Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz gabber01 #178272 üzenetére
Volt S7-em, S9, most S10. Javult a képminőség, és ezt várom egyesetleges S21-re váltástól is.
SOC persze erosebb lett, de kb ennyi.
A képjavulás egy része ebben rejlik. Az erősebb SOC jobb képjavítókat enged.
Érdemes megfigyelni a középkategória vs. felső közti különbségeket.Amúgy sajnos igen, elszálltak az árak, nem kicsit. Ez van.
-
t72killer
titán
válasz gabber01 #178272 üzenetére
"Lényegében a Galaxy S7-től kezdve nem igazán volt valódi fejlődés kamera terén. "
Ez nagyon nem igaz. Az s7e-m egykori nominál árának kb 40%-ába került (~600EUR->350EUR) A52s kamerája gyárilag is, de normálisan szoftverezve (gcam) meg pláne felmossa a padlót a régi telefonommal. Egy dologban szeretnék még szintet lépni: kéne a periszkópos tele, hogy ezt a minőséget 65mm ekv. fókusztáv mellett is hozza.
Az új teló vétel után most megint látom nagyon a különbséget, hogy az a52s-em gariban van és kénytelen vagyok fotózásra is használni az s7e-t.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BiP
nagyúr
válasz gabber01 #178262 üzenetére
De szomorú, hogy 3-4 év alatt zéró érdemi fejlődés nem történt, de legalább minden drágább lett. :/
Van fejlődés, csak azt meg kell fizetni. Csak annyi, hogy olcsón/korábbi áron nem fogsz érdemben jobbat kapni.Meg azt is figyelembe kell venni, hogy a fizikát nem lehet megerőszakolni, viszonylag adottak a méretek.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz gabber01 #178258 üzenetére
Nem, elsősorban arra reagáltam, hogy ma mi a valódi fejlődés telefon kamera frontján. Nagy szenzor és periszkópos tele.
Ezt meg annyiért nem fogják adni amiért te nézel telefont (sőt lehet a duplájáért sem). Ha nem mindegy a kamera akkor ebben kell gondolkodni, ez ad tényleg érdemi előrelépést.
A középkategóriában meg alatta marad a vakítás. Csillió pixel relatíve kis szenzoron, meg felesleges kamerák periszkópos tele helyett. -
ecaddsell
aktív tag
válasz gabber01 #178238 üzenetére
S10-nél változó apertúra volt, ami egyszerűen eltűnt később
Ez elsősorban egy műszaki limitáció miatt volt, hogy nagyon sok fénynél nem tudták elég gyorsan kiolvasni a szenzort. A szenzorok fejlődése miatt ez okafogyottá vált (kis szenzornál a DoF kontrol lényegtelen) és minden mechanikai megoldás drága.
Egyébként abban igazad van, hogy ma nagyon nehéz értelmes telefonra váltani aminek a kamerája is jó és nem egy autó ára.
Pl. Mi 9T Pro-ról váltani szinte lehetetlen, mert ma alig van notch free telefon és aminek nagyon jó kamerája van ide nem hozzák be (pl. Nubia Z50 Ultra, lehet itt a kamera gyártója is beleszólt hova lehet eladni).
Totál általános kellene legyen a UWA, WA (fő kamera), Tele trió, e-helyett pl. harmadik kamerának az elég gyenge makrót nyomatják (ami legtöbb esetben kiváltható a fő kamerával).
Mivel a legtöbb telefonnál a tele hiányzik (UWA, WA többnyire tűrhető) ha jól jönne a tele, de otthon akarom hagyni a cserélhető obis gépet akkor Sony RX100M7 zsebkompaktot viszem (használtan vettem, nem listaáron). Telénél még ma sem értek fel odáig a mobilok. -
BiP
nagyúr
válasz gabber01 #178238 üzenetére
úgyhogy talán nem is kell csúcs SOC, de a kamerás teljesítmény nem lenne mindegy.
csak ilyen himi humi ugyeskedesekkel.
Sajnos ez összefügg. Nem véletlen, hogy a csúcsmodellek kamerás képességei jobbak, jobb képet csinál kvázi ugyanazzal az optikával, mert az erősebb SoC jobb képjavításokat enged. -
BiP
nagyúr
válasz gabber01 #178232 üzenetére
Most nézem, valóban. Én sima s21et nézegetek, azok 110-től vannak, vállalhatók 130ért is.
A plus az valóban 150. Nem gobdoltam volna, régen nem tűnt fel, hogy a plusnak ekkora felára lenne.Sd888 melegszik, exynos melegszik, gen1 gyorsan merül, melegszik, stbstbstb. Mindről írnak rosszakat. Függ attól is, mire használod.
-
gabber01
addikt
válasz gabber01 #165075 üzenetére
Sziasztok!
Új téma, de gyakorlatilag copy-pastelhetném ezt a korábbi bejegyzésem is, csak most nem anyósról, hanem apósról van szó, de a sztori lényegében ugyanaz .
Megpusztulás alatt áll a mostani telefonja és kéne valami helyette. Azóta nem tudom mennyit változott a piac, akkor anyósnak Redmi Note 10S lett végül, azzal tök elégedett.
A felhasználás hasonlóan átlag, semmi extrára nincs szükség, csak jó kijelző, jó üzemidő, kamera használható legyen azért, és a rendszer sebességére ne legyen panasz.
Böngészés, youtube, viber, esetleg még navigálás befigyelhet ha utaznak valahova.- Árkategória: egyelőre 60-70e környéke ha minden igaz
- Használt vagy új? Inkább új, de használt sincs kizárva.
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, szolgáltatónál listaáron egy összegben vagy aprón.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, ár/értékben a kritériumoknak megfelelő best-buy
- Mire használnád? lásd feljebb. Dióhéjban, átlag light felhasználás
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? nincs különösebb megkötésKöszi a tippeket!
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
őstag
válasz gabber01 #165089 üzenetére
100k-ig érdemes ránézni a Redmi Note 10 Prora vagy a Poco X3 Prora. Előbbi kamerás képességekben, utóbbi hardveresen nyújt többet. Mobilarena is tesztelte őket.
5G-s vonalon nézelődve meg talán a Mi 10T Lite 90k Forintért nem egy rossz ajánlat. Annyi hátránya van, hogy tavalyi készülék, rövidebb terméktámogatással lehet kalkulálni. -
őstag
válasz gabber01 #165080 üzenetére
Vállalhatóak gondolom, mondjuk a Nokiát nem ismerem, de a Realme 8 alapvetően kicsit magasabban pozicionált termék, többet nyújt.
GSM bolttal mindig a szokásos probléma merül fel, ha megszűnne esetleg, ugrott a bolti garanciád. Illetve ki tudja milyen alkatrészekkel és milyen minőségben történik a javítás.
Persze a gyári szervizekkel is lehet szívni bőven... -
Norbi.
őstag
válasz gabber01 #158436 üzenetére
Ha nem para neked a 2 hónap gari akkor nem rossz vétel. Azalatt kijön, ha van gyíkja.
Poco is jó, igen, bár kamerában nem a legacélosabb, plusz az csak 6GB ram. (ritka a 8-as)
Mate 20 Pro már egy két éves teló, max 1 év Supportot kap, igazából a hardver jó ma is.OP, jó Support, 8GB ram, 90Hz, Gcammal jó kamera.
Mindent összevetve, mellé egyikkel sem nyúlsz, akárnelyiket is veszed, de a legkiegyenlítettebb a 7T.
-
gabber01
addikt
válasz gabber01 #158402 üzenetére
Erre még esetleg tudna valaki okosat mondani?
Tehát Samu S9+ helyett szeretnék kicsit upgradelni
Ezeket néztem ki egyelőre 100-120 körül hasznaltban
Xiaomi Mi 10, 10T Pro, Poco F2 Pro, Huawei Mate 20 Pro,
P30 Pro, OP7T, S10(+)"Ami igazán fontos, az a teljesítmény, kamera, audio, hangrögzítés (van olyan teló, ami csapnivaló hangot rak a videókra) vonal."
Nem tudom melyik lenne egyértelműen jobb, ugye van amelyik pl nem egészen vízálló, vagy a kamera nem biztos hogy feltétlenül jobb.
Előre is kösziMan proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Norbi.
őstag
válasz gabber01 #149121 üzenetére
Ezért irtam, hogy ha belefér, inkább rakj hozzá és akkor nem kötsz kompromisszumot.
Ha nem érzed SOS-nek, esetleg még várj egy kicsit, ha bemutatják az új Samsungokat és esetleg lesz itthon P40, (és jön a Mate 30 Pro?) tuti elkezdik leakciózni a P30 Pro-t, amire válthat pár Mate 20 Pro user és lenyomják egymás árait. -
Norbi.
őstag
válasz gabber01 #149113 üzenetére
Gcam-os Mi 9T Pro képeket nézz, többet ki lehet belőle hozni sokkal, mint ami a Xiaominak sikerült.
Amúgy igen, fekete nem az igazi, kontraszt gyengébb, a kameralyuk körül minimális kékes fény volt. Minimális és sokan lehet észre sem veszik, én igen és zavart. Pedig mondom, Xr-t használtam előtte, ami sokak által szídott a felbontása miatt, meg hogy nem OLED, de mégis ég és föld volt a két kijelző. Egy S7 Edge után lehet téged is zavarna a kijelzője.
Ájvé: Jogos.[ Szerkesztve ]
-
Norbi.
őstag
válasz gabber01 #149111 üzenetére
Nézd meg valahol, MM, Euronicsben tuti van kirakva Honor 20 Pro, de nekem nem jött be a kijelzője. Ha neked tetszik, akkor ajánlott vétel. 1 darabot látok fent HA-n, amúgy 100-ért, de gariról semmit nem ír, ha van rá valami normálisabb gari, akkor jó vétel, szerintem 110-120at kéne tudnia.
Kameramodul ugyan az a H20Pro-ban, meg az Mi 9T Pro-ban, viszont utóbbira van Gcam, a Honorra passzolom, talán nincs. -
Norbi.
őstag
válasz gabber01 #149107 üzenetére
Szerintem nem. Árban kb. mint a Mate 20 Pro, viszont az egy sokkal minőségibb telefon.
Sima Honor 20-at használtam pár napig, a kijelzője elég gyenge (elvileg ugyan az a panel van a Pro-ban is) pedig előtte sem OLED-es telefonom volt. (Xr) QI töltés sincs benne, ha ez szempont.
-
-
Drughi
addikt
válasz gabber01 #139859 üzenetére
Gondolom akkor mindenképp AMOLED-et szeretnél, az IPS nem jön szóba.
Az árba belefér a Xiaomi Mi 8 vagy a Mi 9 SE, de fényképezésben ingább a 8-cas lesz a jobb.
Ha a fényképező részét leadod, akkor beleférhet a Samsung A70
Vagy ott van az S8 is, még újonnan beszerezhető.
Xiaomi 14T
-
lezuvius
őstag
válasz gabber01 #110078 üzenetére
Samsungnal a gari elso evben szamla vagy garilevel elleneben ervenyesitheto, mig a masodikban az elso even beluli sikeres regisztracio utan, amit a Samsung.hu-n lehet megtenni es feltele a szamla meglete es HU-s regiokodu keszulek.
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
andrisbandi
őstag
válasz gabber01 #96724 üzenetére
Ha 35 ropiról feltolod 50-re és nem rajongsz a Zé kompaktokért,
a Samsung Galaxy Alpha jó értékelést kapott.
53-ért bontatlant is láttam.Kicsi jó telókból nincs választék sajnos (még drágán sem).
Ázsiában, ahol egy évben akár 3 új telót is vesznek a fiatalok, a tyúklábas írás miatt csak a nagyobb képernyők használhatóak. Mennyiséget ott tudnak eladni, a kicsiket meg nem keresik....░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
kali8n
aktív tag
válasz gabber01 #4491 üzenetére
Igen. Keress utána, ez egy törvény. Persze hibátlan állapotban kell visszaküldeni, minden tartozékkal együtt, ha minden okés akkor visszautalják a pénzt. De erre nem szabad alapozni, mert szerintem bunkóság az, ha valaki úgy vesz bármit, hogy majd úgyis visszaküldi...
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz gabber01 #4484 üzenetére
Körülnéznék a szolgáltatói ajánlatoknál. Kártyásan a t-mobilnál a huawei y200 20 körül a telenornál a blade III 30 alatt van webshopból, és veszíteni nem veszíthetsz semmit, ha nem tetszenek akkor visszaküldöd.
Üzemidőben kamerában gyengébbek, de gps és wifi, van, a sebességük sem gáz szerintem, az alap játékok is elfutnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Horgász topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Telekom mobilszolgáltatások
- Star Trek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest