Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    válasz Mauzes #18695 üzenetére

    Sok esetben csontra elzártam a meleg miatt, tehát nálam "nem volt fogyasztás", de mégis túl meleg volt az épület összfűtése miatt. Ha ilyenkor kinyitottam az ablakot,

    Elnézést a félreérthető fogalmazás miatt, megkövetek mindenkit, akir tekerget. így visszaolvasva csak a lényeg maradt le: aki nyitogat ÉS NEM SZELEPPEL SZABÁLYOZ - na így lett volna helyes.

    Egyébként valószínűleg azért volt még így is elviselhetetlenül meleg, mert a körbeszomszédaid egyike sem tudott szabályozni.

    Amikor én beköltöztem a panelbe, hiába északi és fűtetlen oldal, simán csontraletekert szabályozókkal jó 22-24 fok volt a lakásban mindenhol. Ez még határeset, én szeretem a meleget, és nem kellett az utcát fűtenem. De persze a 25-30 fok, ami állítólag szintén megeshet a lakás elhelyezkedésétől függően, na az tényleg durva lehet.

    #18694 doeeg

    dologról mesélhetnél, én csak pozitívumát látom a dolognak

    Azért nagy ördögősség nincs ebben, csak logikázd ki. :) Lakás tájolása, nyilván egy déli mindig melegebb lesz, mint az északiak, legalsó szint, ami a pincéből folyamatosan kapja a hideget, olyan lakás, ami nincs körbelakva, stb., stb. Ezek miatt ugye behoznak a társasházok egy csomó mágikus szorzót meg korrekciós tényezőt, és a végén már ott tartunk, hogy egyszerűbb lenne mindenkinek ugyanazt (ám a szigetelés + szabályozhatóság miatt jóval alacsonyabb) az átalány távhő díjat fizetnie.

    De akkor a szegény költségosztós cégek nem tudnák lepumpolni a lakókat a mérő díjával, a leolvasás díjával, a karbantartás díjával, stb.

    És akkor itt most bele se megyek abba, hogy érdekes módon a plomba csak a mérőn van (bár állítólag azt sem egy nagy ügy szerezni), de pl. a radiátor csatlakozásoknál nincs. A durvább arcok emiatt két szett radiátort tartanak, aztán a fűtési szezon elején feldobják a merő nélküli fűtőtesteket, majd a tél végén vissza. Nyilván egy-egy ilyen sokszázmilliós panelfelújításnál az 50 forintos műanyag csőplombával kellett spórolni...

Új hozzászólás Aktív témák