten, ezért is mondtam neki a Lumia vonalat. Ennyi pénzért mi lenne az ideális választás?
Másfél éve volt egy Lumia 620-am, de akkor nem jött be a dolog: az értesítések egyáltalán nem jöttek, valamint több számomra esszenciális szoftver sem volt még elérhető. Ez utóbbi őt annyira nem érinti, de az értesítések igen. Ha jól tudom, hogy mostmár nincs ezzel gond, ugye?
-
Wlac
Ármester
Sziasztok! Az USA-ban vásárolt független LG L70-et tudom használni Európában is?
-
Wlac
Ármester
válasz Garada #43240 üzenetére
Viszont azt ne feledd, hogy az IOS jobban optimalizált szoftver, mint az Android, így a kevesebb memória nem jelent egyet a felhasználói élmény csökkenésével. A méret abszolút egyéni dolog, én például jobban preferálom a kis készülékeket (jelenleg egy 3.5"-os i4s-em van), ellenben testvérem 5"-nál alább nem adja. Nekem az a méret már kényelmetlenül nagy, igaz, én böngészni és filmezni elsődlegesen laptopon szoktam, nem telefonon, így nincs is szükségem olyan nagy kijelzőre.
Ha van rá kereted, akkor az én iPhone-t javasolnám, elsődlegesen azért, mert már van másik IOS eszközöd, így a két készülék között gondolom egyszerűbben megoldható a szinkronizáció, bár lehet, hogy ilyen téren az Androiddal is ugyanígy lenne, ehhez sajnos egy eszköz lévén nem értek.
-
Wlac
Ármester
Ha a GPS fontos, akkor tudom ajánlani a Nokiát. Ugyan én nem szerettem a WP8-at, de a navigáció hibátlanul ment.
Erre esetleg valaki? Összefoglalva: 40-45k, max 4.3"-os kijelző, jó kamera (nem DSLR-t akar kiváltani, de azért ne egy fókusz nélküli valami legyen), és ne WP (szóval ha jól látom, marad az Android).seagallo: ennyiért bármit kaphatsz, a kérdés az, hogy mire használnád és milyen megkötéseid vannak.
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Ismerősöm keres telefont, ebben kérném a segítségeteket. 40-45 ezer forintot szánna rá maximum, és új, függetlenen készülékeket preferálna. Androidban gondolkodik, a WP nem jött be neki.
Amit szeretne:
- max 4.3"-os kijelző
- fél giga RAM
- nagy belső tárhely/microSD-s bővíthetőség
- nincs preferált márka
- folyamatosság, ne akadjon az egész rendszer (ha jól tudom, egyes gyártók gyári szoftvere nem mindig jól optimalizált), mivel nem szeretne ROM-okkal mókolniAmire használná:
- filmezés
- minimális játék (casual cuccok, nem hardcore high-end programok)
- netezésGyorsan körbenéztem és első körben a következő készülékeket találtam:
- Samsung i8160 Galaxy Ace II
- Samsung i9070 Galaxy S Advance
- LG P715 Optimus L7 IIEzek közül valamint ezeken felül mit ajánlanátok?
Kösz előre is,
Wlac“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Kösz a tippeket mindenkinek!
Tegnap elmentem a közeli üzletbe, és végigtapogattam a kínálatot. Igazatok volt, a 3.5" tényleg elég sovány, az emlékeimben nagyobb volt anno a ZTE, de lehet, hogy csak sokat nőttem...
Végezetül egy Lumia 620 mellett döntöttem. Az igényeimnek tökéletesen megfelel, és kártyafüggetlenül is korrekt áron kapható. Csütörtökön meg is veszem, addig pedig még utána olvasgatok pár dolognak, hogy biztos ne lőjek mellé.“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Értelek, ebben az esetben független lenne jó. Szóval, összegzek:
- jó kamera
- netezés
- 3.5"
- max 100 ezer forint körüli ár (mivel külföldön veszem, ezért ez rugalmas, csupán irányár), de ha 60 környékén van olyan, ami megfelel nekem, az is tökéletes
- a platform nem számít“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Igen, erre gondoltam, hogy hiába van Skype, ha nem használható.
A Luminák esetében más a helyzet (más platform, stb)?
A keret legyen mondjuk 100 ezer forint. Új telefonban gondolkodom, mivel külföldön vagyok, és egyszerűbb így a dolog. Független lenne jó, de tudtommal elég egyszerűen lehet függetleníteni az okostelefonokat (legalábbis anno a T-Mobile-os ZTE Blade-emet gariveszteség nélkül használtam Vodafone-os kártyával).“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Okostelefont keresek, amit a következő feladatokra használnék:
- kapcsolattartás az otthoniakkal (Facebook chat és Skype)
- fényképezés (semmi komolyra nem kell gondolni, de a mostani kamerám felvételeinél jobbat várok)
- navigáció
- netezés wifivel/3g-velNem érdekelnek a játékok, sem a csili-vili alkalmazások, és a hangzás sem annyira fontos, mert ha esetleg videót néznék rajta, azt füllhallgatóval tenném. Ami fontos lenne, hogy az imént felsorolt pár dolgot lássa el a telefon. Első körben egy Nokia N8-ra gondoltam, azonban nem tudom, hogy Symbianon mennyire remekel a Skype. Ha jól tudom ugyanis, az Androiddal voltak hibái. Ezzel kapcsolatban van valakinek véleménye? Ajánlanátok ezt a telefont? Ha esetleg nem, vagy pedig már nem tudnám beszerezni, akkor milyen alternatíva jöhetne szóba? Egyik platformmal sincs bajom, szóval abszolút nyitott vagyok, szerencsére ár tekintetében is, így nem mondok limitet, de ismétlem, nem 4-5"-os csúcskészülékre vágyom, hanem egy korrekt, 3.5" körüli, megbízható, jó kamerával rendelkező darabra.
Előre is kösz!
-
Wlac
Ármester
Pont sikerült túllépni az időkereten, így nem tudom szerkeszteni az előző kommentem.
Megnéztem a javasolt készülékeket, a következők maradtak benn: Ace II, Xperia U, Xperia Sola
Ezek közül melyiket javasolnátok? Én az Xperia U-ra szavaznék, ami dizájnban is nyerőnek tűnik (csajnak lenne a telefon), viszont nem tudom, hogy menyire megbízható készülék (meghibásodási arányra gondolok).“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Javasoltam én is a fényképezőt, de telefont szeretne. Gondolom partiképekre és hasonlókra használná. Megnézem a felsoroltakat, kösz a segítséget mindkettőtöknek!
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne smartphone-t venni, és engem kért meg, hogy szimatoljak körbe. 50 ezer forint környékén tudna rá költeni, és fontos lenne neki az, hogy jó felvételeket csináljon. Három modellt nézett ki első körben, de szerintem annyira nem nyerő egyik sem.
1. Samsung galaxy mini 2
2. HTC desire CN-FC
3. Nokia Lumia 610Ha a keretbe nem fér bele más, akkor ezek közül melyik lenne a nyerő? Új telefonban gondolkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest