-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oroszLajos
aktív tag
-
Dragon3000
veterán
válasz Angie™ #23731 üzenetére
Amikor a blokk rész kap egy 2-3 colos lcd-t és máris 100e lesz az ár, közben a hűtési teljesítmény semmit sem változik tőle és pofátlan árat kérnek ezért, így a csili vili szarért fizet aki megveszi. Szerintem ezzel sehol senkit se degradáltam én csak a csili vili hülyeségről írtam le hogy annak hiánya miatt sokkal olcsóbb az arctic, illetve a ventilátorjai is olcsóbbak, mint a konkurenciáé.
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
junior tag
válasz Angie™ #23736 üzenetére
1. Mit takar a "nyelvehelyesen" kifejezés?
2. A csicsa a Wikipédia szerint:
Főnév
csicsa
(szleng) ízléstelen dísz3. Úgyhogy az, hogy te nem vagy tisztában a "csicsa" szó jelentésével, téged minősít...
4. Saját értelmezésemben:
A "csicsa" az RGB használók fontos kifejezése. Jelentése pedig: Mindegy, mik a műszaki paraméterei bárminek is - azokhoz úgysem értünk - a lényeg, hogy "világíccson és csicsásodjon"5. Ne reklámozz bankokat - nem vagyok annyira hülye, hogy legális rablók pénztárcáját gazdagítsam!
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
junior tag
válasz Angie™ #23731 üzenetére
Miért baj az, ha valakinek más az ízlése és olyan dolog tetszik neki ami nem egyezik esetleg a tieddel?
Miért baj az, ha valaki a számítógépét nem karácsonyfaként akarja használni?Bocs, nem tud tudtam elmenni a helyesírásod siralmas volta mellett.[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Mister X
tag
válasz Angie™ #23686 üzenetére
Akkor inkább azt kérdezem,hogy most akkor mi van ? a kiválasztott házamba a leírás szerint 240-es radiátor fér el felülre. Elmegyek az ipon oldalára,bepipálom a radiátor méretnél a 240-et,kiválasztom a nekem tetsző aio-t,de a gyári adatlap 272mm hosszúságot ír, Magyarán ez nem fog elférni ?
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
Yeffy
veterán
válasz Angie™ #23498 üzenetére
legyen, maximum elzavartok.
szoval, megorokoltem egy Corsair Hydro Series H55 Quiet AIO hutot. ertelemszeruen hasznalt. elvileg nem volt sem abuzalva, sem agyonhasznalva, de azert lehet mar benne par km.
a problemam, h akarmit csinalok, akarhogy pozicionalom a radit (nyilvan a pumpa felett tartom), folyamatosan kiadja ezt a bugyogo hangot, amit az akvariumokban a halaknak a "buborek csinalo" szokott. akarhogy dontogetem, razogatom, forgatom, csak csinalja.
a legtobb, amit eddig elertem, h mondjuk kicsit megrazom a radit, ekkor ilyen orvenyszeru hangot hallok, utana kis csend, majd 2 percen belul megint kezdi a bugyogast.lehet ezzel valamit kezdeni, mondjuk legteleniteni, ratolteni, vagy barmit, h megszunjon ez a hang? elegge bosszanto, illetve gondolom a pumpanak sem tesz jot, ha levegot mozgat viz helyett. nem beszelve a proci homersekleterol.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Pityu.
nagyúr
válasz Angie™ #23430 üzenetére
Isten igazán ez nem konkrét olyan hang,hogy csak úgy kihallatszik hanem valószínű én észlelem mert néha rá áll a fülem de csak akkor ha síri csönd van és nagyon odafigyelnek. Cserélgetés meg nem mindig célravezető anno videókártya coil whine-om volt aztán elkezdtem cserélgetni max annyit értem el,hogy van csak halkabb lett valamennyivel,aztán már nem érdekelt.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Darkkoi
tag
válasz Angie™ #23322 üzenetére
Ez alapján rakta össze mikor csináltam : [link] Több videót és megnéztem meg utánna olvastam hogy a leg optimálisabb az ha csővek lent vannak a radiátor teteje a proci blokk felett van mert akkor a radiátor tetejében kerül a levegő és a pumpa folyamatosan vízet kap.(Előtte csak léghűtésem volt szóval nem akartam kapásból elrontani ) Képen nem biztos hogy látszik de cpu blokk hoz képest a radiátor teteje kb 5-8 cmrel magassabban volt nem olyan magasan mint amit képen linkeltek de magasabb. Most amúgy hogy megfordítottam a hűtés drasztikusan javult az idle lement 30-35 fokra a játék alatt 60-65 fok körül. Egyedül a stabilitás teszteken ugrik ki az ablakon ott pár perc után megint 90+ C megy amikor már a proci vesz vissza.
-
snake1977
őstag
válasz Angie™ #23124 üzenetére
Szia, köszönöm. Nem ismerem az AIO hűtéseket, a cél az lenne hogy lehetőség szerint halkan max terhelés alatt a 70-75 fokot tudja tartani.
A ház nem probléma, a jelenlegi Magnus-ba 360mm-ig belefér minden, és fent/elöl is van bőséggel hely ha vastag lenne a radiátor.
Amit én néztem olcsóbbakat pl. ID cooling fx360, illetve a Merlineseknél láttam most akciósak a raktáron lévő Alphacooling hűtők. De ezt a márkát nem ismerem, oké tudom vízben utaznak de teljesítményre stb. hogy mennyire vállalható. Szeretnék max 30e alatt maradni, már ha ez egyáltalán lehetséges....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
veterán
válasz Angie™ #23062 üzenetére
Rendben, köszi!
Egyébként most amit kinéztem házat abba ahogy látom beleférne a mostani is viszont csak egy szett ventivel és nem felülre, hanem előre ahol a kártya eléggé közel lenne hozzá. Ez fogna vissza a kártya teljesítményén és jobb lehet a felülre szerelt viszont 360-as radiátoros? Vagy erről amíg nincs tesztem felesleges gondolkozni?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Angie™ #23057 üzenetére
Photoshop és DaVinci ami jobban eheti, de azokkal sem volt gond viszont mostanában inkább csak játszom a gépen. OC-zva volt, de egy ideje már stockon használom egyszerűen nincs türelmem hozzá, hogy újra belőjem limitre. Nincs throttling legalábbis nem vettem észre, de akkor ezekkel nyomok 1-1 tesztet estére.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Angie™ #23014 üzenetére
Lehet csak én gondolkodom így, de ennyi pénzért inkább vennék egy minőségi toronyhűtőt ami atombiztos.
Alpenföhn Dolomit Premium, Deepcool AK500 nagyon jó hűtők ebben az árban.
Vagy ott van a léghűtések Arctic LF III-a a Thermalright Frost Tower 120 most szintén húszért.Aki árérzékeny az nem szeret kockázatot vállalni, egy lassan 10 éves vízhűtés szerintem elég kockázatos még ha "újan" is veszed garanciával.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Floyd80
addikt
válasz Angie™ #22333 üzenetére
Házcsere is volt, hogy a radi ne vegyen el levegőt más elől. Eddig csak Krakenem volt, de ez szerintem jobb, csendesebb a pumpa is, venti is egész jó, nincs sok hangja 1000-ig.
Sajnos a VGA RGB-je megadta magát tegnap...
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
válasz Angie™ #22311 üzenetére
Egyetértek, két hete szereltem be és eddig nem hallom a pumpa hangját, még max. fordulaton is nehéz észrevenni. A Kraken pl. 80%-nál már áthallatszott, ha alacsony fordulaton mennek a ventin.
-
viperabácsi
addikt
válasz Angie™ #21977 üzenetére
Ja , nekem EK-AIO 240 D-RGB van ,és telepítettem az Ek Connect - software -t
, de nem tudom vezérelni vele , mert nem látja az ek vezérlőt . Azt gondolná az ember , ha már saját stoftver akkor legalább a saját termékei ,kivétel nélkül használhatóak vele.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
-
-
Ace Ventura
addikt
válasz Angie™ #21947 üzenetére
Reggel teszteltem pár percet.
Idle 35 fok, aida stressteszt alatt 77 fok. Ennyit a léghűtőm is tudott halkabban (Pure rock 2 )[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
viperabácsi
addikt
válasz Angie™ #21747 üzenetére
Én is EK-t keresek leg inkább , sajna lecsúsztam egy Nucleusról pár hete volt aprón 40k körúl. A nucleus csak le vett pumpa takaróval fér be a házamba , max 55 mli lehetne a pumpa magasság.
Nem tudom érdemes - e EK ról rendelni ,
vagy meg kell venni a varázslónál ?
Esetleg várni kicsit hátha felbukkan egy ismét aprón .[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Floyd80
addikt
válasz Angie™ #20732 üzenetére
Nem szerepelt rosszul, de majd kiderül.
Valkyrie DRAGONFANG 360 AIO Cooler Review | eTeknix
Valkyrie Dragonfang 360 – New player has entered the chat - HWCooling.net
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Angie™ #20223 üzenetére
Igazából 3 körülmény is van ami miatt nem tudok neked megfelelő típust ajánlani:
- nem ismerek minden típust (sőt, ráadásul azokat sem abból az árkategóriából)
- nem mindegy milyen CPU-ra kell (13th Gen. INTEL-lel semmilyen tapasztalatom nincs)
- a leginkább vágyott ököszisztéma kialakítása miatt csak ASUS vagy Corsair lenne jó, így valszeg más nem fog tetszeniSaját részre a Lian Li új, Galahad II Trinity 360-asai közül választanék, ha lenne hazai forgalmazó normális árakon. Kiváló hővezetési képesség, új és korszerű tech. minőségi kialakítással és 5 éves garival. Persze itt már megvásárolhatóak [link] .
-
szasanyi
félisten
válasz Angie™ #20221 üzenetére
Nem is amiatt jegyeztem meg. Te pénzed és döntésed, senkinek semmi köze hozzá (és jobb valamint rosszabb nem lesz senkinek a döntéeid miatt).
Csupán arra gondoltam, hogy 100k+ áron már vannak jó AIOK-k, és nem értettem miért pont ez - de így már világos.
Sajnos a Corsair AIO-k általam próbált 2 típusa egyformán hangos pumpával volt szerelve, az újakat pedig nem ismerem (bár meggyőződni sosem fogok róla mert az áruk miatt irreleván számomra). És azt gondolom, hogy az általad #angélamegrendeliéshanemjó14naponbelülelállásijoglottó-ként említett lesz a tuti. De attól függetlenül érdemes beleolvasni a vásárlók bejegyzéseibe [link] akik közül van pár értelmes, kontesztusban előadott vélemény is.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Angie™ #20213 üzenetére
Az sem az a típus, amiből sok lenne használatban. Az ASUS általában a dizájnra megy rá, valamint túlárazottak a termékei. Persze lehet jó - nem tudom mert nem ismerem és olyan oldalat sem tesztelik amik nagyon so kmás típust -, de ~130k+ áron...
Mi fogott meg benne anyira? -
szasanyi
félisten
válasz Angie™ #20179 üzenetére
Olyan ökoszisztémához ragaszkodás ált nem előnyös, de cserébe drága. Az új típusú AIO-k között biztosan lesz jó, persze kérdés mikor és milyen árakon érhető el nálunk. Mivel az itthoni.kutyaütö nagykerek és/vagy kiskerk bármire képesek, így az is kérdéses mi (nem) lesz kapható és milyen gariidővel (lásd LianLi 5év vs 1év nálunk, stb.)
-
szasanyi
félisten
válasz Angie™ #19979 üzenetére
NZXT X73 és a Corsair H150i egy tesztben, ugyanolyan körülmények között... És lehetőleg olyan CPU-val ami neked van/lesz, mert ugye INTEL és AMD esetén is vannak/lehetnek különbségek ugyanannál a hűtőnél.
Ezen túl az is kérdés, hogy melyik Corsair H150i típus mert van 3 féle is (H150i RGB PRO XT / H150i ELITE RGB / H150i RGB Elite Capellix XT) és valszeg nem azonolak.
A kérdés is pontatlan, és aligha létezik olyan összehasonlító teszt amit keresel (én biztos nem láttam olyat) -
Kean_Sorbo
őstag
-
spleenszuru
őstag
válasz Angie™ #19673 üzenetére
Lesz majd új házikóm, de az elég távoli jövő, sok más prio van addig.
#19674RVR400
Ezt jó tudni, rálesek.#19675MaddeNNNN
Úgy még kevesebb a helyem, még beszereléskor néztem, no way volt. Viszont még van benne mindkét irányban a radinál kis hely, meglazítom majd a csavarokat, megnézem tudok-e valamit nyerni.#19676joysefke
A 90 fokos kábeleket nemsoká készíti a fórumtárs. Szépérzékem nekem sem, de ez kicsit nyomja is a kábeleket.#19677jokeph
Ezt a verziót is kipróbálom, ha minden fenti csődöt mond.Köszönöm szépen mindenkinek.
Malaka!
-
nyozo
aktív tag
válasz Angie™ #19623 üzenetére
Köszönöm! Én is ott néztem, fel is hívtam őket, hogy mikorra tudnák beszerezni, azt mondták ők is közvetlen az NZXT-től szerzik be, de már 2hónapja várnak a szállításra és folyamatosan tologatják az időpontot
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
Floyd80
addikt
válasz Angie™ #19222 üzenetére
A pumpára gondoltam, hogy ha nem is annyival csendesebb, de egyenletesebb a hangja.
Amúgy megjöttek az új Krakenek, de maradt benne a 7th gen. Asetek. Viszont adnak mellé RGB controllert és amit hiányoltál, a ventiket egy hármas elosztóval újra rátették a pumpa kábelére, igaz egy alaplapi fan headert így is elfoglal.
Kraken Series | CPU Coolers | PC Components | NZXT
A 90 fok azért elég sok, ha nem melegszik nagyon a VGA, akkor lehet érdemes a ház elejébe rakni a radiátort vagy alulfeszelni a procit.
i7 13700k stres test, cooler NZXT Kraken X73 #13700 #aio #NZXT - YouTube"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
válasz Angie™ #19220 üzenetére
Igen, a tesztek alapján max. 2-3 fok különbség van.
Érdekes, szerintem csendesebb a X...3-as generáció, nekem az előző inkább berregőbb volt. Ennek is van hangja 75 fölött, de egyenletesebb, bár ennyin se járatom, terhelésnél is csak 70-re rakom. De ezt jobban lehet állítgatni, az előző gen. 60 százalékon ment min., ezt 20-ra is le lehet vinni.
A ventiket szépen leszedték a SATA csatiról, lehet benne, hogy vedd meg a controllert vagy csak egy hibalehetőséget kukáztak.
-
koko52
nagyúr
válasz Angie™ #18958 üzenetére
Piaci rés: alaplap felett 80mm hely AIO-nak. Megyek a cápás a műsorba.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Floyd80
addikt
válasz Angie™ #18848 üzenetére
Fokokban nem fogsz különbséget látni (max. 1-2), más a motor hangzása, nem olyan berregős, nagyobb fordulaton egyenletesebb a "zaj", de nem idegesítő, (figyelembe véve, hogy semmi értelme 70-75-nél nagyobb fordulaton járatni, ott meg nincs hangja), nagyobb állítási lehetőség a pumpán 900-2800 közötti RPM-mel, illetve a ventik már nem a pumpa kábelére vannak kötve (így a CAM sem látja), hanem alaplapra kell tenni, de legalább Y-kábelt mellékelnek.
Amúgy még várnék vele, az ASUS már megkapta az új Asetek szériát, szerintem NZXT is hamarosan frissíti a palettát.
Asus ROG Ryuo III 360 ARGB White Edition CPU cooler review: the matrix is everywhere | Club386
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Angie™ #18802 üzenetére
ventik toló hatása nagyobb mint a szívó hatásuk, kipróbálhatod megcserélve. csinálsz előtte három tesztet meg utána három tesztet ugyan azzal a programmal ugyan annyi ideig úgy hogy előtte már átmelegedett a víz pl fél óra játékkal.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Ghost84
aktív tag
válasz Angie™ #18768 üzenetére
Szerintem Be Quiet Silent Wings 3 lesz. De még ennek utánanézek Noctua NF-A12X25 LS-PWM
-
Floyd80
addikt
válasz Angie™ #18602 üzenetére
Igen, meg nem csak az RGB megy róla, kb. minden, a SATA csak az áramot adja, lehet hogy ez a probléma, ilyenkor a pumpa is össze-vissza megy.
Amúgy a support a számla megléte mellett szinte mindent kicserél.
-
koko52
nagyúr
válasz Angie™ #12709 üzenetére
Nekem elől 2 be fent AIO 2 ki. Tökéletes kereszthuzat.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
válasz Angie™ #12689 üzenetére
Csakis fentre. A CPU nak tok mindegy hogy 70 vagy 80 fokon megy , elol is meg fent is 5ghz a max , nem fog +100mhzet hozni ,ha elore raknad a radit . Viszont a VGA nal minden fok szamit a VGA boost miatt. Push vagy pull szinten mindegy tedd ahogy jobban tetszik vagy konynebb takaritani.
Új hozzászólás Aktív témák
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- EK Classic TBE 260
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest