Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Sziasztok. Könnyed, vicces, feel good téli/karácsonyi témájú könyvet tudnátok ajánlani. Most Pratchett-től olvasom újra a Vadkanapót, ez lenne a viszonyítási alap
Köszi!...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Ha már konzol, akkor bemásolom, amit nem olyan régen a konzolos topikba írtam.
A Cyberpunk 2077 után hiányérzetem támadt egy kis szájberpánk (old school arcoknak kiberpunk) sztorira, ezért elolvastam a világ alapművét, William Gibsontól a Neurománcot. Világban ez áll a legközelebb a játékban látottakhoz, ami ugye nem meglepő (a JÉG kifejezés is innen ered, meg millió más dolog), de valahogy egy nagy katyvasz volt az egész. Az első regény után félre is tettem, de kerestem mást helyette. Most járok Richard Morgan Takeshi Kovács trilógiájának harmadik köteténél, és ez hozta el igazan azt, amit szerettem volna (a második rész kicsit kilóg a sorból, de "hagyományos" sci-fiként tetszett az is. A trilógiából egyébként sorozat is készült Altered Carbon néven (az első két évad az első és a harmadik könyvet dolgozza fel). Még nem láttam, de ahogy hallottam kicsit elrugaszkodtak a könyv cselekményétől. Na, ha elolvastam a harmadik részt is, akkor belekezdek.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
A Zagor "kincsestára" átmentődött valahová? Ha valaki tud valamit, az jöhet privátban is, ha itt nem támogatott
Köszi!...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Köszi!
Lukjanyenko Őrség sorozata is ilyen? Anno olvastam az első két részt, meg láttam a filmet, azok tetszettek, de azóta látom, hogy már a 11. résznél jár a sorozat. Érdemes belekezdeni?...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Karácsonykor elolvastam a Dűnét (első könyv), nagyon tetszett. Aztán egy nap alatt elolvastam a második könyvet, ami kevésbé tetszett. Most járok a harmadik végén...de alig várom, hogy a végére érjek, és szerintem itt el is engeden a további részeket. A moly-on az első értékelés elmond mindent, amit gondolok erről a részről. A többi is ilyen?
-
mike1334
veterán
válasz leslieke #6383 üzenetére
Mi lakás vásárlás előtt állunk, és Budapesten egy négyzetméter lakás 600e-1m forint. Ettől függetlenül átálltunk ebookra már olyan 5-6 éve, és a mások által is leírtak alapján (kényelmes, sok könyv lehet veled, olcsóbb, mint a fizikai kiadás, fényviszonyok nem számítanak) szeretjük is. Viszont ha annyi könyvünk lenne meg fizikailag, amennyi digitálisan, az plusz ~3 millió forintot jelentene a tárolás miatt. Alternatíva lenne a könyvtár, vagy esetleg az, ha megvesszük a könyvet, és olvasás után eladjuk (ritkán olvasok újra könyvet), de mind a kettő "macerával" jár. Illetve egy jó ideje igyekszünk minimális mennyiségű tárggyal körülvenni magunkat. Persze megértem azt, aki szereti a könyveket fizikai formában a polcán tudni, vagy nem gond neki a fent leírtak, nem vagyunk egyformák, a lényeg, hogy mindenki minél többet olvasson
-
-
mike1334
veterán
Van ajánlott alternatíva a molyra? Rákeresel a legjobb értékelésekre, és csak tinilányos szerelmeskönyvek hada..kb minden értékelést 10-20 éves lányok írnak, így azért nehéz keresni.
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #5557 üzenetére
Nagyon gáz lett szvsz, bár nekem a könyvsorozat is lejtmenet volt, ahogy haladt előre a trilógia, úgy csökkent a színvonal.
Ja és a Dresden aktákból is készült egy évad...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz csemege86 #5538 üzenetére
A wh40k és a horus heresy (az is wh40k, csak egy alsorozat/előzmény (wh30k)) is sci fi, de van sima warhammer, na az fantasy. Káosz világát szerettem régen (magyar fantasy), de mai szemmel már kicsit "egyszerű". Vagy a magus könyvek, amik szintén magyar írók könyvei.
Ha újabb, urban fantasy is érdekel, akkor a varázslók trilógia, ha meg klasszikus sci-fit, akkor a dűne sorozat is bejöhet....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
A 22-esből mini sorozatot is készítettek, azt hiszem tavaly. Az is baromi jó lett, az asszonynak is tetszett
Hellertől nagy kedvencem még a Képzeljétek el is, azt kb évente újra olvasom..meg úgy az összes könyve, a Valami történt kivételével, az az egy nem jött be....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz newmoonlight #5405 üzenetére
John Grisham regényei?
-
mike1334
veterán
C****dahun-on megszűnt a keresési lehetőség? Sok olyan könyv van/volt ott, ami sajnos nem fellelhető digitálisan máshol
-
mike1334
veterán
Tudtok ajánlani kortárs magyar írókat, akik vicces/szórakoztató stílusban írnak? Mint pl Cserna-Szabó vagy Gerlóczy.
-
mike1334
veterán
A Witcher 3-mal kb egyszerre értem a Vaják sorozat végére. Szép mennyiség volt, de már régóta váratott magára A minőség hullámzó, a közepén kicsit untam is, de összességében nem olyan rossz ez, mint sokan mondják. Ha mást nem az első két könyvet, meg a 0. részt érdemes elolvasni, azok kevésbé összefüggő sztorik.
Most Cserna-Szabó Andrástól olvasom a Pusziboltot, eddig bejön nagyon, a Halálcsillag meg a Sömmi után mondjuk nem meglepő
-
mike1334
veterán
Az Ove írójának megjelent azóta jó pár könyve magyarul:
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak 96%
Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs 91%
Fredrik Backman: Itt járt Britt-Marie 91%
Fredrik Backman: Mi vagyunk a medvék 93%
Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb 91%
Fredrik Backman: Egymás ellen 95%
Fredrik Backman: Életed üzlete 91%A százalék a moly értékelés.
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #5052 üzenetére
Köszi! Ezeknek a többsége megvan a polcon, csak még idő nem volt elolvasni őket. Svejket olvastam jó pár évvel ezelőtt, de lehet előveszem újra
Ami még hasonló sztoris volt, az Gerlóczy Mártontól A csemegepultos naplója, meg félig-meddig Esterházytól a Harmonia....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Hrabalnak van még olyan könnyed, sztorizgatós könyve, mint a Díszgyász, a Sörgyári vagy a Táncórák? Illetve van még olyan író van, aki írt ilyen sztorizgatós könyveket?
-
mike1334
veterán
Démon nem rémlik, csak varázsló...de nem Szántó Tibortól a Zűrös egy éjszaka novella? (Vadak és Barbárok Antológia Cherubion Kiadó).
Ja és, ha már Cherubion...mindig nyomasztott a kérdés: "Kerubion" vagy "Serubion" a kiejtése?
-
mike1334
veterán
Az első és a második könyv "novelláskötet" csak, azután lesz regény. Mondjuk nekem a rövid, frappáns sztorik jobban bejönnek (a Witcher 3-ra hasonlít a sok, változatos szörnnyel), aztán a regénynél mondtam azt, hogy meh...egynek elmegy. Ízlések és pofonok
-
mike1334
veterán
Na arra már én is benevezek..ez a sci-fi vonal kimaradt, de nem lehet rossz, ha ennyien írjátok
(Sci-fit sose szerettem, egyedül az Alapítványt olvastam, ami tetszett, meg pár Dűne könyvet...azokat is újra kellene olvasni valamikor, de sajnos több több könyv vár első olvasásra, mint amennyi időm van...)...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Neten azt tanácsolják, hogy a megjelenési sorrendet célszerű követni, abból nagy baj nem lehet.
-
mike1334
veterán
Tudtok ajánlani valami könnyű/vicces fantasyt, aminek nincs túl nagy mondanivalója/nem kell rajta agyalni? Mostanában elalvás előtt nincs kedvem nagyon gondolkodni, de olvasnék (Káosz-ciklus megvolt)
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Deltavision:
"Magyar Könyvek Hete – 1848-as akció!
Nagy sikerrel vezettük be két évvel ezelőtt azt az akciót, aminek keretében március 15-én 1848 Ft-ért kínáltuk a magyar szerzők könyveit. A siker nyomán tavaly úgy döntöttünk, ismét megadjuk ezt a kedvezményt, ám az akció időtartamát nem korlátozzuk be egyetlen napra, így az egy teljes héten át tartott. Idén sem marad el az 1848-as akciónk: mostantól indul a Magyar Könyvek Hete, vagyis egy héten át, jövő kedd éjfélig a Deltás és Cherubionos magyar szerzők által írt könyvek 1848 Ft-ba kerülnek a webáruházunkban.
http://www.deltavision.hu/1848/
http://www.deltavision.hu/1848/cherubion/"...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
Ja és végre úgy tűnik rendeződik a hányattatott sorsú Dresden-akták hazai kiadása is. LINK.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Betegség miatti kényszerszabi okán több időm jutott olvasni, és ha már így alakult, úgy döntöttem magyar hetet tartok. Elolvastam Gerlóczy Mártontól A csemegepultos naplóját, illetve Cserna-Szabótól a Szíved helyén épül már a halálcsillagot. Előbbi úrtól még semmit nem olvastam (nagy hiba!), utóbbitól pedig pont a Sömmit. Mind a kettő trendi, "mai harmincas értelmiségi férfiaknak" szóló könyv, minden előnyével és hátrányával. Nekem tetszett mindkettő, de A csemegepultos messze megnyerte a versenyt. Nagy mennyiségben nem ajánlott magyar irodalmat fogyasztani (plusz még megnéztem melléjük a Testről és lélekrőlt), mert fura, borongós, nihilista magyar hangulatot tud teremteni, pláne,ha még esik is és a fejed is fáj.
Igazából ez mostanában a kedvenc stílusom...nincs konkrét sztori, nincs eleje, nincs vége, slice of life, karakterek, helyeztetek, adomák hosszú sora. Ha tudtok hasonlót, ne tartsátok vissza
-
mike1334
veterán
No befejeztem az Ambrózy báró esetei sorozatot (4 regény és 2 kisregény).
Hát hű, rég volt ilyen jó "olvasmányélményem". Mindenkinek ajánlott, aki kicsit is érdeklődik a boldog békeidők (dualizmus) kora, vagy a századfordulós (1900) Budapest iránt. Nagyon precíz és nagyon kreatív az egész történet, pedig alapvetően egy romantikus "lányos" sztori.
Váncsa István kritikája írja le a legjobban: "Cselekményvezetése furmányos, alakjai élnek, a helyszínek, a szituációk és a történések minuciózus gonddal kidolgozva. Noha ez egy lányregény Böszörményi Gyula az az ember, aki, ha sárkányt akar eregetni, azt úgy készíti elő, hogy hét feje legyen, valódi tüzet okádjon és tudjon beszélni is."
Szóval megéri beszerezni, remélem, hogy bár ez a sorozat lezárult, de akár a mellékszereplőkkel valamilyen formában még lesz "folytatása". (Amennyi munkát belefeccölt a korabeli Budapest történetének megismerésébe, kétlem, hogy csak úgy hagyná veszni...)
Vannak jó kortárs magyar írók, és vannak jó magyar kortárs könyvek, de lehetne több is a szórakoztató irodalom terén is. (Meg jöhetne már az új magyar szuperhős könyv is, tavalyra ígérte Hernád Péter )
Van még ilyen dualizmus idején játszódó alapvetően szórakoztató irodalmi könyv, amit érdemes elolvasni?
-
mike1334
veterán
Én a "Hol a tehenem?" fordítását várom, természetesen illusztrált kötetben.
Amúgy az Éjjeli őrjárat meg a Baff! a két legerősebb darabja a Korongvilág univerzumnak szerintem. Főleg az előbbi nagyon szíven ütött párszor....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Deltavision:
Elértük a 7000 kedvelést!
Újabb mérföldkőhöz érkezett a facebook oldalunk, elértük a 7000 valódi kedvelést. Köszönetképpen mostantól egy teljes héten át (jövő hét hétfő éjfélig) 50% kedvezménnyel vásárolhattok Delta Vision, Cherubion, Ad Astra és Beholder kiadású könyveinkből (beleértve a 2018-as megjelenéseket is). A kedvezmény a saját kiadású képregényeinkre és szerepjátékainkra is vonatkozik. Továbbá 20% kedvezményt biztosítunk a társasjátékainkra is. Köszönjük!
http://www.deltavision.hu/...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #4733 üzenetére
Azt is szeretem
Amúgy jöhet film, sorozat is, ha nem túl offtopic.
Könyvben pl Bulgakovtól a Fehér gárdánál volt, hogy tavasszal olvastam és elkezdtem fázni olvasás közben vagy ott van a Young doctors notebook, aminek az alapja szintén Bulgakov novellái, és nagyon ajánlom a sorozatot, mert zseniális és vicces is. De mondjuk gondolom majdnem minden orosz író jó télen (Szorokin jég, vagy klasszikusok is...), illetve skandinávok eddig kimaradtak, de elvileg nagyon jó krimiket írnak mostanában......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Fura kérdés jön
Tudtok ajánlani feelgood könyvet hóesésbe, téli hangulattal? Olyat, mint pl forró nyári napra a Száz év magány, azt pl nem is tudnám télen olvasni Lehet szépirodalom, lehet fantasy, urban fantasy, mágikus relizmus..mindegy, csak ne romantikus lányregény legyen Fura példával olyan hangulatot keresek, mint amit játékban a Max Payne első része nyújtott...azt is majdnem minden télen előszedem Az se baj, ha ilyen noir, krimi...
Köszi!
-
mike1334
veterán
Agave kiadónál is Black Friday hétvége (de szép ez így leírva) van, pár könyvre 50% kedvezmény van, pl Amerikai istenek, Biff, de Pierce Brown és John Scalzi könyvre is. LINK.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Á azok még a régiek, azóta átírta, pl a Tök káosz szinte semmiben sem hasonlít a régihez, teljesen új sztori (igaz ott az eredetit nem ő írta). De a többinél is tett bele pár dolgot, pl jóslat az első könyvben stb Érdemes beszerezni ebookra vagy könyvtárból Aztán majd a Fürge Calver sorozat jön
-
mike1334
veterán
Pár regényt kicsit átírt a sokadik kiadásnál, akkor az előszónál írta is, hogy az első káosz regények kicsit összecsapottak lettek, de igyekekezett kijavítani őket. Nem tudom, hogy a Káosz Szívét mennyire írta át, de már egész jó. Az újakat is olvastad?
-
mike1334
veterán
Maga az egész Káosz sorozat alapja (az első regények majdnem biztosan) egy nagyon hosszú szerepjátékból alakultak ki. Valahol olvastam, hogy egy hosszú szessönre hívták Nemes Istvánt, aztán később abból lett a regény
beherit
Én még középiskolás se voltam, igaz akkor nem volt más, örültem minden fantasynak amihez hozzájutottam még a Conanokat is elolvastam...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Sok évnyi kihagyás után pár hete úgy döntöttem visszaadok valamennyit a bennem élő gyereknek az elmúlt pár évért , és elkezdtem Nemes István Káosz ciklusát újra (Szava, Szíve, Éve, Káosza, Elszabadul, Fényhozó, Virágai, Drén fivérek, Tök káosz, Kincse amiket elolvastam eddig, most a Pont egy pontyot olvasom). Hát sokat kopott, jobbra emlékeztem, de még így is bőven jó kikapcsolódás. Nem kell tőle sokat várni, és akkor szórakoztató
Más: mai napig hiányérzetem van a Harry Potter után. Sokáig nem olvastam el, de aztán már túl a 20. születésnalomon pár hét alatt lenyomtam mindet. Mit ne mondjak hagyott maga után egy űrt. Tudtok ajánlani valami hasonlót? Aminek ilyesmi a hangulata. Nem is a történet fogott meg nagyon hanem a "körítés" Lev Grossman Varázslók trilógiája nem játszik, olvastam, annyira nem jött be....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz leslieke #4556 üzenetére
Ezért kell örülni annak ami van, aztán ha vmit tényleg kiadnak időben az külön jó...nem mondták meg számszerűen, de volt olyan nyilatkozat, amiből kitűnt, hogy az Alexandra bukása őket is fájdalmasan érintette anyagilag...inkább csak a fele jöjjön ki annak amit ígérnek, minthogy bebukják ők is...akkor aztán semmi se jönne ki kis túlzással...mondjuk az megadná a végső lökést ahhoz, hogy ne csak esetileg, hanem általánosan is csak angolul olvassak én is...
-
mike1334
veterán
Deltavisionnél még pár napig 50%os akció MINDEN könyvükre.
-
mike1334
veterán
Megint kicsit befordulós időszakom van....tudtok ajánlani vmi könnyed, vicces, feelgood könyvet? Köszi!
-
mike1334
veterán
Salamon Pál: A Sorel-ház
Nagy kedvenceim a családregények, és ez sem okozott csalódást. Több generáció Sorel férfi életét, filozófiáját követhetjük végig majd 100 éven át. Minden férfi más, mégis mintha ugyanaz a személy lenne. Hasonlóságot mutat a 100 év magánnyal, bár itt a mágikus realizmus annyira nem szembetűnő, kevésbé nyíltan jelenik meg. A könyv vége nekem kevésbé volt erőteljes, a csúcsoptot szerintem előbb eléri. Persze ez a könyv is tartogat erkölcsi tanulságot, nem is keveset. A 100 évhez hasonlitottam, de ez a könyv nem hangosan felnevetős, inkább sok helyen "feelgood". Pünkösdi hétvégére tökéletes volt...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest