-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #13794 üzenetére
Annyival egészíteném ki az írásom hogy a fotón pirossal bejelölt helyre tenném a radit. Ez így jó lehet? A radiból kijövő csöveket a ház elejéhez gondoltam nem úgy mint ahogy a fotón van.
Smoke some weed nigga!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Zsoltszaba #13797 üzenetére
A házba bedolgozott hőt ki tudja dolgozni a jó házszellőzés, viszont frontról friss az intake, amivel jobb hőmérsékletet lehet elérni a procin. Ha erre van szükség, úgy jobb ez a felállás.
-
-
Biga123
addikt
válasz Zsoltszaba #13795 üzenetére
Az teljesen jó, ha a csövek a radiból lefele állnak.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Zsoltszaba
csendes tag
Sziasztok!
AIO pozíció. Akkor nem az a legjobb ha a radiátor a gépház tetejébe kerül?
Nem a gépházba megy a meleg hanem egyből ki, és a radi is magasan van ergo a levegőnek esélye nincs visszajutni a pumpához.
vagy rosszul gondolom?
köszi -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Lian-Li Galahad 240-es szerkezetről?
A CPU amit hűtene az egy Ryzen 9 5900X (vagy Ryzen 5 5600X még nem tudom pontosan) lenne.
Tetszik ez a vízhűtő, és a pumpa is jó hallnak gondolom (gyártó szerint 20dBA alatt).
Egy Thermaltake Level 20 VT-be menne, amiben ugye a lap fektetett és a radi az a procitól jobbra oldalra lenne felszerelve (mint egy rendes álló alaplapos házba ha fentre teszik)
Ajánlott vétel ez a cuccos?
Köszönöm a választ.
Smoke some weed nigga!
-
TestamentDNR
aktív tag
Arctic Liquid Freezer II helyett alternatívának még mit ajánlanátok ár/érték arányban?
Látom, hogy az eredményei elég jók, de egyelőre a pumpa dizájnjával nem sikerül maradéktalanul megbarátkoznom. Kicsit olyan, mint egy kibernetikus szkarabeusz bogár! -
Biga123
addikt
válasz TestamentDNR #13790 üzenetére
Igen ez így teljesen rossz.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
NightGT
senior tag
válasz TestamentDNR #13790 üzenetére
Nekem egyszer volt ilyen pozícióban az AIO, aztán szürcsölt is mint egy rossz vizipisztoly...és a gamersnexus is beszélt róla az AIO-s videóban itt
Gondolom utána az ilyenek mondják, hogy hangos az AIO, morog, zörög, 1-2 év alatt meghal...
Speed is the only truly modern sensation
-
TestamentDNR
aktív tag
Akkor viszont rengetegen (mondhatni a többség) rosszul rakja be a radiátort...
Legtöbb képen amikor fronton van a radiátor, a csatlakozás mindig feljebb van, mint a pumpa.
Ez pl akkor a teljes overkill
-
NightGT
senior tag
válasz TestamentDNR #13787 üzenetére
Igen, jól gondolod, ott felül egy vékony rétegbe áll meg, és nem szívja be
-
NightGT
senior tag
válasz TestamentDNR #13784 üzenetére
Szia,
Ha 180 fokkal elfordítod a radiátort ahhoz képest, ami a képen van (vagyis a csövek lesznek alul), akkor jó is lehet így. Ami a képen van, az a lehető legrosszabb setup, és nem a légáram miatt
Minden AIO-ban van egy kis levegő, kell is. A folyadék melegre tágul, kell neki valamennyi puffer hely a rendszerben. Ez a levegő a rendszer legfelsőbb pontján gyűlik össze (jó esetben), namármost itt pont legfelül van a cső, ami a pumpába szív...ha abba levegő kerül, akkor rosszul hűt, hangos, és megöli a pumpát is rövid idő alatt.
A VRM hűtést nem érdemes túlgondolni. A kis 40es venti segít, és legyen jó légáram a házban. Ha van felül venti akkor ott egyenesen ki tud menni a meleg, nem gyűlik össze a ház tetejében.
Szerk: a ventillátor elrendezés jó úgy, hogy alul 3 be, felül 3 ki...illetve érdemes lehet a felül első ventit betenni a hátlapra felülre, a VGA fölé, az ott elöl a semmit fújja ki
[ Szerkesztve ]
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Most ismerkedek az AIO témával.
Többen írtátok, hogy a legjobb ár/érték arányú hűtők egyike az Arctic Liquid Freezer II.
Ezen felbuzdulva megtaláltam ezt a review-t a GamersNexus oldalán: [link]
és videót: [link]
Ami nem teljesen világos, abban kérném a segítségeteket.
Beszél az alaplapi VRM hűtésről.
- Ez most attól is függ, hogy a radiátor (és a ventijei) hol vannak a házban? Akkor hatásos igazán, ha felül vannak a VRM fölött?
- Léghűtők esetében a hűtő VRM-et is hűti valamelyest a proci fölött levő léghűtő?
Azt értem, hogy a kis 4cm-es venti is hozzátesz a VRM hűtéséhez.
A kérdés elsősorban azért fogalmazódott meg bennem, mert házat váltok egy Lian Li O11 Dynamic-ra, és nekem eddig az volt az elképzelésem, hogy a radiátort előlre-oldalra tenném, mint a képen:
Alulra terveztem 3 ventit amik kintről befele fújják a hideget, felülre 3-at amik meg a meleget bentről kifele, de kezdem azt érezni, hogy rossz az elmélet.
Egy percig sem gondoltam a VRM hűtésére külön.
Köszönöm szépen ha egy kicsit gatyába rázzátok az agyamat. -
N3zykee
csendes tag
Sziasztok,
Melyik a legjobb ventillátor a radiátorra? A lényeg az lenne hogy minél halkabb legyen.
Köszönöm. -
boorit
csendes tag
Hello!
CM MasterLiquid ML240R ML360R-el van valakinek tapasztalata? Egy 10700K-t szeretnék hűteni, ez lesz az első vízhűtésem.
Nem tudom még, hogy 240 v 360 legyen, ahogy nézem hőfokok között nincs túl nagy különbség, illetve a tesztek alapján van ahol a 240, van ahol a 360 hangosabb (nem pont ezekről beszélek, általánosságban).
Esetleg 40-50K-ig tudnátok ajánlani RGB-s hűtőt, amivel van tapasztalat?
Eddig ezeket néztem
CM MasterLiquid ML240R/ML360R
Lian Li Galahad 240/360
Thermaltake TH240 ARGB Sync - ez most nagyon jó áron van
SPC Navis EVO ARGB 240/360
Deepcool Castle 240EX/360EX
Deepcool Castle 240 RGB
MSI Mag CoreLiquid 240R/360R
Lian Li Galahad 240/360
Enermax LiqTech II 360 -
Biga123
addikt
Az biztos h külön a kisventi és a pumpa nem állítható. Próbáld meg te is h széthúzod a venti csatlakozókat a radiátoron. nekem akkor eltünt az az egyszem fordulat is szvsz azt mutatja , vagy a háromból átlagol
-
flymi
addikt
Nos? BQ SL 360-al kapcsolatban senki?
Elsőnek az AC LF II 240 jött meg. Első kompakt vízhűtőm, de nem csalódtam.
Bekapcs után picit hangos volt (gondolom megindultak benne a bubik felfelé), de aztán szerencsére egy perc alatt elhalkult. A pumpa és a vrm ventinek szinte hangja sincs. A gyári ventiket hagytam fent, gondoltam egy próbát megérnek és igazam lett. Jók, na azért nem NB eLoop szint, de jók.
Idle 1-2°C-ot nyertem vele a Prolimatech Genesis Black-el szemben. Terhelve még nem néztem az lesz majd a következő program ami relevánsan megmutatja, mennyivel jobb egy ilyen ár-érték bajnok játékvíz egy top léghez képest.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Poechead
csendes tag
Sziasztok! A be quiet silent wings 3-ból melyiket vegyem....az 1450 rpm vagy a 2200 rpm-et?
Nzxt kraken x52 ventiket szeretnék cserélni. -
flymi
addikt
Nos, bár nem kaptam választ a kérdésemre, de így is megvettem az AC Freezer II 240-et és a BQ SL 360-at is.
Utóbbi ha jól tévedek a honlap leírása alapján full réz radi ami okés, viszont van rajta feltöltő nyílás amit egy csavar takar.
A kérdések ezzel kapcsolatban a következőek:
-HA kell, akkor érdemes utántölteni vagy akkor már teljes folyadék csere?
-Milyen lötyivel kell utántölteni?
-Hogy kellene légteleníteni?[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
frelife
aktív tag
válasz Biga123 #13769 üzenetére
Szerintem elcsesztem:
A kép amit betettem a felső sárga körben a kis vrm venti
Az alsó pedig a pumpa vqgy a radiátor kettő venti sebessége. De a fenti az tuti hogy a vrm ventié:Ez alapján gondolom:
Mivel a vrm akár 3000 is pöröghet.
Az alsó meg...lehet a pumpa mert az 2000 rpm a ventik meg 1800 rpm-et mehetnek.
Mind pwm szabályzású, a cpu lévőt tudom állitani,lehet au a pumpa és ahogy megy a pumpa automatikusan állitja a ventiket is.
Most sajna nem vagyok otthon így nem tudom megnézni,azt tudom hogy én az al suite 3-programban 2 rpm értéket látok, és mivel van róla képem igy te is látodMindenesetre valóban jó AIO!
/nekem minden csatim tud pwm/dc módot. Pwm van beállitva.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Biga123 #13768 üzenetére
Naszóval a helyzet a következő.
Próbaképp lehúztam a radiátor ventiket
Az az 1 árva fordulatszám is eltünt,
Ergo frelife-nek abban igaza volt , hogy az a radiátor on lévő ventifordulatot mutatta.
DE ugye az AIO ból 1 kábel jön ki gyárilag, tehát a pumpa és vrm venti fordulatáról nincs semmi visszajelzés , egyedül a radikon lévőkről.
Nekem nem hiányzik .Redditről:
On another forum I read that someone got this mail from arctic :
"The pump can only be controlled by PMW in conjunction with the PMW.
It is not possible to control the pump individually because the pump has its own controller which controls . It is therefore not possible to control the pump separately."Szóval érdekes a felállás.
De egy a biztos, nagyon frankó kis hűtő---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz frelife #13767 üzenetére
Nemhiszem
de mind1 feladom.
1 vezetéken lóg 4 forgó alkatrész (pumpa, vrm venti, 2 radi venti)
Találd ki melyik fordulatát kapod meg
Én a pumpára tippelnék de kitudja .
Minden esetre nekem is 2 cpu csatim van, annyi különbséggel , hogy az egyik tud fesz alapon is szabályozni, arra van nekem rakva , de pwm módban, és azt szépen át is lehet bilenteni water_pump ra , szal én jó vagyok , és kellenmes alacsonyfordulaton üzemel valami, ami rá van dugva---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz frelife #13765 üzenetére
1 kábel a lapradugva 1 fordulatszám értéket produkál csak , ami vagy a pumpa vagy a kisventi. az is lehet , hogy ugyanannyin mennek, de ezt nem tudom hisz nincs külön érték róluk. Ezért volt furcsa h te meg tudtad mondani mennyin forog a vrm venti.
Szal szerintem nálad falami fullon pörög, sok az a 2400as fordulat, nehogy elkopjon a pumpád idő előtt.Az is érdekes a képen , hogy az AIO pump értéked 0 , lehet rossz csatira dugtad a lapon.
[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
Szia. 3700x és tuf x570 lapom van, ezen arctic freezer 240 aio. Max 55 fokok vannak játékok alatt. [link]
Nálam felül van. Amugy a lényeg hogy a radiátorba vezető cső feljebb legyen mint a pumpa.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz frelife #13761 üzenetére
És mennyivel megy a pumpa ?
A blokkon 2 forgó izé van , a kisventi + a pumpa .
A radiároron lévő ventiket külön be tudod kötni .
Ezen a képen se látom a pumpa fordulatot .
Lehet velem van a baj.
De az én 240-esem gyári állapotban rá van lökve a lapra , amit szabályoz a lap szépen DE csak 1 fordulatértéket tudok kiolvasni, hiszen 1 kábel megy az alaplapra .Ok sry akkor most megkérdezem a pumpát és a kisventit is .
[ Szerkesztve ]
-
zsintai1987
tag
Üdv! Zen 3700x, Asus 570prime lapban erre szeretnék egy kompaktabb hűtőt.
Jelenleg egy noctua NH-D15 2ventivel van rajta.
Az rx 580 NITRO+t cseréltem egy 5700xt nitro+ra és kemény 2mm hely van a VGA és a proci hűtő között... Nem a legszebb látvány.
Coolermaster h500mesh fehér házba lenne.
Játék stream (Poe, wot, Wow, elite dangerous) , illetve Sony Vegasal dolgozom és elég érdekesen néz ki (a vásárlók belenéznek és látják azt a batár hűtőt és szebb/kompaktabra akarom cserélni. Ja igen nincs bajom a noctuaval teszi a dolgát mert rendernél is max 80fok a proci csakhat kinnt a pulton érdekesen néz ki)
Maximum 60-65 000 forintig tudnátok ajánlani? Illetve felülre tegyem be vagy előre a 2 nagy venti mögé?
A válaszokat előre is köszönöm!3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
-
frelife
aktív tag
válasz Biga123 #13758 üzenetére
Kiolvasni kitudod bármilyen segédprogrammal szerintem,nekem al suite 3 van az asus lapomhoz,de szerintem aida64,ryzer master és még ki tudja mi kiolvassa,szerintem bios is látja, a fordulatát nem tudod szabályozni az automata.
jobb alsó sarok, ott a kisventi fordulata
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz frelife #13742 üzenetére
Bocsi de a kis venti fordulatát hogyan tudod kiolvasni?
Hiszen a lapra 1 darab pwm es kábel megy amiről üzemel a pumpa , a kisventi , a 2 radiátor venti. a két nagy ventit lehet külön szabályozni ha külön dugod lapra. De a VRM ventit hogyan tudod kiolvasni/szabályozni külön a pumpától?---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
frelife
aktív tag
-
flymi
addikt
Hi!
Egy i5-4690K-ra kell valami megfizethető víz akár használtan is, a keret max 25k.
Arctic Liquid Freezer II 240, Enermax Liqmax II 240 vagy Be quiet Silent Loop 360 lenne a jobb választás?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok!
Egy NZXT Kraken x53-mal tervezem hűteni a CPU-mat a leendő konfigomban.
A kraken pumpáját micro usb - dupont kábellel kellene az alaplap egy usb foglalatára kötni, viszont ezt a kábelt szeretném lecserélni, egy 90 fokos, L micro-usb típusra, hogy ne nyomódjon a ramokhoz. Az említett kábel másik oldala viszont USB A típusú, de a házon belül bekötésre kerül majd egy NZXT usb hub is, amin lesz A bemenet is.
A kérdésem, hogy ezt a két kábelt felcserélhetem, vagy okozhatok problémát ezzel?
-
Grózi
Topikgazda
válasz AsakuraDave #13750 üzenetére
Na ezt nem írtad-azt hittem külön kötötted a pumpát,ventiket az alaplapi aljzatra.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
AsakuraDave
őstag
válasz AsakuraDave #13750 üzenetére
Nah rájöttem bakker..
Mivel nem ismeri fel a procit 5600X ezért ha CPU hőfokra van állítva nem tudja az alapján állítani az RPM-et.. Liquid-re állítva már engedi...
Mostmá, hogy tudom mire kell ráguglizni ki is adott egy [link][ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
De a ventillátorok nem a lapba vannak bedugva.
Az a pumpa valójában. A ventik a blokk és az abból kijövö csatiba vannak bedugva.
M bevan dugva a blokk-ba abból meg egy 3pin a pumpának 1sata áramnak és a sok kis csati a ventiknek azokat a blokk irányítaná. A mini usb meg gondolom csak az rgb effekteknek kell.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Grózi
Topikgazda
válasz AsakuraDave #13748 üzenetére
Mint írtam ha a manualban lévő lábkiosztás stimmel(láttam már copy/paste manual-t ami nem),akkor azokról az aljzatokról feszültség alapon nem fogsz szabályozni.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
AsakuraDave
őstag
-
Grózi
Topikgazda
válasz AsakuraDave #13746 üzenetére
Leírtam miért...
-
AsakuraDave
őstag
válasz Floyd80 #13745 üzenetére
Mind a két venti pörög de nincs monitorozva és nem tudom állítani a CAM-ben.
Nincs ötletetek hogy kéne rádugnom a lapra(B550 strix-f wifi) vagy mit kéne?
[link]-megpróbálok végig menni az L-M csatikon hátha valamelyik rossz
-"M" a cpu4 pinbe van dugva
-tápommal is rendesen össze van kötve
-usb is bedugvaA cam-be csak az RGB-t tudom állítani az x62 blokkon (szín, effekt stb)
Pumpa meg fan rpm az bármit állítok még csak hallásra se változik semmi.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Floyd80
addikt
válasz AsakuraDave #13743 üzenetére
USB meg a táp kábel rendesen be van dugva pumpába? (mondjuk akkor fullon pörögne)
BIOS-ban is kellene tudni állítani.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Grózi
Topikgazda
válasz AsakuraDave #13743 üzenetére
Mivel a manual szerint az összes aljzat lábkiosztása pwm-s,így nem csoda.Pwm-s aljzaton folyamat 12V-t kap.
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
B550 Strif-F WiFi + Kraken X62 kombó vagy hasonló valakinek esetleg?
Hiába dugom a 3pin-es csatit a CPU_FAN vagy CPU_OPT 4pinesre nem tudom irányitani a fan speed-et se a pump-ot.
Ez alapján próbáltam A,B-re kötni az AIO 3pin-jét.
Az NZXT ventikből kjövő kábelek pedig a blokkjából kijövő elosztóba vannak kötve,de ez fogad:Még egy chipset drivert feldobok nem tudom mert valami K19-et ír CPU-nak meg aztán megpróbálom újra rakni a CAM-et...
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Biga123
addikt
válasz kalozhun100 #13738 üzenetére
Sok alaplpnál pl biosból lehet állítani a lapra dugott ventit/pumpát.
De elvileg SW is van rá win alól, de én olyat nem használok---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz kalozhun100 #13736 üzenetére
Emeld fel a radiátort, magasabbra mint a pumpa , járasd meg kicsit maxon, úgy kidolgozza a levegőt , ha tényleg attól van hangja.
-
kalozhun100
őstag
Hello, az mitől lehet, hogy egy [ilyen] hűtőnek sercegő hangja van? Olyan, mintha levegős lenne. Marha idegesítő. Lehet vele valamit csinálno vagy garanciába küldjem vissza? Pár óra használat után lett ilyen.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
scope2007
addikt
üdv!
Hamarosan frissíteni szeretnék a hűtésen kicsit.. ez lenne a kiszemeltem.
Corsair H110-et eladom majd utána
Liquid Freezer II 360
ezen a kis venti mennyire pörög? valakinek van ilyenje?
35ért ezt újonnan vagy használtan egy NZXT Kraken X72 ?[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
sixpak
nagyúr
válasz AMD1975 #13730 üzenetére
A vételár jelenleg abszolút másodlagos, csak megtetszett az a Lian Li, amúgy az aio tesztekben szinte mindenhol az elsők közt végzett....de most nézem, hogy nincs szoftveres kezelőfelülete, tehát felejtős.
Valami külső kontroller van hozzá, de azt nem is értem, kilóg a házból valahol?
Az alaplapomon meg csak 4 tűs 12V-os rgb csatlakozó van, ez meg 5v-os, ha jól néztem.
Az NZXT szoftveres részéről én még jót nem hallottam, mindenhol szidják, hogy egy bugos foshalmaz, azért vetettem el.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
válasz sixpak #13723 üzenetére
Tudtommal olyan folyadék van bennük ami nem vezeti az áramot.
Igen, a pumpa a gyengéje ezeknek. De nem 1 év alatt adják meg magukat.
Nem fog meghallni a CPU mivel elég rég óta van védelem bennük és leáll a gép, ha eléri a 100 vagy 105 fokot.
Elvileg a radin lévő csőcsatik legyenek magasabban mint a hűtő blokk.
De itt a pro-k megmondják a beépítési módot.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz #65537792 #13721 üzenetére
Szia.
Köszönöm a választ.
Amúgy mi szokott elromlani ezekbe?
A pumpa ha megáll, akkor vége a cpu-nak?
Gondolom ha szivárgás van, akkor kuka az egész gép...emiatt féltem/félek a dologtól.
Amúgy ezt a kinézett cuccot, hogyan érdemes berakni a gépemne, nyilván csak oldalra tudom, de toljam fel teljesen a ház tetejéig, vagy inkább engedjem le alulra?Ez alapján csak oldalra lehet rakni, de nem tér ki rá, hogy alul vagy felül.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
Üdv.
Elgondolkodtam életem első kompakt vízhűtésének beszerzésén, egy I7 8700-ra menne, kb. 2 éve egy Arctic 13 esport hűti, aránylag jól, egyedül BF5 alatt megy fel pillanatnyi 80-ra, de inkább 74-75 fok.
Ezt néztem, ez az egy, ami kinézetre is bejön, jó az ára is és a tesztek szerint frankón hűt, de.... létezik, hogy erre mindenhol csak 1 év! garancia van??
A többi gyártó, ahogy néztem, nem ritkán 5-6 év garanciát is vállal.
Ezek szerint ez egy hulladék, 1 év után orosz rulett?
Mivel a házamnak a teteje is plexi, oldalra tudnám rakni a radiátort, ahol most 2 db 14centis ventilátor van.Esetleg van valakinek személyes tapasztalata a kinézett termékről?
Köszi, előre is.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
NightGT
senior tag
válasz Dragon3000 #13715 üzenetére
Akcióban ha kifogja, lehet a 240es sokkal olcsóbb is.
@frelife Én a házcserét megúsztam, de kreatívan kellett beszerelni itt is, a gyári furatba (matx lap miatt, amin magasabban van a memória slot) nem fért el a ramtólSpeed is the only truly modern sensation
-
aktív tag
Sziasztok. Van e valakinek tapasztalata Kompakt vizhűtés folyadék potlással kapcsolatban? Fractal Design Kelvin S24-ről lenne szó. A csalakozok kitekerhetők stb. Szóval elvileg megoldható. Ha valaki tudna benne segiteni meg köszönném, ugy terveztem hogy veszek 1 liter új folyadékot és le is cserélném már. üdv.
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
Imagine
csendes tag
Urak,
Tépelődöm Arctic freezer ii 280 és a léghűtés között. A proci egy 5600x lenne, tuning nem kimonodtt cél és heti 1-2 nap használatról beszélünk. Vízhűtésem még nem volt, arctic-ról jókat olvastam, árban is beleférne, hajt a kíváncsiság. Léghűtés esetén fuma 2-t néztem (amíg kapható volt), vagy noctua.
Vízre rábeszénétek, vagy épp inkább le?Köszi előre is!
-
cibus
aktív tag
Sziasztok.
Sosem érdekelt a vízhűtés, de mostanság elkezdtem rajta gondolkozni, hogy upradelem a bazi nagy légtornyot.
Egyáltalán nem számít a kinézet, RGB, menőség, hasonlók, nem ezért gondolkoztam el rajt, hanem hogy elkezdtem húzni a procim elég rendesen, így a hőfokok is a megszokott 55-60 fok körül felmentek 70 fok köré, játékoknál szokott lenni pillanatnyi 74em is, viszont stressz alatt mentem már bele 81-82be is. Mindezt úgy, hogy most már fan tuningot is állítottam, felhúztam elég hangosra, proci hőmérséklethez lőttem be a ház szellőztető 12es ventiket is, amik amúgy is hangosabbak mint a procin lévő 14es, ezért a 12eseket nem is forgatom annyira. Szóval a hang csak egy dolog, viszont így is 70-74 fok egy izzasztósabb session.
Kérdés, hogy ezek az AIO-k mennyire gondozásmentesek? mi van a bennük lévő vízzel, néha cserélni kell? mennyire szivárgásbiztosak? pumpa bármi mennyire szokott elszállni? és legfőképp mennyire jól hűtenek?Ezt néztem ki pl:
Cooler Master MasterLiquid ML360R RGB
cserélném a jelenlegi Thermalright Macho Rev. B-t .
mennyivel tudna jobban hűteni?van olcsóbban jobb hűtő?
Köszi. Az sem lenne baj, ha 2x 120as lenne csak, akkor nem kell ház csere :D
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
válasz Zsoltszaba #13704 üzenetére
240-esem van, még az RGB nélküli ventikkel, de lekopogom semmi baja. Én egy 1080Ti hűtésére használom.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
BMS
őstag
Hali
BQ Pure Loop 280-ról vélemény vagy tapasztalat?
A hivatalos oldalán az van,hogy könnyű újratölteni,de én úgy tudtam,hogy ezeket nem kell mert zárt rendszer és nem tud párologni stb."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Zsoltszaba
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen AIO hűtéssel van valakinek tapasztalata?
[Asus LC 360]
Köszi előre is -
frelife
aktív tag
válasz dani0904 #13698 üzenetére
én azért gyártótol függetlenül nem ugranék bele, AIO közt is inkább a beválltak/ajánlottabbakat érdemes keresni. Én pl Arctic freezer II 240-est használok egy 3700x-re ami bőven elegendő, a te procid sem melegedne jobban tehát arra is bőven elég lenne hasonló adotságokkal rendelkező. Elég oda a 240 vagy 280-as. [link] [link]
-
szepsy
senior tag
Hali.
NZXT CAM használóktól kérdezném, hogy nektek is elég gyakran be kell jelentkezni a CAM-ba.
Már megváltoztattam a jelszót, nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler ELADVA-FIZETVE-CSOMAGKÜLDÉS FOLYAMATBAN
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black ELADVA-FIZETVE-ÉRTÉKELÉSRE VÁR
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest