Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #21014 üzenetére
1. Én 2400 lumenest használok.
2. Mindegy, de az erősebbet legfeljebb egy vezérlővel leszabályzod.
3. Itt és az előzőnél is kérdés, hogy mennyire tudsz együtt élni azzal, hogy ritkábban lévő diódák a közeli felületen nem homogén fényt adnak. A dekorvilágítás legyen indirekt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Steady74
addikt
válasz mokus1 #21016 üzenetére
Ha érdekelhet egy köztes megoldás, vannak olyan nagy fényerejű ledszalagok, amikkel hideg-meleg-természetes fehérrel is tudsz világítani. Nálunk feleségem a normál fehéret szereti a konyhában, én a hideg fehéret, reggel mikor a kávéfőzőhöz igyekszem, akkor automatikusan a sárgább, a meleg fehér kapcsolódik fel, az bántja a szememet legkevésbé.
Most ilyen ledszalag van a pulvilágításra ezzel a vezérlővel, átlátszó búra alatt, Home Assistant alatt futtatva és használva egy Shelly 4 állású kapcsolóval és egy mozgásérzékelővel.
A másik opció jelenleg ami elvileg nagyon-nagy fényerőt ad, az pedig ez a ledszalag.
6m-nél elég az egyik végét táplálni, 10m-nél vagy afelett saját tapasztalatom szerint érdemes már megtáplálni a másik oldalon is. A COB led, amit linkeltem szép, egységes fényt ad, a sarkokban mázlim volt, mert pontosan kijött a méret és ezekkel a sarokelemekkel szépen, vakfolt nélkül meg tudtam oldani a sarkok illesztését.
[ Szerkesztve ]
-
4D4M
aktív tag
válasz mokus1 #21014 üzenetére
900lumen elég vagy karcsú?
~
Ez mindig szubjektív és a fal/konyhabútor színétől is függ, de nekem az 1000 lumen bőven elég világos környezet mellett.Meleg fehér lesz.
~
Konyhában inkább természetes, esetleg hideg szokott beválni, de bizonyára tudod mit akarsz. (ha újracsinálnám én már CCT-t tennék mindenhova)Konyhapult aljára tennék dekorvilágítást. Ez milyen erős legyen?
~
Hangulat vagy éjszakai tájékozódó fényekhez bármi megfelelő szerintem, de praktikus, ha eleve dimmerrel kerülnek be és akkor minden lehetőséget lefedett az ember.A LED felfelé nézzen? Milyen erős legyen, hangulatvilágításként?
~
Én személy szerint jobban szeretem, ha nem egy területre van fókuszálva, hanem elterül és deríti a mennyezet egészét. Itt is van létjogosultsága van a CCT-nek. Ennek egyébként az élvilágítók felelnek meg egész jól.(sajnos visszafordíthatatlan HA user lettem napszak szerint változó mesterséges fényekkel, már mást el se tudok képzelni (: de ha választani kell, akkor a melegfehér választanám én is, mivel általában ezek este vannak használva)
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #18531 üzenetére
Mielőtt elkezdeném magyarázni, érdekelne, hogy mit nem értesz?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #18483 üzenetére
Szerintem igen, szoktam javasolni. És érdemes odafigyelni, melyik szál a fázis: van két pólusú kapcsoló, ami fázist és nullát is szakít, de általában csak az egyiket.
Én a régi íróasztalom aljára tettem ledszalagot, lekapcsolva derengett. Kimértem, melyik szál a fázis, aszerint volt bedugva az elosztóba és kapcsoltam, utána ez megszűnt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #18481 üzenetére
Mindegy, hogy egybe, vagy külön táplálod meg, menni fog. Azonban a betápnál erősebb lesz a fénye, mint a betáptól legtávolabbi részen. Tehát ha külön hagyod és egy betáp esik egy másik szalag vége mellé, akkor lehet szemmel látható különbség. De ha a szoba 4 sarkából csak a két ellentétes srokban táplálsz be, így a betápok és a nem betápok egymás kerülnek, nem lesz eltérés.
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #18356 üzenetére
Egy 30 led/méter ledszalag, egy kapcsoló, egy tápegység és egy profil.
Ha nem kell automatikus világítás, akkor húzókapcsoló is jó. Ha nyitásra kapcsoló kell, akkor karos mikrokapcsoló.
A befelé döntött profil szerintem egy szekrényben hasznosabb. De ha vagány akarsz lenni, akkor a ledvilágítós mándlirudat neked találták ki.Google, bútorvilágító keresőszó, biztos lesz olyan, ahol lehet rendelni hasonló fazont hasonló (nem akciós) árban.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz mokus1 #18338 üzenetére
Igen, ha benyomod a pillért, akkor kapcsol.
Ki kell mérni csipogóval, hogy melyik tüske melyik érintkező.
NC - Normally Closed, alapból folyik rajta az áram
NO - Normally Open, azaz nem folyik rajta az áram.
COM - Az meg a közöspont. NO NC az vagy állandóan zárva van(nyilván, ha kapcsolsz, akkor nem lesz zárva, vagy nyitva).
Aztán e szerint kötöd be, hogy kapcsolásra nyisson vagy zárja az áramkört.Párhuzamosan kell bekötni, aztán, ha az egyik vagy a másik ajtót nyitod felkapcsol.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #18331 üzenetére
Szerintem megmakkant a vezérlő. A WS 2811 szalagokkal, vezérlőkkel nincs tapasztalatom, de ha jól tudom, ha csak megkapja a direkt 12 V-ot, akkor fehéren világít az egész szalag. Már a színek elkülönítéséhez is kell egy vezérlő, nem csak a címzéshez.
kikapcsolni se tudom. Csak ha a tápot kapcsolom ki - ebből gondolom, hogy a vezérlő és nem a szalag van oda. Ha a szalag ment volna tönkre, akkor a vezérlő még ki tudná kapcsolni.
-
macilaci78
nagyúr
-
Sirandrish
legenda
válasz mokus1 #17375 üzenetére
Nem akarok pofátlan lenni, de tudnál készíteni nekem vagy 3 képet?
1 olyat ahol 1 világít, egy 3asat meg a fullt.Nekem picit soknak tűnik a 6K+ lumen. Mármint számomra lehet hogy sok lenne..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #17228 üzenetére
Amit linkeltem bemarható profil az egyetlen épkézláb megoldás, mellette minden más csak barkács.
Ezzel együtt én pici 2×15 mm-es csavarral fúrnám fel a profilt úgy, hogy a szalag alatt először a profilt fúrom fel, a csavarfejnek meg 6-os fúróval csinálok süllyesztéket.
A ragasztókban nem bízok, hőre elengedhet, márpedig a szalag hőt termel.
Ha meg le akarod venni, akkor 50 centinként egy-egy pici luk (főleg előfúrva a csavarnak) nem látszik egy mintás lapon, ellenben a rágyógyult ragasztót levakarni nem egy nagy élmény.
Ahogy chaser is írja, egyes profilokhoz lehet klipszet is kapni.
De ha nagyon nagy erőt érzel a barkácsoláshoz, átfúrod a lapot a profil két oldalán és ezen átfűzve gyorskötözővel rögzíted.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #17218 üzenetére
Alulra 30 W-os táp elég. A kapcsoló jó, de külön kapcsoló kell alulra és felülre, együtt majdnem 100 W.
A 230 V kapcsolásához nézhetsz távirányítós konnektort is, egy távkapcsolóra 4 külön konnektor is mehet, vannak ilyen szettek.
De a linkelt gomb fizimiskájával van 230 V-os gomb is.A linkelt gomb beépítési módja, hogy a menetes részre egy anyát húznak, jellemzően vékony anyagba, például lemezbe szokás rakni. 18 mm-es bútorlapot nem ér át, oda vagy beragasztod például meleg takonnyal.
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #17208 üzenetére
most nézegetem, de nem találok olyat, csak amit kanócozni kell, wirelessből csak "mobil" verziókat találtam eddig, lehet abból nincs ilyen, rég néztem már
szerk:
no mégis találtam, mi lightból, de még csak rgb-set, persze lehet egyszínűhöz is használni, persze ezek nem olcsók[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #17203 üzenetére
Nekem is dugvillás van, a konnektor elé tettem a fali kapcsolót.
A kapcsoló a szekrény mellett, mert nekem ott kényelmes, a dugalj meg a szekrény tetején a tápnál.Ha az alsó és felső szalagot közös tápról akarod hajtani, akkor kell egy vezeték a kettő közé, ezt gondolom, nem látható helyen akarod levinni, a falburkolat alatt...
Gyakori probléma itt, hogy a kissé terhelt tápok zúgnak, ciceregnek. Nem tudom, mi a tervezett felhasználás, de ha nem megy egyszerre a két szalag, akkor az csak részterhelés és növeli ennek kockázatát. Lehet, ilyen szempontból előnyösebb a szalagonként/vezérlőnként külön tápegység beüzemelése.
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #17191 üzenetére
Bemarható ledprofil a felső szekrény aljára, a szagelszívót ennyivel előrébb hozni, ha folytonos világítást szeretnél.
45°-os profil a szokli tetejére. A szoklival együtt le fog jönni, ne foglalkozz vele, csatlakozót kell tenni a szalagra és ha leveszed valamiért, a csatlakozót csak oldod.
Üvegpolchoz élvilágító, 6 mm vastag üveghez. Érdemes edzett üveget tenni bele és a led felőli élét megmattítani, hogy a látszó élén ne legyen olyan pontszerű a szalag. Ez a profil nem tartja meg az üveget, csak megvilágítja!
A másik lehetőség, hogy a fent linkelt 45°-os, vagy egy 30-60°-os profilt felraksz a zsanérok mellé függőlegesen és így világítod meg a polcokat.A linkelt oldalon sokféle búra és végzáró profil van, így nem kell vízálló szalagot használni.
A két szalag mehet közös tápról, akár közös vezérlőről is, egyszerűen a 12 V-ot 2×1 mm2, vagy 2×1,5 mm2 vezetékkel vidd át.
Én azt javaslom, hogy a felső szekrény esetében elemenként külön-külön helyezd el a profilokat és a szalagokat, amiket csatlakozóval kötsz sorba. Tapasztalatból mondom, hogy egyszer beállítja az asztalos az elemeket, összehúzza őket csavarral, aztán jön valaki és festésnél elemenként leszedi, többet az életben nem lesz úgy vonalban, hogy az aluprofilt egybe fel tudd rakni.A tápegységnek szellőznie kell, mert megsül.
Ha a hálózati feszültséged 220 V, akkor szólj a szolgáltatónak, már jópár éve 230 V a hazai szabvány.
Ha közel van a megvilágított felület/tárgy, vagy csak zavar a pontszerű világítás, akkor méterenként minimum 120 ledes szalagot tegyél fel. Alul a szoklinál például ez megeshet. Pultvilágításnál is ezt javaslom, ott a fényerő miatt.
Ahova kell a fényerő, oda 2835/120 szalag, 4500K, vagy 3000K ízlés szerint és érdemes készülni egy nem távirányítós vezérlővel, amivel csökkentheted a fényerőt. A szoklihoz 3528/120, gyengébb a fénye, kevesebbet is fogyaszt, dekornak ideális. Ezt is lehet, hogy csökkenteni kell egy másik vezérlővel.
Én a 2835/120-as szalagot kb 70%-ra vettem le, így is elég erős a fénye, viszont kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik. Kb kézmeleg az aluprofil több órás használat után is.
Én mindenképp úgy alakítanám ki, hogy a 230V-os ágat kapcsoljam, nem szeretem a fix tápos megoldásokat, nulla terheléssel hajlamos zúgni, meg amúgy se fogyasszon feleslegesen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz mokus1 #16848 üzenetére
Én biztos, hogy újat raknék. Már csak azért is, mert 100%, hogy már négyszázezredik gyártósori szalag lesz, és el fog térni a színvilága az 1-2 évestől..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz mokus1 #16845 üzenetére
Nálam a tetőtér miatt muszáj gipszkartonos ismerős, ő gondolom nem bánja, hogy 4 négyzetet kell vágni, meg egy jelenlétérzékelőt.
Amúgy, ha lesz nekik raktáron, megrendelek 4 12Wattosat, aztán kipróbálom este sötétben a konyhában, hogy így milyen fényt ad.
Na és a másik kérdésem, hogy oké, hogy a plafonon van 4 db 12W panel. Ezt elosztom úgy, hogy, 2 alapból menjen a jelenlétérzékelővel.
A konyhabútor 4,7 méter széles lesz, az alatt végig lesz LED csík szintén mozgásérzékelővel(gondolkodtam jelenlétérzékelőbe ott is, de 6k darabja, és erre a majd 5 méteres szakaszra nem tudom, hogyha középre egyet felrakok, az vajon mind a két végét látja? Elvileg 360 fokos ~ 6m hatósugárig, szóval papírforma szerint kéne látnia mindkét végét, de nem tudom.. ebayről egy ilyen mini mozgásérzékelőből még 2 db is kijön 1-2 k-ból. Igaz azoknak meg véges a kapcsolási ciklusa - szerintetek?), ugyanúgy természetes fehér. Plusz a páraelszívóban is lesz 2 halogén, bár ezt szerintem cserélem majd ledes megoldásra(Cata Beta 600 - Ötlet milyen izzó legyen bele?)Na és akkor mivel a konyha csak 2,5 méter széles, abból ugye elvesz 60 cm a bútor, marad 1.9 méter. Szóval olyan asztalra gondoltam, hogy a falhoz lesz rögzítve, plusz ugye 2 láb, ide 4 szék. És az asztal fölé olyat gondoltam, hogy csinálok vagy gipszkartonból, vagy pedig sima fordított L alakú polcot, aljára pedig valami alusínben brutál erős ledet, és ez világítaná mondjuk az asztalt. Csak kérdés, hogy ez elég fényt adna-e az asztalnál? Végig az asztal mellett menne, mint mondjuk egy ilyen díszpolc, de, ha kell akkor onnan fény is jönne. Esetleg srégen bevágni a deszkát, hogy ne közvetlen lefelé szórjon a fény, hanem kicsit / <- ilyen vonalban. Tehát a faltól el, az asztal fölé világítson. Nincs nagyon ötletem, hogy mi mást lehetne csinálni az asztal fölé. Azt gondolom, ha a plafonon van 4x12W panel, akkor nem töröm meg az összhangot, hogy csak úgy belógatok egy csillárt a semmibe az asztal fölé, ez pedig talán elég hangulatos is lenne..
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #16842 üzenetére
kép alapján megtört a szalag és defekt van benne
nem nehéz berakni négyzetet sem, dekopírral szépen ki lehet vágni, csak legyen mellette porszívó ( : de jó szúrófűrész is, ezer ft körül már van, de 300ft-os szikével is ki lehet vágni, azzal lesz a legprecízebb - meg az a legmelósabb -szerk:
konyhába meg célirányos megvilágítás kell a munkaterületekreThunderzolee
meanwellt linkeltem, ha csak rgb mód lesz 120w-os belőle bőven elég[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz mokus1 #16806 üzenetére
Nekem ilyet akkor csinált, amikor a régi ágyamról csak lecsupálva jött le a szalag, és a szalagon belül ilyen mikroszakadások lettek valószínűleg, aztán összevissza kapta a tápot.
A vezérlő nem hiszem,hogy rossz, hisz onnan csak 4 vezeték jön ki, onnan megy a delej. Valahol lehet benne törés(útközben). A piros ledek is így keletkezhettek.
Csere a szalag és jó lesz.
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15470 üzenetére
a dreamcolor jelenti azt, h programozható, kis izelítő
felépítésre mint egy 5050 rgb, de!!!!!!!! a lényege, minden egyes led egyedileg programozható, a standard rgb ehhez képest egy faék egyszerű dolog dolog, minden led csak ugyanazon a színen tud világítani, ez szabályzó ic-k miatt független, szalagon látod is őket - ezért sokkal érzékenyebb, mint a standard rgb, nagy eséllyel egy részét már kinyírtad ( : -
az rgbw pedig tartalmaz egy fehér részt is az rgb mellett, ez lehet több megoldású - két sávos az rgb mellett, rgb ledek számából lecsippentve, sűrűbben a standardnél -
ez a szalag és az utóbb linkelt vezérlő tökéletesen passzol és működik együtt, ha gondolod levideózom, minden megkezdett óra 20e ft ( : 3 pines csati a vezérlőbe, a két lógó vezetékkel nem kell foglalkozni, azok nyilván + tápok, nem néztem, ezek a vezérlők mind tudnak programokat, ez speciel 300 effektet tud, annyira komolytalan, ebben az árkatban mind kb ua, amik sokkal többet tudnak a wifisek, és csak ennyivel tudnak többet, telefonról is lehet vezérelni, kinn 6-7e ft és felfelé, itthon szorozd meg 2-3-mal erre akarok majd váltani, touch táv+wifi remote, mivel a lehetőségek száma kb végtelen, igazán csak sw-rel lehet kiaknázni a lehetőségeket egyedi megoldásokhoz, de az olcsó vezérlők is rengeteg effektet tudnak amitől leesik az áll
sztem ezt a témát hanyagold, semmi közöd hozzá, vegyél valami kész megoldást, előtte meg olvasgass a témában, alapok alapjával sem vagy tisztában_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15467 üzenetére
most mázlis vagy, h nem vagy mellettem, mert biztos nyakon vágnálak ((( :
tegyük már rendbe a pelust
1. döntsd már el mit vettél...rgbw-t, rgb-t+fehéret, vagy dreamcolor rgb-t?
2. senki nem mondta honnan rendeld, azt mondtam ua. a kínai nonam vezérlőt rendelted amit én mondtam, de nyilván arra se vetted a fáradtságot h ránézz, mert különben tudtad volna h de. kitárgyaltuk...csak épp mázlid volt h azt rendelted ( :
3. ha a linkelt szalagod van, nem jó a fentebbi vezérlő..hogy mért nem? mert az dreamcolor rgb, nem rgbw, nem is rgb, hanem programozható szalag, ledenként címezhető ha úgy tetszik
4. ne menjünk bele mért nem jó egy noname, ki volt tárgyalva elégszer, mean well, v delta, _mert csak_
5. kicsit guglizok és adok linket dreamcolor vezérlőhöz...ha ilyen szalagod van 120-as táp is elég 10m-re ( : de ha csak szinesben akarod használni 100-as is elég_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #15447 üzenetére
5050/60 RGBW fogyaszt 12-14 W/métert, azaz kb 1-1,2 A/m-t. A 10 méterhez olyan vezérlő kell, amelyik tud 1×12 A-t a fehéren és 3×4 A-t az RGB-n, ez vagy nincs, vagy nem lesz kedved kifizetni. (Kínából kétes tartóssággal 40-60 $ körül lehet, itthon duplája, de garival.)
A másik lehetőség, hogy veszel egy olcsóbb, kisebb teljesítményű vezérlőt és jelerősítőkön keresztül táplálod a ledszalagokat. A jelerősítő egyfelől a vezérlőre van kötve, másfelől a ledszalagra és harmadik oldalról a tápegységre. Egyszerűen a delejt a tápról kapja, a ledek működésének hogyanját és mikéntjét pedig a vezérlőtől. A feladata annyi, hogy a vezérlőn átmenő áramot csökkentse, így egy akármilyen kis fogyasztóra méretezett vezérlővel is lehet irányítani egy egész irodaházat.
Jelerősítőből van RGB, de RGBW nem biztos, hogy van, vagy nem biztos, hogy megéri. Mivel az erősítő nem egy bonyolult szerkezet, csak a színre színt elvet követi, így használhatsz egyet az RGB színekre, egy másikat pedig párhuzamosan kötve a fehér színre. Természetesen a + ágat közösen, mert mindkét erősítő igényli, de ez nem gond.A szalagnál csinálhattál zárlatot, ha a + oldal valamelyik színhez is hozzáért. Ha szerencséd van, nem az egész szalag adta meg magát, hanem csak egy-két szegmens.
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #15437 üzenetére
RGBW esetében van egy + ág, oda megy a 12 V piros vezeték, a fekete meg valamelyik másikra, így az adott ér szerinti szín fog világítani. Ha csak az egyik szál van a tápra dugva, értelem szerűen nem zárt az áramkör.
A csatlakozót szard le, a szalag vágási pontjaihoz is érintheted a vezetőt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
GraphX
csendes tag
válasz mokus1 #15300 üzenetére
A mennyezeten lenne 3 db ilyen panel. Mivel ez azt jelenti, hogy kb. 3-4 méteren szinte mindenhol van szórt fény, ezért nem tartok az erős, vetett árnyéktól.
De természetesen a tükör mellett kétoldalt tervezek helyi világítást is.
A fő cél az, hogy este is kb olyan érzés legyen, mintha egy szórt nappali fény lenne. + pár helyi világítás ahol szükséges. Tükör, tusoló.
-
macilaci78
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15292 üzenetére
elég az ha rápillantasz... ha túl sok zavarni fog, a fényét nem fogod süllyeszteni ( : engem zavart az inesa, - az eglo is sok volt -azokat is akik látták, főleg ha full sötétnél kapcsolod fel akkor üt nagyot, én beleuntam, indirekt ledes világítás lesz mindenhol
nagy eséllyel kinti székhelyű shop lehet másik, nem néztemszerk:
közben diskuáltam a kínai eladóval, az 2835 szalagja 120l/m-nél elvileg 14w-ot eszik méterenként, 1400 lumen körül mozoghat, rendelek párat aztán meglássuk', most h egyre drágul a $, még mindig nagyon olcsó, 250ft-ra jön ki métere[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15290 üzenetére
linket pls
kamerán keresztül nézted a villogást? szabad szemmel nem feltétlen látszik, csak a hatása érződik idővel
nem vakít ha ránézel? soknál annyira sűrűn rakják a ledeket és vékony opál üveget vagy műanyagot raknak eléjük a nagy fény eléréséhez, h kisüti az ember szemot ha ránéz, az iglo is olyan volt amit néztem, a fény villogása mellett_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15279 üzenetére
A dreamcolort? Nem kell atalakitani, a vezerlo egyseget fogod csatlakoztatni a szalag egyik vegere es abba csatlakozik a tap
Nagy esellyel elem nem lesz a csomagban, cr2025 kell bele ha jol remlik, de meg tudod nezni
Sima rgb szerelese is ugyanez, barmilyen vezerlo van a tap mindig abba csatlakozik
Ha a dreamcolort rendelted rf vezerlovel, majd parositsd ossze, manualban le van irva h kell, ha az nincs meg kb ugy mukodik mint egy nagyon rossz infra, eloszor azt hittem h defektes, utana mar nem kell vevo fele forditani a tavot es tobb m-ig jo, pontosan nem mertemSzerk: 50w-ot eszik maxon, mikor konstans feher szin van es hasznalja mindharom szint a kikevereshez, egyebkent 24-35w, 60-as tap boven eleg neki
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15277 üzenetére
2835 _ha_ hozza a speceket és fehér szín kell, jobb színviszaadási index, nagyobb fényerő azonos fogyasztás mellett
5050-ből viszont nekem van még régebbről használatlan, lehet inkább felhasználom
tegnap néztem azokat is ebayen, volt komment h kevesebbet eszik mint 10-12w/m, tehát már azok se feltétlen olyan minőségűek
rgb-ből meg 5050-et érdemes mindenképp
dekornak jó az ebayes filléres 2835, mivel nagyon keveset fogyasztszerk: illetve ebayről a 120led/m illetve 240led/m-es 2835-ök jók lehetnek szintén, utóbbinak 1500-2000l közt kell lennie, annak ára kb 650-700ft/m
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15272 üzenetére
Rossz hir, megneztem egy eglo led panelt, az is villogott, sokkal jobban mint az inese...marad philips v a clearledtol a sajat gyartasu paneljuk
Slightlednel voltam, ok tenyleg 1200 lumenes szalagot arulnak, illetve van 2400-es, volt egy dimmelojuk jo dragan, de nehany fokozatnal az is villogtatja a szalagot_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15270 üzenetére
panelekből eglok jó áron vannak, 5 év garisak, első körben inesát vettem ami 3 év garos, villogás mentesnek árulják, slightled is, de minimális villogása van, vetített fénynél már kb semmi, de azért no...blenézés meg egyenlő átmeneti vakulással:d ezzel szemben hasonló fogyasztású eglo alig drágább, de mondom a clearlednél panelek nagyon olcsók és nem villognak, egyebet viszont nem tudok róluk
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15267 üzenetére
profilt nem néztem, nekem olyan helyen lesz h nem kell, szalag típusa sem indokolja, de ha szalagot veszek itthonról akkor slightledtől fentebbiek okán, 800ft körül volt kinnről az 5m, clearlednél 1m 700ft körül van ugyanaz az 500l/m körüli "2835", innentől kezdve lehet kísérletezgetni, h melyik magyar v kínai bolt árul szabványos paraméterű 2835-öt, na én nem fogok nagy eséllyel az olcsók mind ilyenek
visszakértema fele árát kb a szalagoknak, így nem volt rossz business, de aki nem ért hozzá simán benyalja h 2835-öt vett, én is majdnem benyaltam ( :
a fénypost jó még árban izzók terén, clerled sem rossz, de webshopjukon szinte csak a saját termékeik vannak, többihez be kell battyogni boltba, meg nyilván elállási jog sincs mivel nem webshopos értékesítés, hozzá nem értésből azért szépen levizsgáztak nálam, ugyanakkor nekik van nagyon olcsó villogás mentes led paneljük is - bár én most már biztos maradok philips és eglonál -
sztem ami neked kell max 6x3w 10-12nm-re hálóba_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15264 üzenetére
Mind az egyszinu, mind az rgb erositokjek van egy limitje, amperben adjak meg, ezert is fontos az smd tipusa
Pl 5a-s rgb vezerlo eleg 5m 5050hez kenyelmesen, 3528-bol mar 10-15m-hez is_______
Voltam a clearlednel, ok is ugyanazt a "2835-ot" aruljak ami kinabol jott, a kinai szerint es szerintuk is 60l/m-nel kb 500 lumen a realis, meg szerencse h az smd adatlapja szerint nem ( : slightlednel van korrektul feltuntetve a fogyasztas es fenyerosseg, dragak, de legalabb azt aruljak amit mondanak, nem - talan 3020 smd - mast_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15261 üzenetére
ha rgb akkor jellemzően 25-30w-ot fog enni méterenként, fehérnél - ami nem lesz fehér, mert a 3 alapszínből keveri ki - 50w-ot, nem kell 2,4 méterenként táplálni, és akár méterenként is táplálhatod a fogyasztása ugyanannyi marad, 2835-ös 120l/m-est kell két helyről táplálni a nagy fogyasztás miatt, 2x5m 5050-est elég szalagonként 1 helyen, viszont ha egyszerre akarod működtetni őket valószínűleg jelerősítő is kelleni fog a vezérléshez
egy 15w-os led panel 10nm-re bőven elég fényt ad, 36w sztem kiveri a szemed ( :szerk: kb 13-15nm szobában most egy philips 6-7w-os izzó van, 2x ennyi már sztem sok lenne
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15258 üzenetére
elég persze, mivel 12v-os a szalag, gyári kanócok vékonyabbak is
nincs baj azzal a táppal, de a kábelnek lednél kell lennie, általában vezérlőt is elé rakjuk, ha távos ott lesz az érzékelőd is, infránal kifejezetten fontos, de rádiósnál is lehet mókás ha túl messze van a vevő - és közte sok fal/egyéb ami leárnyékolja -
karton fölé ne rakj tápot, csak a led panelek sajátját, mert azt csak lehúzod és cserélhető, ha menni fog led panel a szalag környékére, akkor viszont a szalag tápját is azon a nyíláson tudod szervizelni ha úgy alakulmindenekelőtt azt döntsd el melyik szalag, mert mindnek más a fogyasztása, 3528 pl 4,5w környékén eszik méterenként, 5050 már 10-12, 2835 12-14, 5614 15-16w, stb - 60l/m-nél, felette értelemszerűen ha 120l/m van akkor fogyasztás is duplázódik -
Nerazim nálunk két sorban van 3528 meleg fehér, nem mondom h fényözön, de elégséges, ennek a szalagnak amit kaptam méterenként kicsivel nagyobb a fényerőssége, ha 2m-re 4-et raksz akkor már 5050 szintű, viszont fele annyit - se - eszik -, ezt még nem tudom hova rakni, hétvégén mérek még, 18w-os táp 5m-es tekercsnek is elég kérdés, te ugyanezt kapnád-e, ma írok az eladónak hogy nagyabaj' ( : rajz értelmezéshez most fáradt vagyok
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15256 üzenetére
bármilyen kialakítású táp jó ami neked megfelel, 12v-ot mindenképp szalaghoz kell majd eljuttatni
el kell dönteni milyen szalagok kellenek, egymástól függetlenek legyenek-e
amit linkeltél 3528 az egyik legrégebbi típus, elavult, fő színeknél csak minden 3. led világít, mivel tokonként 1 led van, dekornak jó, de sokkal látványosabb már az 5050 is, és fényerőben is sokkal több, 3x akkora
amit mondtam az 5050 de programozható, dreamcolor néven is fut, tehát sima 5050 az csak rgb, 3528 meg 3528, el kell dönteni mit szeretnél
h mi kell egy szalaghoz attól függ milyen, táp mindenképp, egy színű szalagnál vezéslő sem feltétlen, rámegy a 12v és világít, de ott is van sok lehetőség szabályzásraszerk:
valszeg megvan a bibi, 2030-as smd-nek néz ki ( : paraméterek alapján annak kell lennie, lemértük, kb 2x3mm a chip, fényerő és fogyasztás is ezt támasztja alá, kivéve h 60l/m ezekből nem találtam, csak 120 és 240l/m-t, az lehetett, h hiány lett 2835-ből és ezt tolták rá a gyárban (((( : cri értéke kimagaslóan jó[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15254 üzenetére
led panel beépítési mélysége pár cm, általában csak a tápjának kell hely meg a fogantyúnak ami odafogja a kartonhoz, maga a panel kb olyan vastag mint a karton, 5cm elég lesz
ha a programozható szalagra gondolsz jellemzően úgy árulják, h külön megveheted hozzá ami kell, de nem feltétel - jól is van ez így, legtöbb táp gagyi, vezérlőből meg sok van -, tőle vettem a szalagot meg az egyik vezérlőt, de az nem tetszik - nincs effekt megállítás -, vezérlőből most mástól ezt rendeltem, ráadásul olcsóbb is volt mint előző eladótól a kevesebb tudású, de nem tudtam ha mástól veszek vezérlőt mikor ér ide, és ahogy ideér a szalag ki akartam próbálni ( :
és ez lenne a profi, amihez van touch táv és wifi telefonhoz, de ezen meg effekt gomb nincs
tápot azt itthonról érdemes minőségit, delta, meanwell, de pl a pos sem rossz, jellemzően egy 60w-os kínai táp is elviszi ha nem éjjel-nappal megy, azt is most mértem, effektelésnél 30-35w, fehérnél 50w - amire kb soha nem használja az ember -, mondjuk nem szívesen bíznám rá olyanra a szalagotszerk:
led panelekhez adják a tápot is
eszembe jutott, akár led panelből is vehetsz rgb-t ( : van kb minden, csak pénztárca kérdése
philips rgb izzókra rosszul emlékeztem, 10e felett vannak, az osramok voltak olcsóak, azok meg gagyik - villognak -[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #15248 üzenetére
Philipsnek is van rgb izzoja, par ezer ft, valami nagyin mast neztel illetve van olyan megoldasuk h normal kapcsoloval tudod a fenyerot es vele a szinhomersekletet allitani 3 lepcsoben, scene switch a neve, ha erdekel keress ra, reszleteztem mar
Ha perembe rgb-t akarsz erdemes ellgondolkodni programozhato szalagon, ahol minden led egymastol fuggetlen programozhato, szivarvany szinskala, felvaltott feny, barmi megvalosithato, ezeket az effekteket alap vezerlok is tudjak, de letezik bt/wifi megoldasu is telefonhoz, egy 5m alap szett ara ebayrol 6e ft, itthon az 5050 sima rgb-t adjak annyiert, ws2811 neven megtalalodSzerk:
ginola csak az e14ekre v gu10-re mondta h beki villog, philups alap izzok se dragak es biztos nem villognak[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest