-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
Sracok, mi a szemelyes tapasztalat ARCTIC Liquid Freezer II 240 / 280 / 360 coolerekkel pro/kontra? Mennyire hutenek jol, mennyire hangosak (foleg az a kis venti a pumpan) stb stb?
-
szasanyi
félisten
válasz boogie84 #14898 üzenetére
Oké srácok, köszi a válaszokat! Természetesen a cső nem forró ígybiztosan nem 60 fokos. A zajszint pedig fontosbb, mint esetleg 2-3 fog különbség (közel dupla áron, de ez már csak hab a tortán). Francba... megint arra jutottam, amit 1x már megfutottam.
Egyébként a sok csicsa mellett nem igazán látom az AIO-k fejlődését viszont a jelentősen növekvő árakat igan (mondjuk azt nem csak itt). És az is gáz, hogy a CPU-k hőátadását sem igyekszenek úgy javítani mint kellene, met ugye ez is hozzájárul vagy ellehetetleníti a jobb hűtést. -
boogie84
veterán
válasz szasanyi #14896 üzenetére
Én is így voltam mint te, mindenképp ki akartam próbálni egy AIO-t. Ryzen-re totál felesleges! Ugyanis a proci kupakja 100% hogy nem annyi amit ír a hwinfo. Ha tudod fogd meg a hőcsövet a teszt alatt, indíts R23-at, az 10 percig tart. Sztem nem 60+ fokos lesz az a cső!
Ja és D15-hez képest nem ír kevesebb hűfokot EK AIO 360 használatával.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
nagyúr
válasz szasanyi #14896 üzenetére
Ha sokat számít a zajszint, akkor szentem engedd el a Corsair AiO-t, főleg, hogy a jelenlegi hűtőd is simán normál hőfokon tartja a procit.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz szasanyi #14889 üzenetére
Pár napig egy MASTERLIQUID ML240L V2 RGB volt fent, annak konkréten sípolt a pumpája, ezért vissza is vittem, a Corsairnek nincs ilyen hangja, a ventik hangját hallani csak (AiO + házhűtő ventik). Idle egyébként 36-37 fokon tartja 600--800-as ventifordulaton a 10900K-t a 24-25 fokos szobában.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Biga123
addikt
válasz szasanyi #14891 üzenetére
Tudom milyen az mikor elindul a vezérhangya.
De nem fogsz sokat nyerni az aioval a fuma2 höz képest, szvsz, a 3700x kicsi die méret miatt.
A venti zaj mellett bejöhet a pumpa zaj is .
Milyen hőfokok vannak most a scythe-vel?
Bár ha csak szerelgetni akarsz, azt megértem---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
szasanyi
félisten
Értem, köszi. Nekem nem fér be csak 240-es radiátor ezért azt a típust néztem. A pumpa asszem ua. a típus mind2 (legalábbis úgy emlékszem). Balenced módban úgy tűnik az ML120-asok nem hangoskodnak, és a 3700X-het elég kell legyen szóval a pumpa lehet kritikus pont - találtam zajproblémát róla, de olyat ahol teszteli ezt... olyat nem. Sőt, arra is rákerestem többféle módon, hogy melyik a leghallkabb AIO pumpa de érdemi eredmény nem volt.
-
nagyúr
válasz szasanyi #14887 üzenetére
Nekem a 150-es van, ott nincs hangja a pumpának, bár, amikor hűteni kell, akkor a ventik zaja meglehetősen erőteljes és elnyom mindent. Teljesítményre nagyon rendben van, a hajtott 10900K-t is 70 fok környékén tartja stressztesztek/combosabb játékok alatt is, pedig ott már bőven 145W felett fogyaszt a proci. Alapjáraton 600 RPM körül teker, de van, hogy leállít a háromból egy vagy két ventit (Quiet beállításon). FW frissítéssel vigyázz majd, ha odajutsz, hogy ezt választod.
-
szasanyi
félisten
Corsair iCUE H100i RGB PRO XT AIO-val van tapasztalat? Esetleg vélemény? A hűtési teljesítmény de még inkább a pumpa zajszintje érdekelne. Ez viszonylag új konstrukció, és 3 fokozata is van. Sajnos a tesztekben külön nem szoktak ezzel foglalkozi, pedig ez fontos hiszen ez nem cserélhető mint adott esetben a ventik.
-
Sontir Fel
őstag
Nekem is volt Asrock lapom, valahogy hibásnak éreztem az egész rgb dolgot rajta. Fagyott a program, nem jól ment, vagy csak félig működött... aztán egyszer találtam hozzá balami béta progit, azzal javult átmenetileg a helyzet, sőt még szinkronban is ment az Asrock VGA-mmal... de aztán megint eldobta magát
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Van nékem egy Enermax LIQMAX III 240 RGB vízhűtőm. Azt szeretném kérdezni, hogy van valaki, akinek sikerül Asrock alaplappal normális mőködésre bírni a led világítását? Nekem valamiért csak a kék és árnyalati mennek az ASRock Polychrome RGB ver:1.0.60-val, de a legfrissebb az sajna el sem indul.
-
bonifa333
aktív tag
válasz Dragon3000 #14883 üzenetére
-
-
bonifa333
aktív tag
Bocsi most nézem ez kicsit off topic volt.
A lényeg, hogy alaposan járjunk utána minden manőverek.
Így van. Én is a netről tájékozódtam.
Itt minden kábel fekete és alul , felül csavarodik.
A SS Support mondta, hogy csak egyféle kábel jó hozzá, mert a régiekben, g40 kábel, egy kondi volt a kabelhez forrasztva, ami már most benne van a tápban.
Debrecenben néztem ilyen kábelt, g40, úgy hirdettek, hogy SS Focushoz jo, de a SS Support szerint mégsem.
Mo-on külön kábelt nem forgalmaznak hozzá.
Így veszek erősebb tápot, úgyis kell. 850w, ahhoz jár a 3 db 6+2 pines kábel.
Az 1000wos táp április környékén lesz.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
bonifa333
aktív tag
válasz Dragon3000 #14879 üzenetére
Az lehet, de ha kukaztam volna táp és videokari, akkor nagyon morcos lettem volna. Mindkettő garis, új vásárlás.
Mínusz 650e HUF lett volna.
Azt kérdeztem , hogy a maradék 8 pines CPU kábelt rádughatom e a videokártya 8 pines csatlakozójára, mert a dobozban csak 2 db 6+2 pines PCIe kábel van? Egy hiányzik.
Ettől függetlenül veszek még náluk nagyobb tápot, ha megérkezik. Egy kevésbé alapos embernél ez rosszul sült volna el.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz bonifa333 #14877 üzenetére
Nekem tegnap a Pixelnel mondták, magyar disztributor, hogy a SS Focus Px750 CPU kábelt rádughatom az Amd6900xt PCIe bemenetere. .
Szerintem keverték azzal, hogy a tápon ugyanazok a csatlakozások mennek a pci-e és a cpu esetében is és maga a kábel van a megfelelő sorrendben bekötve a vga illetve az alaplapi oldalon. -
bonifa333
aktív tag
válasz boogie84 #14876 üzenetére
Ebben van benne.
https://youtu.be/DKwA7ygTJn0
Azért mert ők ezt mondják, nem biztos ,hogy úgy is van.
Nekem tegnap a Pixelnel mondták, magyar disztributor, hogy a SS Focus Px750 CPU kábelt rádughatom az Amd6900xt PCIe bemenetere. .
Sok fórumot megnéztem,mikorra kiderült, hogy tilos.
Írtam a Seasonicak,SS, mondták, hogy mind a táp (50k), mind a 6900xt (600k), kuka lett volna. 650 ezer Ft a kukába ment volna.
Ennyit a disztributorokrol.Szóval tanulni,olvasni, tanulni,olvasni több forrásból.
-
Szinyák
őstag
Megérkezett nekem is a EK 360 basic AIO . Végeredmény letisztult nagyon semmi fölösleges csicsa . Egyszerű pumpa es ventik külön vezérelhető es monitorozható . Nagyon csendes pumpának zero hangja.. teljesítmény is s jo , mondjuk az előző arcti lf 240 első szériás hoz kepest pár fokot hozott . 5600x 4800ghz pbo 150mhz bf5 alatt 66-69 fok max szerintem eleg jo ..
Szinyák
-
Erdei88
veterán
válasz Szabikaa20 #14870 üzenetére
Nálam pedig jelentkezett a jelenség és hallható volt amit fentebb írtam.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Erdei88 #14863 üzenetére
Nálam ez egyik sem jelentkezett az X73-as Kraken-nél... Rendesen is hűt stb...Nekem nincs kedvem visszakeresni,de kb január 15-től fussad át a kommenteket.1-2ember mondta ezt a buborék dolgot,de aztán a többség irta,hogy ez nem igaz illetve lehet a mostaniakra gondolták már annyira nem emléxem.
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
törölt tag
válasz Erdei88 #14867 üzenetére
Neked sem kéne erőltetni egy youtubernek az állításaid, ha egyik videójában azt mutatja hogy levegővel is megy, raksz rá kompresszort?
Amig a gyártó oldalán elfogadott, merem ajánlani, gondolom lövése nincs egy milliárdos cégnek hogy lehet használni. -
-
Erdei88
veterán
válasz #15779328 #14864 üzenetére
Stop Doing It Wrong: How to Kill Your CPU Cooler
STOP DOING THIS!!!!!!!Remekül elmagyarázzák.
-
Erdei88
veterán
válasz Szabikaa20 #14860 üzenetére
De pont, hogy igaz, többen is megerősítették
Steve kezdte a HN-tól és később Jay is foglalkozott vele -
Szabikaa20
őstag
válasz #15779328 #14859 üzenetére
Nekem is így van egy 360-as és semmi probléma vele!Múltkor írták itt,hogy nagyon magasan nem lehetnek a ki-be vezető csövek a radin a pumpához képest,mert felgyülemlik ott a levegő.De ez nem igaz aztán többen is megcáfolták.Nincs kedvem most visszakeresni...
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Warzoz
senior tag
Amit én olvastam a témában, annyi volt, hogy a 280-as és 360-as között minimális a különbség teljesítményben a hőleadó felület miatt (majdnem ugyanakkora mindkét esetben). A 240-es nyilván minimálisan kisebb mint a 280-as. A 280-ason talán picivel hatékonyabbak a 140-es ventik. Más eltérésről nem tudok.
Az én véleményem szerint a push-pull venti elhelyezés mindig hatékonyabb mint a sima push vagy pull, főleg az Arctic vastag radija miatt is (ebben lehet, hogy tévedek, én nem érném be kevesebbel).
Az meg hogy hova jobb helyezni a radiátort (előre, oldalra vagy felülre) függ, a háztól, a radiátor méretétől, a ventik számától meg még sok minden egyébtől is. Én a fenti radiátor elhelyezést preferálom, főleg ha van ventilátor ami szemből átfúj a házon és van hátul is ami meg kifelé fúj, pont mint három hsz-szel feljebb, Jorus esetében.[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
280 és 360 között nem sok, de nyilván a 360 hatékonyabb.
Vannak pozíciók hogy szabad, hogy a pumpa ne kapjon levegőt.
Push-t szokták ajánlani, de a p-p a leghatékonyabb. Viszont ahhoz olyan ház is kell! Valaki azt írta, hogy a sima 28mm-es slim radiátorokra felesleges a p-p.
[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
ERRE valaki sracok?
-
nagyúr
-
veterán
válasz boogie84 #14853 üzenetére
Nem fair összehasonlítás így , a csillámpóni H500p mesh az egyik legjobb ház a mai napig . Persze ,hogy nem lesznek olyan jó hőfokok egy lefojtott O11 -ben .
[90%] mesh vs [30%] meshD15 vs 360 AIO , max 5C vel jobb az AIO , de 5C vel lazán rosszabb az O11Dynamic a H500p
meshnél , szóval ugyanott vagy . -
boogie84
veterán
válasz Capt.Obvius #14852 üzenetére
Köszönöm!
Bevallom őszintén picit csalódott vagyok, mert a csillámpóni játékházban (H500P Mesh) ugyan ilyen, ha nem jobb értékek voltak D15-tel. CPU is ugyan ilyen, vagy picit hűvösebb (1-2fok) volt (ezt betudom annak h nem sikerült olyan szépre a pasztázás. Bár annó H1-es Noctua, most H2 került fel, elvileg utóbbi jobb. VGA is pontosan ugyan olyan meleg mint a másik házban.
Megjött az új íróasztalom, így a gépház is az asztalon lesz, ha ott jobban mutat mint a másik akkor egye fene...
-
smiti
veterán
válasz Motion_Blur #14849 üzenetére
Ez egy időutazó kép?
-
TXT
őstag
Sracok! Van erdemi kulonbseg teljesitmenyben (vagy barmi masban a mukodes soran) Arctic Liquid Freezer II coolereknel a 240 vs 280 vs 360 kozott?
Illetve meg egy kerdes. Hova erdemesebb tenni a radiatort egy hazon belul, elolre vagy a hat tetejebe felulre, illetve push, pull vagy push&pull uzemmod a hatekonyabb?
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Cobrusz #14847 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyit hozott, mert nem használtam nélküle.
És nem is releváns az én konfigom, mert cinebench alatt max langyos levegőt fúj a venti a radi alatt. Ergo ha azt látom, hogy 70 fokos a proci (D15-tel nem futtattam R23-at) teszt alatt, akkor sem biztos h felmelegszik a víz.
D15-hez képest játékok alatt nem is biztos h nyertem hőmérsékletet. Eddig is 55-60 fok volt, most 57-60.Amikor érzem, hogy a kifele fújó ventik meleget fújnak a házból az csakis a vga hő lehet, mert az valóban 65-70 fokos játékok alatt, és azt valóben kifújják a házból.
Jelenleg ami nagyon termeli a hőt a gépben az a vga. Ennek a rendszernek egy full víz adna alacsonyabb hőmérsékleti eredményeket.D15 vs AIO:
Fura h ezt írom, de télen hűvösebb van az emeleten nálam, így most összehasonlítva nem igazán nyertem hőmérsékletet.
Anyagilag sem éri meg váltani, de az összkép szerintem szebb! Ha ez számít valamit.
Nyáron amikor a klíma nélküli tetőtérben izzadni fogok, na akkor meglátjuk....[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz kismedve1982 #14841 üzenetére
Köszönöm!
Én közben lemondtam a kábeleket, mert ezek ugyan hosszabbító kábelek, de 50cm hosszúak. Nem tudom, hogy elférnének e a házban. Inkább megvárom, hogy elérhető legyen a Corsair fekete kábele: [link] Jelenleg nincs sehol ilyen (fekete színű) kábel.
98 napot mondtak rá. Alternate.de oldalon ugyan csak 98 nap.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Sontir Fel
őstag
Tisztelt Urak!
Van egy 3600as Ryzenem amit vagy alapon használok, vagy ha sikerül akkor kicsit húzva, igyekezvén alulfeszlni közben. Egy régi Nocuta cooler használok már 10+ éve és kezdem azt gondolni, hogy már kezd kiöregedni.
Még nem volt vizes hűtésem, de többen győzködnek, hogy inkább ebbe az irányba induljak, szemben egy kinézetét 1+ kg súlyú Noctuával kérdésem az lenne, hogy egy ilyen MSI eszköz jó döntés lehet, illetve érdemben javulni fognak a hőfokok? Most olyan 60-65 fok között mozog a CPU játékok alatt. Egy Thermaltake Core v21 házban vannak most a cuccaim egy 6800xt mellett. A radiátor maximum a ház tetejére kerülhet.
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
kismedve1982
tag
-
boogie84
veterán
EK AIO Basic 360 Push-Pull LIAN LI O11 XL házban
Éppen, de elfér!
Teszteket nincs erőm csinálni (gigászi szopás volt beszerelni a push-pull rendszert), majd talán holnap, vagy hétvégén. Be kell lőnöm a procit, mert azóta h bios frissítés volt eléggé túltolja a procit a lap.Utóbbi képen még szépen elvezettem a pumpa vezetékét. Jönnek majd szép harisnyás kábelek a VGA-hoz és a laphoz.
-
Dr.Zolo
csendes tag
Végre összeállt nekem is a rendszer, igaz videókártya hiány végett, a régi karim megy az új gépbe sajna, nagyon nem kell megizzasztani a 10700K-át A ház végül Phanteks Eclipse P600S Gray Tempered Glass lett, gyári ventik kiszedve, kapott 4 új ARCTIC - P14 PWM PST ventiket, és felkerült a vízhűtő is ARCTIC Liquid Freezer II 360, bios updatet csináltam egyenlőre, pénteken win10 telepítés és teszt Első indításnál kurtyogott a hűtőbe a víz, de aztán kicsit megdöntve abbahagyta, pénteken majd kiderül a többi, de remélem fasza lesz, jah Thermal Grizzly - Kryonaut pasztát kapott.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van.
-
nagyúr
Cyberpunk alatt 12-17 fokkal alacsonyabban tartja a hőmérsékletet, mint a CM, elég markáns különbség.
-
nagyúr
Kereséshez: corsair icue h150i firmware update fail failed frissítés nem sikerül
-
nagyúr
Ha vki Corsair iCUE AiO-t vesz, és a gyári szoftvert letölti, semmiképp se azzal frissítsen FW-t, mert könnyen le lehet brickelni a hűtőt. Ahogy nekem is sikerült. Itt egy leírás, ha vkinél szembe jönne ez a probléma.
A hűtő egyébként nagyon jól muzsikál (iCUE H150i RGB PRO XT), szép nagy darab, quiet módban hűt úgy kb., mint a CM MasterLiquid ML240L RGB V2 power módban. Majd még tesztelgetem játékok és CB alatt.[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
240, 280, 360 radiátorok között sok különbség van? Úgy tudom hogy elenyésző a különbség és csak pár fok különbség van.
-
veterán
-
TXT
őstag
Sracok!
Kinek van sajat pro/kontra tapasztalata az Arctic Liquid Freezer II (240 / 280 / 360) coolerekkel? Leginkabb Ryzen 3600 kapcsan kerdeznem mik a tapasztalatok vele, mennyire "best buy" hatekonysag es ar teren, illetve van e kezzel foghato kulonbseg a 3 meretet tekintva (240 / 280 / 360).
Ja es az a kis venti, ami a pumpan porog, az mennyire zavaro hangban full terheles alatt?Elore is koszi a segitseget!
-
exedoc
senior tag
válasz Motion_Blur #14625 üzenetére
Amindenit. Az én H100i-m is a 8-ik évébe van, és működik rendesen most is. Jó cucc
-
Szinyák
őstag
válasz kismedve1982 #14820 üzenetére
Jaja szimpatikusabb nekem is mint az enermax semmi csillám poni ... 5 ev gari szerintem en berendelem rossz nem lehet....
Szinyák
-
fisi
senior tag
válasz kismedve1982 #14814 üzenetére
Nem tudom sajnos. TDP alapján a Liqtechet venném, de passz amúgy...
-
boogie84
veterán
válasz kismedve1982 #14815 üzenetére
Nekem ilyen van, sajnos még a dobozában fekszik, de alig várom h kipróbáljam.
Ha nem sürgős akk valszeg jövő héten már tudok valamit mondani róla.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
kismedve1982
tag
Vagy ami még szóba jöhet: EKWB Basic 360
[ Szerkesztve ]
-
kismedve1982
tag
A két Enermax között mi lehet a különbség az árán kívül? Kicsit túlzónak tartom a katalógus adatokat a Liqtech esetében 500W TDP-re vonatkozóan. Bár ha a szivattyú tényleg tudja a nagyobb teljesítményt, még talán igaz is lehet. Viszont drágább, nem is kicsit.
Megnézem milyen ventilátoraim vannak itthon, ill. hogy fér el a 360-as, aztán eldöntöm melyik legyen.
Közben megjött a ház, de csak este bontom ki, picit hideg van odakint és sokat utazott. -
fisi
senior tag
válasz kismedve1982 #14812 üzenetére
Krakent nyugodtan húzd ki. Én x 62-rol váltottam, az Enermax - ra, ég és föld...
-
kismedve1982
tag
Sziasztok!
Elvileg ma érkezik a casekingről rendelt Phanteks Enthoo Pro M Tempered ház.
Úgyhogy hétvégén el is kezdem nézegetni komolyabban a hűtéseket.
Amik eddig látókörbe kerültek:Enermax Liqmax III ARGB 360
Enermax LiqTech II RGB 360
NZXT Kraken X63/X73
ARCTIC Liquid Freezer II 280/360 -
fisi
senior tag
válasz Szinyák #14806 üzenetére
Hát nem tudom.. Voltak akasa Apache - im anno a Kraken X 62-hoz attól szerintem, mármint az eredeti Kraken ventikhez képest sokkal jobb a gyári Enermax venti, szerintem nem jobb az akasa tőle.. Én nem cserélném.
A ventik csatiját nem kötöttem be direkt, így nem világítanak. Alapból a pumpa enermax felirata búcsúsan világít, így arra rá kellett tennem a kábelt, és a biosban így már ki bírtam kapcsolni, hogy ne világítson.
Én szeretem a csillámpóni játékházat, emiatt nem cserélném le másra - mármint az Arctic hűtés miatt, szerintem a liquimax III is van olyan jó mint az..
De hát kinek mi..[ Szerkesztve ]
-
-
boogie84
veterán
válasz Szinyák #14808 üzenetére
Igen, mindenképp push-pull AIO-t szerettem volna (lassan két hete meg van az új ház Lian Li O11 XL, de azóta várok a ventikre.... ) az pedig végképp nem fért volna el felül, még egy normál 27mm-es radiátoron sem.
Ki szeretném maxolni az AIO radiátor hűtési teljesítményét alacsony fordulatú Arctic P12-es ventikkel.#14810 Grózi
Én EK AIO Basic 360-at vettem. Akkor lehet h közelítek a ventilátor számhoz amit a ventis csoportban írtál. Elsőként meg fogom próbálni a PP-t, ha zajos lesz, vagy felesleges akkor módosítok.
Tervben az szerepel, hogy alulra 2db 140mm-es befele szívó, oldalra 2db 120mm-es kifele fújó, hátulra 1db 120mm-es kifele fújó, és felül az AIO-n 6db 120mm-es belefe szívó állásban.
Ez még mindig 11 venti, de elvileg halkan alacsony fordulaton jó lehet.
Szerzek disco-s ismerőstől füstgépet tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Szinyák #14798 üzenetére
Nem a gyári ventijeit használod az LF2-nek? A slim venti is átöblíti a radiátort?
Gyári ventikkel: 38+25 az. A házban épphogy elfér az 55mm vastag rendszer. Én is emaitt váltottam arról a házról.
240-es LF2 még úgy felférhet, hogy előre tolod felül. Talán a 280-as is (ezt próbálni kell), ami nem sokkal kevesebb teljesítményt nyújt, mint a 360-as.
Annak ellenére h csillámpónizzák, léghűtésre nagyon is jó az![ Szerkesztve ]
-
fisi
senior tag
válasz Szinyák #14804 üzenetére
Pumpa csendes, halkult is kissé, de azért mivel nekem állnak a ház ventik a vga ventik csak az alaplapi x 570 venti megy meg a hűtés 3 ventije kihallom a halk visítást, nagyobb terhelésen mintha jobban hallható lenne, de ismétlem ez szinte egy zéró fanos kombó alapon...
Ventik is halkak de egy hónap után kihallom azoknak is a "darálását" alapon, illetve azt vettem észre nagyobb fordulaton hajlamosak néha kissé berezonálni a házat.
De összességében nagyon elégedett vagyok vele meg zsintai 1987 kolléga is aki szintén csillámpónijátékház tulaj, és a tanácsomra váltott az arcticról az Enermaxra...
Szerintem ne fél tőle- ja és a Merlintől vedd mert azok megadják rá a gyári két év garit!!![ Szerkesztve ]
-
fisi
senior tag
válasz Szinyák #14802 üzenetére
Na ez egy 280 as ami nem megy el a proci csatikig- de a 360 az teljes hosszban végig ér!
És ez a baj!
Én mértem- igen 53 mm elmegy még az az Enermax liqumax III 360- mérete amit én is használok, és nagyon jó kis hűtő- ellenben az Arctic mérete 38 mm + 25 mm a venti azaz 63 mmEzzel szemben a HP 500 mesh max befogadója 55mm- sakkozd ki..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest