- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- EA Sports WRC '23
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Bestbuy játékok
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
membrandj
nagyúr
Sziasztok!
Konfig:
Zalman S4 ház
asrock b560M-HDV
i3-10320+ gyári hűtő
asus strix 1060 6GB
ram: 2x HyperX 8GB Fury
m2 ssdIde keresnék a gyárinál csendesebb vízhűtőt a lehető legolcsóbban. (feltéve ha érdemes egyáltalán ebben a 20-30k körüli összegben vízhűtésen gondolkozni)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
MaddeNNNN
őstag
Hol van az AIO, elől vagy felül? Ha jól tudom a Heliosnak az istentelen ára mellett az előlapja zárt leszámítva a 2 bevágást felül és alul. Teszteld le levett előlappal mennyire változnak a hőmérsékletek.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
-
sixpak
nagyúr
Kár érte...
Nekem kezdetektől szépen működik az Icue, eleinte csak 4 eszköz volt rajta, az aio az ötödik, de nincs vele gond.
Teljesen legyalultam a windows-t, majd' 3 év után, az új mobo miatt, kicsit féltem is, hogy elszaródik az Icue, de ugyanúgy megy gond nélkül, mint régi win10-el.
Eszközök, amivel ütközhet(ne):-Thermaltake RGB Plus, a házventik mennek róla, nincs ütközés.
-Asrock RGBLED: alaplap világítása, szintén nincs gond.Gigabyte RGB Fusion: VGA világítás vezérlő, nincs telepítve, mert egy hulladék, illetve nálam anomáliákat okozott, másfél éve, mikor vettem a VGA-t.
Egyéb:
-MSI Afterburner
-HWInfo....és ennyi, semmi más nincs a gépen gyakorlatilag, csak játékok.
Néhány mérés, ha valakit érdekel esetleg:
Cyberpunk2077, Afterburner által mért cpu hőfokok:
A max 60 fok a játék indításánál, betöltés közben volt csak, nagyrészt 45 fok körüliek a hőfokok.
A HW info szerint a cpu package power max. 120W volt.Az Icue, a játék alatt mért vízhőfoka és ventilátor fordulata:
A pump szekcióra nem térek ki, egyrészt mert a gyári beállítások közt (quiet/balanced/extreme) mindössze 200rpm különbség van (2200/2400/2600rpm), másrészt meg azt soha nem piszkálom, mindig quiet-en van, pump noise zero, de tényleg nulla, ha odarakom a fülem, akkor sem hallani.
A két másik beállításnál már hallani némi zajt, érdekes módon az extreme kevésbé zavaró, mint a balanced, gondolom az eltérő frekvenciára kevésbé érzékeny a fülem...de ez lényegtelen is, mert mindig quiet módban fog menni.Szóval ennyi, első aio-m, féltem tőle, de felesleges volt, kiváló teljesítmény, alig hallható zaj mellett, szerintem kiváló vétel volt.
Természetesen Alzán vettem, még most is ott a legolcsóbb, 64 ezer pénz volt, úgy gondolom, hogy ennyi pénzért pont azt kaptam, amire szükségem volt.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
aldebaran
őstag
Értem. Hát szívás.
Akkor mégis, melyik vízhűtés ajánlott egy ryzen 7 1800x -re, amit nem kell majd visszavinni?
A hang és a hűtési teljesítmény miatt gondolkodom kompakt vízhűtésben, mert gondolom a normál hűtőventik azért jóval hangosabbak. Játszani csak igen ritkán szoktam a gépen.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
sixpak
nagyúr
Nekem a billentyűzet képernyőjére voltak kirakva ezek, de vettem egy másikat, ez ment a fiókba (Logitech G19s), azóta csak CPU/GPU hőfok van a képernyő bal felső sarkában, de az is idegesít, pedig csak fél centit foglal el a képből.
Ezért akarok beállítani valamit.
Elvileg a lapon is lehet ilyesmi, de még nem találtam meg.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
Köszi.
Ezt nem is figyeltem.
Nálam csak non K 10700 van, tegnap megkínoztam BF5-el, annál jobban egyik játék sem főzi a cpu-t (64 fős multi), max 50 fok, víz max 32 fok.
Csinálok majd hosszabb tesztet is, mert alig akarom elhinni, hogy ez ennyire hatékony, de darabokban a gépem, alaplap, cpu, tápcsere is volt.
Amúgy az idle vízhőfok 24-25 fok, room temp 22 fok.
Ja, a legfontosabb: kb 8-10 fokkal hűvösebb lett a vga, BF5 alatt eddig belenyalt a 70-72-be is, most 60-62, nagyon elégedett vagyok, kiváló vétel volt.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
A tiéd melyik modell pontosan?
cyberwarfare: a H150 elite capellix-ről beszélek, az előtte lévők állítólag Asetek pumpások, azoknál van alacsony pump rpm.
Amúgy én tök sötét vagyok a témában, csak pont egy ilyet akarok venni és rámentem a fórumokra.
A magas rpm szoftveres csökkentésének lehetőségét pont egy Corsair-es tag erősítette neg az egyik fórumban.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
A tiédet is egy szoftver update után lehetett csak kisebb fordulatra tenni, ebben Coolit pump van, szoftveresen sem lehet normális, csendes fordulatszámra rakni, a quiet a balanced és az extreme mode között mindössze 200-200 rpm van, sokan sírnak miatt.
Redditen olvastam a napokban, pedig már a kosárba volt az enyém is....kicsit jobban beleásom magam, addig nem veszem meg.
Viszont elvileg nem a pumpa hangjával van gond, ahogy olvasom külföldi fórumokon, hanem a felfogatás rezonál be, de (állítólag) csak am4 foglalatoknál.
Nagyobb review-ban sehol nem olvastam hangos pumpáról, csak redditen.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
törölt tag
Jah bocs, azt nem írtam bele, hogy a pumpáról beszélek.
Közben meglett.
A BIOSban beállítottam a házvetiket, hogy növeljék a fordulat számot ahogy melegszik a CPU. Több mint valószínű ez kavart be. Nem tudom miért.
Nálam BIOSban a pumpa a CPU FAN 1-nél van.
A pumpa meg szimplán beszart, ennyi. 2000-nél kerreg ez van. Írtam supportnak. -
szasanyi
félisten
Értem. Ez nem jó hír, ilyenre nem is gondoltam de szerencsére nem volt gond. De ez nem garanciális probléma? Hiszen a gyártó szoftvere ami fel is ajánlja - tehát nem kell keresni vagy erőltetni a dolgot - a gyártó megfelelő típusú termékéhez. Ki gondol olyanra, hogy az problémát okozhat?
-
szasanyi
félisten
-
boogie84
veterán
Arctic P12 PWM PST-vel sokkal halkabb gépet épít az ember, mint bármelyik AIO gyári ventijével! Nálam 6db van a radiátoron és alig hallani őket! Tényleg olcsó és jó ventik!
Szabad kérdeznem, hogy milyen pasztát használsz? Elképzelhető, hogy lett volna javulás a D15-hez képest, de picit vastagabban kentem a H2-es Noctuat.R23-ban egyébként 4250MHz-re 1,3V-on 67 fokos a proci 22-23fokos szobában. De ez ugye csak belső hőmérséklet.. sztem a kupak épp hogy csak meleg...
Rage 2-t próbáld ki ha meg akarod még izzasztani a VGA-t, ott még a 3700x melett is maxon megy a kártya.
Erősen tervben van egy intel csak játékokra (10850k).
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
szasanyi
félisten
Értem, köszi. Nekem nem fér be csak 240-es radiátor ezért azt a típust néztem. A pumpa asszem ua. a típus mind2 (legalábbis úgy emlékszem). Balenced módban úgy tűnik az ML120-asok nem hangoskodnak, és a 3700X-het elég kell legyen szóval a pumpa lehet kritikus pont - találtam zajproblémát róla, de olyat ahol teszteli ezt... olyat nem. Sőt, arra is rákerestem többféle módon, hogy melyik a leghallkabb AIO pumpa de érdemi eredmény nem volt.
-
nagyúr
Cyberpunk alatt 12-17 fokkal alacsonyabban tartja a hőmérsékletet, mint a CM, elég markáns különbség.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Kereséshez: corsair icue h150i firmware update fail failed frissítés nem sikerül
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest