Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lck
senior tag
válasz
RaZroX #41890 üzenetére
Szerintem ez annyira alap, hogy tuti belekerül.
A tálca áttetszősége elvileg [ezzel az appal állítható] ( Nem próbáltam )[ Szerkesztve ]
-
válasz
RaZroX #41868 üzenetére
Igen, tényleg jó. Bár sokan ekézik a fizetős konstrukció miatt, azonban ezzel tényleg tökéletes a görgetés. Nem találtam jobbat, pedig vagy 5-félét teszteltem korábban.
Mondjuk a szembefordított ikonok jobban bejönnek, mint a régi 3D-s, de csak idő kérdése és talán visszatérnek a mókás kis figurák.
-
válasz
RaZroX #41864 üzenetére
Mikor megjött a BigSur, a kerekített ikonokkal vacakoltam kicsit, hogy egységesebb legyen:
Big-Sur-icons-preview-1
Big-Sur-icons-preview-2
Big-Sur-icons-preview-3 -
törölt tag
válasz
RaZroX #41757 üzenetére
Nálam nincs lassulás, viszont az összevissza zavaros UI megszokására öt év se volt elég.
Minden olyan félkész. A topik témájához kapcsolódva pl. hiába mondod legyen dark mode, akkor is az appot elindítva először mégis fehér ablakot vág az ember képébe: [kép]
Így inkább egyáltalán nem használom a sötét módot, inkább legyen következetes. A hirtelen váltás rosszabb a szememnek. Csak úgy tudod kikerülni soha nem zárod be a programot. Néha olyankor is tálcára letéve és vissza (vagy Alt+Tab) olyankor is előfordul előbb világosként villan fel.
Az átlátszóság effekt is bugos régóta, (értesítési központnál jól látszik) ki is kapcsoltam inkább. Ezt majd a tavaszi verzióban javítják végre. 1909-nél a start menübe raktak kikapcsolhatatlan zavaró hoverre beúszó panelt. 1903 normál tooltip nem volt elég? [link] -
Lenry
félisten
válasz
RaZroX #41225 üzenetére
igen, a két külön monitoron ez egyáltalán nem zavaró, ott sokkal jobban zavart, hogy a Win10 alapból kapcsolt tálcát mindkét monitorra
a feliratokat nem akarom világosabbra, szándékosan vettem sötétebbre, átlátszóbbra. így az én monitoraimon még kiválóan látszanak, és nem emelkednek zavaróan ki a háttérből.
plusz a háttérhez is jobban passzol, hogy a bal oldal, amit ér a háttérképen lévő "fénysugár", az világosabb, míg a jobboldal pedig árnyékosabb[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz
RaZroX #40543 üzenetére
Ha megmodod Ubuntun cinnamon 2.6-ban hogy kell a rendszerikonok színét módosítani, már csinálom is. Az Ubuntu mindig is narancs volt, nem alma és nem szilva. Ezért nem nyúlok a logohoz, ikont szerkeszteni meg nem tudok. Amit te wi-finek vélsz, az rádió. A wi-fi a hangerőszabályzó bal oldalán van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
RaZroX #40423 üzenetére
Részemről kb. ebben ki is merül az előnye...
Na jó, ez így nem teljesen igaz.
Először is szép a vas. Másodsorban az OS X tényleg elég jól használható, kézre áll, sok dologban valóban praktikus segítséget nyújt a mindennapok során. Azonban Windows után nagyon meg kell szokni és ez nem mindenkinek jön be... A perifériákat tekintve sem nagyon van választék. Egyféle egér, kétféle billentyűzet, oszt' jónapot. Nekem pedig konkrétan fáj a kezem tőle, így marad a szívás...
Összességében szeretem, nem szívesen váltanék vissza, de munkahelyi környezetben nulla előnye van a dizájnon és kúl faktoron kívül. És hát mint tudjuk, ha termelésről van szó, egyik sem számít különösebben...[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz
RaZroX #40208 üzenetére
Igazából nem is a 20-50-100MB-ról van szó, hanem arról, hogy visszafogja a gépet.
Persze skin-je válogatja, nyilván van ami minimálisan erőforrásigényes csak, meg van ami nagyon. Meg ne dolgozzon má' a proci 20%-on, ha nem történik semmi.
De ez inkább a gyengébb vagy közepes konfigokon lényeges, erősebbeknél nem oszt nem szoroz. -
PR0JECTNR56
addikt
-
Lathronos
őstag
-
-
válasz
RaZroX #39141 üzenetére
Készítek egy 1024x1024, vagy 512x512 méretű üres layert (Windows-ra 256x256 kell). Ebbe hajigálom bele, a képeket, amelyekből ikont szeretnék. Kiexportálom PNG-be, majd egy alkalmazással (online is van, régebben azzal csináltam: Converticon, iConverticon) átkonvertálom .ICNS-re, vagy .ICO-ra. Persze lehet variálni is, ha a kisebb ikonokat más dizájnnal teszed bele, de nekem így is megfelelnek.
Készítettem egy sablont, ami talán jó lehet elkezdeni. Innen letöltheted: [link]
Arra figyelj, hogy a képeknek egymáshoz képest arányosnak kell lenniük, tehát ne legyen kisebb és nagyobb kép a 512x512-es canvas-re helyezve. Ami nekem a sablonban van, az így készült. A kör és a ferde négyzet mérete szándékosan más, mert így arányos a végeredmény. Árnyékkal, átlátszósággal, effektekkel szépeket lehet készíteni és nem bonyolult teljes sorozatot sem csinálni, ha sablonban dolgozol...
-
válasz
RaZroX #39115 üzenetére
Köszönöm szépen!
:-)Hááát, főleg böngészőt, levelezőt, irodai alkalmazásokat használok napi szinten, de nagy kedvencem a Pixelmator, azzal készítek minden anyagot, amire csak szükségem van a webáruházban, vagy egy-egy marketing anyag összeállításához, szóval hellyel-közzel igen, akad grafikai munkám is. (újabban hobbiból ikonokat is gyártok) Valójában azért ez lett, mert már nagyon kellett egy nagy munkafelület, valamint Mac-hez, az ajánlások és tesztek alapján, jó választásnak tűnt. Kicsit még szoknom kell, mert 13 colról váltottam 34-re, de nagy élmény.
Laza...
Köszi!
Baromi jó érzés, amikor nem irigykedő, leszóló kommenteket kap az ember, hanem elismerést, vagy biztatást. Nagyon jó alap egy jó naphoz...Sz7Cs
Már szippantom is lefelé, köszi az oldalt! Régen még tallózgattam, de kiment a fejemből és nem volt könyvjelzőzve. Most gyorsan bepótoltam![ Szerkesztve ]
-
válasz
RaZroX #39110 üzenetére
De igen.
LG 34UM95 34” 21:9 UltraWide
És tényleg eszelősen jó a cucc, szóval szerintem megérte az árát.
Amúgy ma 2 éve szoktam le a cigiről és minden nap beledobáltam az aprót egy üvegbe, amit egyébként cigire költöttem volna. 256.000 Ft jött össze. Ebből vettem.Szóval, igazán f@szagányos, PH fórumozók által tesztelt, 4K wallpaper lelőhely?
[ Szerkesztve ]