Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
demmer123
őstag
Nekem is Tritonom van 2x töltöttem utána már ami elfogyott folyadék.Szinte sehonnan sem ereszt nem csöpög folyik sehol sem mert raktam papírtörlőket és nem lett kék szín rajta sehol sem.Ha valakinek lenne valami tippje hova tűnik el a folyadék?
Nyár óta 2x töltöttem fel a hiányzó folyadékot kék aquatunningal.Arra gondoltam hogy a hőtől tágul a cső és ezért lesz kevesebb folyadék benne.
-
blu79
addikt
Szia, azt a szénsav szerű buborékokat azért csinálja mert kevés a víz a tartályban és a hangokat is azért adja ki. Elsősorban szabályozni kellene a pumpát , én 2800-on használom hangtalanul. A buborékokra pedig: a kikapcsolt gépet döntsd meg és hadd follyon a folyadék a radiból a tartályba.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok, lenne 1 tritonom, vissza olvastam, látom elég sok gond van vele, én kb 1 éve vettem, de abból jó ha 1 hónapot használtam mikor megvettem, aztán csak néha néha havonta 1x lett bekapcsolva ez a gépem, mert nem volt időm játékra, így kisebb gépemet használtam nettre, aztán kb június óta egyáltalán 1x se kapcsoltam be egészen kb 2 héttel ezelőttig, mivel kicsi gépemet szétszedtem, így elsődleges gép lett a nagy amibe a triton van, ekkor vettem észre hogy a folyadék kb 1/3-a eltűnt, gondoltam elpárolgott, bár zárt térből hogyan azt nem tudom... viszont régen nagyon halk volt, volt hogy el is felejtetem hogy be van kapcsolva a gép ha ép mást csináltam, fél méterre tőle már teljesen néma volt, most meg búg, szenved minden baja van, a szoba másik feléből is hallani, rendesen zavaróan hangos, néha még fura hangokat is kiad mintha hirtelen több vagy kevesebb folyadékot szívna 1 pillanatra ilyen erőteljes fortyogó buborékoló hang.
Viszont 2 napja alá tettem 1 papír zsebkendőt hátha szivárog, akkor látnám a kék foltokat, de egyenlőre ennek semmi jele! Próbáltam megmozgatni a gépet hogy a radiátorból átfolyjon a folyadék, de erre csak még csúnyább hangot adott ki és hiába mozgattam akármerre, akár vízszintesbe is rakva a gépet nem lett halkabb.
Aztán még feltűnt hogy 1 cseppet sok a buborék a rendszerbe, új korában éppen hogy csak lehetett látni hogy áramlik a víz benne, úgy kellet keresni benne 1-1 mozgó buborékot, most meg mintha szénsavas vízzel lenne feltöltve, sőt kb habzik annyira buborékos, főleg ahol a kábel kanyarodik ott meg is áll a sok buborék, összefüggő pezsgést alkot. Néztem biosba a pumpát és 4200-4400rpm közt megy, de hiába veszem kisebbre, állítok be bármit nem számít akkor is 4400al forog.Az lenne a kérdésem hogy ezekre van-e valami megoldás?
Amire meg kíváncsi lennék hogy olvastam elég sok mindenkinek megrepedt, ez a repedés mitől hogy keletkezik? Eleve volt 1 hajszálrepedés, vagy hibátlan darabok idővel maguktól megrepednek? Nem szeretnék újat venni, nekem a dizájn az első mindenben! és hasonló szép kompaktot nem árulnak, építeni meg nincs pénzem....nagy csúnya léghűtést ami kitakarja a fél alaplapot meg pláne nem rakok a gépbe, szóval ezt kéne valahogy helyrehozni
Esetleg a hiányzó folyadékot mivel tölthetem fel, desztillált vagy ioncserélt víz ?Próbáltam csinálni 1 videót a sok buborékról, nem túl jók a fények de azért látni, ez a nagy fehérség a kanyarnál nem fénytörés hanem sok sok kis buborék
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz #41285888 #2792 üzenetére
Szia, én is azt ajánlanám, de itt elég sok tagnak kezdett szivárogni így már nem egy ajánlott kategória. Kérdés hogy ezeknél az új Tritonoknál javították e a tartályt. Az enyém jól működik nyár közepe óta. Ventiket érdemes cserélni
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
törölt tag
válasz ScomComputer #2793 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Megfogadom a tanácsod.
-
törölt tag
Sziasztok!
A múltkor érdeklődtem a Raijintek Tritonnal kapcsolatban. Azonkívül lenne még egy pár kérdésem. Előfordult már valakinél hogy csöpögött vagy eresztett valahol? Gyári ventik mennyire megbízhatóak? Illetve ha választanotok kellene az alábbi hűtések közül melyik lenne az:Ui.: Külföldi fórumokon mindenki a Raijinteket ajánlotta Corsair helyett. Nem tudom milyen megfontolásból.
-
kovin
csendes tag
Sziasztok!
Egy Corsair Obsidian 350D házba szeretnék aio vízhűtést beépíteni. Kezdetben csak a meglévő Hyper 212 Evo tornyomon lévő gyári ventiket szerettem volna lecserélni Noctua ventikre. Most már inkább a léghűtést szeretném vízhűtésre cserélni. Szóval most ott tartok hogy már van két NF-A14 PWM ventilátorom és ezekhez keresek 140/280-as kompakt rendszert.
Kérdésem: Gigabyte Z97MX-gaming 5, i5-4690k (4,5 ghz,vagy magasabb) 280-as rendszert, vagy 140 push/pull érdemes beépíteni?
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv: K. András
-
pittbaba
aktív tag
Lehet olyat, hogy a pumpát teszem a sysfan-hoz a cpu-ra meg a radiátor ventiket?
Gigabyte diagnosztika ablakban arra jöttem rá, hogy hiába melegszik a proci, nem pörögnek fel a ventilátorok, ugyanis az a sysfan1-re van kötve, ott pedig nem a CPU hőmérséklethez viszonyít, hanem a házban levő hőmérséklethez, ezért a proci már majd felrobban s akkor sem pörögnek fel, mert a házban mindig kényelmes 34 fok van.
Két napja ezen tökölök, de nem akar együttműködni a hűtés az alaplapommal.
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #2782 üzenetére
De,ez garis probléma-nem szabadna hangos legyen.14 napon belül el is állhatsz a vásárlástól indoklás nélkül tudtommal.Ha meg ebből kicsúsztál,akkor garanciában küld vissza.Ha mind ilyen lenne,akkor nem dicsérve lenne itt...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #2774 üzenetére
Az enyémnek maximumon se volt hangja,bele nyúlhattál egy gyári hibásba-értelemszerűen csere.
(#2773) Crank822
Én 1-2 fok különbséget mértem a Lepa-ra szerelt Apache vs. Viper összehasonlításnál egy 4,6-n járatott 4790K-n.És hangban nagyobb a különbség,maradtam az Apache-nál.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
RMZ250
senior tag
Most akarok venni Enermax-ot erre már a második emberke panaszkodik rá Kezdek elbizonytalanodni
Lehet kipróbálom ezt az új Artic-ot.Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
veterán
-
veterán
Beszereltem a Lepa Aquachanger 240-et. Szamomra nagyon hangos a pumpa ,es 1800 rpmnel lejjebb nem tudom vinni alaplapra kotve . CPU fanra kotve 2800 on porgott , azt hittem hozzaer valami kabel egy ventihez olyan brutal hangja volt... . 1800 on mar kezd okes lenni ,de meg igy is nagyon zavaro. Ra merjem kotni az NZXT hazam ventivezerlojere ? Ott talan 1800 rpm ala is tudnam vinni.
(PS : nem a ventik hangosak, azokat be se raktam ) -
Rakeem
aktív tag
Ha nekem a leendő alaplapomon 2 CPU_fan csatlakozás van akkor egyikre mehet a pumpa a másikra meg Y-kábellel a ventik?
ez a venti jó kiváltani a gyáriakat, ha hangosnak találom a Lepa Aquacharger 240-ét?
[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
Egyébként a Lepa és a Liqmax ii között gyakorlatilag semmilyen különbség nincs?
-
Crank822
tag
Na akkor a Command Center meg van.
Lepa AquaChanger 240 volt több időm keresni és találtam 3 év garanciával.
És akkor még kell 2 db hűtő egybe szeretném meg venni nem akarom késöbb rendelni nem lesz rá időm.
Akasa APACHE Black 120mm ebből mondtál még 2 db.
és azért fontos hogy ne legyen hangos igy most cserélem és késöbb nem lesz vele gond.
Ha így jó akkor már rendelem is
beyond...
-
Tomdriver
őstag
válasz pittbaba #2767 üzenetére
Hát nem tudom, nekem ugyanez van és a gyári hűtőkkel használom én is. Venti profillal variáltam no meg a pumpa fordulatszámával, de nekem még elviselhető a hang, mondjuk ilyen bugyborékolás az nincs.
Van lehetőség a ventiket lecserélni, olvass vissza kicsit vagy kérdezz rá ezen a fórumon, milyen ventit ajánlanak hozzá.[ Szerkesztve ]
-
pittbaba
aktív tag
válasz Tomdriver #2766 üzenetére
Milyen "kábel" törik? Ezt itt fontos lenne tudni. Mert ha a vízcső törik akkor érthető a melegedés.
a CPU alaplapi betáp kábel törik nem a slag
Épp az előtted lévő hsz-be írta le a szakértő, hogy kell bekötni. Igaz ott MSI lapról van szó, de gondolom pvm-es aljzat és 3 pines fan aljzat van a giga lapon is.
Fától az erdőt, bocs.. viszont akkor az korrekt. 4 pinesek, rendben vannak ilyen szempontból.
Közben amúgy már kiderült, hogy az alaplap-on a Normal beállítás a 250 RPM-et jelent, ez volt lassú neki. Feljebb toltam, de borzasztó hangos ez a hűtő, nagyon csalódott vagyok. Silenten is morog, ordít, bugyborog.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz pittbaba #2765 üzenetére
"CPU alaplapi betáp miatt igazából nem fér el, jelenleg törik a kábel."
Milyen "kábel" törik? Ezt itt fontos lenne tudni. Mert ha a vízcső törik akkor érthető a melegedés.
"A CPU hűtő betápba a pumpát kell elvileg kötni, csak nekem ez fura, hogy miért nem a ventilátorokat, hisz annak a fordulatszámát kellene hogy szabályozza a processzor melegedésekor az alaplap nem?"
Épp az előtted lévő hsz-be írta le a szakértő, hogy kell bekötni. Igaz ott MSI lapról van szó, de gondolom pvm-es aljzat és 3 pines fan aljzat van a giga lapon is.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Itt és más fórumokon tájékozódás után a Liqmax II 240 hűtést választottam a procimhoz.
4790K és egy Corsair Carbide Series 200R ház+Seasonic 620W-os bronz táp konfighoz gondoltam.
Elvileg ez ágyúval verébre verzió, mégis az van, hogy aida stressz teszt alatt felmegy pár perc alatt 80-ra a proci hőmérséklet. 82-86 körül lelövöm inkább a tesztet, nem merem tovább nézni.A csavarozás, felszerelés rendben van, minden passzol ahogy kell. Megnéztem 3 youtube videót és a leírás alapján aztán felhelyeztem, elvileg minden úgy van ahogy kell. Stabilan áll a procin, pasztát adagoltam bőven, nem először csinálok ilyet.
A házban ezen kívül van még két ventilátor, és még a videokártyán is kettő. (GTX-960).
Mikor indítom a stressz tesztet akkor sem "pörögnek fel" a ventilátorok. (a korlátozás tuning verzióra van kapcsolva, szóval ez sem lehet a gond)
A procit nem húzom egyáltalán, minden alap.Ha lelövöm a stressz tesztet, akkor is 50 fok alá alig-alig megy a hőmérséklet.
A ház teteje rendesen meleg ahol ott a radiátor, ha ráteszem a kezemet.
Elég nagy bunkó bumszli cucc ez ahhoz képest amennyit muzsikál eddig. Alig bírtam belepasszírozni (szó szerint) a házba, mert a CPU alaplapi betáp miatt igazából nem fér el, jelenleg törik a kábel. Pedig nem a legutolsó legalsó kategóriás kasztniban van. A ramokhoz is hozzá kellett nyomnom felülről picikét, hogy a ház szellőző rácsába bele tudjam csavarozni.
Egyelőre tök elégedetlen vagyok vele. Javítsatok ki, ha én értek félre valamit...
Még egy dolog lehet, mert erre nem tér ki semelyik leírás:
A CPU hűtő betápba a pumpát kell elvileg kötni, csak nekem ez fura, hogy miért nem a ventilátorokat, hisz annak a fordulatszámát kellene hogy szabályozza a processzor melegedésekor az alaplap nem?
Csak a videókban és a leírásban is nekem úgy jön le, hogy a pumpa meg a CPU hűtő helyére.PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
Grózi
Topikgazda
válasz Crank822 #2763 üzenetére
Tehát akkor:
1.Felteszed az MSI Comand Centert,hogy tudj szabályozni az alaplapi aljzatokról
2.A cpu_fan aljzat valódi pwm-s,erre mehet a 2 db 4 pin-s venti Y elosztóval(a Lepa-hoz alapban adnak,a Liqmax-hoz nem tudom,max. veszel pár száz ft-ért).
3.Az összes sys_fan aljzatod ugyan 4 pin-s,(de nem pwm-s) ezek közül az egyikre kötöd a pumpát és tudod hőfok függvényében szabályozni a fordulatát(A Lepa-t én egész 600 rpm-ig le tudtam vinni)
Venti ügyben nem értek egyet Speed(R)-l.A Lepa gyári ventije(az Enermax is ugyanaz) már 1600 rpm-től kegyetlenül hangos volt és a két Apache jobban hűtött 1300 rpm-n,mint az előbbiek 2600-n.Nekem megérte a + 6000FT-t a csendesség.Mondjuk a Noctua-kért én se adnék annyit.[ Szerkesztve ]
-
Crank822
tag
Az igaz!
Ez lesz akkor
ENERMAX Liqmax II 2403 év garancia van ra elég sok es ez idő alatt azert ha valami lenne vele jobb ha van több Gari
Es legalább nem kell ra várni 1 hetet meg ide er
Ha meg érkezett majd azert egy teszt eredményt mutatok!
Köszönöm szépen addig is.
[ Szerkesztve ]
beyond...
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Próbálkoztam a CPU hűtős topicban de tegnap óta nem jött reakció, igazából úgyis inkább a vízen gondolkozok, mert talán jobban elfér, de nem igazán értek ehhez a részéhez, mit érdemes szerintetek?
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
30 körül, de rugalmas, amit megérdemel a proci, azt kap, de fölöslegesen költeni nem akarok. Proci tuning soha.2. Milyen házba kerül?
Corsair Carbide Series 200R3. Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte GA-H97M-D3H (rev. 1.0) alaplap4. Processzor típusa?
Intel Core i7 4,0GHz dobozos Socket 1150 i7-4790K /BX80646I74790K/5. Ramok típusa?
16GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury White Series CL10 Kit (2x8GB) (HX316C10FWK2/16)Előre is köszi!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Crank822
tag
Ha már meg rendelem nekem minden kell hozzá!
te hát akkor a hűtő is!
AKASA AK-FN059 belőle kettő
vagy belőle: NOCTUA NF-P12 PWM ?? ez azért drága 10k/db ha esetleg a AKASA is elég lenne már jobb lenne a helyzet.
még erre egy választ kérhetnék akkor hogy most valamelyik két hűtővel mehet már igy a moka és kacaj ?
És előre is bocs ha nagyon érhetetlen vagyk csak hát új ez a dolog még nekem.
beyond...
-
Rakeem
aktív tag
Na ma megjött a Lepa Aquacharger 240-em.
Kíváncsi leszek mit tud. Sajnos csak karácsony után tudom kipróbálni.A biztonság kedvéért vettem mellé egy Grizzly Kryonaut pasztát.
Csak elboldogul majd egy 4790k-val. -
Grózi
Topikgazda
válasz Crank822 #2753 üzenetére
Leírtam,keress rá.A gyári venti cserés mind mindegyiken-nekem az Akasa Apache bevált rá.Nem kell program,de feszültség alapon tudod szabályozni a pumpát-feltéve ha van megfelelő aljzat az alaplapodon.
(#2754) eventus Ez úgy kellett mint egy falat kenyér... A teszteken elhasalt és minden hozzáértő röhög rajta.Bár ha a referencia kártya mellé keresel valami hangosabbat...[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
CORSAIR Hydro Series H5 SF iPon: [link]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Crank822
tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz Erdei88 #2747 üzenetére
Tőled jöhet!
(#2748) Crank822 Bármelyik,amelyik jobban tetszik.Nekem Lepa volt és jól bevált.Én személy szerint Korszarból csak H110-t vennék,a többivel elég sok gond van(pumpa)+ egy túlárazott-túlhypolt Vérpisti kedvencének tartom őket.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Crank822 #2738 üzenetére
Enermax/Lepa 240-s kompakt ár-érték arányban a legjobb és nincs velük gond.A Kraken-t és a Corsairt amit privátban írtál,én biztos nem venném.
bombibmw nagyon dicséri az új Arctic kompaktot is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
teglasatesz
tag
Sziasztok! A kérdésem a következő: egy 5930k procim van, amiből szeretném kihozni amit lehet, de nem tudom, egy közepes minőségű toronyhűtőt érdemes e lecserélni egy kompakt vízre. Tanácsot kérek. A jelenlegi hűtőm egy coolermaster hyper 612, és amire lehetőségem lenne lecserélni, az egy fractal design kelvin s24. Mennyivel nagyobb egy ilyen kompakt víz hatásfoka, mint a légé?
Atesz
-
quasarus
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
A minap vettem használtan egy Corsair H100i-t Win10 pro 64- oprendszert használok, letöltöttem hozzá a Corsair Link nevű programot.
Sajnos ez az alkalmazás nem működik sehogy, látom a felületet, és mindenfélét be tudok állítani, nem jelenik meg teljesen jól, de a funkciók állíthatóak.Pl blockon lévő logó színe változtatható volna, de sajnos nem változik ! és az előző tulaj után bugyirózsaszínűen világít! Ezt nem nagyon tudom megszokni. Ettől még az is jobb volna, ha egyáltalán nem világítana, vagy csak simán fehéren.
Több külföldi fórumon olvastam, hogy vannak problémák a softwarel.
Van esetleg vki aki ugyanevvel a hibával találkozott? Esetleg már megoldotta?
Köszönöm!
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy szellő házat amiben elfér egy 240-es borda felülre 20-25e forintos árig? A gépház topikban nem nagyon kapok választ. Előre is köszönöm. -
Grózi
Topikgazda
válasz eventus #2737 üzenetére
Kicsit túl van árazva,25-28K körül jó vétel lenne-feltéve ha a blokk jó.És azok a gyári ventik csak a dobozba betéve jók(tapasztalat),bár ez igaz minden kompaktra.
-
Crank822
tag
Sziasztok!
Vizhűtés szeretnék vásárolni csak nem tudom eldönteni mit vegyek.
összeg határ az 30e. annál tovább azért nem szeretnék menni hogy ha lehet.
most jelenleg egy i5 3570k van a gében, és szeretném majd picit tuningolni, és talán lehetséges hogy a jövőben szeretnék váltani is.
köszönöm előre is a válaszokat.
beyond...
-
eventus
veterán
Triton Lepa modra: [link] teszt
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
törölt tag
Sziasztok!
Kompakt vízhűtés vásárlás előtt állok. A Raijintek Triton 360mm-ről van valakinek véleménye, tapasztalata?Egy Corsair Hydro H60-at váltana fel. -
bombibmw
veterán
Nem tudom.
Ezt igazából egy több hűtőt tartalmazó teszt mutathatná meg, de nincs ilyen még.
Viszont nincs hasonló árú 240-es kompakt hűtő.
Legalábbis, ami a legközelebb van hozzá árban, az a Liqmax 240 25-26k-ért.
Aztán lehet, hogy hiányosak az ismereteim ezügyben.
Megvan még a Liqmax II 120-am itthon.
Lehet, hogy majd összevetem a kettőt valamikor.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz ScomComputer #2725 üzenetére
Futtattam már egy pár tesztet, csak nem akartam offolni vele a topikokat.
Mikre vagy kíváncsi amúgy?
Talán elfér itt.
Gondoltam rá, hogy levideózom a gépet, mert annyira halk most, mint még soha.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz ScomComputer #2723 üzenetére
Arctic-ról még egy darab review-et nem találtam.
Majd talán idővel tesztelik és talán több bolt is fogja árusítani. -
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
Acceleroo hibryd 2 tulaj lettem !!! De mikor bekapcsolom a gépet mindig csurgo viz hangot hallok mintha akvárium mellet ülnék....Most ez hibás vagy csak rosszul van elhelyezve??
-
-
Tomdriver
őstag
Ma végre volt időm és lecseréltem a kissé zajos CM Eisberget egy Enermax Liqmax II 240-re.
Jó kis cucc! Már csak azért is mert a pumpa nem zajos. Pár fokkal hűvösebben teszi a dolgát alacsonyabb venti profil mellett, ellenben magasabb tartományban a két termetes venti egyáltalán nem csendes.
Mindegy, egyelőre hagyom őket.Viszont elfogyott az MX-em és így ami a csomagban volt paszta azt kellett felhasználnom, ez kellemetlenül érintett de remélem valamennyire ez is jól teszi a dolgát.
Van ehhez valami szoftver? Most a biosban állítottam be a ventit és a pumpát is, nem gond ha nincs, csak kérdezem.
-
Grózi
Topikgazda
válasz fasterware #2716 üzenetére
Csak olyan aljzatra tedd ami szabályozható-ellenőrizd a manual-ban a lábkiosztást.A pwr_fan aljzat alapban nem szabályozható.
-
bombibmw
veterán
válasz fasterware #2714 üzenetére
Ha a lapod 3pinese tudja vezérelni, akkor mehet arra, de mehat a 4 pinesre is.
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, a pumpa 3pin-es csatlakozóját a cpu_fan 4pines csatijára kellene dugni, vagy mindegy ha egy 3pin-es csatira dugom?
A hűtő egy Gamerstorm ( Deepcool ) maelstorm 120T.
. -
Ombi5
őstag
NZXT Kraken X41 s1150-et irnak, jo s1151-hez is?!
-
Erdei88
veterán
-
bombibmw
veterán
válasz ScomComputer #2704 üzenetére
(#2705) Anfänger:
Csak közelről hallani egy ilyen susogó hangot, de bezárva a gépházat, már semmi hangja.
Eddig IBT ment csak pár kör.
Ezalatt 70 fok volt a legmelegebb mag 4,6GHz-en.
A proci ma lett delidelve.
Holnap nekifeszek majd jobban a témának, de már nincs erőm linxelgetni.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz ScomComputer #2700 üzenetére
Itt van a cucc és be is van építve.
Először egy kicsit megijedtem, mert a doboz nagyon kicsi és nem tudtam elképzelni, hogy ebből mi fog kisülni.
Előtte darabokra szedtem a gépet és a procit is elvittem egy kúrára.
Elsőre azt mondanám, hogy pozitív csalódás ez a hűtő.
Minőségre egyáltalán nem alsókategóriás, inkább mondanám azt róla, hogy közép-felső kategória.
A pumpának volt egy kis bugyborékoló hangja, de halkult már.
Gondolom kicsit levegős volt.
A ventik nagyon halkak és szépen átfújják a nem olyan sűrűn lamellázott radiátort, ami mint a képeken is látszik, éppen hogy csak befért, de tényleg csak éppen hogy.
A ventikről olvastam olyat, hogy idővel motorhangjuk lesz, de ez talán bekövetkezik 1 éven belül és akkor lehet még garizni.
Viszont 4 darabot kapunk belőle, amiből én kettőt használok a radira és egyet be is fogtam házhűtőnek.
Talán érdemes ebből a típusból a drágábbat venni, de 2 év garanciával, másik boltban, mivel nem találom rossznak, de ezt majd az idő eldönti.
És most megnézem, mit hozott a CLU.[ Szerkesztve ]
-
RMZ250
senior tag
Vagy esetleg ha valaki megválna egy újszerű, még garis Liqmax 240-től akkor vevő lennék rá
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
RMZ250
senior tag
válasz ScomComputer #2700 üzenetére
Én is kiváncsi vagyok erre az Articra. A Liqmax 2000 forintot drágult egyik napról a másikra a Bestmarkt oldalán.
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest