Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz han_lev #191629 üzenetére
Itt a vízválasztó (szerintem) az, hogy a kínai telefonok esetén a fejlesztés és a gyártás egyaránt Kínában történik.
Ezzel szemben az iPhone fejlesztése az Egyesült Államokban, összeszerelése pedig Kínában (Indiában, Vietnámban) történik. Így nem beszélhetünk arról, hogy egy iPhone kínai lenne. Más a fejlesztés helye.
Hasonlóan nem kínai a Google (Pixel), SONY, Samsung… a kínai gyártás nem tesz kínaivá egy japán vagy koreai, amerikai fejlesztésű telefont. -
aktív tag
válasz oroszLajos #191194 üzenetére
A visszaállítás csak azt eredményezte, hogy most ismét kezdheted várni a több feltöltési ciklus leteltét. Ilyenkor ugyanis normális, hogy több háttér folyamat zajlik, ami megnövekedett fogyasztást okoz.
Erre pl az iOS rendszer figyelmeztet is: [kép] Más operációs rendszer esetén is ugyanez a helyzet. -
aktív tag
válasz oroszLajos #191179 üzenetére
Ebben az esetben adj neki néhány feltöltési ciklust, és nézd meg a helyzetet 4-5 nap múlva.
-
aktív tag
válasz Viktor0610 #191126 üzenetére
Egyetértek veled, én is inkább céleszközt választanék, illetve ezt ajánlom a kérdező részére is.
-
aktív tag
Nem korrekt dolog, hogy olyasmivel “hajtanak el”, amit írásos módon nem lehet alátámasztani. Nyilván evidensnek gondolták ezt a részletet, de akkor legyen ott olvasható, világosan a feltételek között. A jog ugyanis nem így működik, hogy “gondoltam, kitalálja majd az ügyfél, hogy csak magyar állampolgár veheti igénybe”.
-
aktív tag
A Google és az Apple az Egyesült Államokban végzik a fejlesztést, a gyártás pedig a Távol-Keleten történik. Szerintem nem kínai.
A SONY és a Samsung Japánban és Koreában fejleszt, a gyártás is ott történik. Szerintem nem kínai.
A kínai fejlesztésű és gyártású eszközök viszont határozottan kínaiak. -
aktív tag
válasz cs.zs. #190945 üzenetére
Ez így már rendben van, hogy adott területekre szűkíted a tapasztalatot.
Pl a Dél-Alföldön jobb a lefedettség, ami pozitív, de ez alapján nem mernék a teljes vidéki Magyarországra érvényes kijelentést tenni. Ugyanígy nem jó, ha az északi negatív tapasztalatodat vetíted ki az országra. -
aktív tag
válasz Pancsermeste #190895 üzenetére
- telekomtól "Szolgáltatás nélkül, listaáron" - ugyan olyan gyári készüléket kapok, mintha pl. az Alzáról rendelném? Bármilyen SIM kártyával/előfizetéssel használhatom? Nem lesznek rajta telekomos appok meg reklámok?
Nem lesz sem reklám, sem app. Pont olyan, mintha az ALZA adná. Igen, független.
- Yettelnél "feltöltőkártyás akcióbanl". - Ebben az esetben csak a yetteles SIM kártyával használhatom?
Nem, mert független telefont kapsz. Nyugodtan mehet bele másik szolgáltató kártyája.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz janakbacsi #190654 üzenetére
Dobd be a kérdést a topikjába, hátha valaki tudni fogja.
-
aktív tag
válasz classic B #190144 üzenetére
Ezt a Google illetékese tudná megválaszolni.
Tény, hogy két éve nem piszkált hozzá senki… az iPhone topikban olvasható visszajelzések alapján így is jól működik (én nem ezt használom iPhone-on, de a többi alkalmazás mind OK, ami fut nálam: YouTube és YouTube Zene, Fotók, Drive, Google One, Gmail).
-
-
aktív tag
válasz SunMount3r #189812 üzenetére
A gyors fényképezés terén (előkapod és fotózol) mindenképp jobb.
-
aktív tag
Azt mondták első körben, ez sűrűn előfordul, hogy totál lemerülve van a dobozban...
Tekintettel arra, hogy számodra kedvező véget ért a történet , elegánsan lépjünk át ezen az “apró”
hazugságontéves információn. Minden jó, ha a vége jó, még a fólia ára is megtérült.Mármint hogy akivel beszéltél, az adott téves információt, nem a te posztodra vonatkozik az a rész.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz vargalex #189169 üzenetére
Vegyesek a tapasztalatok, bizony előfordulnak az általad írt problémák, amiktől tartasz. Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor hívás közben nem sötétül el a fülhöz tett telefon és "önálló életre kel". Nem minden gyártó, nem minden eszközén van jelen (aki virtuális megoldást választott), de létező probléma (s egyáltalán nem "hiszti", hanem a való életből vett tapasztalat).
-
aktív tag
Szia!
Az egyik lehetőség, amire gondoltam, hogy használj mellé okosórát, ha jól tudom, az is rezeg és a csuklódon könnyebb észlelni.
A másik, hogy nézz be egy MM üzletbe és próbáld ki a maximális hangerőket, mert innen nem tudom megítélni, hogy neked mi a “halk”. Ezért hiába mondanám, hogy az általam évek óta használt Apple telefonok (több típus) hangereje erős, ha utána kiderül, hogy neked az kevés. Ugyanígy, a korábbi Samsung telefonjaim (Galaxy SIII LTE és Galaxy S7) hangereje szintén erős volt nekem maximum szinten, de ki tudja, hogy ez neked is így volna-e.Ezért, ha teheted, vásárlás előtt személyesen próbáld ki.
És nézz rá az órákra is, ilyen helyzetben tudnak segíteni a karon történő rezgés miatt. -
aktív tag
válasz bigmasterg #189089 üzenetére
Szia!
A jövőt is figyelembe véve, amennyiben hosszabb, vagy közép-hosszú távon szeretnéd használni, akkor bizony szempont lehet a minél több műveleti memória. A felhasználói szokások is segíthetnek dönteni, ha pl gyakran játszol nagy RAM igényű játékot, akkor is szempont lehet a több RAM szükségessége.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz ÁrnyékSzem #189082 üzenetére
Üdv!
Véleményem szerint egy felsőkategóriás gyártmányú Android eszköz esetén sem szükséges tartanod a régi tapasztalatok szerinti dolgoktól. Az általad említett Galaxy. S24 olyan, amivel nem fogsz mellényúlni.
(Mindezt elégedett iPhone 15-felhasználóként írom.) -
aktív tag
válasz volandy #188915 üzenetére
Nem tudom, mekkora rumli lenne egy iphonra való átállás.
Ezt senki sem tudja előre megmondani, mert magától az embertől függ, akit érint. Van, akinek több év után sem sikerül megszokni az iOS-t, más pár hónap alatt belejön. Sokféle tapasztalat van a topikokban. Nekem pár nap, cirka 1 hét volt és nagyon bejött az Alma, de ugye ez én vagyok… -
aktív tag
válasz Đusty #188868 üzenetére
Nem látok rá, hogy milyen körülmények között és milyen gyártmányokkal szerezted ezt a nagyon kedvezőtlen (és számomra igen furcsa) tapasztalatot.
Magam 2010. óta használok telefont navigálásra, ezen idő alatt sem Android, sem WP vagy iOS alatt nem volt ilyen gondom. Volt belépő szintű, középkategóriás és zászlóshajó modell is ezek közt, javarészt légkondicionált autóban, töltést mellőzve szoktam használni. Ám még a légkondi nélküli autóban sem volt olyan, hogy ne működött volna 1/2 óra elteltével... Érdekes, amit írsz. Kicsit több részlet talán segítene megtalálni, mi a probléma oka. Elhiszem, hogy előfordult ilyen veled, csak meglepő az említett idő rövidsége.....
-
aktív tag
válasz ata007 #188805 üzenetére
Ezt gondolom én is. A méret lehet érdekes, mert a normál S24 kisebb 7 mm-rel, mint a Mate 10 pro, viszont az Ultra már 8 milliméterrel magasabb. Ez pont sehogy sem felel meg a megadott elvárásnak, pedig a telefon amúgy jó választás volna.
A Pixel 8 méretei sokkal közelebb állnak a kívánthoz, azt is jól írtad, mint opciót.
-
aktív tag
válasz hypno skate #188789 üzenetére
Erre talán a tartalomfogyasztás lehet a magyarázat. Magam is inkább a kisebb telefonok híve vagyok, ezzel egy kisebbség tagjaként vagyok jelen, de a nagyközönség inkább nagyobb kijelzőt és a vele járó nagyobb akkumulátort keresi.
-
aktív tag
válasz Viktor0610 #188746 üzenetére
Melyik okostelefont vegyem? OFF topik
Már van egy tematikus OFF topikunk.
-
aktív tag
válasz laszlosipos #188675 üzenetére
Szia!
Külföldi rendelések topikja: [link]
-
aktív tag
válasz guftabi96 #188437 üzenetére
"amikor egy ilyen folyamatosan használt ajánló topik van teljesen tönkretéve hónapok óta egyetlen ember miatt az szerintem nem járja."
Teljesen egyetértek veled. Nem ez az egyetlen topik, amit károsít a ténykedése, de itt a legaktívabb az illető és ez kifejezetten hátrányos hatással van a topik (erősen visszaesett) színvonalára, amit a teljesen szűk látókörű, másokat lekezelő stílusú felhasználó okoz.
-
-
aktív tag
válasz mika55555 #188304 üzenetére
Szia,
ez a felhasználó körülményeitől függ. Nekem elengedhetetlenül szükséges, mert csak így tudom kihasználni a kettős SIM üzemmódot. Arra is ügyelj, hogy melyik szolgáltatónál vennéd igénybe, mert pl a Telekom Domino esetén nincs eSIM támogatás, a többieknél viszont igen, mindenféle csomaghoz igénybe vehető.
Praktikus az eSIM abban az esetben is, ha külföldre készülsz. Ezeket csak te tudod megítélni a saját helyzetedre vonatkozóan. -
aktív tag
válasz nfsu17 #188055 üzenetére
Az, hogy pillanatnyilag nincs ehhez sem szoftveres, sem hardveres támogatás a gyártók részéről, nem egyenlő a jogszabályi tiltással. Pont azért nem teszik lehetővé a rögzítését, mert nincs rá garancia, hogy a felhasználó jogkövető módon fogja használni, ezért elébe menve az esetleges jogi vitáknak, ab ovo korlátozzák a lehetőséget.
Ha tilos lenne a hívások rögzítése, akkor senki sem tudná jogszerűen használni, de amint az látható is a mindennapi élet során, nem ez a helyzet. Szabad rögzíteni, ha betartod a szabályt. Az Apple pedig ebbe az irányba lépve kínál legális hívásrögzítési módot, a jövőre tekintve. -
aktív tag
válasz cs.zs. #188052 üzenetére
Nem tilos a hívások rögzítése, hiszen aktívan használják is pl az ügyfélszolgálatok. A tiltás arra az esetre vonatkozik, ha nem tájékoztatod a másik felet a rögzítés tényéről.
Várhatóan ősztől lesz erre megoldás, az iOS 18 érkezésével. A tervek szerint az AI segítségét veszi igénybe a rendszer, mégpedig úgy, hogy a rögzítés gomb megnyomásakor erről értesítést küld a másik fél részére. Így teljesen legális lesz az eljárás, mindenféle szoftvermódosítás nélkül. Várhatóan az iPhone 15 Pro és Pro Max, illetve az iPhone 16 család tagjai lesznek felruházva ezzel a funkcióval. Részletek itt: [link] -
aktív tag
olyan fizikai gomb hirtelen végig gondolva szerintem egyetlen másik telefonon sincsen
Az első Apple-telefon bemutatása óta folyamatosan ott van náluk minden típuson a fizikai némítógomb, ami tavaly óta a Pro gyártmányokon már programozható is (action button avagy műveleti gomb néven). -
aktív tag
válasz Ricsii2001 #187989 üzenetére
Szia!
Itt kérdezd meg: Vezeték nélküli fülhallgatók
-
aktív tag
válasz zolnagy #187859 üzenetére
Jól látod, a konkrét termék oldalán nincs információ a jótállási időről. A menüben is eldugva található: [kép] de ez is csak a saját kiterjesztett szolgáltatásuk.
Ettől függetlenül téged is megillet a hazai jogszabály által előírt sávos jótállás, esetedben ez két évet jelent. -
aktív tag
válasz sebijani1982 #187741 üzenetére
Szia!
Ilyen feltételek mellett én határozottan a Galaxy S24 Ultra modellt javaslom. [link]
Minden elvárást teljesít és az ára is belefér a megadott részletfizetési keretbe.
-
aktív tag
válasz daginyomigec #187733 üzenetére
Esetleg próbáld meg felkutatni valahol a Galaxy S20 eme variánsát:
-
aktív tag
válasz Viktor0610 #187723 üzenetére
Igen, így már tűpontos a leírás.
-
aktív tag
válasz Viktor0610 #187721 üzenetére
Gyártótól is függ.
Az Apple esetén az iPhone 13-családtól kezdődően lehetséges a kettős SIM üzemmód eSIM-ek esetén is (ilyenkor a fizikai inaktív). -
aktív tag
válasz Sztenly #187662 üzenetére
Szia,
adj neki egy gyári beállítások visszaállítását és figyeld meg, hogy a szűz rendszer alatt is produkálja-e az extrém gyors merülést. Ha nem, próbálkozhatsz azzal, hogy egyesével rakod vissza a szokott appokat és figyeled, valamelyik nem okozhat-e ilyen gondot.
Végső esetben pedig egy 11 hónapos telefon (többnyire) még rendelkezik jótállással, tehát viheted szervizbe, ha egy szűz Android alatt is merül. -
aktív tag
-
aktív tag
válasz krypton #187585 üzenetére
A 13-as iPhone a mai napig is megállja a helyét, jó hardver és még hosszú terméktámogatás jellemzi. Én nagyon elégedett voltam vele, nyugodtan ajánlom; viszont, mivel még nem próbáltad az iOS-t, ezért óvatos vagyok.
Számomra (annak idején) nagyon hamar megtörtént az átállás Android rendszerről, de sokak számára ez nem ilyen egyszerű, mint nekem volt. -
aktív tag
válasz flashpointer #187544 üzenetére
Pontosan.
-
aktív tag
válasz flashpointer #187541 üzenetére
-
aktív tag
válasz Kaci84 #187523 üzenetére
A PC és iPhone közötti fájlmozgatásra egy nagyon felhasználóbarát, könnyen kezelhető Windows alkalmazás nyújt segítséget: [link]
Persze, az igények eltérőek , nálam minden felhőben van már az első Androidos eszközöm (azaz 2010) óta, illetve minden más rendszer esetén is ez vált be nekem. Évente egyszer csatlakoztatom PC-re az iPhone-t, amikor főverziófrissítés esedékes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest