Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gboszi
senior tag
Használt valaki ilyesmit? [link]
Cob led, 5w spot. Konyhába lenne szabadonállo pult világitására. 600lm mond az 5 w-ra, amit azért nem hiszek el. Magyar oldalon 5w/60 fok 360lm mondanak. Megnézném valahol...vélemény?"If you're good at something, never do it for free!"
-
Morris
veterán
válasz Kicsirics77 #2196 üzenetére
nagyon köszi!
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #2196 üzenetére
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
akkor 2 vezetékes egy kapcsoló ha a fürdőszobába rakod vagy vizesblokkba mert oda az kell előírás szerint
a glimm lámpás kapcsolóhoz meg egy fázis+nulla kell és akkor le kell a kapcsolóhoz húzni a nulla vezetőt is
egyébként meg nem szokták egyrészt mert nem kell másrészt meg meg lehet sprórolni kb 2-3 m rézvezetéket.
esetleg ezt elolvasni.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Morris
veterán
válasz Kicsirics77 #2194 üzenetére
Arról kéne valami fecni, hogy hogyan működik. Én laikusként csak a hagyományos kétvezetékes kapcsolót ismerem. fázis és nulla. majd a kapcsolóval szakítom a fázist és nem világít a lámpa.
Na most ez a glimmes dolog ez nekem egy vadiúj valami és kíváncsi vagyok rá, miről is beszéltek -
Morris
veterán
válasz Kicsirics77 #2192 üzenetére
nincs erről valami leírás laikusoknak?
-
Kicsirics77
veterán
a kapcsolóhoz nem kell nulla,mivel nem leválasztó kapcsoló így csak a fázist kell a lapcsolóhoz odahúzni
vagy húz pluszba egy nullát a kapcsolókhoz vagy kiköti a glimmet a kapcsolóbol.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
KatonaT
aktív tag
válasz Kicsirics77 #2189 üzenetére
5 helyiségről van szó, 6 új kapcsolórol és 30 égőről...
Most vásároltam a kapcsolókat illetve húztuk újra az egész házban az áramot, segova nem húztunk 0-át.
Csak érdekel hogy valaki nem tud-e megoldást...
Ha nincs megoldás marad a gimm kikötése!
A kérdésen pedig nem rugózunk csak ötletet próbáltam szerezni! -
Kicsirics77
veterán
válasz KatonaT #2186 üzenetére
amennyit már itt rugóztatok ezen a kérdésen,szerintem egyszerűbb lenne venni egy normális sima kapcsolót
vagy csillárkapcsolót vagy sima egysarkút vagy leválasztót
attól függ mit szeretnél,bár a kapcsolókhoz a szabvány szerint csak a vizeshelyiségeknél kell a leválasztó kapcsoló,a többi helyen a nulla vezetőt oda sem húzzák mert felesleges..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
KatonaT
aktív tag
válasz csemberlen #2183 üzenetére
Eddig eljutottam Én is!
Viszont az érdekelne hogy nincs-e erre valami okos megoldás hogy lehessem működtetni a gimmet?! -
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Vettem Cob Ledes lámpákat a lakásba és az velük a "bajom" hogy gimmlámpás kapcsolókat rendeltem hozzá mert nem tudtam hogy a gimmel világítanak a ledes égők...
Nincs 0 a kapcsolóknál!
Nem tudtok erre valami megoldást? -
Alex91
félisten
válasz concret_hp #2179 üzenetére
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz concret_hp #2174 üzenetére
10-12 W koruli E27 foglalatuak.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz concret_hp #2171 üzenetére
LED-ben nem nagyon. Vagy ha van is, az ara is olyan...
-
concret_hp
addikt
van olyan izzó ami csinál annyi fényt mint egy 100w hagyományos izzó és a foglalatba is passzol?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Pr3no
tag
Hello!
A mostani energiatakarékos izzó nagyon rossz a szobámban, szóval le szeretném cserélni, de nem tudom melyik márka/típus a jó.
2 izzónak kéne egy kb 12-15 m^2-es szobát bevilágítania, minél olcsóbb annál jobb, de ha csak drágábban kapni jót akkor inkább költök rá többet.
Ja és E27-es foglalatba lenne. -
Alex91
félisten
válasz mclaren777 #2168 üzenetére
Philips CorePro szeria...
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Mivel érdemes mostanában kiváltani normál, E27-es foglalatú 25W-os olvasólámpa, valamint 40W-os és esetleg 60W-os mennyezeti izzókat?
Fontos lenne az alacsony ár (gyors megtérülés)
Hosszú élettartam (kapcsolgatás esetén is)
Hagyományos izzóhoz hasonló fény (gondolom az kellemesebb, egészségesebb) -
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2166 üzenetére
Ha a dimmer nagy, akkor valamilyen kisebb potméteres megoldást kell csinálni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gyáliSanyi
őstag
Mivel lehetne állítani a leden a fényerősséget?
Egy kis tekerős állító kéne, amit az egyik vezetékre lehetne rátenni.Live poor, die rich.
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2164 üzenetére
2 és 5A tápokkal. Nem reklám, itt vannak képek. PC-ben ha sikerül beszereznem a hozzávalókat én is molexről fogom hajtani a szalagot, illetve az RGB drivert ami a szalagot vezérli.
Kértek már komplett kirakatvilágításokat is, 10-20m-re. Oda már desktop tápot javaslok, egy jó kis FSP 350-400-as táp és kész Nem szeretik a led-ek az ingadozó feszt és olyan stabilizált tápok mint az 5A-es horror áron van 10A-s verzióban ami kell 10m 5050-hez.szerk: Ahogy néztem a tápok csatija olyan mint egy router táp csati, talán 5.5-ös jack, sok cuccnál használják.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2162 üzenetére
Jaja, ezért is rakok a monitor mögé körbe szalagot, bőven jó lesz háttér világításnak. Persze szabályozható fényerővel meg színváltósban , úgy az igazi. Meg reklámnak is jó lesz ha jön valaki
-
gyáliSanyi
őstag
Elég hasznos dolognak tartom.
Alig lehetett kiolvasni éjszaka a betűket a billentyűzetről. Egy világítós billentyűzetet most a LED kárpótol.
Mikor még CRT monitorom volt akkor nem volt ilyennel baj, hogy nem világítaná meg rendesen a betűket, de a mostani TFT nem világít annyira, mondjuk ez nem annyira nem is baj csak zavaró volt.A különbséget döntse el mindenki.
Led nélkül, csak a TFT monitor "világít":
Led világítás 4,6W/méter:
led
(Ennyire azért nem vakítóan fényes, csak a mobil fényképezte így.)[ Szerkesztve ]
Live poor, die rich.
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2160 üzenetére
Jah a molex, így már tiszta
Én beterveztem az íróasztal két oldalához. Maga az asztallap az oldalak mögött belülre nyúlik egy 5 centire, tehát a két oldallapra tudok szalagot tenni. Megy majd egy adag a monitor meg a tv mögé is. 5050-es 60led/m RGB. Az íróasztal aljára 5050-es melegfehér, meg ugyanúgy akarok a franciaágy két oldalára is alulra melegfehéret_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2157 üzenetére
3528-ast vettél? 4 pines csati RGB led-en van, egy színűn kettő.
-
i@lex
őstag
Sziasztok!
Nagyon fapados vagyok a témában, ezért is fordultam hozzátok.
Erre a két darabra szeretnék valami rém egyszerű led-es háttérvilágítást szerelni.
(Nem vagyok nagy barkácsmester)Tudnátok nekem segíteni?
-
gyáliSanyi
őstag
Már össze is szereltem!
Sikerült kapnom a helyi boltban led szalagot. Volt több féle is.
1 méter volt 1390Ft, szóval nem sok. Ráadásul az alján van ragasztócsík, így könnyen fel lehetett ragasztani a billentyűzet felé.
Amit vettem abból egy méter fogyaszt 4,6W/méter, az meg nem sok. Akartam hozzá kapcsolót venni, de mivel keveset fogyaszt, így nem annyira zavar, ha folyamatosan ég, de ha ki akarnám kapcsolni, akkor csak széthúzom a 4 pines csatit és kész.Az eladó szerint kicsit melegedni fogy (mivel meleg fehér), de a mintát mutatva, ami a boltba már 4 órája égett szerintem nem lesz vészes. 30 foknál nem hiszem, hogy melegebb volt.
Live poor, die rich.
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2154 üzenetére
Bőven elbírja. És az se mind1 milyen színű, hidegfehér zabálja a legtöbbet. A színesek kevesebbet esznek. 10-12W volt egy m 5050 színes maxon, hideg fehér 15W.
-
-
gyáliSanyi
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor nem egy nagy energiafogyasztású dolog lesz ez, elbírja még a táp.
Live poor, die rich.
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2150 üzenetére
5050-es fél méter max 7.5W, de mivel fix 12V-ról hajtod inkább 5.5-6 lesz. Ha 3528 ennek kb harmada. Sárga +, fekete -, ezt már mondták.
-
PHM
addikt
Attól függ, mennyit fogyaszt a szalag méterenként.
Azért a 10W-ba szerintem simán beleférsz fél méter esetén.
A fekete (-) és a sárga (+12V) fog neked kelleni a molexből.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Morris
veterán
Ha 10 wattot fog fogyasztani a szalag akkor a tápegységnek 0,83 Ampert kell tudnia. Mindezt 12V mellett.
Ha nagyobb teljesítményt szeretnél ahhoz nagyobb áramerősség fog kelleni.[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy led szalagot akarok a tápegységről ellátni. 50 cm, hosszú lenne és 12V.
Ez remélem nem fogyasztana 10W-nál többet, vagy lehetséges?A 4 pines tápkábel dugónál, melyik színű kábeleket kell rákötnöm, hogy meglegyen a 12 V?
Live poor, die rich.
-
-
nagyúr
válasz gerzsol #2146 üzenetére
"Tehát ha jól értem, akkor egy 60 LED-es kb 15W-os izzó lenne jó a jelenlegoi 60W-os hagyományosaim helyett. Viszont ha veszek 15W-os csavart energiatakaékos izzótr akkor kb ugyanott vagyok, vagyis a LED élettartama hosszabb.. de a kompakt égő meg kb arányaival annyival olcsóbb is."
Erre már más is rájött.
Energiatakarékosból:
Osram DULUX SUPERSTAR 10 éves élettartammal és 3 év garanciával rendelkeznekvagy
Osram OSRAM DULUXSTAR 15 év élettartam és 5 éves garancia
Az élettartam végére a fényerejük az eredetinek a 75-80% lesz, ez minden energiatakarékos izzóra és LED-re igaz!!!!
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
gerzsol
aktív tag
válasz Dluinet #2137 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor egy 60 LED-es kb 15W-os izzó lenne jó a jelenlegoi 60W-os hagyományosaim helyett. Viszont ha veszek 15W-os csavart energiatakaékos izzótr akkor kb ugyanott vagyok, vagyis a LED élettartama hosszabb.. de a kompakt égő meg kb arányaival annyival olcsóbb is.
Mondom nekem tegnap pozitív csalódás volt a Land lite 15W-os csavart energiatakarékos. Papíron 8000 üzemórát ír és 799lument. Meg hogy ez a 15W egy hagyományos 75W-oséval egyenértékű.
A 8000 üzemóra nem sok egy LED 20-30.000-éhez, de ennek csak 700Ft/db volt az ára.
És a 799 lumen nem tűnik rossznak, valóságban sem, mert erősebben világít mint a a mostani 60W-os hagyományosaim. igaz azok között van Tesco-s is..
Lehet ki kellene próbálnom az egyel kisebb landlite-ot is amit a hagyományos 60W-ossal ír egyenértékűnek a gyártó, 11W, bár ott csak 550 lument ír.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Dluinet #2144 üzenetére
Nem mondtam hogy olcsó Ha nem samsung lenne akkor se lenne olcsó mert az a legerősebb.
szerk: Az is igaz, én előszobát nem szalaggal világítanék meg. Nagyon jó konyhapult alá, cél megvilágításnak. Helyiséget max úgy tudok elképzelni hogy álmennyezetbe beépítve. De a szalagok többnyire inkább háttérvilágításra vagy célmegvilágításra jók sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz ngabor2 #2121 üzenetére
Ha fényt akarsz SMD 5050, a hidegfehér be tud szipkázni 15W-ot is méterenként a 60LED/m verzió, igaz fénye is van cserébe rendesen. 3528 közelébe se ér, cserébe fogyasztása is visszafogottabb.
szerk: Van már 5630-es is, az 1200-1300lumen/m, az 5050 8-900. Hát fogyasztásban nyilván benyalja a 20-22W-ot is max fényerőn. Az is igaz max fényerő alatt kicsivel már jóval kevesebbet esznek és a fényerőn annyira nem látszik meg.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz worxland #2141 üzenetére
egy darab 1000 lumesen izzó látszatra több fényt ad, mint 5 darab 550 lumenes izzó, ráadásul a több izzó tönkreteszi az árnyékokat, így még kevésbé tűnik élesnek a tárgyak,
a fénycsövekkel is a ez a baj, hogy a hosszuk miatt szórt a fényük, az ember pedig a naphoz van szokva, ami pontszerűen világít
-
worxland
addikt
válasz gerzsol #2134 üzenetére
"A másik pedig 7W 630-700lumen [link]" - Kínai lumen és kínai melegfehér. Nekem a 60 db 5050-es LED-et tartalmazó kukorica van (papíron 10W és 900-1000 lumen), na, az ér fel egy 60-75W-os izzóval. Ez a melegfehérnek titulált LED csak félúton van a hidegfehér társa és egy rendes melegfehér izzó/CFL között. A 7W-os nyilván ennyit sem ér.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
nagyúr
nekem például egy a 60W izzó kevés egy 20 négyzetméteres szobába, nekem a wc-ben van 40W-os halogén ami 500 lumen,
250 lumen az irtózatosan kevés, az maximum a varrógép égője, de hűtőnkben is 200 lumenes izzó volt gyárilag
-
nagyúr
válasz gerzsol #2134 üzenetére
Wattonként maximum 90 lument számolj, így az 630 lumen édes kevés.
A wattonként 100 lument sose hidd el.
60W-os izzót egy 800-850 lumenes (9W-os) LEDdel tudsz kiváltani.60 darab 5050-es LED maximum 14,4W-ot fogyaszthat és 800lumen a fényárama, ha ennél kevesebbet fogyaszt, akkor a fényereje is kevesebb, ha ennél többet akkor az élettartama drasztikusan csökken.
De ökölszabályként ahány wattos hagyományos izzót váltanál ki, annyi 5050 LED számú Led világítást keres.
Tehát 60W-os hagyományos izzó kiváltására, minimum egy 60 darabos 5050 LED izzót keres 14-15W fogyasztással. De lehet 86 darabos is 16W fogyasztással (alul vezérelt).
-
gerzsol
aktív tag
-
nagyúr
válasz gerzsol #2132 üzenetére
Semmi garancia nincs rá, a magyar boltokban levő is tönkremehet 13 hónap után.
Amiket linkeltél nagyon gyengék (300 lumen).
Ha egy 60W-os izzot szeretnél kiválasztani, akkor a táblázatomban eggyel nagyobbnak (850 lume) a lumen értékét nézd, mert a LED fényereje idővel csökken, és ha 3-4 év múlva is használni akarod akkor nagyobbat válassz.Ezek 3W-os LED-ek max a hűtőszekrénybe jók.
[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz Dluinet #2129 üzenetére
A spotok helyett erre: [link]
A 60W-os hagyományosok helyére pedig ezt: [7W 44LED Warm White]
Vélemény?
Ezek a kínai cuccok vannak olyan jók mint egy Mo-n boltban kapható társa? árban messze jobbak azt látom. élettartamra? Minősgre valóban azt tudják amire az adataik alapján következtetni lehetne?[ Szerkesztve ]
-
sysrq
őstag
válasz gerzsol #2127 üzenetére
Ezt adják most ezerért. Van E27 foglalattal is. Először én is rendelni akartam, de próbaképpen vettem egy 2 wattosat, és tetszett. Most a 3 wattosat próbáltam ki és még jobb. Az előszobába és a kislámpákban már ezek vannak. Egy ezrest megér hogy ne csak olvass róla hanem saját tapasztalatod legyen. Az élettartamról nem tudok nyilatkozni, még frissek.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
gerzsol
aktív tag
válasz Dluinet #2126 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Esetleg valami ajánlott márka ha LED izzókat vesszük figyelembe?
És hol érdemes ezeket beszerezni? hol juthatnék hozzá olcsóbban az átlagnál?
Köszi.
Kb. 2-3 éve foglalkoztatott ugyanez a téma, de akkor be kellett látni hogy még újnak számított a led világítás, mert kb 10e körül volt egy philips led izzó.. Most már hátha több gyártó is befutott az alsóbb árszegmensben is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gerzsol #2124 üzenetére
energiatakarékosból:
Osram DULUX SUPERSTAR vagy Osram OSRAM DULUXSTAR
Az Osram ECO egy kalap sz@r, minden típusában még halogénben is.
iránymutatónak:
energiatakarékos - halogén - hagyományos - lumen
23W - 72W -100W - 1200
20W - 60W - 80W - 1000
18W - 50W - 70W - 850
15W - 45W - 60W - 700
11W - 30W - 44W - 550
7W - 20W - 30W - 300ezek olyan körülbelüli érékek, ha LED-et szeretnél választani akkor azokat a lumen alapján válassz
SMD 5050 LED-et vagy spot-ba COB ledet, és meleg fehéret (warm white, 2700K) vegyélSMD 5050 (5mm×5mm méretű) képek
COB led képek
-
gerzsol
aktív tag
Sziasztok,
Lenne pár kérdésem.
Melyik LED izzó márka ajánlott?
Melyik energiatakarákos izzó márka ajánlott?Körbenéztem a lakást A fürdőmben és a hálómban is plafonra szerelt ilyen lapos lámpám van, amibel 60wattos hagyományos izzók leledzenek. (hálóban 2db, a fürdőben 1db). emellett van egy csillárom az étkezőben maiben korábban egy 23w-os csavart energiatakarékos izzó volt, most pedig cserének egy hagyományos 100W-os izzó. A nappaliban pedig egy "3 ágas" spot csillár kb mint a képen 4x40W-os izzókkal.
És van még egy olvasólámpám amiben szintén a 3 ágúhoz hasonlóan ilyen spot szerú 40w-os izzó van benne.
Ezeket szeretném LED izzókra cserélni.
Jelenleg próbaként vettem egy Land lite 15W-os csavart energiatakarékos izzót. Ami nagyon jó fényt ad, sőt belátom elég lett volna a 11W-os változat is. Erről a gyártóról mi a vélemény?
Nos szeretnék utánanézni milyen lehetőségeim vannak a régi izzóim LED-re váltásának. Valami tartós, minőségi, de nem a legdrágább LED izzó márkát keresnék. Tudtok valamit tanácsolni?
Azért gondolkodom LED-en mert a felsorolt izzóimnak csak Watt alapon nézve a 20-25%-a lenne a LED.Tehát 3db 60W-os hagyományos helyett keresek E27
+ 1 db csillárba kb 60-75W helyett E27
+ 3db spot 120°-os 40W helyett E14
+1db olvasó 25-35W-os spot helyett E14
+2db háttérfény, pici sütőizzó szerű 2x25W hagyományos helyettSegítségetreket előre is köszönöm.
üdv
gerzsol[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
Én 3528-as kültéri led szalagot használnék.
3528-ast, mert az kevésbé melegszik, mint az 5050-es szalag.
Kültérit, mert a beltérihez nem ártana aluprofil és műanyag búra,
ami jelentősen megnöveli a költségeket.
60 led/m-es szalagot, az 4,8W-ot kér méterenként.
Ennek kb a 3/4-e jut a ledekre.
Viszont valami mindenképp kell alá, amin jól megtapad.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Morris
veterán
Szerintem nem lesz elég erős, ha meg igen, akkor fogyaszt. És drága is.
Ha sokszor világít sok időt akkor led vagy energiatakarékos körte.
Ha keveset sokszor, akkor led vagy halogén izzó.Ezt érdemes mérlegelni egy ledszalag esetén. Ez általában csak hangulatfényt ad, vagy dekorációnak jó. Esetleg konyhapult megvilágításnak.
Ha tudsz linkelni egy képet szivesen megnézném, h hova kell. Egyébként azt is meg lehet csinálni, hogy vágatott bútorlapból csinálsz egy L alakzatot, belefúrsz 2 vagy 3 kört és mehet bele a spot. Ezt a szerkezetet meg fel lehet fogatni az oldalfalra. Ha van hely, akkor szerintem ez egy tök jó és egyszerű megoldás.
-
ngabor2
nagyúr
akkor marad a ledszalag. túl sokat amúgy se égne, de a jelenlegi 2 lámpa nem világít eléggé. emiatt gondoltam a ledszalagra, az eléggé teríti a fényt egy élből is.
olvasgatok közben én is, 3528, vagy 5050 smd ledes legyen, illetve hány led/m amit érdemes.
Dluinet: az a baj, hogy a jelenlegi lámpák elég rossz helyre vannak felfogatva, a tapétázást meg nem akarjuk megbontani. a szalagot viszont olyan helyről is meg tudjuk indítani, ahol nem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ngabor2 #2118 üzenetére
A legolcsóbb és legegyszerűbb ha veszel két olyan lámpát amibe belemegy az OSRAM CFL SQUARE 16W/827 cső, és évekig boldogan használod 2×16W fogyasztás mellet.
Vagy 5m 30LED/m 5050 LED szalagot lehetőleg csatornával és trafóval együtt, ennek a fogyasztása kb 35-40W
-
PHM
addikt
válasz ngabor2 #2118 üzenetére
A led szalag jó lenne, csak nem igazán energiatakarékos.
3 ledenként egy 150 ohmos ellenállás a bevitt energia 20-25%-át elfűti.
Marad a kukorica, vagy a spotlámpák alkalmazása, azokból van 230V-os.
Sajnos azzal is nagyjából ugyanott leszel fogyasztásban.
Alternatíva még az egyedi világítás készítése, az, ha jól van megcsinálva,
energiatakarékos lesz és úgy világít, ahogy szeretnéd.
Csak hát az meg költséges és rendkívül munkaigényes...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
ngabor2
nagyúr
egy kb. 5x1 méteres, sötét előszobát szeretnénk led szalaggal megvilágítani. hideg fehéret ajánlottak, mivel a fényerő jobban számít, mint a színhűség. a tudomány mai állása szerint milyen szalagot ajánlanátok?
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #2114 üzenetére
IE-vel megy csak
-
zsolt19900
őstag
BigBlackDog és Dluinet
van a motoron az idom arra van matricázva a gs500 felirat, a matricát tervezem lehúzni, hogy sima felületet kapjak azután kifaragni egy motívumot ami mögé akkor plexit teszek és mögé a ledet, ennyi
nagy munka egy kis szépségért, de megéri, mert ha egyszer kész lesz akkor kész lesz
igazából azért nem nagyon preferáltam a plexit, mert hajlított a felület, de akkor megpróbálok valami vékonyab átlátszó dolgot keresni ami szórja a fényt akkor
sajnos nincs olyan fotóm amin szimbolizálni tudnám
szerkesztés: miért nem tudok a megahertz oldalán navigálni? nem mennek a menük, ha rákattintok
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #2110 üzenetére
Pécsen a megahertz-nél nézz körül
én plexiből kifaragnám, és a plexi élét világítanám meg
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Háló helyett esetleg valami tejszínű plexi, ami szórja a fényt?
-
PHM
addikt
A 3528-as bőven elég, de szerintem lehet akár kisebb is.
A koncepciót még mindig nem teljesen értem, de ez legyen az én bajom.
Lesz elég hely mélységben?
Csak mert a ledeket jó lenne nem közvetlenül a háló mögé tenni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
zsolt19900
őstag
válasz Dluinet #2109 üzenetére
van a motor, azon van most a matrica -gs500- azt szeretném leszedni és pont oda kifaragni szépen a gs500 feliratot bele az idomba, aztán mögé szép fekete vagy bármilyen hálós műanyag -amin átsejlik a fény- és mögé a led ennyi
csak ehhez milyen ledet ajánlotok gondolom nem kell hozzá 5050es led
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #2108 üzenetére
hol, milyen háló? most felírat vagy motor? ha valami mögött van az hogy vakítana?
-
zsolt19900
őstag
új az elképzelés, ehhez kérnék segítséget
rejtetten egy műanyagháló mögé kellene nekem olyan led amivel megtudok világítani hátulról egy feliratot ami ki van vágva az idomon a motornak 12v 3Ah az akksija, jégfehér ledet gondoltam max 3-4 lenne a motoron, erre milyen ledet ajánlotok? ne vakítson de azért legyen valami ereje
-
jolti05
őstag
Szia!
Igen, és a 3 foglalatom közül jelenleg is 2db 50W-os spot lámpa van.
Köszönöm a cikket. Az imént végigolvastam. A legjobban az tetszett, hogy 1 év alatt képes megtértülni az áruk. Nekem idáig szinte az összes ismerősöm azt mondta, hogy sok év szükséges hozzá.Utoljára ezt néztem ki magamnak.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
zsolt19900
őstag
igaz nem lakás meg egyebek hanem egy motorral kapcsolatos kérdés -hát ha ebben a forumban is kapok ötleteket
amennyiben picit fel szeretném dobni a motoromat 12v 3Ah akku, akkor elegendő úgy bekötni a ledsort, ledet, hogy akku-ellenállás-(opcionális kapcsoló)-led? vagy van valami rafinériája? sima egyszerű jégfehér ledsort szeretnék
-
gboszi
senior tag
válasz jolti05 #2104 üzenetére
Spot lámpád volt a ledes előtt?
Csak mert ha igen, akkor ezt olvasd el mindenképp. Elég sok (nem is gondolt) kérdésre választ fogsz kapni.
Különben tényleg min. 7-800 lm körül nézelődj, de persze ez sok mindentől függ."If you're good at something, never do it for free!"
-
jolti05
őstag
Most nézem, hogy az 1000 lumenes égő nem GU10es
-
jolti05
őstag
Köszönöm a válaszokat! Annyi hibát ejtettem (kicsit fáradt vagyok), hogy nem halogén izzók figyelnek jelenleg a GU10es foglalatokban, hanem hagyományosak. Ettől függetlenül a 300-400lumen számomra igencsak kevés.
Kicsit szégyenlem, de nekem az utóbbi linken szereplő termék nyerte el leginkább a tetszésem, azt az egy lehetőséget félretéve, hogy benne van a pakliban, hogy nem azt kapom, amit árulnak. A 360fok nagyon szimpi és az 1000 fölötti lumenérték is. ~1700 forint darabja, ha közel olyat kapnék, azt hiszem, igencsak megfelelne.
Más is tudná ajánlani? :-)Hogy ha szerelgetésre, apróbb munkákra szeretnék ledes lámpát, mekkora teljesítményben gondolkodjak? (Jelenleg smd alkatrészeket ültetek be igen nomád körülmények között.)
-
őstag
válasz jolti05 #2099 üzenetére
Mondjuk INNEN tudsz, éppen akciósan. Persze ez is drágább mint a kínai, de legalább azt kapod nagyjából, ami oda van írva. Így akciósan azért most már egész elfogadhatóak az árak. Ha a termék képére ráviszed a kurzort, akkor kiírja azt, kb. milyen hagyományos izzónak felel meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest