Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolty20
senior tag
válasz KAMELOT #22802 üzenetére
Világos. Amíg nem okos funkcionális hibát addig nem érdekel, megszokom a hangot. Ha lesz lehetőségem kicsivel minőségibb AIO-t venni akkor megteszem, ez megy megy vissza gariba, 2 év van rá, abba beleférek. Igen, tudom, visszakéne küldeni és elállni a vásárlástól, de nem csak én döntök igazából.
Ettől függetlenül nagyon köszönöm a sok segítséget! -
Zsolty20
senior tag
válasz KAMELOT #22784 üzenetére
Köszi srácok a tanácsokat, jelenleg nem kerreg/nagyon minimálisan(vagy már nem hallom ), de mondjuk tegnap is elindítottam a horizont és utána kis idővel elkezdte, pedig elvileg most maxon megy a pumpa, nem tudom játék terhelés alatt mi változhat ami ilyet idézhet elő. De ha ilyesmi lesz, akkor már lesz megoldás általatok. Legalább az tuti, hogy a pumpa nem szar, ha az lenne akkor mindig kerregne és hangosan.
-
Zsolty20
senior tag
válasz KAMELOT #22752 üzenetére
Jogos, bocsi. Nem gondolkodtam.
Kérdés: ha a pumpa felől már most hallható egy kisebb mértékű kerregés, akkor azt jelenti, hogy jó eséllyel befog dögleni idővel, igaz? Még olvastam olyat, hogy esetleg bubis lehet és megkell dönteni a házat óvatosan és akkor elvileg megszűnik, de vagy rosszul csináltam, vagy nincs hatása. Azt esetleg érdemes megpróbálni, hogy leszerelem fentről a radiátort és úgy átforgatom? -
turho
addikt
válasz KAMELOT #19640 üzenetére
Az a bajom, hogy az Arctic bazi nagy 420-as radiátorát nem árulják külön. Nekem meg kívül lennének, egymás mellett....bármilyen egyéb radiátor már nem úgy néz ki.
Ha elkezdek egy tökúj soros rendszert építeni, minimum 2x420 méretű radival, akkor nem jövök ki olcsón ...persze lehet, hogy én gondolom rosszul.
Amúgy, mint írtam, a Zotac 4080 AMP-omhoz nincs komplett Alphacool AIO (Csak 4090-hez ), ezért akarnék építeni. Blokk az van.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
Dragon3000
veterán
válasz KAMELOT #19334 üzenetére
Az nem gond, hogy itt maga a gpu blokk a szar, ami épített hűtésből lett szedve, kapott egy pumpát és egy radiátort, ha külön ezt a blokkot veszed meg a vga-ra, ugyanígy jársz vele. Itt van külön a blokk.
Az evga megoldásaival nem volt semmi gond és remekül hűtötték a 3090-ket is. -
veterán
válasz KAMELOT #19260 üzenetére
Ez 150k amit felsoroltál (tudom te 50k ért vetted évekkel ezelőtt ,de most nem annyi ) . És használtan se lehet semmi értelmeset kapni , hónapok óta napi szinten böngészem. Drágább lenne mint a CPU amit hűteni akar . És csak 1-3C vel jobb mint egy 40 ezres AIO.
Igen bővíthető a későbbiekben, viszont a különbözetből meg vehetne erősebb VGA-t a 3060 TI helyére (150k a víz +70k a VGA blokk + 50k egy második radi ->270k vs 40k AIO >230k val megtoldja a 3060TI eladási árát és már óriási VGA upgradet tud megvalósítani )
Szerk:
Ok a radi be se fér Meshify2 minibe , na akkor a 360 ast ki lehet cserélni egy vékony 280 -ra .árban ugyanaz szinte[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz KAMELOT #19006 üzenetére
Nagyon karcsún tudnál annyiból normális használt rendszert összerakni apróról,már más világ van mint 7 éve..
És újonnan egy normális pumpa+radi+fitting+cső+ blokk sehogy nem áll meg 130-150K alatt és személyes véleményem szerint csak cpu-ra felesleges vizet építeni.
Nagyon jól tudod hogy vizes topikban is jelen vagyok és a szívem csücske az épített víz.
Viszont megvan a kompakt létjogosultsága is.
És a drágább kompaktok áránál beírni állandóan,hogy annyiból már majdnem épitett is kijönne az már a flame kategóriát súrolja.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
szasanyi
félisten
válasz KAMELOT #19006 üzenetére
Új hw és használt hw szinte semmiben sem (állapot. ár, garancia) egyezik meg, ezért 1:1 össze sem hasonlíthatók. És ha ezt az "apróságot" figyelmen kívül hagyjuk, akkor is nagy kérdés tudna-e és akarna-e egyedi vízhűtést építeni, a háza megfelelő-e hozzá, és vállalja-e az azzal járó kockázatokat. És mivel ez a kompakt vízhűtés topik, jó eséllyel nem a válasz.
Jobban megvizsgálva a 240-es AIO-kat (ár, zajszint és teljesítmény) valóban kevés van amit érdemes megvenni (mondjuk ez CPU függő is, de a ZEN 4 Ryzenekre biztosan igaz).
Mondjuk az általa birtokol AIO pont a jobban közzé tartozik, és korábban linkeltem is egy olyannal készült CB23 / 7600X teszt eredményt. -
choosen
tag
válasz KAMELOT #18891 üzenetére
Garancia | Jótállás, követelés, visszavétel - Your Europe (europa.eu)
How to complain a... (slovensko.sk)
Tehát a megkérdezésem nélkül nem dönthetGyula
-
G4ga
őstag
válasz KAMELOT #18878 üzenetére
Nem érted a lényegét úgy gondolom.
Itt az volt a bajom, hogy ahelyett, hogy tisztességesen legaranciáztatták volna - elküldik az msi-hez és az msi által cserélt hűtőt a kezembe nyomják - 1 hónap semmit tevés után fogták és visszaadták a pénzt amivel a seggemet is kitörölhettem.
Mindezt úgy hogy többször elmondtam nekik ráérnek, tudok várni, nem verem a tamtamot.
Ehelyett gusztustalan mód kiszúrták a szemem a termék akkori árával. Semmi opciót nem hagyva nekem.
Amikor szóltam, hogy háló ez így nem jó nekem, adják vissza a hűtőt elintézem majd én az msi-vel ( megtaláltam a cikket ph-n hogy cseréli az msi szó nélkül ) akkor nem tudták kétszer ugyan azt mondani, mert mindig mást mondtak miért nem kaphatom vissza.
De ezt is azért teheti meg mert egy férek külföldi cég és nem vonatkozik rájuk a magyar jogszabály.így ki járt jól? Ök mert 27ezerböl befektetés nélkül kerestek 2x annyit. és itt nem arról van szó hogy egy ezer éves vga-t kellett jobbra cserélni. Itt létező jelenleg is kapható termekről volt szó.
-
RVR400
veterán
válasz KAMELOT #18887 üzenetére
Az értő olvasásnak is van némi haszna néha:
"1 hónap után szó nélkül jóváírták a megkérdezésem nélkül"
Az Általad felvázolt esetben általában elő szokott kerülni az, hogy nem javítható, de nem tudjuk olyanra cserélni, viszont jófejek vagyunk, ezért egy ugyanolyan teljesítményűt kapsz érte. Ugye milyen jó? És ismét minden oké, mert egy feleannyiba kerülő kártyát meg is kaptál.
És az egésznek semmi köze a politikához, csak nem árt másik látásmódot elővenni...
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz KAMELOT #18878 üzenetére
Tehát a Te felfogásod szerint garanciális csere esetén is rá kellene fizetnie a vevőnek, ha közben drágább lett a holmi. Ehhez csak gratulálni tudok.
Szóval, ha van forgalomban ugyanolyan termék, akkor bizony ki kellett volna cserélni a cuccot, nem pedig eljátszani ezt. Törvényileg nem lehetetlen ez a megoldás sem, de valószínűleg egy polgári peren viszont elhasalna a dolog. Más kérdés, hogy az üzlet tudja jól, hogy ekkora összegért ezt nem vállalja be senki, így neki ez jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
G4ga
őstag
válasz KAMELOT #18872 üzenetére
#18874 RVR400 megválaszolta a lényeget.
Félre értés ne essek, nem a pénz és a rossz hűtő együtt kellet volna. hanem csak a hütő
Azért szerettem volna visszakapni a rossz hűtőt, mert az MSI kicserélte volna és nem 26e-ft-ot kellet volna felpótolnom a mostani aio árakhoz.
És mindezt ugy hogy 8 hónapos volt a cucc.
Persze én voltam a k*ki, mert késön találtam meg a cikket, hogy intézhettem volna az MSI-vel is közvetlen.#18874RVR400 : "Félre értés ne essek, nem a pénz és a rossz hütő együtt kellet volna. hanem csak a hütő" - ez nem igaz, minden esetben a termék vásárlási árát kaphatod vissza akár olcsóbban, akár drágában vetted mint az aktuális ára. pont ez a baj.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz KAMELOT #18872 üzenetére
Lefordítom Neked:
Tehát, veszel egy cuccot, akkori ára 50e Ft. Beszarik, gariban visszaküldöd. Ekkor a kisker fogja, és azt mondja, hogy visszaadja az árát, nem pedig gariban kicseréli. Tehát visszakapsz 50e Ft-ot, azonban a termék jelenlegi ára 90e Ft.
Tehát Neked rá kell költened 40e Ft-ot, hogy ugyanazt meg tudd venni, a kisker pedig szépen csendben legariztatja a cuccot, tehát kap egy másik dobozos terméket, amit el tud sütni 90e Ft-ért, még az is lehet, hogy Neked...
Végeredményben ők nyertek 40e Ft-ot, Te pedig buktál ennyit, pedig volt egy garis holmid, ami helyett ingyen kellett volna kapnod egy másik teljesen újat, vagy ha visszakapod az árát, akkor annyit kell visszakapnod, amennyiből meg tudod venni ugyanazt a cuccot, mert csak ekkor nem ér hátrány.
Ne a vevő legyen már hibás azért, mert megvesz egy új terméket, amire joggal várja el, hogy annak garanciális hibája esetén ne kelljen még egyszer kifizetni az új árát...
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz KAMELOT #18811 üzenetére
Nah akkor kb. ketten vagyunk
Ó, nekem ez tökéletesen elég⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
ScomComputer
veterán
válasz KAMELOT #18817 üzenetére
Igen így van volt elég sok....most 2db gépházat is cseréltem a deepcool aio nem szerette az "O.K." elrendezést és elég fura hangokat adott a pumpa,hiába rázogattad egy idő után visszajött,most felülre került a radi, és így semmi gond azóta...
...
#18816Biga123...így van ,de mint írtam(#18815) ha kevesebb a folyadék szint akkor hiába járatod...pl. 2db arctic-ba teljesen belement a kis tartalék folyadék, a többi is kb. fele..hová tünt..nem töltik fel megfelelően..ennyi..[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
-
GAbre
veterán
válasz KAMELOT #17885 üzenetére
+értelek.
De te még mindíg nem érted!
Engem nem az érdekel,hogy 50 fokos legyen a cpum!Nekem bőven jó ez a 70-80-as plafon is,ami ezzel,meg az eddigiekkel volt)
Engem az érdekel,hogy ne sima hűtőm legyen,hanem vízhűtőm,ami elfér a házban,és ne a forró levegő keringjen.
Vehetnék én baszó házat 360-as hűtőt is.Vagy épp álljak neki tanácsodra építsek 1 vízet,amibe vga-t úgyse fogom belekötni,akkor meg amúgy is minek költsek rá még 2-3x annyit,és esetleg romoljon el vagy vmi legyen vele?De mikor beraktam 120as aio-ot,és azt cseréltem le 240-es-re majd 280-asra az évek alatt.
Majd azt mégis erre a 240-esre.Alig volt pár fok aida terhelésbeli különbség.
Szar,hogy szar mind2 új hűtő,de engem nem annyira zavar.Tudtam,hogy nem "holtbiztos" dologba megyek bele.
Engem a körülmények zavarnak,ha már van garos terméked,qrva lassan csinálnak vele vmit.
Abba is ígérgetnek kötözködnek stb.És még csak nem is tudsz a gyártónál intézni,mert nem működik,és nem válaszolnak.És még azt a v2 verziót se akarják se gyártó se bolt adni,ami járna a hibás széria helyett.
De jelen esetben mást kérdeztem ma topikban.Avatar
-
GAbre
veterán
válasz KAMELOT #17878 üzenetére
Köszönöm,de sztem te már ajánlottad 1x.
Vagy más.
És mondtam,hogy kis hazám van,és nem akarok szerelgetni.
A széria hibája mellett hasonló tapasztalataim vannak minden téren kb.
Pl.: Mint említettem régen is Prime alatt 100fokra is felment CPU, akármilyen hasonló aio-t vagy lèget raktam.
Így Prime tesztről is le kellett Szoknom.
Illetve alaplapon is az 1ik Jack hibás/rosszul működik.
Azt se merem/akarom még szétszedni és garoztatni.
Főleg,H szeretnek garban a hibák nem megmutatkozni.
Ha meg pénzt kérek vissza,abból 1 használt aio se biztos kijönne.
Idegesítő a hiba,de ezt tudtam,mikor vettem,hogy szar lehet.
Azt már viszont nem,hogy gyártó oldalára hónapokig nem tudok belépni,support nem válaszol.
Gyártói cserèk/visszahívás (2db) se érvényesíthető.
Bolt is előzetes infók alapján már javított példányt adott év elején/közepén másnak.
Gyakorlatilag azóta IS ugyanazt a szart.
És már 2,5-3x-os áron.
Most is hitegettek,hogy ha nem javítható,akkor az is opció,hogy értékben hasonlót kérhetek.
Mint anno,hogy cserelik,hogy cserélik,aztán mégsem,aztán mégis,aztán mégsem.
Majd kb fenyegetve,akkor cserélték erre az 1 hónapos csodára.
Szóval nálam minél bonyolultabb vmi annál több gondom lesz röviden.
Az aio még csak 1db.
Nem mint az épített víz.
És igen fizetni még nem fogok senkinek,H rakja össze.
Így is drágább az.Avatar
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz KAMELOT #17802 üzenetére
Addig egyetértünk, hogy kínlódás amit csinál,
de nyilván okkal AIOzik, irreleváns a DIY szint,
az meg pláne WTF, hogy a prociját szarozod..
Valóban nehezebb hűteni, de nem ennyire 😏
Szimplán le kell nyomni gariba a bolt torkán,
nem azonos cserét, hanem eltérőt igényelni,
vagy kpvisszafizut kérni és máshol elkölteni. -
-
Grózi
Topikgazda
válasz KAMELOT #2555 üzenetére
3 vagy 4 pin?
(#2556) Rottweiler89 Gondolom a hátsót nem tudod felül betenni,mert útban van a hátsó venti.Azt száműznöd kell mindenképp.Viszont ha a lap hűtésétől nem fér el,akkor a kompakt még úgyse fog...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
rambustibi
őstag
válasz KAMELOT #2543 üzenetére
Lesz az hűvösebb is, ha átfújással próbálod A gyári ventik maxon nálam olyan hangot adtak, mint egy sugárhajtómű, nem sok kellett, hogy felemelkedjen a gép Nem is volt gond az FX9590 hőmérsékletével, még komolyabb OC alatt sem. Az alaplapom is tudta szabályozni a ventik fordulatát, plusz be tudtam kalibrálni szoftveresen egyedi ventiprofilt is, ami nagyon hasznos.
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Grózi
Topikgazda
válasz KAMELOT #2432 üzenetére
Sok igazad van,de azért az az olcsó kit is röhögve veri az összes kompaktot.És ha komoly rendszert akar összerakni az vastagon 100K fölött lesz(vga-val).
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
morfondőr
őstag
válasz KAMELOT #2407 üzenetére
Ha lenne egy jó pumpa CPU blokkal és tartállyal egyben, akkor arra ráaggatnék egy 240-es 45 mm vastag és egy 120-as szintén 45 mm vastag radit, akkor szerintem elvinné a VGA-t is. Ez így be is férne. A baj, hogy egy FC VGA blokk is eszméletlen drága, de gondolkodtam csak GPU blokkon is. Az Eisberg solo van egyedüliként, ami jó lenne, de azt elég hangosnak mondják.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
morfondőr
őstag
válasz KAMELOT #2405 üzenetére
Sajnos bővíthető kompaktból elég kicsi a választék. Ha már belevágnék, akkor mindenképp szeretnék VGA-t is vizezni, de az épített elég drága, meg nagyon kis hely van a gépházban (mATX) a pumpának, tartálynak és a plussz csövezésnek ami kell hozzá.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz KAMELOT #1720 üzenetére
Urban Legend...a kocka fejű CoolIT-gyártmányúak tudnak neccessé válni.Vagy alapból szar,vagy az évek folyamán kezdenek el berregni,zajongani.A gömbölyű Asetek gyártmányúak jók szoktak lenni,legalább is nincs több hibás,mint bármely más gyártmányból.
H80-bl a 4-ik darab ami jó lett és 3 év után most le kellett szabályoznom,hogy teljes legyen a csend (igaz én teljes hangmániás vagyok).
H50-es makulátlan,rá kell feküdnöm,hogy halljam.H105 zéró hang.Hybrid zéró hang.Teszt környezet éjjel,nulla hang,nulla kocsi az utakon,síri csend.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz KAMELOT #1691 üzenetére
Mert a dT-ből nem pont ezt lehet közvetlenül? Tegyük fel, hogy nálad nyáron 32 fok van a tetőtérben. Akkor várható, hogy 74 fok lesz a procimag egy 42 fok dT-t tudó hűtővel. Ennyi. (Feltéve, hogy ugyanolyan példány, ugyanannyi az alapfesze, ugyanannyit fogyaszt, ugyanúgy pasztáztad, ugyanúgy szellőzik a gépházad, már feltéve, hogy gépházban tesztelték, esetleg benchtable-n akarod te is használni, stb.) Szóval tudom, hogy nem mondok hülyeséget (nem szokásom). A dT a lényeg! Amit amúgy is kiszámolnál. Ha akarod használni a konkrét értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
-
-
hszilard666
veterán
válasz KAMELOT #1668 üzenetére
Amúgy hozzátenném ehhez az egészhez hogy hiába van a usernek bika hűtője ha a proci és a kupak között a kapcsolat olyan mint köztem és Aleska Diamond között, (sehol semmi de örülnék ha lenne) Nálam is pölö a 3770K nak nagyon fosch volt a kupakja hiába volt 3 tripla radi a rendszeremben, tuninggal (4.8ghz, 1.4V) elérte a 70-75 fokot is.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Maotun
őstag
válasz KAMELOT #1621 üzenetére
Gyengébb mint az intel ok. De 32 es csík régebbi gyártás is... 70k ért vettem,
azért trágyának nem mondanám.
Nem kell delidelni, húzni teszi a dolgát fullra terhelve (prime95/Aida) 58 c.-on "kihajcsa" a 290x et, 980ti-t, fury x-et...
lehet 10 fps na jó 20 fps difi is van intel javára de akkor se" trágya" skylake 6600k val szembe se
intelre szeretnék váltani , de lehet ezzel a trágyával megvárom a zent
nagyon off voltam bocs!!!!!![ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz KAMELOT #1616 üzenetére
A #1606-ban a kolléga linkelte, hogy vásárlásnál amikor kijelölöd az országot, még hozzácsapják az áfát!
Én azt hittem az USD-s árak miatt, hogy onnan jön, mert akkor szokott kb 330-350.-Ft lenni a szorzó tokkal vonóval, és úgy jött volna ki a kisebbik magyar viszonylatban kb 65K-ra, ami nem kevés. Viszont a 75K a kisebbikért szerintem horror...
www.smart-bus.hu
-
blu79
addikt
válasz KAMELOT #1616 üzenetére
Szerintem tudásához képest nem éri meg a 65-75K , hisz mégis csak egy kompakt, és 30-35 fokon ugysem tud tartani egy 4790k-t terhelés alatt
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
Új hozzászólás Aktív témák
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest