-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz eszakas #13859 üzenetére
Leginkább ezen akadt fenn a szemem:
"Connect the pump power connector to the motherboard.
Notice: If you recognize that your mainboard's CPU fan or PWM sockets do not provide enough voltage to power the pump, please use the included 4-pin Molex adaptor and connect the pump directly to your PSU."
Az alaplapomon 4pin-es AIO_PUMP csatlakozó van, de voltokról nem találtam infót.
A ventiket meg a PWM-hez írja, ami csak tippre a CPU_FAN csatlakozóm. -
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült vennem egy AIO-t, viszont a bekötésében nem vagyok biztos.
Alaplapon: Asus Rog Strix B450-F Gaming.
4 pines konnektorok:
- CPU_FAN
- CPU_OPT
- AIO_PUMP
Jól gondolom, hogy az AIO_PUMP-ra kössem a pumpát, a CPU_FAN-ra pedig a radiátor ventilátorait?
Köszi! -
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok ismét!
2 hűtő került a látóterembe.
- Enermax LIQMAX III 360 ARGB - erről a TechPowerUp csinált tesztet, és piszok jó eredményeket hozott. [link]
- Enermax AQUAFUSION 360 - erről viszont nem találtam a 360-as méretben releváns tesztet.
Hozzáértőktől kérdezném:
szerintetek a két AIO pumpája, stb. ugyanaz? Tehát kb. ugyanazt az eredményt hoznák?
Enermax compare/datas [link] -
TestamentDNR
aktív tag
Arctic Liquid Freezer II helyett alternatívának még mit ajánlanátok ár/érték arányban?
Látom, hogy az eredményei elég jók, de egyelőre a pumpa dizájnjával nem sikerül maradéktalanul megbarátkoznom. Kicsit olyan, mint egy kibernetikus szkarabeusz bogár! -
TestamentDNR
aktív tag
Akkor viszont rengetegen (mondhatni a többség) rosszul rakja be a radiátort...
Legtöbb képen amikor fronton van a radiátor, a csatlakozás mindig feljebb van, mint a pumpa.
Ez pl akkor a teljes overkill
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Most ismerkedek az AIO témával.
Többen írtátok, hogy a legjobb ár/érték arányú hűtők egyike az Arctic Liquid Freezer II.
Ezen felbuzdulva megtaláltam ezt a review-t a GamersNexus oldalán: [link]
és videót: [link]
Ami nem teljesen világos, abban kérném a segítségeteket.
Beszél az alaplapi VRM hűtésről.
- Ez most attól is függ, hogy a radiátor (és a ventijei) hol vannak a házban? Akkor hatásos igazán, ha felül vannak a VRM fölött?
- Léghűtők esetében a hűtő VRM-et is hűti valamelyest a proci fölött levő léghűtő?
Azt értem, hogy a kis 4cm-es venti is hozzátesz a VRM hűtéséhez.
A kérdés elsősorban azért fogalmazódott meg bennem, mert házat váltok egy Lian Li O11 Dynamic-ra, és nekem eddig az volt az elképzelésem, hogy a radiátort előlre-oldalra tenném, mint a képen:
Alulra terveztem 3 ventit amik kintről befele fújják a hideget, felülre 3-at amik meg a meleget bentről kifele, de kezdem azt érezni, hogy rossz az elmélet.
Egy percig sem gondoltam a VRM hűtésére külön.
Köszönöm szépen ha egy kicsit gatyába rázzátok az agyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Autós topik
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest