Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
Kaspersky-ék háza táján mi helyzet mostanában? Mennyire lassít? A Bugokkal mi helyzet?
Üdv netpeti98
-
őstag
Nem bírjuk elégszer hangsúlyozni a fórumon, hogy egyrészt otthoni célokra remek ingyenesen felhasználható megoldások vannak, másrészt pár ezer forintért vehetünk magunknak felső kategóriás védelmet 1 teljes évre. Ezeknek a warezolt, újságos-kódos bohóckodásoknak így már egyáltalán nincsen értelme. Aki komolyan gondolkodik a témában, biztosan talál magának hosszú távú, jogilag tiszta megoldást.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az újságokban lévő kódok megosztása és az erről való tárgyalás ezen a Fórumon tilos!
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
HZoli87
veterán
válasz Brekecs #17688 üzenetére
Szerintem is fogja a gépet, találsz szerintem megfelelőbb védelmet magadnak.
szaki26a: elvileg regisztrációkor az alapelveket is elolvasta, ott is megvan említve a warez, mint tiltott dolog a PH lapcsaládon. Szerintem sincs helye ennek a buzdításnak, hogy töltsd le innen-onnan az újságot.
[ Szerkesztve ]
-
szaki26a
aktív tag
Adwared van nem spywared elég ingoványos terület mert még olyan is volt, hogy bepereletek virusirtogyarot, hogy milyen alapon mondjak, hogy karos es tavolitjak el mikor a programhoz csatolva annak eulajaban szerepelt. Mallwarebytesos cucc mellett ez lehet még életmento: Combofix
-
-
grigo
őstag
válasz MikaVejneGI #17690 üzenetére
Most próbálgatom a spyware-eket. Tegnap óta reklámsávok jelennek meg a böngésző aljában. És egyelőre nem sikerült leszednem semmit ami eltávolítja. Szerintem 1 nap alatt beszedtem valamit pedig semmi extra oldalon nem voltam. És olyan oldalakon is feljon ahol nincs ilyen reklám.
Megnézem akkor. Spyware-ből addig mit ajánlotok, mivel próbálkozzak?https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Brekecs
aktív tag
válasz MikaVejneGI #17686 üzenetére
Szia !
Én is kíváncsi vagyok hogy mi a baj a F-Secure IS 2013-mal, nekem net nélkül is fogta a gépet pedig nem a gyenge kategóriába tartozik ! még szerencse hogy nem vettem meg ! párnapig próbálgattam aztán ment a kukába !Üdv
[ Szerkesztve ]
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok , pár hónapja használom a F-Secure IS 2013 -at , sajnos tegnap egy ilyen probléma akadt , hogy irgalmatlanul lehalt a netem , (kabel-net +WiFi router) , olyan szinten , hogy a böngésző órák alatt nyílt meg , semmilyen netes kapcsolat nem akart működni , azután a routert lekapcsoltam , és csak a kábel modem ment , azzal nagyjából működött a rendszer , mérgemben lekalapáltam a F-Securet , láss csodát szélvész gyors netet kaptam. Mi lehet a hiba? Elsőnek user hibára gondoltam , magamra , de nem lehet , mert játszom , pro hardvert olvasok , pár zene letolt , film , semmi brutal warez ,szóval , visszatehetem a F-Securet , vagy keressek másik IS progit?
[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
t72killer
titán
válasz tbalint3 #17680 üzenetére
Igenigen, a sebezhetőségekre gondoltam. Bár virtuális gépen nem lesz ez probléma.
Más: a tűzfalam jelzi, hogy a "rendszer" ki akar nézni a 208.101.114.161-es IP-re. Miaráknak? utánanéztem, egy kanadai IP.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
őstag
válasz tbalint3 #17681 üzenetére
Egyáltalán nincs mit! A NIS az TOP kategória, nekem sem jelzett a KIS, és a többi nagyágyú sem jelzett a VT-n, amit linkeltél. A sebezhetőség az más, t72killer fórumtársnak nagyon igaza van, bár virtuális rendszeren nem sok kártevő tud átmenni, sőt ha nem használ a CS2 titkosított csatornát, akkor a Virtual XP-re tett védelem szűri a kapcsolatot.
-
tbalint3
tag
válasz t72killer #17679 üzenetére
>> "A telepítő valószínű tiszta lesz, a progi annál kevésbbé, lévén régóta nem frissítik már. Tilts majd le mindenféle netes hozzáférést a részéről."
Ezt, hogy érted, sok sebezhetőség van benne? (Egyébként csak egy virtuális XP-n lenne használva, a valódi gépen Win7 alatt legális CS5-öt használok)
-
őstag
válasz tbalint3 #17677 üzenetére
Szia!
Egyetlen egy és eléggé ismeretlen cég jelezte adathalász oldalnak. Szinte 100%, hogy nincsen gond vele. A riasztás amúgy sem kártevőre vonatkozik, hanem pl. bankkártya adatainak ellopására stb. Nem kell vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Hello,
Nem ez a legjobb topic a kérdésem számára, de jobbat nem találtam:
Újra kéne telepítenem néhány legális Adobe CS2 programot, amit már csak innen lehet: http://www.adobe.com/downloads/cs2_downloads/index.html
És az lenne a kérdésem, hogy ezek a telepítők teljesen biztonságosak? (Az eredeti telepítőimet nem tudom használni mert már nem lehet utána aktiválni a programokat.) Csak mert a VT szerint: [link] az Adobe oldala nem biztonságos, ez most false positive, vagy valóban kártevő van az oldalon?Köszönöm.
-
őstag
Először e-mailezett velük, majd visszajött egy teljesen normális válasz, majd még egy e-mail és utalta a pénzt. Bár ő volt a hunyó, mert nem vette elég gyanúsnak, hogy egy svájci tud. folyóirat bankszámlaszáma ausztrál...
Plag: a Kaspersky-nek beküldtem, de az a válasz jött, hogy nem csatoltam a fájlt... Azt gondoltam, hogy egy web page analysis-hoz fölösleges csatolmány, mivel elégnek éreztem, hogy a szöveges ablakban az oldalt beillesztettem és anti-phising site-nak jelöltem...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerintetek az ilyen és ehhez hasonló oldalakkal mit lehet tenni, hogy zörögjenek rá a védelmi progik?
A minap fordult elő az intézetünkben lévő kollégánkkal, hogy 70.000Ft-ja bánta egy adathalász tudományos folyóiratnak álcázott oldalra történt óvatlan regisztrációját...
-
w.miki
veterán
válasz Mikulásbá #17659 üzenetére
igaz, főleg jó, hogy van saját USBre írója
de közben találtam egy magyar leírást, ami talán egyszerűbbOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
sz.j
nagyúr
válasz w.miki #17657 üzenetére
Remélem, hogy a Kaspersky Rescue Disk segítségedre lesz.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
AmigaFan
aktív tag
válasz w.miki #17657 üzenetére
Próbáld meg a [Avira AntiVir Rescue System]-el leszedni.
Amiga Forever...
-
w.miki
veterán
Disk Antivirus Professional malware eltávolításához tudnátok egy egyszerű leírást linkelni (irtó nélküli gépre telepedett fel, és most nem enged semmit elindítani)
Már találtam néhány írást, mondjuk ezek jó része angol, de ami inkább problémás, hogy számomra úgy tűnik, hogy egy másik spyware telepítéséről szól.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
_stick_
őstag
Köszönöm! Kipróbálom a 30 naposat.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Nejem netbookjára (MSI WindU) keresek a windows (7) tűzfal mellé egy kis erőforrás igényű víruskeresőt. Email, facebook, fórumok nézegetésére használja, nem jár veszélyes oldalakon.
Jelenleg az ingyenes avast van fent és nagyon fogja a gépet.[ Szerkesztve ]
-
-
GEPESZ66
veterán
Szerintetek a PANDA AV 2013,vagy a NOD 6 a jobb választás WIN 8-on?
-
blattida
nagyúr
válasz .HUman #17641 üzenetére
Csak a rend kedvéért, ezzel kezdted:
Adott: oktatási intézmény, mely vírusvédelmi megoldásra kért támogatást a KIK-től (Klebelsberg Intézmény Központ).
A KIK-es rendszergazda azt válaszolta, hogy nincs lóvé, használják az intézményben a Microsoft Security Essentials-t.
Ez szerintem nem legális. Jól tudom?Fire válasza:
10 gépig lehet ingyenesen használni az MSE-t, afelett már nem legális.Válaszod:
Ezt tudtam, de gondoltam, nem biztos, hogy elég körültekintő voltam a kérdést illetően.
Szóval az államnak nincs pénze, így elintézik azzal, hogy warezolj MS terméket.Fire:
"Szóval az államnak nincs pénze, így elintézik azzal, hogy warezolj MS terméket."
Senki sem ezt mondta, révén van ingyenes alternatíva a Comodo IS személyében, ami üzleti célra is teljesen ingyenes(nem tudok gépszám korlátozásról sem)
(Azt meg már csak a halkan jegyzem meg, hogy kíváncsi lennék, hogy abban az oktatási intézményben mennyi a warez OS-ek száma, mert nem csak ezen a területen, hanem számos más területen (állami- közigazgatási- önkormányzati stb stb) is igen elkeserítő a helyzet)Te:
"Senki sem ezt mondta,"
De, hiszen írtam is: a KIK-es r.gazda mondta.
Lehet a környezetedben mást tapasztaltál, de jelen esetben nincs warez.Fire:
A KIK-es admin nem ismeri ezek szerint a Comodo-t(amúgy egy admin-nak kutykötelessége ilyen infókkal is tisztában lennie)
Akkor az egy ritka és szerencsés helyzet nálatok, ha nem "szorultok" warez-ra, többségében sajnos nem ez a helyzet.Te:
A Comodo IS-re nincs szükség, firewall és defense+ nem lesz használva, ez megoldott, marad a Comodo AV. A probléma az, hogy eléggé erőforrás igényes a real-time védelem a Comodo fórumon olvasottak alapján (főleg pl. egy file- vagy mailszervenél). Másrészt nincs ingyenes central management, a klienseket egyesével kell felügyelni.Én:
Ezt nem tudom, hol olvastad, a hatos cav nem zabál erőforrást, csak a környezetemben 4 egymagos, régi gépen fut gond nélkül, ráadásul sok és rendszeres fájlírás-olvasás mellett. Nem fogja a gépeket.
A központi kezelést nem írtad, mint igényt, az az mse esetében sem megvalósítható.
A comodonak van központi kezelő megoldása, az ESM, viszont az fizetős.Te:
Ezt nem tudom, hol olvastad, a hatos cav nem zabál erőforrást, csak a környezetemben 4 egymagos, régi gépen fut gond nélkül, ráadásul sok és rendszeres fájlírás-olvasás mellett. Nem fogja a gépeket.
Nem otthoni felhasználásról van szó, egy szerveren nagyságrendekkel több a disk I/O műveletek száma és a Comodo ingyenes AV-je nem hinném, hogy ilyen környezetre lenne optimalizálva.
A központi kezelést nem írtad, mint igényt, az az mse esetében sem megvalósítható.
Úgy gondoltad, hogy egyesével fogok klienseket felügyelni?
Azt hol olvastad, hogy szerintem MSE estén megvalósítható (egyébként igen, de szintén fizetős megoldás)?
A comodonak van központi kezelő megoldása, az ESM, viszont az fizetős.
"Másrészt nincs ingyenes central management."Én:
Az egész onnan indult, hogy Te írtad a rendszergazda mse ajánlását, arra reagálva ajánlotta fire a cis-t, amire Te írtad, hogy csak az av kell és az nem optimalizált szerveres környezetre (nem tudom, hogy a normál, mindenki számára elérhető av-k között van e egyáltalán ilyen, ráadásul ingyen), ráadásul központilag sem menedzselhető, erre írtam, hogy nem egy erőforrás zabáló a cav, sok írást, olvasást használó környezetben sem, a központi kezelése pedig fizetősen megoldható, erre írtad, hogy fizetősen az mse-vel is megoldható.
Ha Te ingyenesen szeretnél szerverre optimalizált, központilag kezelhető védelmi megoldást, akkor fogalmad sincs a realitásokról, tehát, vagy leadsz az igényeidből vagy fizetsz és kapsz olyat, amilyet szeretnél, de, gondolom, ez a második opció nem játszik.
Tudod, a programokat dolgozó emberek írják, pénzért, fizetésért, fölhozhatod példának a nyílt forráskódú programokat, de ott is csak a személyes használatra szánt verziók ingyenesek, a speciális változatokért, céges használatra mindenért, mindenhol fizetni kell.
Gondolom, Te sem ingyé tolod a szekerét az intézménynek.Te:
"..nem tudom, hogy a normál, mindenki számára elérhető av-k között van e egyáltalán ilyen, ráadásul ingyen.."
Nem írtam, hogy ingyenes legyen. Fire ajánlotta én pedig válaszoltam, hogy miért nem megfelelő.
Ha Te ingyenesen szeretnél szerverre optimalizált, központilag kezelhető védelmi megoldást, akkor fogalmad sincs a realitásokról, tehát, vagy leadsz az igényeidből vagy fizetsz és kapsz olyat, amilyet szeretnél, de, gondolom, ez a második opció nem játszik.
Ismét megkérdezném: Hol írtam én olyat, hogy ingyenes megoldásra vágyok?
Tudod, a programokat dolgozó emberek írják, pénzért, fizetésért, fölhozhatod példának a nyílt forráskódú programokat, de ott is csak a személyes használatra szánt verziók ingyenesek, a speciális változatokért, céges használatra mindenért, mindenhol fizetni kell.
Nem tudtam, én naív, mindig azt hittem, mindenki pusziért dolgozik. Köszi, hogy felnyitottad a szemem.
"Gondolom, Te sem ingyé tolod a szekerét az intézménynek."
LSD. fentebb.
Én itt most be is fejezem, sem a stílusod, sem a szövegértelmezésed nem üti meg azt a szintet, hogy értelmes párbeszéd alakuljon ki az egészből. És kérlek ne nézz hülyének.Ha valamit kérdezni akarsz, akkor azt kérdezd, ne utalgass rá, miközben másról beszélsz.
Ha segíteni próbálnak, ne söpörd le félrevezető válasszal a kapott válaszokat.
Ha a félrevezetés miatt valaki szót emel, ne ebben a stílusban válaszolj, mert ne szép dolog.
Azt hiszem, hogy az értelmes párbeszéd nálad, miattad bukott meg.
Én is befejeztem.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BigManus
addikt
Szerintem meg a Te stílusoddal van némi probléma.
Had ne linkeljem a flegma pökhendi beszólásaidat... Magad is olvashatod, ha vissza olvasol.
Te jöttél ide kérdezni illetve segítséget kérni, ezt ne feledd.
Akikkel meg pökhendiskedsz, értenek a témához és stílusod ellenére segíteni próbáltak.Link
" Másrészt nincs ingyenes central management, a klienseket egyesével kell felügyelni "Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
t72killer
titán
ITT írod, hogy nincs rá $. Nekem ez azt jelenti, hogy ingyenes megoldás kéne (= #17631 megállja a helyét) Ha hirtelen mégis lepottyant az a kliensenkénti 30-40EUR, akkor közöld a jónéppel, hogy ne ingyenes megoldásokat javasoljunk (aka értelmes párbeszéd)
Fizetősből van szekérderéknyi szerverre optimalizált változat, jobbnál jobbak közül válogathatsz, rögtön ott a fizetős CAV.
[ Szerkesztve ]
-
.HUman
tag
válasz blattida #17631 üzenetére
"..nem tudom, hogy a normál, mindenki számára elérhető av-k között van e egyáltalán ilyen, ráadásul ingyen.."
Nem írtam, hogy ingyenes legyen. Fire ajánlotta én pedig válaszoltam, hogy miért nem megfelelő.
Ismét megkérdezném: Hol írtam én olyat, hogy ingyenes megoldásra vágyok?
Nem tudtam, én naív, mindig azt hittem, mindenki pusziért dolgozik. Köszi, hogy felnyitottad a szemem.
"Gondolom, Te sem ingyé tolod a szekerét az intézménynek."
LSD. fentebb.
Én itt most be is fejezem, sem a stílusod, sem a szövegértelmezésed nem üti meg azt a szintet, hogy értelmes párbeszéd alakuljon ki az egészből. És kérlek ne nézz hülyének.
.
-
B@ldrick
aktív tag
Ha valakinek esetleg meglenne a következő havi újságos kód KAV és NOD linux-hoz megköszönném PM-be.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
choco01
addikt
Hali.
Lehet hogy hülye kérdés,de mi az a CLT-t?
Csak mert olvasgatok és egy csomószor feljön
Köszi.Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
zolee0307
őstag
válasz blattida #17625 üzenetére
Ahogy írtad kipróbáltam, így 310 pontot kapok, rendesen lefutott. Korábban biztos user error volt
Ezek szerint, ha ismeretlen az alkalmazás, vagy nem vagyok biztos benne, akkor a korlátozott módot válasszam, hogy sandboxban menjen?
Illetve a láthatatlan portoknál érdemesebb a bejövő kapcsolatok blokkolását választani?
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
t72killer
titán
válasz blattida #17631 üzenetére
+1.
Nem véletlenül fizetnek a védelemért privát szinten is. Ha pl a tipikusan ingyen használt Avast-ot nézzük, a fizetős verziók sokkal többet tudnak az ingyenesnél.
A cégvilágban meg olyan egyszerűen nincs, hogy ingyenmunka, max promóció.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
blattida
nagyúr
válasz .HUman #17629 üzenetére
Az egész onnan indult, hogy Te írtad a rendszergazda mse ajánlását, arra reagálva ajánlotta fire a cis-t, amire Te írtad, hogy csak az av kell és az nem optimalizált szerveres környezetre (nem tudom, hogy a normál, mindenki számára elérhető av-k között van e egyáltalán ilyen, ráadásul ingyen), ráadásul központilag sem menedzselhető, erre írtam, hogy nem egy erőforrás zabáló a cav, sok írást, olvasást használó környezetben sem, a központi kezelése pedig fizetősen megoldható, erre írtad, hogy fizetősen az mse-vel is megoldható.
Gondolom, Te sem ingyé tolod a szekerét az intézménynek.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
UserX
addikt
válasz Bjørgersson #17606 üzenetére
Hello!
Még egy szavazat a Mcafee VirusScan+ 2013-ra. Nálam a gyerekek gépén az van, alapbeállításokkal. Nem kérdezősködik, a tűzfala is kienged mindent, ami kell. A CLT-n viszonylag jól teljesít. A vírusvédelme is elég hatékony a tapasztalatok alapján. Egyébként magyar nyelvű, ráadásul.
Üdv
-
.HUman
tag
válasz blattida #17625 üzenetére
Nem otthoni felhasználásról van szó, egy szerveren nagyságrendekkel több a disk I/O műveletek száma és a Comodo ingyenes AV-je nem hinném, hogy ilyen környezetre lenne optimalizálva.
Úgy gondoltad, hogy egyesével fogok klienseket felügyelni?
Azt hol olvastad, hogy szerintem MSE estén megvalósítható (egyébként igen, de szintén fizetős megoldás)?A comodonak van központi kezelő megoldása, az ESM, viszont az fizetős.
"Másrészt nincs ingyenes central management."
.
-
-
-
blattida
nagyúr
válasz zolee0307 #17622 üzenetére
Nálam lefut rendesen. Ám a második kérést engedélyezni kell, különben nem!
.HUman
Ezt nem tudom, hol olvastad, a hatos cav nem zabál erőforrást, csak a környezetemben 4 egymagos, régi gépen fut gond nélkül, ráadásul sok és rendszeres fájlírás-olvasás mellett. Nem fogja a gépeket.A központi kezelést nem írtad, mint igényt, az az mse esetében sem megvalósítható.
A comodonak van központi kezelő megoldása, az ESM, viszont az fizetős.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
.HUman
tag
válasz Fire/SOUL/CD #17570 üzenetére
Megmondta az MS support a frankót: oktatási intézményekben egyáltalán nem lehet ingyenesen MSE-t használni.
A Comodo IS-re nincs szükség, firewall és defense+ nem lesz használva, ez megoldott, marad a Comodo AV. A probléma az, hogy eléggé erőforrás igényes a real-time védelem a Comodo fórumon olvasottak alapján (főleg pl. egy file- vagy mailszervenél). Másrészt nincs ingyenes central management, a klienseket egyesével kell felügyelni.
.
-
gyuriwin8
csendes tag
sziasztok lenne egy kérdésem windows8 van a laptopomon felraktam rá a bitdefender free t szerintetek ha felteszem mellé a comodo tűzfalat nemfog összeakadni a kettő ?
-
zolee0307
őstag
válasz blattida #17620 üzenetére
Ez oké. De ha az elszigetelt futtatást választom hibával leállt a clt. Legalábbis úgy emlékszem.
Majd még egy próbát futok vele.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
-
blattida
nagyúr
válasz t72killer #17616 üzenetére
Nem, hülyeséget írtam, sajnos sima felhasználói fiók alatt is működik.
Mindjárt letöltöm és tesztelem.zolee0307
CLT futtatásakor egy ilyen ablakot kell látnod:Itt, az elszigetelt futtatás jelenti az auto sandboxot.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
zolee0307
őstag
Mostmár teljesen bekavarodtam ebbe. Nekem a cis 6-os verziója van. Ezt a sandboxos dolgot nem próbáltam.
Lehet a beállításokkal van probléma, mert a clt nekem csak akkor indul el, ha a "mehet" opciókat választom, egyébként el sem indul. Ha korlátozottként akarom futattni, akkor sem indul el.
Esetleg le tudnátok írni, hogy mit hogyan érdemes beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz blattida #17617 üzenetére
Nálam feldobott egy kis ablakot jobb alul, itt nyomtan neki előbb "Mehet"-et (80 pont), majd "Sandbox"-ot (330 pont), tehát automatikusan nem rakta sandbox-ba.
Viszont normál módban használva (D+ biztonságos szint) esetén viszont többször izolálva futtatott programokat (melyeknél kézzel állítottam be, hogy ne izolálja többet). Gondolom ez lenne az auto sandbox
read-only mode on the forum
-
blattida
nagyúr
Itt fontos az xp, mivel vistatól fölfelé már a megbízható fájlokhoz kerül a clt.
Mindazonáltal, ha az auto sandbox aktív, akkor ott kell futtatni, ha nem aktív, akkor viszont majdnem max pontszámot kapsz, ha lefuttatod a tesztet, de én ezt már sokszor leírtam, a comodo auto sandboxát akkor kell bekapcsolva hagyni vagy bekapcsolni, ha használod, ugyanis a d+ működését alapvetően befolyásolja, és ez nem hiba, hanem biztonsági filozófia.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
AtHoS
nagyúr
válasz zolee0307 #17607 üzenetére
No megnéztem a clt-t XP alatt CIS 5 mellett.
D+ megbízható fájlok között nem szerepel a CLT.EXETűzfal és D+ maxra húzva:
- nem raktam sandbox-ba a clt-t, így 80 pont. Ergó Sandbox nélkül vége az XP-nek, ha letámadják
- clt-sandbox-ban: 330 pontTűzfal továbbra is maxon, D+ lehúzva Biztonságos szintre
- clt sandboxban futtatva: 340 pont (na ezen erősen meglepődtem, hogyan lett magasabb a pont?)read-only mode on the forum
-
t72killer
titán
Mai olvasgatásom során akadtam erre a gyöngyszemre: Tejon Crypter 2013.
Állítólagos FUD (fully undetectable) crypter, ami mindenen átmegy. Kicsit továbbolvasgatva találtam a fajtájából többet is. Nem szívesen találkoznék vele, főleg ha vmi BIOS-chipre települő rondaságot hoz magával...
Lehet ezek ellen hatékonyan védekezni? A Comodo virtual Kiosk-ja vagy a sandboxie elég? A memóriában dolgoznak, nem hagynak maguk után nyomot a winyón - így az on-access szkennerek és a HIPS sem csípi el őket. Az adatbázis alapú védelem meg olyan, amilyen: kijön egy új verzió új hash-el és csókolom...
[ Szerkesztve ]
-
lck
senior tag
Bitdefender free nektek sem frissített 19.-e óta ?
-
zoli62
addikt
Én akkor a Bitdefendert ajánlanám. Nem sok mindent kell állítani, és utána se kérdez sokat.Hátránya, hogy nincs magyar felülete. Amennyiben viszont több mindent szeretnél telepítéskor állítani, akkor AVG ajánlott. Viszont a legkevesebb erőforrást az Avira használja, bár annak a webes védelme nem annyira jó.
-
blattida
nagyúr
válasz zolee0307 #17604 üzenetére
Annyi kiegészítést teszek, hogy a megbízhatóak közül akkor kell törölni, ha nem elszigetelve futtatod és akkor kell a d+-t paranoidra állítani a maximális pontszámhoz, ha elszigetelve kerül futtatásra, akkor is jó lesz az eredmény, anélkül, hogy bárhonnan törölnéd a fájlt vagy állítanál a d+-on.
-
motacilo
aktív tag
Esetleg F-Secure IS. Elég puritán a beállítási lehetőség, magyar, kis erőforrásigényű, stabil.
-
zolee0307
őstag
Előre is kössz.
Ha mindent tiltok, a kérdéseknél is tiltok, akkor el sem indul a clt. Ha engedélyezek mindent, akkor indul csak el, de utána ha elindult, talán már csak egyszer kérdez a cis és onnantól fut a clt.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Ja értem. Ilyenekre általában oda szoktam figyelni, max azok a programok nem lesznek felvéve, amiket magának szemetel majd a gépre, ha megcsináltam.
Köszönöm mindhármótoknak a segítséget, majd eldől melyik lesz a kettő közül.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
AtHoS
nagyúr
válasz Bjørgersson #17603 üzenetére
Arra, ha úgy is be kell konfigolni őket, de Te pl. kihagyod a skype-ot, akkor arra be fog kérdezni
Viszont ha már itt tartunk tényleg érdekes lehet, hogy mely védelmi szoftok ismerik a legszélesebb körben használt programokat, melyekhez automatikusan tudnak szabályokat hozzárendelni.
pl. nálam outpost opera indításakor egyből dobja, hogy automatikus szabály hozzárendelve. Na ilyesmire gondolok itt főként
Szerk.:
zolee0307
Ha lesz holnap időm melóban, megnézem CIS alatt hogyan is megy ez a clt-s mókaA sok kérdezés jó. Tűzfal részen mindent tiltani kell amire kérdez
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
Kipróbáltam, amit írtál, meg amit blattida is írt, paranoidra állítottam a d+-t, a tűzfalnál mindent tiltra. Ha engedélyeztem a clt-t akkor 200 pontot adott, de egy csomót kérdezett a cis. Ha nem engedtem, vagy tiltottam, akkor el sem indult a clt.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Akkor valószínűleg az ár fog dönteni. Mire gondolsz, hogy ne hagyjak ki semmit a konfigurálásból?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
AtHoS
nagyúr
válasz Bjørgersson #17601 üzenetére
Ilyen esetben bármelyik csak ne hagyj ki semmit a konfigurálásból
-
Bjørgersson
félisten
válasz BigManus #17600 üzenetére
Persze, mindenképpen én telepíteném fel és állítanám be, (mint minden mást is a gépen), csak utána ne kelljen semmivel foglalkoznia. Mi alapján tudnám eldönteni melyik lenne az ideálisabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Milyen egeret válasszak?
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Diablo 4 alap (Battle.net)
- Fifa 20 PC játék (lemezes)
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest