Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz matti70 #24998 üzenetére
És a legfontosabb, van külön KOReader Topik a PH-n.
-
TrYoL
csendes tag
Kicsit megkésve, de elkezdtem tesztelni az új jailbreak-et. Amint leteszteltem az összes firmware verzióra 5.11.1 és 5.13.3 között, publikussá fogom tenni MobileRead-en és itt it.
Hogyha valakinek lenne kedve tesztelni, tud angolul (nem akarom újraírni magyarul az összes tesztelési lépést.) és olyan nem jailbreak-elt Kindle-je van ami még nincs rajta a listán [ennek a posztomnak] az alján, a spoiler tag-ben, írjon privátban!
Semmi kockázattal nem jár ez az egész. Nem tudja brickelni az eszközötöket és semmi hasonló, megigérem! (+ Nem kell várnotok a publikus megjelenésig. )
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na megjött a Kindle 8-am, hát ez az e-ink nagyon királyul néz ki
Viszont bele is botlottam a borító témába, mobinál a "Mobi kimenet" -> személyes dokumentum címke sávból a "[PDOC]"-ot kitöröltem, meg is marad a borító wifi mellett is, de AZW3-nál sajnos nem maradnak meg, bár én eddig annyi különbséget találtam a 2 formátum között, hogy tudom a betű vastagságot is állítani az utóbbinál.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Bubsy
aktív tag
Német amazonon megint akció van, 55€ a basic, 80 a PW4, 170 az Oasis.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-igu-
addikt
válasz Oldman2 #25009 üzenetére
Szigorúan személyes vélemény: az Oasis nem nyújt annyival többet, mint amennyivel drágább. Ettől függetlenül a következő olvasóm valószínűleg az akkor aktuális Oasis lesz. Remélem, legalább 2-3 termékciklussal később jön el az ideje (a jelenlegi már 3 éves mostanra).
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zozo0525 #25011 üzenetére
Kinek, mi jön be... Nekem tavaly ősz óta van Oasis, annyira megszerettem, h el is adtam a korábbi Paperwhite-ot. Raktam be akkoriban fotó egymás mellé téve, mennyire sokat jelent megjelenítésben a 7" vs 6", így lett igazán könyvszerű az élmény (miközben a kisebb káva miatt még alacsonyabb is maga a készülék... csak a szélessége nagyobb picit, de az a fogás miatt jobb is)
Hogy megéri-e, azt meg persze mindenki magának dönti el.De a Voyage nem értem, hogyan jön ide, hiszen lassan 3 éve nem gyártott, forgalmazott típus.
-
-
-
TrYoL
csendes tag
Sziasztok!
Mondtam, hogy lesz magyar változat a Jailbreak-ből, úgyhogy íme:
Az angol vátozatot ami részletesebb, és azoknak akik hónapok múlva olvassák ezt, naprakészebb is itt találjátok. Javaslom hogy inkább azt használjátok, ha tudjátok!
Nem tudom, hogy mennyire fogja tudni kihasználni a Jailbreak-et, hogyha valaki nem tud angolul. Sajnos az összes applikáció telepítési leírása angolul van. Ezt mindenki döntse el magának, önmagában a Jailbreak nem ér semmit ha valaki nem tudja kihasználni.
Minden eszközön működik a jailbreak ami 5.10.3 és 5.13.3 között lévő firmware verziók valamelyikén van. Ha van kérdésetek, nyugodtan írjatok privátban!
Jailbreak:
1. Töltsétek le ezt
2. Csatlakoztassátok a PC-tekhez a Kindle-t USB-vel és csomagoljátok rá ki a .zip-et.
3. Indítsátok el a böngészőt és menjetek fel erre az URL-re: file:///mnt/us/kindlebreak.html
A böngésző le fog fagyni, kilép és a Kindle újraindul.
Jailbreak hotfix: (Hogy ne törlődjön le a jailbreak.)
Újraindítás után rakjátok fel a Jailbreak hotfix-et innen. Amint kicsomagoltátok (7zip ajánlott) USB-vel csomagoljátok ki ugyan oda ahova a jailbreaket, és a Kindle menüjében menjetek a Settings->Update Your Kindle menüpontra. (Sajnos nem tudom magyarul a menük nevét. Esetleg Beállítások->Kindle Frissítése?) Ezután a Kindle újraindul, egy pipát kell kapjatok a telepítés végén.
MRPI és KUAL: (2 program amik szükségesek applikációk telepítéséhez és használatához. Mint például a saját screensaver és KOReader)
1.) Töltsétek le az MRPI-t és a KUAL-t!
2.) Csomagoljátok ki az MRPI-t hasolnóan mint a jailbreak-et és hotfixet. Az így kapott mrpackages mappába pedig csomagoljátok ki a KUAL-t!
3.) A kindle keresési mezőjébe írjátok be, hogy ;log mrpi ez a parancs feltelepíti az MRPI-t és a KUAL-t is egyszerre.
Applikációk: (A telepített applikációkat KUAL-ból fogjátok tudni indítani aminek a parancsikonját a könyveitek között találjátok majd.)
KOReader-t innen tudjátok leszedni, nem fogom részletezni a telepítését, de csak kicsomagoljátok USB-re és kész.
Itt is találhattok különböző applikációkat, módosításokat. -
addikt
Nekem a kindle alján ott van egy banner, hogy "Your next great read is waiting in the Kindle store" és a képernyővédőm egy távcsöves lány, ez reklámos verziónak számít akkor vagy ez minden Kindle-ön ott van?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
-
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Home office miatt keveset utazok, így keveset olvasok a PW3-n.
Mágneses tok screen off módját használom és 1 hónap alatt ugyanúgy lemerül.
Próbáltam teljesen kikapcsolni a PW-t, de nem sikerült. Cancel, restart, screen off jelenik meg a power gomb hosszabb megnyomásával. Neten írják, hogy tartsam sokáig lenyomva, de azzal csak force resetet ad és bedobja a fa alatt olvasó fiú hátteret és bootolni kezd.Szóval hogyan lehet shut down-ba tenni a készüléket?
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Én is megvasaroltam az első e book olvasomat.. Egy Amazon kindle oasis 32gb.igaz még csak most ismerkedem vele. Eddig tableten olvastam. Eddig nem bántam, meg hogy meg vásároltam. Egyenlőre még nem jöttem rá hogyan lehet borító képet hozzá adni a könyvhöz. Calibre programot használom hozzá. Mobi formátumba konvertáló a, PDF file okat. Esetleg ha van valami tanács, szívesen meghallgatom.
-
hampidampi
senior tag
válasz motown5l #25026 üzenetére
Borítót Calibre-ben a metaadat szerkesztőben tudsz a könyvhöz adni. Értelemszerűen konvertálás előtt.
További tanácsaim:
Ne mobit használj, hanem azw3-at. Az a Kindle-ök natív formátuma, sokkal többre képes mint a mobi. Ennél lehetséges és ajánlott a Calibre Hyphenate This pluginjának használata. Ezzel feltételes elválasztást lehet a könyvbe illeszteni.
Ne használj pdf-et forrásként. A pdf-ek 99%-ban nem konvertálhatóak megfelelően. Érdemes eleve Kindle-nek megfelelő formátumban beszerezni az olvasni valót. Vagy más, jól konvertálható, fejlettebb e-könyv formátumban (pl. epub). -
borZUr
újonc
válasz motown5l #25026 üzenetére
A Calibre-ben így tudsz borítót rendelni egy könyvhöz: jobb klikk a könyvön -->Metaadatok-->Metaadatok szerkesztése egyenként--> Itt pedig a "borítócsere" résznél betallózhatod a kívánt képet (amit pl. letöltesz az internetről), vagy a "borító letöltése" funkcióval is találhatsz hozzá illőt.
-
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz Proci85 #25025 üzenetére
PW3-at valóban nem ismerem, meg persze a belső működést sem, csak a beindulási idők alapján lehet saccolni: ha gyorsan magához tér, akkor suspend lehet, ha szöszmötöl egy darabig (visszatöltögetve mindent egy mentésből), akkor hibernálás.
Mindenesetre kikapcsolni (ami után hidegindítás, bootolás következne) egyiket sem lehet. -
borZUr
újonc
Problémám akadt néhány olyan könyvvel, amelyek egyedi betűtípusokat használnak. Pontosabban csak használtak, mert a Kindle PW egyik napról a másikra már csak a beépített betűtípusokkal volt hajlandó megjeleníteni őket. Ez csak két-három könyv esetében történt meg, így végképp nem értem a dolgot. Van ötletetek?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz paolinho #25030 üzenetére
Amúgy túl van "hájpolva" ez a reklám. EZ csak a tok nyitásakor jelentkezik, egy könyvajánlás formájában, kb 3 másodperc, miközben egy könyv vagy egyéb olvasással/könyvrendeléssel/előfizetéssel kapcsolatos szép grafika jelenik meg. Én pl, kifejezetten élvezem, addig rákészülök, ebben a kemény 2-3 másodpercben, hogy hol is tartottam a könyvben.
-
válasz zsoltzsolt #25033 üzenetére
Ezzel semmi gond, Te kedveled, más meg nem.
Szerencsére nem vagyunk egyformák.
-
-
bwoay
nagyúr
egyébként mi a 3 mp? annyi idő után eltűnik magától?
nem csak egy plusz swipe után?[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
TrYoL
csendes tag
Akik vettek az elmúlt ~hónapban Kindle-t, esetleg emlékeztek, hogy milyen firmware verzióval jött?
-
borZUr
újonc
Nem mindegyik. Volt közüttük valószínúleg Calibre-vel konvertált .mobi is, de az egyik egy Amazon-os sample volt. Utóbbit most ismét letöltöttem a PW4-re, és továbbra sem hajlandó megjeleníteni a publisher font-ot. A jelenség még a PW3-amon ütötte fel a fejét napokkal ezelőtt, de úgy tűnik a PW4-en is jelen van.
-
paolinho
őstag
Okay, lehet, igazad van, többet szót sem ejtek róla (feltéve, ha nem merül fel igény kérdésként vele kapcsolatosan).
De meg kell mondjam, nálam ki szokott maradni ez a "rákészülés az olvasásra", mint protokol, illetve maga az, amikor kezembe veszem az olvasót, és kinyitom a tokot.De való igaz, kinek, mi a szokása!
[ Szerkesztve ]
-
motown5l
senior tag
válasz hampidampi #25027 üzenetére
koszonom a valaszodat!
-
Ogard
tag
Ma jött egy oasis, 5.12.4 volt rajta. Repülő módba tettem, hogy majd talán kipróbálom a jailbraket, kikapcsoltam, rátettem a töltőre, aztán meglepve kellett tapasztalnom, hogy bekapcsol és frissíti magát.
(Annyira nem bánom, a régi PW1-men volt, JB de igazából nem használtam. ) -
Ogard
tag
válasz paolinho #25030 üzenetére
Ugyanezt próbáltam a régi pw3-al, de még pénzért se volt hajlandó ott helyben megcsinálni, azt mondta, utána néz, és majd küld emailt. (Mondjuk nem arra hivatkoztam amire te, hanem arra, hogy a gyerekemé lesz, mivel én vettem magamnak egy oasist, és neki nem valók a reklámok.)
-
TrYoL
csendes tag
Amazonról rendelted?
A "Device info" menüben lekérhető serial 9-12 karaktereiből meg lehet mondani, hogy mikor gyártották. Esetleg azt meg tudod nekem nézni?
Csak azért kell mert kiváncsi vagyok, hogy mennyire frissek a nemrég gyártott Kindle-ök.Minta:
G000WL050325... (az első 12 karaktere az enyémnek)
9-12: 0 32 5
0: 2020
32: 32. hét
5: 5. napja[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest