-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Találtgyerek #16719 üzenetére
Igen utána eszembe jutott hogy az mert hogy elől nem TG a fotón is látni de azt is hogy Lian Li ház. Én ennek a full TG verzióját terveztem megvenni, de rábukkantam ugyan erre a házra Metallicgear Neo Qube néven ami a Phanteks amerikai márkája. És jelentősen olcsóbb volt. Nem bántam meg, nagyon minőségi anyagot használtak, de hát nem hiába, Phanteks.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz FireKeeper #16717 üzenetére
Mivel valszeg TG a ház nagy része így ajánlatos bele. Nekem is 6db házhűtő van plusz 3 a radin. Nekem az eleje, oldala TG és ennyi ventivel pont megfelelő a légáramlás. Nem mellesleg jól is néz ki szerintem.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Ma jött meg a Phanteks Glacier One 360 MPH hűtőm.
Hátha valakinek fontos infó lehet LGA1700 miatt. A hátlapi rögzítő lapban 75-80mm között állítható a csavar lyuk. Mert csúsztathatóan van megcsinálva. Ezért az jó LGA1700-ra. Viszont a blokkon levő fém első rögzít kereten a 75 és 80mm-es lyuk fix viszont egy lyukból állnak csak a két állás között van egy kicsi "fül". Így ha azt valaki óvatosan kireszeli az is full kompatibilis lesz LGA1700-ra. Valószínűsítem hogy a gyártó már maga elkezdte úgy gyártani hogy alapból kompatibilis legyen hozzá.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz steewcv65 #16691 üzenetére
Inkább csak elővigyázatos vagyok mert az első vizes rendszerem (tudom ez csak egy AIO nem egy komoly rendszer). Eddig nem volt dolgom ilyennel és a legjobban akarok eljárni. Ennyi.
Majd ebbe is bele jövök mint régen a gép építésbe is mikor még azt se tudtam mit tartalmaz egy gép.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Akkor abban az esetben nem baj hogy a radi a benti hőt kapja tehát pl a lenti ventik a VGA-ról fújja rá a radira a hőt? Mondjuk szerintem ez azoknál lenne jelentős akik sokat játszanak, meg tuningolnak.
Illetve ha fentre teszem az már mind1 melyik oldalra kerülnek a cső csatik igaz?
Jah meg plusz egy hogy még biztosabb legyek a dolgomba, a ventiket gondolom a radi alá célszerű tennem ez esetben nem pedig a radi meg a ház közé.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz steewcv65 #16684 üzenetére
Igazából a házam az ami a képen van. Az AIO amit kinéztem az elvileg 40cm-es csővel rendelkezik. Így lehet hogy elérne lentre. Persze most még nyugiba elér mert kis VGA van a gépben (1050Ti) de ha egy combosabb darab lesz lehet nem érne el.
Vagy max marad az hogy fentre tegyem a radit bár azért akartam volna oda oldalra tenni hogy közvetlen, házon kívüli hűvösebb levegőt kapjon a jobb hűtés érdekében.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Még egy apró kérdésem lenne a tőlem tapasztaltabbakhoz.
Ha a radi függőlegesen lesz beépítve mint a mellékelt fotón, a cpu blokkból meg a csövek jobb oldalt fognak kijönni akkor hogy ajánlatos a radit betenni? Fent legyen a cső csatlakozás vagy lent?
Mert itt a fórumba találtam olyan írást hogy azt írták régebben hogy lent legyen a cső csatlakozás mert a levegő a radiba fent ragad meg és így nem jut el a pumpához.
De a fotón meg ellenkezőleg van. Melyik a jobb megoldás?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
A Jonsbo-nak elvileg max 30dba. Legalábbis a honlapja szerint 30dba alatt van a pumpa hangja. Ami szerintem nem vészes. Bár nem tudom mennyire számít ez jónak.
A Phanteks-nek a pumpáját meg az Asetek adja. Nem tudom ez mond-e nektek valamit.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Ja értem. Akkor kiderítem nálunk (Anglia) hogy hívják ezt és keresek.
Amúgy egy Jonsbo Angel Eyes TW2-360 hűtőt néztem ki. Eredetileg egy Phanteks Glacier One 360MPH néztem ki ami akcióba 135 font (57-58k forintba) de a Jonsbo olyan jó áron van a maga 60 fontos (26-27k) akciós árával hogy elgondolkodtatott. Leírások alapján elvileg majdnem ugyan azt tudja a pumpa mint a Phanteks.
Te estleg mit javasolsz? A Phanteks jobban tetszik de nem szeretnék annyit most költeni a gépre.
Jah és egy i7-6700k-t hűtene tuning nélkül és manapság alig játszok. A nap nagy részében amikor a gép megy (ami kb 80%) csak idle-n megy mert netezés, filmnézés stb... van.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Mennyire jó ötlet megbontani egy AIO-t? Konkrétan cső csere miatt kérdezem. Hogy a fekete harisnyázott csöveit lecseréljem fehérre.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Valaki hallott, tapasztalta már milyen élőben meg gyakorlatban a Jonsbo Angel Eyes TW2-360-as hűtő?
Nekem felkeltette az érdeklődésem mert adatok alapján nem annyira rossz (majdnem ott van ahol a Phanteks Glacier One 360MPH csak az dupla annyiba kerül.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Akkor lehet marad az eredeti kinézett modellem az pedig a Lian Li Galahad 240mm-es.
De még meglátom. Lehet engem nem is zavarna a kütyü.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
A mai nap belefutottam ebbe a vízhűtésbe: Corsair iCUE H100i Elite Capellix
Mi a vélemény róla? Megbízható, csöndes kis jószág?
A proci amit hűtene kezdetben valamilyen Ryzen 3 3200/5 3500/3600 lenne de későbbiekben ha rászánom magam hogy kiadjak annyi lóvét egy procira akkor Ryzen 9 5800/5900 lenne a cél. Viszont semmi tuning, stb... szóval minden proci alap órajelen ketyegne.
Köszönöm a választ előre is.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Egy kérdés. Ebben az elhelyezésben jó lehet a radi a pumpa miatt? [link]
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz abridabri #13825 üzenetére
Igen annyi. Nem vagyok tuningos. Nem nagyon csinálgatta sose, nem akarok belenyúlni ne csesszem el stb...
Ezek miatt szerintem a Galahad 240-es jó lesz nekem szerintem arra amire kell hogy hűtse játékok alatt is stb... VGA am RX 6800XT lesz ref-be.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz abridabri #13815 üzenetére
Köszi. Ahogy látom nem olyan rossz. Lehetne jobb is a 240-es de úgy látom hogy ha valaki nem tuningolja szénné a procit akkor jó választás lehet.
Igazából nekem max Ryzen 9 5900X menne bele amin annyit tuningolnék hogy 4GHz legyen az alap órajel szálanként. De az is lehet maradna 3.7-en mert nem vagyok nagy tuningos.
Szerintem ahoz tökéletes lehet.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #13794 üzenetére
Annyival egészíteném ki az írásom hogy a fotón pirossal bejelölt helyre tenném a radit. Ez így jó lehet? A radiból kijövő csöveket a ház elejéhez gondoltam nem úgy mint ahogy a fotón van.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Lian-Li Galahad 240-es szerkezetről?
A CPU amit hűtene az egy Ryzen 9 5900X (vagy Ryzen 5 5600X még nem tudom pontosan) lenne.
Tetszik ez a vízhűtő, és a pumpa is jó hallnak gondolom (gyártó szerint 20dBA alatt).
Egy Thermaltake Level 20 VT-be menne, amiben ugye a lap fektetett és a radi az a procitól jobbra oldalra lenne felszerelve (mint egy rendes álló alaplapos házba ha fentre teszik)
Ajánlott vétel ez a cuccos?
Köszönöm a választ.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Ez mennyire jó egy i5-4460-ra?
Asetek lclc ( Corsair H50)
A gép többi része az adatlapomon olvasható. Most a jelenlegi hűtővel GTA V alatt 73 fok körül van ami szerintem eléggé sok. Ezen akarok javítani.
A vízhűtőn egy Arctic F12 venti van de lehet hogy a Noctua-m kerülne rá ami az adatlapomon olvasható.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
Új hozzászólás Aktív témák
- EK Classic TBE 260
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler ELADVA-FIZETVE-CSOMAGKÜLDÉS FOLYAMATBAN
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest