-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Az O11 Air Minibe csak elöl fér el a 280-as AIO!
Fogd meg a söröm....
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Ha függőlegesen tudom elhelyezni a radit akkor mi a legoptimálisabb verzió, ha alul vagy ha felül vannak a csövek a radinál? A blokk mindkét esetben alacsonyabban van mint a radi legfelső pontja.
-
RazoR
veterán
válasz spleenszuru #20456 üzenetére
Megnézem majd, köszi!
-
RazoR
veterán
AC LF 280-on a dobozon volt QC matriva de magán a hűtőn sehol sem találtam, ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz szasanyi #20338 üzenetére
Jogos, de könyörgöm, ne higgyünk már el mindent, mikor ha veszi a fáradságot az ember és utánanéz, mindenhol világosan látható, olvasható, hogy mi a javasolt és mi a nem javasolt beépítés egy aio-nál...
Legtöbb esetben szerintem még a user manual-ban is képekkel van illusztrálva... -
RazoR
veterán
Átkötöttem a pumpát az aio fan-ra és vezérelhető a fordulatszám ott is, nem 100-on pörög folyton de ment vissza a cpu fan-ra. A radin nélő ventiket átraktam az egy cha_fan-ra így tudom külön vezérelni őket. Egy dolog zavar, hogy nincs visszajelzés a pumpa fordulatszámáról egyik fan csatin sem de utána olvastam és a pumpa nem ad fordulatszám jelet sajnos. Bekerült még hátra 2 venti is. 26 fokos szobában IDLE 33-35 fok, CB23 65 fok max a cpu, terhelés alatt közel 20 fokot hozott az aio....
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
A CPU_FAN-ra van dugva a pumpa de nem látom sehol, hogy milyen sebességgel forog, se HWinfo, se AIS3 fanexpert, mitől lehet ez?
-
RazoR
veterán
Sajnos nem, útban van a cpu tápcsati és a ramok.
Van hozzá gyári kit amivel az üveg oldallap felé el lehet tolni a ventiket de úgysem férne el ATX lappal.De a gyártó oldala szerint is jó ez az elhelyezés tehát nekem nincs így vele bajom, írja is hogy ebben a poziban előfordulhat "bubling noise" de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz Laccoss #20143 üzenetére
De a levegő mindig a legmagasabb pontra vándorol és normál helyzetben ahol most van az a legmagasabb pont.
Alapból semmi hangja a rendszernek, csak mikor bekapcsolom a gépet (elindul a pumpa) és ha terhelve van a proci (felpörög a pumpa) hallok a kluttyogást kb 1mp-ig, utána csendben van, nem folyamatos.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz ScomComputer #20141 üzenetére
De ha visszaállítom a talpára akkor megint ott fog kikötni a levegő a radi tetejében a csöveknél, nem?
-
RazoR
veterán
válasz Találtgyerek #20133 üzenetére
Arra kötöttem én is, a radi ventiket meg a CPU OPT FAN-ra de így kb ugyanaz mintha az aio spliterre lenne kötve minden.
A ventiket át fogom kötni máshova és úgy tudom egymástól függetlenül vezérelni a pumpát és a radi ventiket.
Köszi.
-
RazoR
veterán
Z590 Strix lapon hova érdemes kötni az AIO pumpa csatlakozóját? CPU_FAN, W_PUMP+ vagy AIO_PUMP?
-
RazoR
veterán
válasz szasanyi #20083 üzenetére
Nem tudtam. Ötletes az biztos.
Akkor működhet úgy, hogy a pumpából jövő kábelt rádugom az alaplapra külön, a két csere ventit meg egy splitterrel egy másik alaplapi csatlakozóra?
Ha a gyári splitterre dugom az új ventiket akkor a pumpa meg a ventik együtt lesznek vezérelve, ahogy a gyári megoldással is, ugye?
-
RazoR
veterán
LF 280 dobozán van QC matrica de magán a hűtőn sehol sehol sem látok, ilyenkor mi van?
Illetve komoly, hogy a csövek burkolata alatt van elvezetve a kábel és egyetlen 4pin-en kapja minden a cuccot ami a blokkból jön?? Mi van ha ventit akarok cserélni?
Illetve mennyi para ha különböző típusú ventikből van a PP megoldva?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Holnap érkezik az AC 280, kíváncsi leszek.
Érdemes lehet push/pullban rakni rá ventit? -
RazoR
veterán
280 és 360-ból tudnátok jánlani párat amivel van tapasztalat és tényleg jó?
-
RazoR
veterán
Egy Arctic 280 vagy egy más gyártó 360-as AIO-ja lenne hatékonyabb szerintetek? Ugye a radiátor vastagsága (38mm vs 27mm) ami lényeges és érdekelne, hogy melyik lenne jobb?
-
RazoR
veterán
Alaplap csere lesz a héten, AC LF 240 férne el úgy, hogy felül lenne a radiátor plusz kellene a radiator offset bracket a házhoz, hogy ne legyenek útban a ramok a radiátornak/ventiknek, vagy LF 280 úgy, hogy elől lenne a radiátor és alul lennének a csövek a radin. Melyik legyen? Gondolom a 280-as...
-
RazoR
veterán
Most, hogy kitárgyaltuk, hogy olcsó/drága, meg ez a topik nem az a topik valaki tudna plz ajánlani egy jó és halk pumpájú 280-as AIO-t?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Lian Li O11 Air Minibe keresek 280-as AIO-t egy 11700K-ra (később lehet 12/13700k). A minél jobb hűtés és csendes működés fontos lenne.
Köszi!
-
RazoR
veterán
válasz koko52 #18919 üzenetére
Nem tudod eltolni a radit annyival, hogy ne legyen útban a tápcsatlakozó. Nyilván így nem a gyári rögzítési pontokat használva a ház tetején? Nekem is ez a tervem a Meshify 2 Miniben, csinálok új furatokat a hát tetjén így kijjebb jön annyival a 38mm-es radi, hogy elfér a memóriák és a cpu tápcsati előtt.
-
RazoR
veterán
EK 240 AIO-val van tapasztalat?
-
RazoR
veterán
Akkor felteszem máshogy a kérdést.
Tudnátok ajánlani 240-es AIO-t ami elboldogul egy húzott 11700K-val ami jelenleg bench alatt eléri a 90 fokot egy Alpenföhn Dolomit Premium hűtővel 2 ventivel?Az Arctic LF II 240-et néztem ki de a 98mm-es cpu blokk miatt nem fér el az alaplapomon (Z590i Aorus Ultra miniITX).
Az Alphacool Core Ocean T38 240-esét néztem még de nem igazán találok róla normális tesztet hatékonyság, zaj szempontból
Köszi!
-
RazoR
veterán
LF 240 kompatibilis vajon a Z590i Aorus Ultra ITX alaplappal?
-
RazoR
veterán
válasz ScomComputer #18797 üzenetére
Van egy stílusod az tuti.....
-
RazoR
veterán
válasz Dragon3000 #18786 üzenetére
Ez a tervem, köszi azért.
Ha meg útban lesznek a ramok akkor egy kicsit átalakítom a ház tetejét, hogy közelebb legyen az oldallaphoz a radi és problem solved kb.
Ha meg csak a jelenlegi ramok (Trident Z RGB) lennének útban akkor cserélem alacsonyabbra (Fury Beast RGB).
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Meshify 2 Mini-be keresek 240-es AIO-t egy húzott 11700K-ra.
Tudnátok ajánlani valami jót 50k-ig?Köszi!
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Adott egy Z590i Aorus Ultra lap és egy i7 11700K, tervebn van az OC, nem nagy csak egy laza 5GHz all core.
Ehhez keresnék egy kompakt vízhűtést.
A jelenlegi Alpenföhn Dolomit Premium léghűtés nem nagyon bír a procival még alapon sem (ITX házból jövök, abban csak ez fért el) pedig papíron 210W a hűtő TDP-je.240-es radi fér el felül a házban (Meshify 2 Mini)
Köszi!
-
RazoR
veterán
válasz gudpikcs #9358 üzenetére
A 4 lyukas az az RGB csatlakozó, ha van az alaplapodon akkor fehér színű 4 tüskével és G-R-B +V van mellé írva.
A 3 pines csatlakozó meg az alaplapi dedikált W-pump csatlakozóra mehet nyugodtan, alul és felül van a lapon!
A lapod manualjában le van írva melyik-melyik.[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz Retekcloud #9160 üzenetére
Bios-ban mindig melegebb a proci mint Windows alatt. Az okát ne kérdezd, de nálam is bios-ban 30-32 fok, bootolva Windows-ban 26.
-
RazoR
veterán
válasz juliensorel #9139 üzenetére
1060 vízzel 55 fok? Mennek a ventik azon a radin, jól raktad fel a blokkot?
FTW3 Ti léggel....
-
RazoR
veterán
Tudom, hogy teljes mértékben és totálisan OFF, de nem tudja valaki, hogy a D14 bordáiról mivel lehetne letakarítani a több éves port ami rá van sülve? Valami vegyszerre gondoltam ami leszedi, de nem bántja az alumíniumot!
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
ENERMAX Lepa AquaChanger 240 elég lenne egy OC-s i7 6700K-hoz egy TT Core V21 házban push/pull Lepa Bol.Quiet ventikkel?
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Komoly dilemma előtt állok, ennek eldöntésében szeretnék egy kis segítséget kérni!
Adott az adatlapomon megtalálható konfig és elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy szűkös a hely és nagyon durva súly (vga 1,6Kg D14 3db Viperrel kb 1,6-1,7Kg) húzza a lapot aminek nagyon vékony a pcb-je. Namost a házból adódóan limitálva vagyok a kompakt vizek terén, illetve álló házból adódóan a vga így is úgy is húzni fogja a lapot. 2 variáció van amik között nem sikerül döntenem.
1: marad a ház, a vga-t cserélem egy evga hybridre, a D14-et meg egy 240-es kompaktra (ha létezik olyan ami megközelítőleg tudja azt amit a D14 3db 14cm-es Akasa Viperrel)
2: marad a vga és a D14 és a házat cserélem egy TT Core X5-re ami ugye fekvő lapos házA kérdésem, hogy hűtés szempontjából melyik lenne a jobb döntés? D14 3 Viperrel vagy 240-es kompakt?
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Adott egy Noctua NH-D14 hűtő, rajta 2 darab Akasa Viper R venti, alatta Thermal Grizzly Kryo paszta. Nagyon jó a végeredmény, de elgondolkodtam, hogy kéne egy kompakt víz, mert brutál súlya van. Van olyan 240-es radis kompakt ami teljesítményben tudhatja amit a D14 ebben a felállásban? Érdemes lehet lecserélni, vagy maradjak ennél? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest