-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NightGT
senior tag
válasz TestamentDNR #13790 üzenetére
Nekem egyszer volt ilyen pozícióban az AIO, aztán szürcsölt is mint egy rossz vizipisztoly...és a gamersnexus is beszélt róla az AIO-s videóban itt
Gondolom utána az ilyenek mondják, hogy hangos az AIO, morog, zörög, 1-2 év alatt meghal...
Speed is the only truly modern sensation
-
NightGT
senior tag
válasz TestamentDNR #13787 üzenetére
Igen, jól gondolod, ott felül egy vékony rétegbe áll meg, és nem szívja be
-
NightGT
senior tag
válasz TestamentDNR #13784 üzenetére
Szia,
Ha 180 fokkal elfordítod a radiátort ahhoz képest, ami a képen van (vagyis a csövek lesznek alul), akkor jó is lehet így. Ami a képen van, az a lehető legrosszabb setup, és nem a légáram miatt
Minden AIO-ban van egy kis levegő, kell is. A folyadék melegre tágul, kell neki valamennyi puffer hely a rendszerben. Ez a levegő a rendszer legfelsőbb pontján gyűlik össze (jó esetben), namármost itt pont legfelül van a cső, ami a pumpába szív...ha abba levegő kerül, akkor rosszul hűt, hangos, és megöli a pumpát is rövid idő alatt.
A VRM hűtést nem érdemes túlgondolni. A kis 40es venti segít, és legyen jó légáram a házban. Ha van felül venti akkor ott egyenesen ki tud menni a meleg, nem gyűlik össze a ház tetejében.
Szerk: a ventillátor elrendezés jó úgy, hogy alul 3 be, felül 3 ki...illetve érdemes lehet a felül első ventit betenni a hátlapra felülre, a VGA fölé, az ott elöl a semmit fújja ki
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Dragon3000 #13715 üzenetére
Akcióban ha kifogja, lehet a 240es sokkal olcsóbb is.
@frelife Én a házcserét megúsztam, de kreatívan kellett beszerelni itt is, a gyári furatba (matx lap miatt, amin magasabban van a memória slot) nem fért el a ramtólSpeed is the only truly modern sensation
-
NightGT
senior tag
válasz mihione #13689 üzenetére
Teljes csend mellett 1100on ezeknek is van kis hangja...mindennek igazából Még egy Silent Wings-nek, Noiseblockernek is. Hangprofiljuk nem zavaró, idlén le kell szabályozni.
@Grózi:
Van már újabb F széria is ugyanazzal a technológiával, mint a P-sek, de sajnos csak a vékony kerettel. Ugyanaz a motor, csak a lapátok mások. Azért a TY147el nem tudtak versenyezniON:
Azóta sikerült bepattintani az AIO-t, kicsit ügyeskedni kellett, mert az mATX-es lapon (átkozom amióta mikro gépet akartam építeni) majdnem ráért a sarka a ramokra. Háztól, ramtól függően ez néhányaknak Liquid Freezer II-vel gond lehet...Életemben először gép szétszedés-összerakás után debug LED fogadott. Kivettem az alaplapot is leporolni, na mondom mit törtem le róla. Volt is némi pánik, mire észrevettem, hogy a 8-pin nem lett a lapra visszadugva...
-
NightGT
senior tag
válasz mihione #13687 üzenetére
A P12, meg ami az LQ II-n van, azok nem teljesen ugyanazok a ventik. P12 P14 nekem volt, a feketefehér vékonykeretes verzió. Motor és a lapát nagyon rendben van - de a keret nagyon gyenge, illetve bizonyos fix fordulatszámon búgást, rezonanciát hallottam. Így sajna menniük kellett...A négyzetes keménykeretesnek, ami ezen a hűtőn vannak, és kaphatók külön is, azoknak nincs ilyen gondjuk.
1000-1200ig közel hangtalan, kis fordulaton totál néma. Amúgy a P a sztatik nyomásra tervezett verzió, az bordára, hűtőre van. Házba légáramra az F-es kell. Jók amúgy. 4 pineset vegyél (ha az aljzat támogatja), pwm vezérlés jobb
-
NightGT
senior tag
Sziasztok,
Ma megjött egy Arctic Liquid Freezer II 240es, a legutóbbi eshop24es akcióból 24k-ért csomagküldéssel. Kellett rá várni 3 hetet, de egyáltalán nem bánom...
Nagyon csendmániás vagyok, így kicsit aggódtam - de mikor először bedugtam a 40%ra állított csatlakozóba, azthittem, DOA (dead on arrival) a cucc, annyira halk Lényegében nincs hangja...a pumpának hajtva is minimális, és a 40mm VRM venti sem hangos egyáltalán, pláne kis fordulaton.
Picit lötyög benn a víz, üresen maxon aztán kellett egy keveset járatni és forgatni (radiátor fent, pumpa alul), hogy kinyomja a levegőt a tetejére.
Egyetlen dolog, amit vsz. modolni fogok rajta, az az, hogy lecsatlakoztatom a VRM ventit, és talán a 2 radi ventit is, hogy tudjam külön-külön vezérelni őket. A VRM venti nálam 70% körül indul rajta, de szeretném kicsit korábban kapcsolni. Amilyen vastag a radi, ez egy 9700on szerintem sose fog 50% felett menni
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- 1db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm radiátor !
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest