Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #8000 üzenetére
...köszönöm szépen a közreműködést. Megoldódott. Bizony a vezérlőben voltak felcerélve' a színek. Kicit' össze zavart.
A hangos gondolkodás segített. Elnézést, de lehet hogy visszaolvasással nem jöttem volna rá. -
z123456789
addikt
...viszont tudom hogy már a negyedik hsz-em lesz egymás után, de rá nem jövök (és visszaolvasva sem találom, google-lal sem... ) hogy lehet-e beállítani DIY gombra olyat hogy a fehér fény bekapcsol, felerősödik, majd visszahalványul, és ott is marad a leghalványabban. Mondjuk a DIY-t sem tudom beprogramozni, valahogy a a használatit vagy rosszul értem, vagy ennyire nehéz. :S
Azt szeretném elérni hogy ha elindítom a házimozit, akkor a fényszalag is bekapcsoljon, ízlésesen megmutassa magát, majd vissza is vonuljon, hogy ne zavarja a képet.
Ilyenem van, és egy Logitech Harmony. Megoldható ez? Mit gondoltok? -
Kernel
nagyúr
válasz z123456789 #8002 üzenetére
Nem ismerem személyesen, de a PDF szerint egy állandó színt, illetve színkeveréket lehet beállítani egy-egy DIY gombra.
Először megnyomni, színt beállítani, ismét lenyomni a tároláshoz.
Bár nem tudom, hogyan különbözteti meg az első gombnyomást a normál használattól. Ha például rá kellene tartani a programozáshoz, úgy logikusabb lenne.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
z123456789
addikt
Akkor jól értettem azt a kis cetlit amit adtak hozzá. De úgy marhára nem működik. Pont arra gondoltam én is hogy a hosszan nyomva tartás logikusabb lenne. Na mindegy, majd szórakozom vele. Köszi.
Ezt a "FADE" funkciót szerette volna beállítani a fehér fényre, de szerintem az is kapufa.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz z123456789 #8002 üzenetére
Na, annyi az ujabb tapasztalatom, hogy valszeg nem a vezerlo, hanem a szalag volt osszekocolva szinek teren.
A regi szalag moge toldottam ujat mas beszerzesbol, es az meg csak hagyjan, hogy a ket fel feherje elter, de meg a zold es a kek is fel van cserelve, pedig a szalagon 12VRGB->12VRGB...Amugy igen: vezerlore rakotottem a szalag 12V-jat, aztan csak egy szinre kapcsolva kikerestem a szalag megfelelo labat...
Egy utos DIY programozas engem is erdekelne, de szerintem kenytelen leszek az RPi-t felhergelni hozza.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
z123456789
addikt
válasz macilaci78 #8005 üzenetére
Na akkor ehhez a színkeveréshez még egy tapasztalat, ami nem hiszem hogy olyan sűrűn elő fog fordulni. De! Tegnap miután rendet raktam, bemutattam páromnak a zseniális remekűvemet, majd hajtva a kíváncsiságtól, fogtam eme remekmű távkapcsolóját, és (kikapcsolt állapotban) rányomtam a power-ra. Villant egyet a ledszalag...mondom mi a f*sz? :S
Bekapcsoltam a saját távjával, és össze keveredtek megint a színek.
Jééééé?! Mondom, ez meg mi?
Aztán nagy nehezen rájöttem hogy ha az izzó kapcsolójával rányomok egy POWER-t (kikapcsolt állapotban) a szalag IR vezérlőjére, akkor ugrik egyet a színkód. Minden egyes ilyen alkalom után, a szalag bekapcsolását követően, ugranak a színek. természetesen megfelelő ilyen ugratás után visszaáll a rend. Minden esetre érdekes ez a technológia.RPi-t? Az mi? Hergeljük együtt!
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz z123456789 #8006 üzenetére
Raspberry Pi.
Az uj LG televizio tavkapcsoloja is hatassal van az egyik 40 gombos vezerlore, de csak az egyikre, pedig egymas mellett vannak.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
z123456789
addikt
válasz macilaci78 #8007 üzenetére
Na, erről már sokat hallottam, de ezt aztán használja boldog-boldogtalan, mindenre.
Ha beüzemelted, akkor írhatnál egy kis tesztet.LG? Most került a családba egy új LG TV, már próbálom is.
-
moma
őstag
Sziasztok. Előszobába(elég sokat kapcsolgatott hely, mert ez vezet ki a konyhába) kimentek az izzók és vennék ledeset. Ez lesz az első ilyenem és kicsit most elvagyok veszve. Normál foglalatúak.
Ha valaki tudna ajánlani egy oldalt, vagy boltot, ahonnan rendeljek az sokat segítene. Ha esetleg még egy típust is erre a célra az még inkább. Még nagyon nem látom, hogy mikre kell figyelni itt. Mi az amit érdemes költeni.
Nagyon köszönöm
we all deserve a bit of luck.
-
Atomgeszi
veterán
válasz z123456789 #8006 üzenetére
Ez sajnos nálunk is így van. Ha nem jó helyre nyomok véletlen az erősítő távirányítójával vagy a projektoréval már csúsznak is el a színek.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Pikachu24
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy r7s led égőt, és az lenne a kérdésem hogy mikre kell oda figyelni egy ilyen vásárlása előtt?Most egyszer a watt nem fontos, és a mérete sem.
Meleg fényűt szeretnék, és azt nem tudom, hogy mi ez a support dimmer?Amikből szeretnék ki választani:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.Az alakja esetleg számít valamit?
-
Kernel
nagyúr
válasz Pikachu24 #8013 üzenetére
Az izzólámpákhoz használatos triac fázishasítós dimmer támogatását jelenti. Tehát azok a fényerőszabályzók, amit a villanykapcsolók helyébe is be lehet építeni.
Az aluházas változatban elektronikus driver van, már csak azért is, mert trafó nélkül nem lehet hálózati elválasztás, életveszélyes lenne. Itt mutatják a belsejét is:
https://www.youtube.com/watch?v=43UkhTjaBOY
Nyilván, ami szétszedhető és javítható, nekem szakmai okból mindig szimpatikusabb.
A szigetelt szilikon vagy műanyagházas lámpák trafós drivert nem tartalmaznak, szűrőkapacitás is kevés benne, így valószínűleg jobban vibrál, mint a komolyabb drivert tartalmazó aluházas konstrukció.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
szabacsik
őstag
Helló. Remélem jó helyen járok
Banggood-on vagy társain tudtok olyan 7-10$-ig bezárolag RGB led-es izzót ? Teljesen rákattantam, de tökre nem értek hozzá. Nincsenek nagy vágyaim csak egy kis meleg fény[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
flymi
addikt
Üdv ismét!
Szeretném kipróbálni a frissen vásárolt tht ledeket, mi ennek a leggyorsabb és legegyszerűbb módja? (nincs led teszterem)Gépház front panelen szeretnék visszajelző ledeket cserélni, vagy teljesen újakat készíteni, van hozzá minden ami kell. Kábel, 2 pin csati, led dióda... Úgy tudom ezekhez nem kell ellenállás.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Kernel
nagyúr
Az alaplapon van ellenállás, ezért oda nem kell, de ha külön tápról, töltőről próbálod, akkor be kell iktatni ellenállást.
1 kΩ körüli ellenállással például 5-12 V is ráköthető. De ettől még nem világít teljes fénnyel.
Bár az adatlapok szerint 5 V fordított irányú feszültség a maximum, de a gyakorlatban 12V-on sem szokott tönkremenni, amikor a próbák során véletlenül fordítva kerül rá.
Olyan is előfordul, hogy a multiméter diódavizsgálójával halványan parázslik a LED, ez típusfüggő.
-
flymi
addikt
Értem, akkor gyártok néhány visszajelzőt. Kábel, ledek, csatik, zsugorcső, de még harisnya is van.
3V-os elemmel nem próbálható? Valahol olvastam, hogy lehet...
Olyan ledeket vettem amiknek a nyitó feszültsége (piros 1,6V/arany 1,8V és nem meglepő módon a kékeké 2,8V illetve 2,9V)./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Igen, az kimaradt, hogy gombelem. Akkor elsőnek azzal próbálom. De ha jól tévedek, alaplapról majd az 5V ágról fogja kapni a naftát.
Ahogy a múltkor mondtad, akkor csinálhatok úgy "dupla" visszajelzőt, hogy a kábeleket egyszerűen összesodrom a végüknél, szigetelem és mehetnek egy csatiba?
Még egy kérdés: Led szalagnál (egyszínű) megoldható, hogy a tápegység molex csatlakozója és a szalag közé egy ilyen kapcsolót beiktatni? Direkt ilyen célra lett véve, ha megnézed a specifikációit.
De van két darab ilyenem is. A kapcsolás típusa más és a terhelhetőség.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
prannk
őstag
Üdv!
Van egy 5m es 5050 es rgb és led szalagom. Van hozzá egy 6A-os trafó. 1 év alatt már a második megy tönkre. Mármint a trafó. Mi a gond? Nagyobb trafót kellene venni?
-
sysrq
őstag
Sziasztok!
Étkezőasztal fölé milyen LED szalag ajánlott?
A konyhapult felett 5050 van, az se lenne rossz de lehet kicsit melegebb fehér jobb lenne?Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
sysrq
őstag
válasz macilaci78 #8031 üzenetére
A konyhában hideg fehér 5050 van. Most az étkezőbe szeretnék egy csillárfélét készíteni.
Két éve foglalkoztam utoljára a LED-ekkel, akkor volt újdonság az 5050, nem tudom azóta milyen termékek jelentek meg a piacon. 2835 - 3528 - 5628 - 7020 stb. Fára lesz ragasztva alu profil nélkül, a melegedés nem lesz gond bírja.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
zsolti72837
addikt
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
macilaci78
nagyúr
válasz zsolti72837 #8033 üzenetére
Engem kétségek gyötörnek.
A kép alapján ez szilikonos tokban lévő, ledenként külön vezérelhető szalag. A mellé rakott vezérlő meg egyszerű RGB-szalaghoz való.De szerencsére semmi specifikáció nincs feltüntetve: se a szalag típusa, se a fogyasztása, se a tápegység, se a vezérlő...
- Autó eladó!
- Milyen?
- Zöld!Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
VIPowER
őstag
válasz macilaci78 #8034 üzenetére
Nem tetszik a zöld?
-
moma
őstag
Tudnátok olyan írást ajánlani, ami alapján kicsit képbe kerülhetnék led világítás terén?
Esetleg az is segítene első lépésben, ha egy konkrét izzóra rámutatnátok, hogy egy hatvanas előszoba izzó helyet milyet vegyek meg. Elég sok féle van nem könnyű. Aztán majd idővel belejövök.
-
prannk
őstag
válasz macilaci78 #8029 üzenetére
És milyen tápot ajánlatok?
-
macilaci78
nagyúr
Egy minőségi 6 A-es táp oda elég kell legyen akár a műanyag házasból is. A lényeg, hogy ne legyen bezsúfolva valami kis zárt térre, hogy ne főljön meg.
A lyukacsos tápot nem tenném szem elé, mert csúnya és nem tenném olyan helyre sem, ahol vakon lehet tapogatni, ennek pedig érintésvédelmi okai vannak.
Ha mindenáron kis helyre kell bezsúfolni, akkor kültérit, IP67-est vennék. A dupla ár ellenére is megéri, mert jobban tűri a forróságot.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Predator2
addikt
Helló
Anyumnak szeretnék vásárolni konyhapulthoz világítást! Vízbiztos/vízálló legyen!
Minimum 30cm, kapcsoló nem fontos, de 220-ról lehessen működtetni.
Minél olcsóbban. Hideg fehér színben. Külföldi vásárlás is szóba jöhet.
Legyen megbízható, és lehetőleg ne gyújtsa ki a konyhát!Nézegettem régebbi kommenteket, de sajnos már egy csomó nem elérhető
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Atomgeszi
veterán
válasz Predator2 #8039 üzenetére
50cm 7020 hideg fehér de inkább kékesnek mondanám vízálló alu profilos szalag
50cm (hamis samsung)5630 vízálló alu szalagEhhez 12V Mozgásérzékelő kapcsoló gyanánt
Egy LED szabályzó(enélkül ne rakd össze) [link]
Illetve ezekhez egy jó minőségű min 2A 12V IP67 tápegységet vegyél.Esetleg, ha az elemcserélgetés nem gond [link]. Bár ez fényerőben lényegesen elmarad a fent említettektől illetve az elem cserélgetés macerán.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
sexymusprime
tag
Üdv! Honnan szeretünk sima LED izzókat rendelni a lakásba? Van olyan kínai webshop, amivel elégedettek vagytok? (ijesztően jók az árak néhol, én meg már nem tudom mit higgyek .__. )
-
attila666
tag
Sziasztok!
Valaki próbált hasonló LED paneleket?
http://www.aliexpress.com/item/Ultra-Thin-Led-Panel-Downlight-3w-4w-6w-9w-12w-15w-18w-Round-Ceiling-Recessed-Spot/1998842575.html?spm=2114.01020208.3.10.XuHviF&ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201644_3_10001_10002_10005_10006_10003_10004_62,searchweb201560_2,searchweb1451318400_6148 -
st6969
őstag
válasz csemberlen #8043 üzenetére
Kérdés, hogy az is ilyen Kínából rendelt cucc volt-e? Én már jó néhány fényforrást rendeltem ebay-ről, különböző fajtákat, jelenleg 0, azaz nulla darab működik közülük. Ameddig működtek, addig is a hirdetett lumen érték max. felével (mérni nem tudtam, de érzésre). Persze nem mondom, hogy nem lehet kifogni jókat, de én biztos, hogy megtanultam: csak belföldi üzletből rendelek, ahol van min. 1 év garancia, igaz, kicsit drágább, de "fényárban úszik" a lakás. Privátban több általam jónak tartott bolt nevet is adok szívesen, itt nem akarok reklámozni
-
BullZeye
veterán
válasz Atomgeszi #8040 üzenetére
360 Degree PIR Motion Sensor Switch Sensor Detector Light Switch
Ez tesztelt termék itt valaki által? Ha igen:
1) Addig égve marad a világítás, amíg valaki is van a helységben? Vagy kikapcsol 30-60-90 másodperc után, majd újra be?
2) Pici mozgást is észreveszi, teszem azt reggeli kómában ülök az asztalnél, és épp nem ugrálok/kalimpálok a senzor előtt, akkor is égve marad?
3) Nem zavar be a lámpa fénye a szenzornak? Pl világít a led, és emiatt azt hiszi világos van, és emiatt kikapcsol 30 sec után majd újra be.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
macilaci78
nagyúr
válasz attila666 #8042 üzenetére
Munkahelyemen a raszteres álmennyezetbe rakható 60×60 centis van. Annyira megtetszett, hogy szüleimnek karácsonyra egy 30×120 centiset vittem haza a régi neon armatúra cseréjére. Fényerőben ugyanaz, színhőmérsékletben megfelel, de nem búg és azonnal kapcsol.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Atomgeszi
veterán
válasz BullZeye #8045 üzenetére
1. Amíg van mozgás addig ég, nem kapcsolgatja 30-60 mp-ként.
2. Leülsz és 1-2 cm-t dülöngélsz kómásan jobbra-balra, azt sajnos nem fogja észrevenni.
3. Nem. Nekem is közvetlen alatta van és nem kapcsolja le a saját fénye.Ez egy olcsó, kínai mozgásérzékelő. Pult alá szerintem tökéletes ahol viszonylag ugye sok mozgás van.
Ha jelenlétérzékelőt akarsz akkor ajánlhatom a Legrand-nak a mozgásérzékelőit, olyanokat szereltünk az új kórházakba. Azok már tényleg azt is látják, ha csak ülsz a wc-n és csak altáji mozgást végzel.
Persze ennek darabja ~25 ezer Ft.
Én is keresek egy olcsóbb megoldást, mert annyira szereti a család itthon, hogy nem kell lámpát kapcsolni, hogy fürdő, és wc is menjen mozgással, csak hát azok azok a helyek ahol az ember kis mozgást hajt végre és nem akar 60mp-ként kalimpálni egyet a WC kefével.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
moma
őstag
Szerintem írhatnál be ide is boltot, ahonnan érdemes, ahogy látom többünknek van ilyen gondja, hogy egyáltalán honnan érdemes az elején. Szerintem az első hsz-be is belelehetne rakni valami alap ajánlást. Hogy pár alap felhasználásra, honnan milyet. De ha nem akarod semmikép ide(bár nem látom miért), akkor jöhet privátban. Azért is jó lenne ide, mert akkor lehet jobban lehetne erről beszélni is, mert lehet ahhoz képest már más is írna, hogy tud annál jobbat pl.
-
st6969
őstag
OK
Szóval, szerintem ár-érték arányban kiváló az anrodíszléc webshopja. Jónéhány GU10-es fényforrást, foglalatot, stb. vettem ott. Óriási a választék, teljesítményben, színhőmérsékletben...tesztek, ötletek vannak az oldalon. Tudsz szűrni több szempont szerint (foglalat, szórási szög, lumen, színhőmérséklet, stb...). Amit ott ráírnak, azt tudja is fényerőben.
A másik, amit dícsérnék, a vilagitas.eu, itt vannak prémium termékek, kicsit drágább alapból. Hagyományos E27-es foglalatú fényforrásokat vettem, viszont időnként vannak akciók, ilyenkor brutál alacsony áron kínálnak néhány prémium típust.
Nem hagynám ki az Aldit sem, ott is kiváló minőségű a fényforrás, igaz, időszakosan kapható.
Hangsúlyozom, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest