Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Sage83 #63215 üzenetére
Hell!
A postot elküldve látom hogy elég hosszúnak tűnik de minden fontos, aki akar/tud segíteni kérem olvassa végig, nem olyan sok az.
Döntésképtelen helyzetem okán kérnék egy kis segítséget.
Jelenleg egy Motorola Defyt használok (CM7-tel és root-tal) közel 4 éve nagy megelégedéssel, de sajnos a szokásos Ril bug egy ideje felütötte a fejét s mivel kezdem unni egyre erősebb a gondolat hogy cseréljek. A Defy lenne kiindulás alap, vagy inkább az ETALON az alábbiak miatt:
+ egykezes használathoz és zsebben hordáshoz pont ideálisak a fizikai méretei (frász kitör a tepsifonoktól)
+ vékony káva (ha ekkorába is belefér minden minek kéne megtűrni 1-1,5cm-s keretet)
+ kapacitív megvilágított gombok (szvsz sokkal szebb és praktikusabb mint a fizikai vagy a képernyőre helyezett gombok)
+ számomra kielégítő akksi
+ a hangerőgomb a jobboldalon a rá "programozott" feloldás funkcióval pont kézre esik
+ a vaku baromi hasznos mivel gyakran használom zseblámpaként
+ a jóhoz (265ppi-s képernyő) könnyű hozzászokni alapon a 215ppi körüli értéket már eléggé észreveszi a szemem
+ az IP67 mentett már meg cserétől
+ gördülékeny működésAzzal kezdtem el körülnézni hogy lehet az IP-ről le kell mondanom, de a vázolt paraméterek mellett (melyek egyformán fontosak lennének) nyilván így pár év után már alap/alsó-közép szinten kapok több magos procit, 1GB RAM-ot és frankó IPS képernyőt, talán 4"-on is. Bár alapvetően csak telefonként használom, de néha ha nem vagyok itthon internetes eszköz is (ilyenkor fut levelezőkliens, böngésző RSS olvasó, néha FB kliens) és úgy gondolom manapság már kell ennyi a gördülékeny működéshez. Viszont filmet nem nézek rajta, nem játszok (max. Angry Birds szintű játékokkal), szóval semmi extra nem kell.
Aztán mikor megláttam a kínálatot leesett az állam...no persze nem jó értelemben, hanem mert szomorúan konstatáltam hogy visszafelé fejlődik a technológia.Jelenleg ott tartok hogy talán az alábbi három készülék jár a legkevesebb kompromisszummal:
Krüger&Matz Mist
+ ez lenne a legolcsóbb versenyző
+ a lehetőségekhez képest kis méret
+ a külleme, gombjai a képek alapján pont jónak tűnnek
+ négy magos proci
- régebbi rendszer, bár szerintem ettől nem lennének álmatlan éjszakáim
- nem tudom az alacsony ár vajon nem jár-e "kockázatokkal", azaz olyan tulajdonságokkal melyek csak később derülnek ki és amiktől a hajamat tépném
- leggyengébb akksi
- a root (esetlem custom rendszer) lehetősége eléggé kérdésesLG G2 mini
+ négy magos proci
+ KitKat
+ legerősebb akksi
+ legnagyobb kijelző
- de a virtuális gombsor miatt azt hiszem ez mindjárt az enyészeté is lesz
- leggyengébb kijelzőfelbontás
- a legnagyobb fizikai méret
- nem tudom a hátán lévő gombbal meg bírnék-e barátkozni
- a K&M-hez képest cca. dupla árSamsung Galaxy S4 Mini
+ a lehetőségekhez képest kis méret
+ legtöbb RAM
+ a külleme a képek alapján jónak tűnik
- annak ellenére hogy kb. a szokásos Samsung design (szappan fizikai gombbal az alján) ami alapvetően eléggé irritál
- az LG-nél kisebb akksi, de még így is kb. kétszerese a K&M-nak
- "csak" két magos proci, de gondolom ha nem cseszték el a rendszer optimalizálását akkor ez nekem bőven elég
- ez a legdrágábbAzt hiszem a Samsung van középúton így afelé hajlok, de nem tudom jól gondolom-e? Esetleg kihagytam-e valamit a számításból? Netán van(nak)-e további készülék(ek) ami(k) megfelel(nek) a felsorolt elvárásoknak?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest