Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz minderbinder #18897 üzenetére
Nem vagytok véletlenül mindannyian kinn a napon az olvasóval? A túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet szokta ezt okozni.
-
jambiyya
őstag
válasz minderbinder #18897 üzenetére
Lehet, hogy a settings/reading options/page refresh okozza. Bár nem hiszem hogy magától átállítódik, hacsak nem valami központi "frissítés" csinálja.
-
minderbinder
csendes tag
Sziasztok. Három 7gen olvasó van a családban, és nagyjából egyszerre kezdett mindegyik úgy lapozni, hogy fekete háttérre vált lapozáskor majd fehérre vissza. Másnak is fordult már ez elő, és ha igen hogy lehet orvosolni? Köszi.
-
MODERÁTOR
A Prime-nak van egy 1x-i ingyenes próbaidőszaka, 30 napig... Én már ellőttem sajnos a .com-on.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
cocka
veterán
válasz Geripapa #18894 üzenetére
Micsoda diszkrimináció. Nekik nyilván megvannak a saját lehetőségeik. De ha megfigyelted arról volt szó, hogy osztrák és német piacon veszteglő prime tagoknak szól az ajánlat. Azaz az, hogy magyarként kint élsz pl. Németországban, még önmagában kevés. Még elő is kell fizetned a prime tagságra, ami bár jederzeit kündbar, efelől azonban nem vagyok 100%-ig meggyőződve. Csak egyszer tagadják meg valami ostoba indokkal a lemondást úgy, hogy még a következő havit is beterhelik és egy életre elásták magukat. Pláne egy ekkora cég.
-
Oldman2
veterán
Az amazon.de -n a Kindle olvasók 50EUR kedvezménnyel kaphatóak ma!
Kindle Paperwhite reklámos WiFi 70 (reklám nélkül 90)
Kindle Paperwhite reklámos 3G 130 (reklám nélkül 150)Kindle Voyage WiFi 150
Kindle Voyage 3G 210Kindle Oasis WiFi 290
Kindle Oasis 3G 350Szállítás csak német vagy osztrák címre.
-
szekzol
tag
Kijelzőt mivel tisztítjátok? Lidl-ös nedves szemüveg törlő kendő? A tapicskolástól azért foltos tud lenni.
Mennyire karcolódik a kijelző a tisztogatásoktól? -
hampidampi
senior tag
válasz attila199207 #18881 üzenetére
-
cocka
veterán
Jajj az a kedvencem, pláne mikor egy A4-es lapra két diát is beszorít és még a keretét is meghagyja. Nesze neked nyomtatóbarátság.
Igen, mert sok gyengeelméjű tanár képtelen felfogni, hogy a dia"vetítés" lehet hogy poénos egy előadás vagy egy gyakorlat során, de tananyagként odaadni nem lenne ildomos.
Én anno kénytelen voltam emiatt wordbe átírkálni és átmásolni az egészet, mert bár a konverzió működött, de míg átszabtam olyan formára, hogy ne legyen még úgy is 3 sor 65-ös betűmérettel egy oldalon, addig ráment egy napom.
Szóval aki pptket ad ki tanulnivalónak, pláne konvertálja is pdfbe (de nem ám szépen nyomtatható doksiként, jó helykihasználással), annak minimum egy virtuális hasbaszúrás jár. Sőt, hasonló jókat kívánok neki, ha valamit esetleg meg kell tanulnia, ő is ugyanúgy szopjon a ppt átalakításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Mindegy,PDF hez tabot vegyl,ha nem akarsz szenvedni.
-
Heavyrain
őstag
válasz attila199207 #18879 üzenetére
Pdf-hez inkább vegyél egy középszar táblagépet.
Az ebook olvasókat nem ehhez találták ki. -
attila199207
tag
Sziasztok, a család szeretne szülinapomra egy ebook olvasót, nem ástam magam bele, mert gondoltam annyi lesz, hogy megnézem milyen cpu, ram van benne, megnézem a lehetőségeket és mérlegelek. De így vissza olvasva 150hsz-t látom, hogy tévedtem. Az idő szorít, egy ext... nevű áruházban láttam egy Amazon Kindle 6 a leírásból nem egyértelmű most, reklámos vagy sem. Alapvetően pdf-hez kell, műszaki egyetemre járok munka mellett és ott nagyon sok a "fénymásolt" könyv. Ezek is gond nélkül működnek? 20-35 ezer között gondolt költeni a család. A vásárlást hétfőre tervezem. Eddig laptoppot hurcoltam meg fénymásoltam, ezt váltaná ki. Ebook olvasó még nem volt a kezemben.
Köszönöm a segítséget
-
Nekem a PW2 fagyott le egyszer, lapozásnál. Ott is csak az újraindítás segített, de azzal együtt mindent alapra is állított a mocsok, mintha factory resetet csináltam volna. Szerencsére csak egyszer volt ilyen a bő 1 év alatt, amióta használom a készüléket.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
wayne1
senior tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy a CoolReader használatához mit kell felraknom? Mert ha csak simán átmásolom akkor valami hibát ír ki és nem indul el. Gondolom hiányol még valamit.
-
cocka
veterán
PW3: (legújabb fw)
Ez igen. Szótárban keresgéltem, amikor a gépeléskor egyszercsak lefagyott. Ennek egy állapotát láthatjátok itt:Ekkor csak hagytam, hogy átváltson a screensaverre magától.
Visszakapcsolva ez a kép fogadott:
[link]De ilyen krixkraxot már máskor is csinált.
Screen off nem segített csak a restart. Mindenesetre érdekes.
-
wayne1
senior tag
válasz Oneironauta #18873 üzenetére
Működik
-
jambiyya
őstag
Szuper. Viszont ha újra regelem (nyilván ugyanazzal az azonosítóval), akkor a korábban létrehozott collection-ök eltűnnek. Létrehozni meg nem engedi őket, mert már van olyan nevű.
Mit néztem el? Köszi.szerk: kitöröltem a sent-to-kindle könyvtárból mindent az amazon tárhelyen, de semmi...
[ Szerkesztve ]
-
Oneironauta
csendes tag
Jó hírek!
A mobileread.com Kindle developers fórumán megjelent az új jailbreak.
Úgy tűnik, sikerült egy újabb módszerrel jailbreakelni több modellt is, függetlenül az fw verziószámától.
(Gyakorlatilag downgrade-eli egy gyári, régi fw-re a masinát, amit már lehet jailbrekelni.)[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
PW2 ha nincs regisztrálva, nem lehet collectiont létrehozni?
-
petymeg
addikt
Megjavult nekem is, a downloaded könyvtárban vannak, érdekes az all könyvtárban nincs egy sem. Ezt az FW-t lehet magyarítani, meg magyar szótárat letölteni rá?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Elég rég olvastam már a gépemen és meglepődve tapasztaltam, hogy ami rajta van pc-ről áttöltött 700 db könyv, egyet sem látok rajta. Csak azokat, amiket az amazonon vettem. Most volt egy fw frissítés 5.7.4 van rajta, PW 2. (azt hiszem)
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Bloksma
aktív tag
Köszönöm a tippeket.
-
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Paperwhite 2-höz szeretnék tokot venni, és ehhez kérnék segítséget.
Használtam szereztem az olvasót, jelenleg egy ilyen tok van rajta, ami nekem nem igazán tetszik. Egyrészt a fedőlap nem illeszkedik jól, össze-vissza csúszkál. Néha nehéz kinyitni is. Másrészt a "kézbedugós" rész lezárt állapotban hozzáér a kijelzőhöz (ami engem nagyon idegesít), és félek, hogy idővel koptatni fogja azt (főleg ha csúszkál a fedlap).
Első körben két fajta tokot néztem ki. Az első külsőre nagyon tetszik, kb ugyanolyan, mint amit a régi Kindle 5-n használtam. Viszont aggódok, hogy ez is hasonlón rosszul záródik, mint ami most van a paperwhite-on. A másik pontosabbnak és véknyabbnak tűnik, de képek alapján nekem gagyi, műanyagszerű hatása van.
Valakinek van tapasztalata valamelyik tokkal? Mit tudtok ajánlani?
A válaszokat előre is köszönöm. -
-
Liar
tag
Sziasztok, ha a 5.8.1-es PW3-am szeretnék jailbreakelni, akkor milyen verzióig kell downgrade-elnem? Tudtok ehhez leírást, illetve az jailbreak-hez is? KOReadert szeretnék rátenni.
-
DeusHun
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlen, hogy a hibás Kindle olvasókat még mindig korábban hibás, már megjavított eszközzel cserélik ki?
Az 5.8.1-es frissítés óta nem mindig jelenik meg egy-egy szó fordításakor a szótár, illetve van olyan is mikor a kijelölt szövegnél nem ugrik fel a "Mark, Note, stb" lehetőség. A support tanácsára csináltam factory reset-et, de nem segített a dolgon és most ki szeretnék cserélni az eszközt. Viszont mivel egy egyébként hibátlan, karcmentes olvasóról van szó így nem szívesen válok meg tőle.Rainforest Alliance Certified signature
-
GrandS
senior tag
A PW2-t hogyan tudom a könyveknél listanézetről borítós nézetre váltani?
-
cocka
veterán
Amúgy itt a ki-bekapcsolója (USA account feltétel):
-
cocka
veterán
válasz HoryThePooh #18848 üzenetére
Hogyne működne. 5.8.1-en is működik. A reklámnak ehhez semmi köze. De már az is el lett pampogva itt ötmilliószor, hogy hogyan lehet kikapcsolni a reklámot a kindle-ödről.
-
cocka
veterán
a reklám képeket is megjeleníti.
Hol állította, hogy reklámos a kindle-je?
Meg már nem is olyan régen le lett írva kétféle módszer is hogy lehet megszabadulni a reklámoktól. Mivel nekem egyik eszközöm se volt reklámos és kíváncsi voltam, én egyenesen bekapcsoltam a reklámokat. Aztán persze ki.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz #32839680 #18835 üzenetére
Én meg pont nemrégiben néztem egy youtube videot, ahol az ürge (bár sajnos portugálul) azt mutogatta, hogy miként lehet képnézegetni a mittomén melyik kindle-ön. Azt mondom most ez így hogy?
Meg eleve milyen mappába kell bemásolni a képeket? Vagy ha úgy mond letöltve lett, akkor milyen mappába került?
Volt egy alternatív jailbreaket nem igénylő leírás is arról, hogyan lehet fontokat cserélni egyszerűen a paperwhite-on, csak azt nem írták le, hogy a három közül melyiken, mert a PW3-on tuti nem működik.
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #18833 üzenetére
Jó reggelt!
Igaz, hogy már lassan este van, de sebaj. Másrészt az megvan, hogy azw1-ről azaz Topaz könyvformátumról volt szó, nem a sima azwről? Még linkeltem is.
Úgy kezdődött a linkelt cikk szövege, hogy:
It is not related to MOBI/AZW at all, not even as much as AZW4 which uses a palm container.
-
Degeczi
nagyúr
Jóreggelt, a sima AZW = ősrégi MOBI/PRC, mindössze az Amazon DRM lehetőségével kibővítve.
Az egy tökbuta bináris formátum, ezért nem tartalmazhat betűtípusokat sem, de még csak feltételes elválasztásokat sem.Az AZW3/KF8 már minden szempontból egyenértékű az EPUB-bal, HTML alapú, feltételes elválasztást is tartalmazhat (meg persze betűtípusokat is), ezért különösen magyar szöveghez (ami a hosszabb szavak miatt jobban rászorul az elválasztásokra) mindenképpen ezt érdemes választani.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Újabb teszt. Mint tudjuk nemcsak azw és azw3 van, hanem azw2 és azw1 is. Na ez utóbbit próbáltam ki. Referenciaanyag: [link]
Ennél a dokumentumfajtánál a betűtípust nem engedi módosítani, csak a betűméretet.
Volt szerencsém már kfxhez is, ott pedig bizonyos esetekben engedi az oldalak szerinti ugrást is.
-
cocka
veterán
Na hozzátenném még a funkciók eltüntetéséhez a következőt.
A webböngészőben volt zoom in - zoom out menüpont. Web módban sokkal nehezebb ujjal finomhangolni a zoomolást mert vagy borzasztóan belenagyít vagy úgy visszakicsinyíti, hogy megint nem lehet látni semmit. Erre tényleg jobb lett volna egy menüpont, ahol fokozatosan állítható a dolog.
Plusz valóban volt képernyő elforgatási lehetőség, ami még tényleg benne volt az 5.6.5-ben. Valami ostoba oknál fogva ezt kivették.
Na most hogy a webes tartalomnál is meglegyen az ebook feeling, át lehet ugye kapcsolni article módba, ahol szintén elérhető volt az elforgatási és zoomolás lehetőség. PW3-nál már egyik sincs! És persze ujjal sem lehet bele zoomolni.
Az az tényleg olyan, mintha visszafele fejlődnének. Most vagy ne legyen akkor böngésző egyáltalán vagy ha már van legyenek kedvesek az eddigi értelmesebb funkciókat nem megszüntetni benne.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Oneironauta #18826 üzenetére
"nem igazán képes komolyabb fejlődésre ebook olvasó téren kb. a PW3 óta...
Sem a Voyage, sem az Oasis nem volt valami nagy előrelépés"Itt valami kavarodás van - hiszen a PW3 majdnem egy évvel a Voyage után jelent meg... Mindenesetre nem azonos kategóriát képviselnek: az Oasis drága csúcsmodell, a Voyage-on is túllépve, semmiképp nem az elérhető árú PW család folytatása. Annak pedig csak örülni lehet, h a PW3 a Voyage-al gyakorlatilag egyező kijelzőt kapott.
A mostani frissítés valóban csak pofozgatás - de korábban sem jöttek évente nagy változások (emlékezzünk csak a K4-K5 "váltásra" is, ami szürke helyett fekete készülékházat jelentett), valszeg majd jövőre. -
Degeczi
nagyúr
Fölösleges ilyesmin rugózni, ez nem az Amazonon múlik... Pont olyan, mintha azon morognál, a Netflix miért nem ugyanazt a kínálatot, ugyanazt az árazást biztosítja Európában is, mint a tengerentúlon. De a forgalmazási jogok már csak ilyenek, nem azonos feltételeket szabnak.
Az a hírhedt eset, amikor jópár évvel ezelőtt törölt egy könyvet az Amazon a boltjából (és visszatérítés mellett a vevők online fiókjából is), szintén forgalmazási jogok megsértése, és azért várható jogi szankciók miatti félelemből történt. Ez van, ronda, egyenlőtlen világ. -
Szerintem túl szigorú vagy. A PW3 még csak 1 éve jelent meg, az utódjának talán az Oasis-t tervezték. Persze az a készülék olyan, amilyen, sok mindenkinek nem tetszik. Viszont szerintem 1 év után még nem kellene leírni az amazont.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
cocka
veterán
Na igen, nem is beszélve az alábbi pár ellentmondásos dologról:
Mint már korábban is említettem, USA accounttal sokkal nagyobb a kínálat. Holott egy digitális könyv megvételének és letöltésének nem is feltétele, hogy az USA-ban lakj, elég az USA account. Ezért fura nekem, hogy miért nem érhetőnek el bárhol a világon. Lehet itt magyarázni a szerzői jogról meg stb.., de könyörgöm itt nem arról van szó, hogy lopni akarom a cuccot, hanem arról, hogy kifizetném a könyvet, ha a rendszer engedné. De egyrészt vagy nem engedi (mert az USA account a feltétel), vagy engedi, de ugyanazt a könyvet magasabb áron adják nem USA account esetén. Természetesen a keresőjük is úgy van megoldva, hogy a "csak usás" könyveket nehogy már megtaláld egy európai pl. magyar accounttal.
Akkor ugye amiről nemrégiben szintén szó volt itt, az a Special Offers ki-bekapcsolása, ami szintén csak USA account esetén érhető el.
Send to kindle program illetve @kindle.com címre küldött azw3-ba konverált SAJÁT könyvet mi a búbánatos francért lát el másolásvédelemmel? Ráadásul a send to kindle programban csak egy készüléket lehet beregisztrálni. Az emaileknél valamivel jobb a helyzet, ott ha egy accountban két eszközöd van, akkor két külön @kindle.com végű címed lesz.
Kindle Unlimited elvileg egy jó ajánlat lenne (az előfizetés révén egy csomó ingyen könyvhez juthatsz), de persze megintcsak USA accounttal érhető el.
Akkor ugye hangos könyvek.. A Touch óta nincs hangszóró az olvasókban, bár sajnos eddig sem minden könyv támogatta a text-to-speech funkciót. Néha jól jönne. Valójában itt egy meglévő funkciót vettek el a későbbi kindle-öktől, holott maga a szolgáltatás még működik. Ki tudja meddig.
Aztán lapozógombok hiánya, vagy minimum akkor beépíthettek volna olyan érzékelőket, amiket a voyage kapott az olcsóbbakba is.
Plusz, ami nekem fájó pont és mondjuk új kindle-ök esetén is látnék benne fantáziát, az a kindle active cotent, ami újabb modelleken szintén nem érhető el és szintén feltétel az USA account.
Ehhez egy kis friss adalék, amire nemrég derítettem fényt. Hát ugye nem multitasking a cucc, de azt nem hittem volna, hogy a legtöbb progit támogató Kindle Keyboard egy programnak max. 20 mega ramot ad. Mondjuk az is igaz, hogy ezek kb. tizedakkora programok, mint az androidos apk-k. A text-to-speechhez hasonlóan itt is egy szolgáltatás kivezetéséről van szó.Úgy emlékszem, hogy a paperwhite 3-on 5.6.5-ösnél a webböngészőben is volt fekvő tájolás. Ezt is kivették.
Szóval ebből is látszik, hogy nagyon az USA-ra van tervezve ez az egész szolgáltatáshalmaz.
Újítások, amiket szívesen kipróbálnék akár Kindle-ön is:
Pl. valamelyik ebook olvasónál olvastam, hogy kapott egy kamerát (mondjuk ez igen furcsa lehet) azért, hogy szöveget lehessen vele fotózni, amit elvileg automatikusan OCR-ez és a végeredményből valahogy aztán ebook lesz.
Meg bizonyos olvasók elvileg androidot futtatnak, szerintem ez optimalizálatlanul igencsak megterhelő lenne egy ebook olvasónak, szóval még ha nem is várnék el olyan funkcionalitást, amit az android nyújtana, az mondjuk üdvös lenne, ha legalább a meglévő szolgáltatásokat mindenki ki tudná használni, mert egyelőre eszköztől és USA vs. non-USA accounttól függ, hogy ki lehet-e. Ez gáz.Szóval egyet kell, hogy értsek azzal, hogy folyamatosan építik lefelé a szolgáltatásokat vagy teszik utólag elérhetetlenné. Az újak pedig nem hoznak annyi újdonságot, hogy akinek mondjuk már van egy régebbi kindle-je, az elgondolkodjon a cserén.
-
Oneironauta
csendes tag
(Magánvélemény):
Azért az egyre inkább látszik, hogy az Amazon nem igazán képes komolyabb fejlődésre ebook olvasó téren kb. a PW3 óta...
Sem a Voyage, sem az Oasis nem volt valami nagy előrelépés, az irreális árazásuk pedig inkább riasztó, mint vonzó...és ez az új alap Kindle sem valami meggyőző...
Ha hozzáadjuk ehhez a vírusszerű kényszer update-okat, amiket ráerőltetnek az emberekre és inkább csak rontják, mint javítják a felhasználói élményt...hát, nem igazán nevezhető fejlődésnek...
Mintha leszarnák a vásárlói visszajelzéseket, vagy egyszerűen nem is készítenének ilyen felméréseket...nem tudom.Én pl. hónapokig olvastam, gondolkodtam, mire kettőre szűkítettem a megveendő ebook olvasók számát, és a Kindle PW3 csak egy hajszállal nyert a fejlettebb szótárkezelésével nálam a Kobo Aura H2o előtt...
Addig, amíg ki nem derült, hogy már az új, 5.7.1-es firmware-rel jött gyárilag, amivel buktam a frankó szótárkezelést és (egyenlőre) a jailbreakelési lehetőségét is az 5.6.5-ös fw verziónak.(Még mindig jónak tartom a Kindle olvasókat, de szerintem ma már inkább a Kobo a kategória királya...)
[ Szerkesztve ]
-
alexw801
senior tag
-
KZP
őstag
-
zsola32
senior tag
mintha azt írták volna, hogy több benne a tárhely...
tudtok infót arról, hogy osztrák Media Marktban van e kindle olvasó?
mert nálunk meg felgyorsultak az események, jövő pénteken jönnek az ismerősök ausztriából...és a lányomnak nagyon kellene valamilyen kindle eszköz.
alap kindle /pw3, ez itt a nagy kérdés...[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz hpeti2 #18819 üzenetére
Hát nem tűnt fel, hogy új van. Háttérvilágítás nélkül, könnyebb meg kisebb, mint a Kindle 7. Szóval ennek így mi a rák értelme van? Ja meg újításként behozták, hogy most már mind elérhető fehér és fekete színben is. Csodás. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy az Oázis mennyire fogy.
-
Degeczi
nagyúr
Akinek van Amazonnál beregisztrált külső emailcíme, arra kapott levelet az "All new Kindle-ről"
-
hpeti2
aktív tag
Csak én kaptam értesítőt, hogy megjelent az új alap kindle!!!!
Vélemény? Sok változást a külsőségeken kívül nem látok.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #18812 üzenetére
pár perc chateléssel le lehet szedetni ingyen is a reklámokat.
Ja, csak mint említettem ehhez felesleges élő ember. Mivel a devices résznél beállítható. Persze ennek feltétele, hogy amerikai legyen az account. Mondjuk én az active contentek miatt csináltam amerikait is, úgyhogy simán át tudom regelni a paperwhite-ot amoda.
Magyarországon, számukra tökismeretlenként, mely itteni könyvekre vagy jogosult, melyekre nem?
Ehhez meg csak szép halkan tegyük hozzá, hogy az esetek túlnyomó részében az amerikai accounttal sokkal szélesebb kínálathoz férhetsz hozzá, az már csak hab a tortán, hogy olcsóbban, mint bármelyik európaival. A whispernetet meg hála jó istennek nem érdekli sem az, hogy az accountodra melyik országból lépsz be, sem az, hogy a kindle melyik országból csatlakozik pl. a store-ra.
Úgyhogy simán megoldható okosba, hogy megveszed az amerikain a könyvet olcsóbban, átregeled azt a kindle-t az amerikai accountodba, amire le akarod tölteni, aztán deliver, kiválasztod a megfelelő kindle-t és máris spóroltál pár dollárt. Persze az amerikai kb. 7%-os áfát ugyanúgy rábassza. -
cocka
veterán
Na ez kemény. A special offers olyannyira műxik, hogy ha visszaregisztrálod a magyar accountodra az eszközt, a reklám akkor is megmarad, ha az amerikain bekapcsolva hagytad. Ennek megfelelően ott ki is kapcsolható.
Ekkor kiír egy üzenetet: Special Offers have been removed from your Kindle. A sandboxba létrehozott két mappát: adviewer és odac. Azok azelőtt nem léteztek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz koppi999 #18808 üzenetére
"akkor visszamegy oda ahol abbahagytam" működik a reklámok ellenére is? (Állítólag a reklám meggátolja ebben)"
Félreértetted: a reklám mindössze azt gátolja meg, h amikor mágneses tokban használod a készüléket, a tok kinyitására azonnal ott nyíljon ki a könyv, ahol félbehagytad! Ilyenkor azt még egy kijelző-simítással kell ébreszteni (ugyanúgy, ahogyan pl. egy telefont is) - hiszen különben sosem lenne látható a hirdetés. De a simítással ébresztés után már persze ott van a könyvben, ahol azt félbehagytad.
Egyébként igen, minimális angoltudás birtokában pár perc chateléssel le lehet szedetni ingyen is a reklámokat.
Szerinted honnan tudná az Amazon, h Magyarországon, számukra tökismeretlenként, mely itteni könyvekre vagy jogosult, melyekre nem? Természetesen nem foglalkoznak vele - ez előbbiek miatt ez egyszerűen lehetetlen is lenne... Tehetsz rá bármit.
A sötétben nem olvasható kijelző ötlete valóban nagyon vad, még sehol nem olvastam ilyen zöldséget, érthetetlen - pont az a beépített világítás egyik szerepe, h akár töksötétben is jól olvasható legyen (de mint ma is szó volt róla, nem csak akkor hasznos)
-
cocka
veterán
(Állítólag a reklám meggátolja ebben)
Szerintem ez azért baromság, mert a reklámok nem jönnek be míg a könyv nyitva van.
Ha chatelek az Amazon ügyfélszolgálatával, és azt mondom hogy az angol nyelvű hirdetések nem érdekelnek, irrelevánsak számomra akkor tényleg kiszedik a hirdetéseket?
Mondok jobbat, ha átregisztrálod kamu amerikai címre, megjelenik a your devices alatt egy Special Offers szekció, ahol a reklámokat tudod ki-be kapcsolgatni. (Teszteltem működik)
Az amazon felhőbe email útján bármilyen e bookot fel lehet tölteni?
Nyilván az egyik legnépszerűbbet, az epubot nem. De gondolom a többit igen, ha be van állítva a Settings résznél (amazon accountban) a Personal Document Archiving. De azt halkan jegyzem meg, hogy az így átküldött anyagok automatikusan másolásvédetté válnak.
Ha sötétben akarnék olvasni ,akkor tényleg nem olvasható a kijelző?
Hol olvastad ezt a baromságot? Nálam 11-esen van a fényerő nonstop. Tűző napon és tök sötétben is ugyanolyan jól olvasható.
Egyébként annyiért, amennyiért az emag most árulja az amazonról is meg tudod venni.
[ Szerkesztve ]
-
koppi999
csendes tag
válasz hampidampi #18809 üzenetére
"Ha chatelek az Amazon ügyfélszolgálatával, és azt mondom hogy az angol nyelvű hirdetések nem érdekelnek, irrelevánsak számomra akkor tényleg kiszedik a hirdetéseket?
Igen, bár úgy tudom osztrák/német behozott készülékeknél nem mindig voltak rá hajlandók."De ha itt Mo-n veszem meg a készüléket ,akkor biztosan leveszik a reklámokat ezekkel az okokkal?
-
hampidampi
senior tag
"Amazon Whispersync , vagy csak simán "az hogy ha másodjára megnyitom ugyanazt a könyvet akkor visszamegy oda ahol abbahagytam" működik a reklámok ellenére is?"
A Whispersync nem egyszerű könyvjelző (az alapértelmezett, hogy mindig ott nyitja meg a könyvet, ahol abbahagytad), hanem az olvasó eszközök közt szinkronizálja az olvasási pozíciót. Tehát ha több készüléked (vagy pc-d, mobiltelefonod, stb.) van, mindegy melyiken olvasod.
És igen, működik reklámoson is."Ha chatelek az Amazon ügyfélszolgálatával, és azt mondom hogy az angol nyelvű hirdetések nem érdekelnek, irrelevánsak számomra akkor tényleg kiszedik a hirdetéseket?"
Igen, bár úgy tudom osztrák/német behozott készülékeknél nem mindig voltak rá hajlandók."Az amazon felhőbe email útján bármilyen e bookot fel lehet tölteni? Törtet, torrrentet, tényleg mindent?"
Igen. Az Amazon nem nézi, honnan származik a könyv. És nem, azt sem nézi, hogy jogtiszta-e."Ha sötétben akarnék olvasni ,akkor tényleg nem olvasható a kijelző? (Máshol olvastam) Még ha maximumra állítom a fényerőt akkor sem?"
Rosszabb látási viszonyok közt a világítatlan e-inkes kijelző nehezebben olvasható, mint a papír könyv. Ilyen esetben érdemes valamilyen világítást használni. A beépített világítású készülékeknél már minimális fényerővel is jól olvashatóak a betűk. -
koppi999
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdések mind egy magyarországi reklámos verziójú Amazon Kindle Paperwhite III 2015-re vonatkoznak. Még nem vettem meg, csak körülnézek ,utánanézek.
Amazon Whispersync , vagy csak simán "az hogy ha másodjára megnyitom ugyanazt a könyvet akkor visszamegy oda ahol abbahagytam" működik a reklámok ellenére is? (Állítólag a reklám meggátolja ebben)
Az emag oldalán egy komment sok érdekes kérdésre adott választ, ezekre kérnék megerősítést:
Ha chatelek az Amazon ügyfélszolgálatával, és azt mondom hogy az angol nyelvű hirdetések nem érdekelnek, irrelevánsak számomra akkor tényleg kiszedik a hirdetéseket?http://www.emag.hu/kindle-paperwhite-ebook-olvaso-300-ppi-111399/pd/DVJX6MBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=f975d6605baa2d192bf46cfd4ad80d8e
(Moór Dávid)Az amazon felhőbe email útján bármilyen e bookot fel lehet tölteni? Törtet, torrrentet, tényleg mindent?
Ha sötétben akarnék olvasni ,akkor tényleg nem olvasható a kijelző? (Máshol olvastam) Még ha maximumra állítom a fényerőt akkor sem?
Plusz bármilyen egyéb visszajelzést , véleményt , tapasztalatot, vásárlási ajánlatot , ajánlást szívesen várok, meghallgatok.
Előre is köszönöm az építő jellegű, hasznos válaszokat!
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #18806 üzenetére
Igen, annyit tennék még hozzá, hogy ami viszont tényleg csökkenti az üzemidőt az a wifi.
Egyébként megmondom őszintén, hogy engem az alacsonyabb felbontás sem zavar. Szóval pl. egy kindle keyboardnál nekem sokkal nagyobb hátrány, hogy nincs világítás, mint az hogy kisebb a felbontása, mint a paperwhite-é.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz HuMarc #18804 üzenetére
Hülyeséget ne terjesszünk, légyszi: nemhogy drasztikusan nem csökkenti, de gyakorlatilag elhanyagolható az átlagosra állított világítás hatása az üzemidőre! Így a korábbi típusokéhoz hasonló kapacitású akkuval éppúgy hosszú hetek telnek el két töltés között a Paperwhite modellekkel is.
Jól el lehet lenni világítás nélkülivel is, persze, sokan kezdtük olyannal - de egyszer kipróbálva egy világításosat, már sosem térsz vissza! Sokkal jobb élmény, nem csak sötétben, szürkületben, de átlagos lakószobában, nappal is. Így közelíti a papírkönyvek fehérségét (v.ö. "Paperwhite" név), anélkül az e-ink elmarad a papírtól, ezért nem is hasonlítható a papírkönyvekhez, mert azokhoz képest erősebb megvilágítás dukál.
Egyedül kültéri napsütésben, vagy erős olvasólámpa alatt nincsen jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
-
alexw801
senior tag
Igaz, már én is rájöttem, mi ez, tárgytalan.
A Send to Kindle engem nem zavar, kényelmességből kizárólag így küldök a PW3-ra anyagot, már kb. 400 könyv van rajta.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
cocka
veterán
válasz alexw801 #18801 üzenetére
Biztos, hogy nem vennék világítás nélkülit.
HTML, DOC, DOCX
Ezek csak send to kindle-lel mennek.
JPEG, GIF, PNG, BMP
Ezek is, de ezekből az életben nem lesz normális ebook formátum, mert mikor próbáltam egyszerűen csak annyi történt, hogy bepakolta a képeket egy azwbe. Aztán lehet képnézegetni. Az meg olyan, amilyen. Naívan azt hittem, hogy legalább OCR-ezni fogja.
-
alexw801
senior tag
válasz alexw801 #18800 üzenetére
Ez a Kindle 6 lesz, világítás nélkül de érintőképernyős és wifi van:
Amazon Kindle 6 Touch Wifi (reklámos) részletes ismertetője
- Tükröződésmentes érintőképernyő
- Beépített memória: 4 GB
- Wi-Fi kapcsolatok: Támogatja a nyilt, és a védett hálózatokat, melyek szabványos 802.11b, 802.11g, or 802.11n hálózatok
- Kijelző mérete 6" E-ink pearl (16 szürkeárnyalatos, 167 PPI)
- Kijelző felbontás 600 x 800
- Csatlakozó: microUSB
- Súly: 191g
- Szín : Fekete
- Méret: 169 mm x 119 mm x 10.2 mm
- Súly: 191 gramm
- Olvasási formátumok: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMPXiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest