Hirdetés
- PlayStation 5
- Android játékok topikja
- Íme a STAR WARS Zero Company első előzetese
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- Diablo 3
- Overwatch 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- 2025 - Íme a 17. héten megjelenő játékok listája
- EAFC 25
-
GAMEPOD
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz
tordaitibi #102826 üzenetére
Köszi.
-
Krissz80
senior tag
válasz
IstvánLászló #102816 üzenetére
Múltkor pont a transmission GUI fagyott ki nekem Ubuntun, letöltött mindent, de a kép befagyott, de lehet valamit elszúrtam a KDE_plasma Installal, és amiatt csinálta.
Amiért a Manjaro eddig jobban tetszik: gyorsabb, és azon be tudom állítani a JACK kimeneti frekvenciáját a QjackCtl-el. Ubuntun valamiért egy default értéket használ ami alapből 48kHz, de végül sikerült a 44.1-et beállítanom. Viszont ugyanazzal a módszerrel a 88.2 már nem ment.
-
Krissz80
senior tag
válasz
IstvánLászló #102813 üzenetére
Én egy Ubuntut, meg egy Manjarot tettem fel egy meghajtóra, gondolkodom az EndeavourOS -en is, mert hogy kevesebb sallangot tesz fel de a Manjaro 2-hetes frissítési delay-e megnyugtatóbb.
-
Krissz80
senior tag
válasz
fekete.puma #102781 üzenetére
De, persze úgy is lehet.
-
Krissz80
senior tag
válasz
fekete.puma #102766 üzenetére
Van amit csak windowsban tudok megcsinálni egyelőre, meg a gyeker is azon játszik.
Tanulás céljából tettem fel, úgy voltam vele, hogy felteszem az Ubuntut a Studioval, aztán olvastam a Manjaro-ról, gondoltam kipróbálom azt is, nemrég meg a EndeavourOS-ről, ami állítólag jobb mint a Manjaro.
Szóval azt szándékoznám feltenni, és a jobbik Arch-ot meghagyni.
Az Ubuntu-t mindenképp megtartom, ráadásul így ha az egyik betojik akkor talán meg lehet menteni a másikkal. -
Krissz80
senior tag
válasz
tordaitibi #102764 üzenetére
Ha már UEFI és GRUB.
Én UEFI-vel használom, jelenleg kettő Linux distro van 1 drive-on, és egy Windows egy másikon.
Az legyik kérdésem az lenne, hogy ha felteszek eg újabb distrot a másik kettő mellé, és később az egyiket le szeretném törölni, akkor a GRUB-ból UEFI-ből hogy szedem ki?
A másik, hogy ha felteszem a 3.ikat a linuxos drive-ra a linuxok mellé, akkor ugye a windowsos meghajtó boot manageréhez nem nyúl.
Inkább húzzam le arra az időre? -
Krissz80
senior tag
válasz
Dißnäëß #102737 üzenetére
Nem zajos csak olyan mintha reszelősebb lenne a hang.
(De persze ez is csak a Win11 + ASIO + Foobar (+full file buffering után tűnik fel))
Sikerült jól beállítanom is végre.
Most már nem resamplingol.
Elsőre nem annyira szembetűnő, de hosszabban hallgatva fluidabb a zene.
Abbahagyhatatlanul jó, tegnap este fél 2kor kapcsoltam ki.Az output: ALSA
Device: maga a HV
alsa plugin: plughw (sima hw módban 176400-ban tolja ki a 44100, úgy is szól, csak 4-szer gyorsabban)Ennél bitperfectebb szerintem nem lehet.
És szerintem jobban is szól most már mint az Win11 ASIO-val.Egyelőre Ubuntu Studioval próbáltam, de kipróbálom majd a Manjaroval is, vagy az ajánlottabb EndeavourOS-el.
-
Krissz80
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy a Volumio-t, magát a lejátszó programot honnan lehet letölteni?
Esetleg nincsen meg valakinek?
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
Kezdőként új linux kiválasztásához szeretném kérni a tanácsotokat.
Az lenne a fő kérédsem, hogy minőségi zenehallgatáshoz melyik disztribúciót ajánlanátok?Ezt a 3-at találtam ami talán megfelelhet:
- AP-Linux
- Ubuntu Studio
- Linux MintKöszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Tesla topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Diablo 3 Collector's Edition
- FC25 PS5 játékszoftver
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest