Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• guftabi96

addikt

válasz mike1334 #5446 üzenetére

Hát ebbe jól beletrafáltam :D
    A válaszból és az avatarból ítélve nekünk igen nagy valószínűséggel nagyon különbözik az ízlésünk. (A Kertvárosi gettóból én nem tudtam 2-3 résznél többet megnézni).

(#5447) gbors
    A történetvezetéssel nem volt bajom. Egyszer-egyszer még érdekes is volt az "egyszer erről már volt szó egy másik szemszögből" dolog, de olyan óriási hozzáadott értéket nem láttam benne.
    "Mindkét könyvnek fontos eleme a szélsőségesen abszurd, ironikus humor, ha azt nem viszi jól a gyomrod, akkor veszett ügy"
    Na igen, ez az első dolog: humor terén nagyon válogatós vagyok. Az biztos, hogy a Bajnokok reggelije számomra a legkisebb mértékben sem volt humoros... és akkor még finoman fejeztem ki magamat.

A 22-es csapdájánál legalább volt néhány szituáció, amit tekinthetünk viccesnek/tanulságosnak/elgondolkodtatónak.

Ez van.
    ----------------------------------------------------

Az ismeretlen Kimi Raikkönen:
    Jobbra számítottam. Voltak benne érdekes részletek, de nem mondanám egy kifejezetten jó könyvnek. Néhány helyen kifejezetten rosszul van megírva. 6/10

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak.
    Nem titok, hogy kedvelem "Tibikét". Nagyon jól ismerem azt a fajta falusi környezetet és az ahhoz tartozó embereket, amiről sok standupja szól. Én is ebben nőttem fel és jelenleg is ebben élek. Valami hasonlót vártam a könyvtől is, mint az előadásaitól. Nem igazán azt kaptam. Sokszor kifejezetten szomorú és nyomorúságos ez a történet - sajnos azért, mert teljes mértékben a valóságból merít.
    Nem gondolom, hogy Bödőcsnek el kell dobnia a mikrofont és tollat kell ragadnia, mert nem egy óriási megfejtés a könyv. Egyszer olvasható, de nem való mindenkinek. 6.5/10

#KeepFightingMichael

• gbors

nagyúr

válasz mike1334 #5446 üzenetére

+1 :K

A 22-es nekem is nagy kedvencem, Vonneguttól a Bajnokok reggelije annyira nincs a legelejében, inkább a Titán szirénjei és a Macskabölcső.

@guftabi96, Heller szuperfragmentált történetvezetését kell szokni, az biztos. Mindkét könyvnek fontos eleme a szélsőségesen abszurd, ironikus humor, ha azt nem viszi jól a gyomrod, akkor veszett ügy a könyvek minden további értéke ellenére. Ezenfelül mindkét könyvben némileg másodlagos szerepet játszik a sztori, ez sem mindenkinek jön be. Nagyon hangsúlyosak viszont a karakterek, ill. a helyzetrajt, különösen, ahogy a 22-es próbálja elsősorban indirekten átadni, micsoda elmebaj mind maga a háború, mind a szélesebb környezete. "Fel fogja emelni. Ahányszor csak megközelítem, mindig fölemeli."

"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés