Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz halhatatlan #1798 üzenetére
Ha mindenképp szettben gondolkodsz,akkor véleményem szerint inkább ez:[link]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Whysperer #1783 üzenetére
Őstagként azért illene tudni,hogy a megfelelő kérdést a megfelelő topicban.A milyen házat vegyek topicban segítenek és írj rá erre a fórúmtársra [link] ,jó áron tud jó házakat újonnan.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Milka 78
nagyúr
válasz Old FatBoy #1790 üzenetére
Most akartam írni a PHANTEKS Enthoo Pro-t
-
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz Whysperer #1786 üzenetére
A leírásokban a top-on van a hangsúly.
Csak előre tudod elhelyezni de akkor 5,25-ös helyeket általában elfelejtheted ráadásul a front ventillátorok álltalában a házba viszik a friss levegőt az meg nem nyerő ha a meleg radin keresztül teszik.
Olyan házat nézz aminek felül van elég helye a radi és ventilátorok számára.
Főleg arra koncentrállj,hogy az alaplap felső széle és a ház teteje között legyen minél több hely!
Direkt nem ajánlottam házat mert nem ismerem az igényeidet/5,25-hely stb/ valamint az ára sem tetszett volna a kedvencemnek: PHANTEKS Enthoo Primo,vagy olcsóbban pro.[ Szerkesztve ]
Audiophile Troll
-
Milka 78
nagyúr
válasz Whysperer #1784 üzenetére
Corsair Obsidian 450d.Oda szereled a szimpla/dupla/tripla radit ahova akarod és legalább anyagból van nem ilyen pléh szörny mint ezek.Mondjuk az tény,hogy pusztulat drága lett.
Olcsóbban van pár Bitfenix kuckó amibe szépen elfér a radi akár elöl is.
Van a CM N400 is egy érdekes oldalsó radis elhelyezéssel,de annak is utána kéne nézni (P/P-ben tuti nem fére csak 2 ventivel,de legalább olcsó). -
Whysperer
addikt
válasz Old FatBoy #1785 üzenetére
Csak az a bajom,hogy a radin elöl meg hátul van ilyen gömbölyű forma és az pont elöl vagy hátul olyan hát tetőn lévő elembe lóg bele amit se kiszedni se letörni semmit nem tudok mert vagy eltűnik vagy nem tartja a másik elemet 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz Old FatBoy #1785 üzenetére
Kösz a tanácsot és agyártó honlapját is megnéztem:
deepcool :"Support 240mm Liquid Cooler installation at top"
raijintek: "Accommodate an internal 240 mm radiator at the top"
"Esetleg nyomtass egyet saját terv alapján! " : ne aggódj most is azon vagyok. .mert 0,4 mili választ el attól,hogy radi beférjen fentre.
ilyen van: [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz Whysperer #1784 üzenetére
Grat!
Sikerült két olyan házat találnod ami nincs vízhűtésre felkészítve.
Tanács: ha kinézel egy házat és tetszik az ára és a kinézete akkor a gyártó honlapján a technikai leírásnál nézd meg az elhelyezhető radiátorok számát és méretét!
De szemre is látszik, hogy elfér a radi vagy sem.
Esetleg nyomtass egyet saját terv alapján![ Szerkesztve ]
Audiophile Troll
-
Whysperer
addikt
vagy ez [link]
-
Whysperer
addikt
Ez? [link]
-
-
Whysperer
addikt
Próbáltam . kivátam semmi.. de kiszedve a kopoltyúk nem hogy alá ,de a helyére sem férnek be.
Tudtom ajánlani SLIM ventit mondjuk AKASA Slimfan jó hütő mert akkor azt beolnám alá belülről és a vorxteek meg maradnának ahol vannak és szívnának kifele a aksak meg alulról fújnák
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz eventus #1775 üzenetére
rosszul gondolod, eddig úgy volt, de 450 rpm-re leszabályozva a 200mm már alig tol befele levegőt, a hátsó 2db 80mm pedig 1100rpm-en alig tol kifelé, és akkora radi hője is menne befele a gépházba, így meg a CPU által termelt hő elől kimegy, meg sem jelenik a gépházban, csak az alaplap és a VGA hőjét kell a ventiknek kiszívni, egy része megy ki elöl, egy része meg hátul, oldalt tiszta luk a gépház mindkét oldalt, a VGA oldalról kintről szedi a friss levegőt
hidd el kipróbáltam mindent, ez a megoldás ~5 fokkal jobb, mint az egyirányú szélcsatorna volt és ez még a víz előtt volt, most még hűvösebb mindenAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Grózi
Topikgazda
-
Whysperer
addikt
de nem fél bele mer tha simán oda
teszem radiva + venti a fentre akkro 0,5 cm-re nem fér od aa ramtól... ha a fenti részb erakoma ventiket akkor meg le kell szednem a kopoltyú lapokat.ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
blu79
addikt
-
Whysperer
addikt
Amúgy it tis így van szerelve csak azt nem értem,hogy kintről befele fújatva a tetején vagy szívatva. Mert a ventikből azt látom ,hogy fujatva van a levegő mert a triton logo ltászik [link]
-
Whysperer
addikt
Amúgy ,ha lecsavarom a kábelt és úgy szerelem fel de akkro kifolyik ami benne van foyladék. Desztillál tvízzel felellehet tölteni vagy valami spéci lötyi kell bele?
-
Whysperer
addikt
válasz kisza25 #1766 üzenetére
csak bekéne,hogy férjen az a szar radi valahogy oda. Mások i iylenekt raknak fel.
kivágok a rácsból a 2 csőnek egy sávot azt csá
-
kisza25
félisten
szóval így fest beépítve a víz
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Whysperer
addikt
válasz halhatatlan #1762 üzenetére
blu79 :Halldo leher hülyén fog hangozni ,de a leírásban sem találtam.. a pumpa 3 ágúját mire kötöd rá. símán a alaplap egyik fan ellátására?
a másik nem bírtam beletölteni a lötyit mert úgy rávan szorítva az a csavat a pumpán,hogy esélyem sem volt letekerni 8) eröltetni meg nem akartam.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz halhatatlan #1760 üzenetére
HA kész akkor megmutatom 8)) ha nem fogok ezrrel dolozni meg csinálom 8)
-
Whysperer
addikt
Na majd megnézem . mert van 3d nyomtatóm és azon gondolkoztma ,hog ya koloptyúk helyére nyomtatok egy egyedi radi tartót ventivel és fent kivezetem a csövet+radit..
Azok az elemek most úgyis kivannak szedve , mert a 2 venti van most ott.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
Whysperer
addikt
pl.:? Típus
(#1754) blu79 v: Okéás ,de a tiédn ugyna az mint az enyém ,ha leveszem a felső lapját szóval ugyan úgy eltudom heylezni itt is mitn a tidéen tudnom ,hogy borda ki venti be.. nállad sem látok sokkal több ehylet,hog ya borda+ venti felülre és belülr ene akadna bele a memóriákba
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Whysperer #1752 üzenetére
Apróról 13-17K-ért sokkal komolyabb házakat kapsz újonnan.Nem rossz a Zalman léghűtésre(ha cseréled a gyári ventiket),de kompakthoz/vízhez katasztrofális.
-
Whysperer
addikt
hjaja.. igen jól van. Csak gondoltam ,ha 20 ezer Ft és sok helyen 10 legjobban szellöző házban van aztán. víz kivezetése is van.... de Tévedtem. Lehet azt fogom csinálni,hogy a megfordítom radit ki és ventit be .. feltéve ,ha befér. Aztán kivágok egy picit a felsőr rácsból,hogy acsövezet bejöhessen. rajta fentről. Tudom barkács munka ,de Ez van.
-
Whysperer
addikt
Jól megszívtam... csak leírom ha valaki iylet akar stb.. Raijintek Triton .. hütéssel semmi baj csak a Zalman z11-be nem tudom berakni felülre csak úgy ,hogy a felső rácsra szerelni a radi-t és kívülre a 2 ventit ami vagy szív vagy fúj.... de ahhoz a z11-nek ki kell szedni a felső paneljeit. szóval elég csúnya megoldás lett sz.tem...
-
-Solt-
veterán
válasz Dr. Gonzο #1744 üzenetére
Egyrészt a Corsair alapból drágább, de az áremelkedésben döntően az euró vs dollár árfolyam játsza a főszerepet.
Aki árérzékeny, annak jobb választás a Triton, de aki nem, annak érdemes elgondolkodnia azon, hogy az a plusz 16K megér-e neki plusz 3 év garanciát, és valamivel jobb hűtési teljesítményt. Ehhez nekem még hozzájön a kinézet, ergo nálam tuti a H110 lenne a befutó.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz halhatatlan #1730 üzenetére
Hogy milyen problémákra? Férjen el, és üzembe helyezés után fél órával már ne jöjjön a pumpa felől semmilyen hang.
Nekem jobban tetszik a Corsair, letisztult, elegáns dizájn, bár tény, hogy ez a szempont sokaknak nem lényeges. Az viszont már számíthat, hogy a H110-re 5 év garancia van,ami azért nem mindegy.
www.smart-bus.hu
-
blu79
addikt
válasz halhatatlan #1735 üzenetére
- nálam ilyen : [link], én 4790K hűtök vele, 4.8Ghz-en, de ha 4.6Ghz-en használom akkor is kb ilyenek a hőfokok, talán picit hűvösebb. Nyáron mikor 30-31 fok volt a lakásban játékok alatt(gondolok a projectcars,gta v.stb) 50-55 fok volt és nem ment feljebb órák után sem, de mikor 25 fok körül van itt bent akkor 40-47 játéktól függően. nálam duplán vannak a ventik bár a képen nem látszik
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
szia, nekem h80i volt, sokan panaszkodtak pumpára meg rgb led világításra, ventikre, de én mikor megrendeltem és megérkezett és beszereltem, semmi rendellenességet nem tapasztaltam, halk volt a pumpa, az rgb led világítást pedig a corsair link ben kellett megmókolni picit, mert ha beállítottál egy színt akkor azt a következő újraindításnál nem tartotta meg , míg valaki rá nem jött hogyan kell beállítani azthiszem eventus volt az. Na meg mivel a h80i corsair linkes volt a biosban is picit mokólni kellett mert a ventik sem akartak rendesen működni és összevissza pörögtek, de ha ez is megvolt akkor tökéletes volt minden, soha semmilyen problémám nem volt ezután vele. a gyári ventik cserések mint szinte minden kompakton. A h110 biztos jobb mert nem linkes és jókat szoktak róla írni de valóban picit sokba kerül. A h80i vastag radis de a Tritonom sokkal de sokkal jobban teljesít. Nem volt gondom a corsair-el de én már az ilyen vékony pumpás megoldásokban nem bízok, a Tritonnak batár a pumpa része , jól is néz ki de hűt is rendesen.
Grózi gratt az avatárodhoz, meg sem ismerlek , mondom ki ez az új tag ,
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Dr. Gonzο
senior tag
Arra figyelj, hogy elférjen a radi.
A H105 normál 240-es, de vastagabb radiátoros. 2x12-es venti megy rá.
A H110 280-as, normál vastagságú. 2x14-es venti megy rá.
Első indításkor 15-20 másodpercig hangoskodik mint mindegyik. Ilyenkor egy helyre gyűjti a buborékokat. -
Grózi
Topikgazda
Ha mindenképp ragaszkodsz a márkához,akkor vegyél H110-t,mert jobban hűt és abból volt a legkevesebb hibás darab.H100,H80 és H110i-ből jópár darab járt nálam döglötten,H100-ból a legtöbb.(10+)
-
kisza25
félisten
-
Milka 78
nagyúr
válasz KAMELOT #1720 üzenetére
Urban Legend...a kocka fejű CoolIT-gyártmányúak tudnak neccessé válni.Vagy alapból szar,vagy az évek folyamán kezdenek el berregni,zajongani.A gömbölyű Asetek gyártmányúak jók szoktak lenni,legalább is nincs több hibás,mint bármely más gyártmányból.
H80-bl a 4-ik darab ami jó lett és 3 év után most le kellett szabályoznom,hogy teljes legyen a csend (igaz én teljes hangmániás vagyok).
H50-es makulátlan,rá kell feküdnöm,hogy halljam.H105 zéró hang.Hybrid zéró hang.Teszt környezet éjjel,nulla hang,nulla kocsi az utakon,síri csend.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz hyperst #1709 üzenetére
köszi össze is dobtam, kb 30perc volt azzal együtt, hogy mindent ki kellett szerelnem a gépből, kicsit nehézkes a mini ITX-ben mert elég merev a kábel,
lvl1-re van állítva, így gyári ventivel is hangtalan ~1200 rpm és 60 fok alatt tartja a procit, igaz semmi extrát nem küldetem rá csak egy kis aidát:Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Grózi
Topikgazda
válasz halhatatlan #1719 üzenetére
A H110-ből van a legkevesebb hibás darab,de előfordul.Én biztos nem vennék,de te tudod.
-
KAMELOT
titán
válasz halhatatlan #1719 üzenetére
Corsairban xar a pumpa itt mindenki megmondja!
(#1721) -Solt-: legtöbben panaszkodtak rá! Neked jól megy!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grózi
Topikgazda
válasz halhatatlan #1715 üzenetére
Ilyen volt nekem is a 4790K-mon,4,6-n hűtötte szépen két Apache-l.
Aprón árulja is a srác a 2 Apache-l 25-be,ajánlom figyelmedbe.(a 2 venti 7-8K)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz halhatatlan #1715 üzenetére
[link] Reserator más szint, persze annak is megvolt az előnye (csend).
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz halhatatlan #1713 üzenetére
Lepa/Liqmax/240. Esetleg Triton Core + értelmes ventik. 30 körül-alatt ezek mennek..feljebb meg nem igazán érdemes kompaktra költeni ugye.
-
halhatatlan
aktív tag
üdvözletem szakik!
vízhütőt szeretnék vásárolni a 4790k procim-ra és segítség kéne hozzá!
De valami tyényleg hatékony kéne rá! -
Whysperer
addikt
válasz ScomComputer #1711 üzenetére
????
-
ScomComputer
veterán
válasz Zsírkrétamen #1698 üzenetére
Szia!
Itt írtam róla!(#1710) Whysperer:
Meg fog fagyni tőle...... -
Whysperer
addikt
Na megjött a triton.. a héten feldobom. aztán kiderül mit tud a 8320-szal kezdeni.
-
erik22
tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem!
1. Elsősorban érdemes e lecserélni az fx 8350 (4,3GHz-re felhúzott) processzoromon lévő Cooler Master Hyper 212 Evo procihűtőmet kompakt vízhűtésre? (68 fokra felmelegszik proci ebben a házban Thermaltake Commander ms-i snow edition! jól fel van szerelve ventivel a szellőzés érdekében)
2. Ha vennék is 20.000 ft alatt!Ti milyet ajánlotok amit be is tudok szerezni Magyarországon és persze hatékony is!?
[ Szerkesztve ]
Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
blu79
addikt
válasz kisza25 #1703 üzenetére
szerintem minden kompakthoz adnak rengeteg csavart, meg felfogatót is, pont annyit mint amilyen foglalatokra fel lehet szerelni, se többet se kevesebbet. A Tritonomhoz is rengeteget adtak és ezekből rengeteg meg is maradt és még a hűtőzsír amit adtak az is megmaradt . Grat. a cucchoz
-
kisza25
félisten
ma megjött az enemax lepa 120 igényes a csomagolás, van hozzá rengeteg csavar meg felfogató... esti program megvan
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
senior tag
-
blu79
addikt
válasz Zsírkrétamen #1698 üzenetére
Szia a pumpa csatlakozója van vagy 15cm ha az újabb verziót kapod, szerintem azt kapod, én is a Core verziót rendeltem a PCX-től. Te honnan rendelted? Pasztát kapsz hozzá de ha van MX4 ed vagy hasonló azt használd. Majd számolj be milyen. Nekem nagyon bevált
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest