Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• canniball

nagyúr

válasz Sage83 #63215 üzenetére

Hell!

A postot elküldve látom hogy elég hosszúnak tűnik de minden fontos, aki akar/tud segíteni kérem olvassa végig, nem olyan sok az. :R

Döntésképtelen helyzetem okán kérnék egy kis segítséget.
    Jelenleg egy Motorola Defyt használok (CM7-tel és root-tal) közel 4 éve nagy megelégedéssel, de sajnos a szokásos Ril bug egy ideje felütötte a fejét s mivel kezdem unni egyre erősebb a gondolat hogy cseréljek. A Defy lenne kiindulás alap, vagy inkább az ETALON az alábbiak miatt:
    + egykezes használathoz és zsebben hordáshoz pont ideálisak a fizikai méretei (frász kitör a tepsifonoktól)
    + vékony káva (ha ekkorába is belefér minden minek kéne megtűrni 1-1,5cm-s keretet)
    + kapacitív megvilágított gombok (szvsz sokkal szebb és praktikusabb mint a fizikai vagy a képernyőre helyezett gombok)
    + számomra kielégítő akksi
    + a hangerőgomb a jobboldalon a rá "programozott" feloldás funkcióval pont kézre esik
    + a vaku baromi hasznos mivel gyakran használom zseblámpaként
    + a jóhoz (265ppi-s képernyő) könnyű hozzászokni alapon a 215ppi körüli értéket már eléggé észreveszi a szemem
    + az IP67 mentett már meg cserétől
    + gördülékeny működés

Azzal kezdtem el körülnézni hogy lehet az IP-ről le kell mondanom, de a vázolt paraméterek mellett (melyek egyformán fontosak lennének) nyilván így pár év után már alap/alsó-közép szinten kapok több magos procit, 1GB RAM-ot és frankó IPS képernyőt, talán 4"-on is. Bár alapvetően csak telefonként használom, de néha ha nem vagyok itthon internetes eszköz is (ilyenkor fut levelezőkliens, böngésző RSS olvasó, néha FB kliens) és úgy gondolom manapság már kell ennyi a gördülékeny működéshez. Viszont filmet nem nézek rajta, nem játszok (max. Angry Birds szintű játékokkal), szóval semmi extra nem kell.
    Aztán mikor megláttam a kínálatot leesett az állam...no persze nem jó értelemben, hanem mert szomorúan konstatáltam hogy visszafelé fejlődik a technológia. :(((

Jelenleg ott tartok hogy talán az alábbi három készülék jár a legkevesebb kompromisszummal:
    Krüger&Matz Mist
    + ez lenne a legolcsóbb versenyző
    + a lehetőségekhez képest kis méret
    + a külleme, gombjai a képek alapján pont jónak tűnnek
    + négy magos proci
    - régebbi rendszer, bár szerintem ettől nem lennének álmatlan éjszakáim
    - nem tudom az alacsony ár vajon nem jár-e "kockázatokkal", azaz olyan tulajdonságokkal melyek csak később derülnek ki és amiktől a hajamat tépném
    - leggyengébb akksi
    - a root (esetlem custom rendszer) lehetősége eléggé kérdéses

LG G2 mini
    + négy magos proci
    + KitKat
    + legerősebb akksi
    + legnagyobb kijelző
    - de a virtuális gombsor miatt azt hiszem ez mindjárt az enyészeté is lesz
    - leggyengébb kijelzőfelbontás :((
    - a legnagyobb fizikai méret :((
    - nem tudom a hátán lévő gombbal meg bírnék-e barátkozni
    - a K&M-hez képest cca. dupla ár

Samsung Galaxy S4 Mini
    + a lehetőségekhez képest kis méret
    + legtöbb RAM
    + a külleme a képek alapján jónak tűnik
    - annak ellenére hogy kb. a szokásos Samsung design (szappan fizikai gombbal az alján) ami alapvetően eléggé irritál
    - az LG-nél kisebb akksi, de még így is kb. kétszerese a K&M-nak
    - "csak" két magos proci, de gondolom ha nem cseszték el a rendszer optimalizálását akkor ez nekem bőven elég
    - ez a legdrágább

Azt hiszem a Samsung van középúton így afelé hajlok, de nem tudom jól gondolom-e? Esetleg kihagytam-e valamit a számításból? Netán van(nak)-e további készülék(ek) ami(k) megfelel(nek) a felsorolt elvárásoknak?

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés