Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

válasz mzso #5362 üzenetére

Elképzelhető, hogy ez így jó, ezt szeretném én is megtudni. Esetleg azért nem árthat valami előtét, legalább az egyenirányító védelmében egy lágyindítás, mert bekapcsolásnál nagyot terhelhet utána a puffer. (Esetleg egy soros tekercs, egy NTC termisztor, netán egy szilárdtest relé.) Meg egy olvadóbiztosíték, természetesen.
    Ami engem aggaszt, hogy a LED-ek sosem teljesen egyformák, ezért némelyiken kicsit nagyobb feszültség fog esni, ezért ilyen sok darabnál túlterhelődhet az az egy. Aztán az is kérdés, hogy viseli, ha egy 3.5 Voltos LED (mondjuk a hűtőbordához képest) több száz Voltot kap. Nehogy pár bekapcsolás után elpukkanjon az egyik.

Puffert nem tudom, nem kell olyan sok. Talán egy 100 – 300 uF jó lehet. Túl sok se célszerű. Ráadásul ez a megoldás elképzelhető, hogy használható a fáziskimetszéses, fényerőszabályozós kapcsolókkal, amiket izzókhoz terveztek.

Ennél kisebb teljesítményű, hasonló feszültségű LED-et nem találtam ésszerű keretek között, hiszen itt kb. 100 mA folyik.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés