Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztenly

    tag

    válasz Lokids #12792 üzenetére

    Szia,
    Visszatérve az ON topik részhez, megosztanám az egyéni szubjektív véleményem a Budapesti lakáspiac (4.,13, 14 kerületeinek 1éves vizsgálata alapján) /Tehát Budáról nem tudok nyilatkozni pl/

    Amit ugye látni lehet, hogy az amúgy is lángoló ingatlanpiacon megjelentek a kínai és orosz nagybefektetők. Ezekről nekem nincs pontos adatom azt illetően, hogy mekkora volumen-ről van szó.
    Emellett a CSOK is már 3.éve jelen van, de a mostani boom alapja a Július 1-től érkező újabb (7. pontos családakcióterv részeként ) beömlő pénz.

    Amit ugye tudunk még, hogy az MNB kiadott egy javaslatcsomagot a befektetői kedv mérséklésére. Ezidáig hatékony implementációja a kormány részéről nem történt meg. Emellett az első ingatlanvásárlókat a 4 százalékos illeték továbbra is sújtja, mert ott 15 millió ft max. értékű ingatlan plusz 35év alatti szeméy plusz első ingatlan vétele a feltétel. (Én most vettem és picit zavar a dolog, pedig első ingatlanom)

    A hitelek soha nem voltak ennyire olcsóak.

    Tehát az én véleményem h egy 5-10%-ot még év végéig szintén emelkedés várható, ami jövőre is folytatódik legalább ilyen mértékben.

    Összegezve, ha tudható h emelkednek az árak és emellett a finanszírozási ktg. rekord alacsonyan tartható, akkor én most vennék, nem várva egy percet sem. Én ezt tettem.

    Az is látható h ingatlankonferenciát meg platformot alapítottak kb 1-2hónapja ami azt jelenti h a nagy mogulok rendszeresen majd összejárnak és előbb utóbb (remélem csak konteo) de oligarchikus piacot hoznak létre annak minden 'fantasztikus' előnyével tarkítva.

    Egy jelzáloghitel nagyjából (pár hónapja néztem, bocsi ha nem pontos) olyan 3-7% között szór. Nem vészes.
    De azt vésd fel magadnak h 2009-2014-es árak már (ahogy kolléga mondta) nominálisan soha nem fognak visszatérni. Mint ahogy a fillért sem fogjuk újra bevezetni, mert annyira beerősödik a forint :DD

Új hozzászólás Aktív témák