Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    Tapasztaltabbaktól kérdezném:

    1. Szerintetek a HD4770 működéséhez miért van szükség a leírás alapján a 10.6.3 kextekre és a 10.6.3.1 OpenGL frameworkre?

    Mondjuk most speciel megy a VGA így, de gondolkozom egy próbán, miszerint:

    a HW ID-t beteszem a 10.6.8-as ATIRadeonX2000.kext-be (nem a v10.6.3-asba), meg a 10.6.8-as ATI4800Controller.Kext-be (most is eleve ugye ezt használom hozzá a leírás alapján), és a default, 10.6.8-as AtiRadeonX2000GA.plugin, ATIRadeonx2000GLDriver.bundle, ATIRadeonX2000VADrive.bundle kexteket és a 10.6.8-as OpenGL framework-öt használom a 10.6.3-as verziók helyett, aty_init.kext fel és kész.

    Tehát röviden és egyszerűen: a szükséges HW ID-val kiegészíteném a 10.6.8-as verziójú ATI4800Controller.Kext és ATIRadeonX2000.kext kexteket, feltenném az aty_init.kextet és kész...

    Miért kellhetnek mindenképpen a 10.6.3-as verziók? Hiszen a 10.6.8-as verziói is megvannak ezeknek a kexteknek, hiszen azok települtek a 10.6.8 update-tel, frissebbek is és a HD48xx típusú kártyák mennek a 10.6.8-al, ha minden igaz.

    Telhetetlen vagyok, mi? :B

    2. Pontosan mit is csinál a GraphicsEnabler? Ezt találtam:
    GraphicsEnabler to enable graphics on supported chipsets.

    Ugyanakkor nekem most =No-val megy csak a VGA, a leírás szerint meg Yes-el kéne neki mennie. Olvastam, hogy VGA enabler/injector esetében (és az aty_init.kext az sztem egy enabler) pedig GE=No-t kell használni, mert maga a custom VGA enabler helyettesíti az OSX GraphicsEnabler-ét. Ezt erősíti az a tény, hogy nekem is =No-val megy.

    Most akkor hogy is van ez? Mert megint az van, hogy nem úgy működik, mint ahogy a tutorialban írva van.

    Egyébként HW acceleration YouTube videók alatt nincsen (a legújabb flash player settings fülét megnyitva egy videón látható, hogy a HW accel ki van pipálva, de utána ezt a konfig ablakot eltüntetni sem lehet, beragad...), software rendererrel megy. Érdekes, pedig az OpenGLExtensionViewer grafikai tesztjei lefutnak (pl. a körbeforgó arc), egészen az OpenGL 2.1 extension-ig támogatott OSX alatt a kártya szerinte, és az XBench is lefut.

    Különben a biztonság kedvéért KextHelperb7-tel való kext telepítéssel újra megcsináltam még tegnap este a workaroundot, és az egér inputlag eltűnt és folyamatosabb lett az OSX alatti grafika is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák