Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurvagyi
tag
Sziasztok!
Ez az 5.7.2 nem akar nekem lefrissülni hiába kapcsolom be a wifi-t. Csak várni kell vagy tudok valamit tenni, hogy OTA lefrissüljön. Reklámos PW3-am van. Ennek van jelentősége vagy mindegyik megkapja a frissítést egyszerre.
Most nézem, hogy PW2-köz jött a frissítés? Hol tudom megnézni, hogy a készülékemhez mi a legfrissebb elérhető verzió?
[ Szerkesztve ]
Challenge accepted!
-
Degeczi
nagyúr
Egy speciális ("active content" típusú) "könyv", ami lényegében egy keret, egy menürendszer a JB után elérhető funkciókhoz, mert a rendszer képernyői, menüi nem igazán módosíthatóak, ott nem adható hozzá új elem
Pl. csak régi firmware-ekben volt arra mód, h az utólag föltelepített saját fontok egyszerűen megjelenjenek a normál betűtípusválasztó ablakban, ezért manapság az is csak ilyen KUAL alatti font-hack opcióval lehetséges, h egy beépített, és szükségtelen fontot cseréljünk le sajátra
De az új firmware-ek nagyon szigorúak pl. .bin file-ok telepítésével is (hiába másolod föl a gyökérbe, a gépről lecsatlakoztatás után azonnal törlik onnan), ezért azok telepítése is ilyen KUAL menüpont alatt oldható meg egy saját mappából (ahonnan nem törlődnek)
-
Degeczi
nagyúr
A lényeget majdnem elfelejtettem: működik szépen az 5.6.5 jailbreak!
Itt külön fórumot is kapott, egyszerű lépésekkel (egy file fölmásolása, egy weboldal meglátogatása a beépített böngészővel, egy keresési parancs kiadása, majd egy update fölmásolása és végrehajtása a szokásos módon) megy, és túléli az 5.7.2 frissítést is (frissítés után végrehajtva viszont szerintem nem működne a JB)
Mondjuk egyelőre csak KUAL és font-hack, aminek gyakorlati haszna van, a margókra még várni kell, mert az is verziófüggő, hogyan módosítható.
Mindenesetre akit érdekel, annak érdemes még most lefuttatnia, mielőtt megindulna az automatikus OTA frissítés wifin.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsola32 #18195 üzenetére
A felhő közös az Amazonos fiókod alatt, ahhoz több eszközt tudsz kötni az alábbi, Manage content and devices link Devices fülén - az Androidos olvasóprogram is egy ilyennek számít, amire a felhőben lévő anyagot kiválasztva, a Deliver gombbal lehet ráküldeni azt.
A Kindle-ről fölfelé szerintem nem lehet küldeni, viszont határozottan úgy rémlik, h az olvasási pozíció szinkronja még különböző módon (Kindle-re USB-n, Androidra felhőn) fölkerült könyv esetén is működött. De már rég próbáltam.
-
zsola32
senior tag
még azon agyalok, hogy az müxik hogy:
calibre progin keresztül megy fel a könyv, az olvasó memóriába, és onnan fel lehet e valahogy küldeni a felhőbe?
de ha fent is lenne, látná az androidos kütyüm? -
zsola32
senior tag
ha a "send to kindle" progival töltöm fel a könyvet az olvasóra és mindjárt az androidos kütyüre, akkor nincs oldalszám.
ha a calibre progin keresztül küldöm, akkor van oldalszám.nem értem mi a különbség, de biztos így jó...
(csak azért bukott ki ez a gondom, mert gyalulás előtt, volt két félbemaradt - calibreből feltöltött könyv - amiknek leírtam az oldalszámát.
gyalu után, gondoltam felrakom mindjárt mind a két eszközre az elkezdett két könyvet, és nem találtam az oldalszám funkciót. -
zsola32
senior tag
ismét én...
(pw3)
minden összejött, viszont egy előjött egy idegesítő hiba
a könyv olvasása közben az oldalszám nem jön előhiába nyomkodom az olvasó alját, a loc és iaz dőértékek jönnek csak elő.
biztos elnyomtam valamit, hol keressem a hibát?köszi
-
veterán
válasz fectin #18158 üzenetére
Sziasztok! A PW3-nak a led világítása a legkisebb fokozatban is világít. Ez normális jelenség? Csak teljes sötétben vettem észre.
Mivel a legkisebb fényerőn is világít, mennyire lehet gáz, ha pl egy napra véletlen úgy felejtem az olvasót?
Vagy esetleg van valamennyi időkorlátja amikor bejön a screensaver?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsola32 #18186 üzenetére
A content alapértelmezetten az Amazontól vett könyvekre van szűrve, erre utal bal oldalon a legördülő lista "Books" értéke: itt állítsd át "Docs"-ra a feltöltött anyagokhoz.
Nekem legalábbis itt vannak.
(és a Kindle hardverhez jár 5 GB, amihez nem kell előfizetés, nekem sincsen)
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz Degeczi #18185 üzenetére
most elakadtam
amazonos felhőszolgáltatásom lejárt, igazából csak valami trial volt, nincs előfizetésem, és nem is szeretnék.
pár napja a send to kindle progival feltettem 3-4 könyvet az olvasóra, illetve ezzel párhuzamosan az androidos kütyüre is.
meg is érkeztek annak rendje-módja szerint, sőt két pdf könyvet is le akartam tesztelni, az is átmnet, természetesen konvertálva.legyalultam mindent a pw3-ról, a cloud-ban viszont maradt két tétel, amivel nem tudok mit kezdeni.
felmentem az amazon "Your Cloud Drive" oldalra.
itt közli az amazon, amivrl kezdtem a mondókámat, hogy lejárt valami triál idő...és kihozza ezeket a pár napja feltöltött anyagokat (2.7mb)
törölni nem lehet őket, csak megosztani, illetve kint van egy könytár mappa fül.amit Te linkletél, ott nekem a content mappa üres.
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsola32 #18184 üzenetére
Manage your content and devices, ahol több (egyszerre max. 10) anyagot is kijelölhetsz törlésre - vagy épp eszközre küldésre (deliver).
-
zsola32
senior tag
azt hiszem megvan a megoldás
szinkronizálva van a masina egy androidos kütyüvel, azon is van egy kindle olvasó....
az androidos kütyün volt hét kollekció, azok töröltem, utána visszatérve a kindle olvasóra, már törölhetőek a könyvek (amik már nem is voltak nyithatóak)a cloud-ba feltöltött könyveket honnan lehet törölni?
(gondolom az amazon oldalára kell felmenni valahova...?) -
zsola32
senior tag
sziasztok
adott egy pw3
letöröltem az összes könyvet calibre progin keresztül, mégis maradt 25 könyv a kindle-n, ami persze nem nyitható meg, és törölni sem tudom.hogy tudom ezeket is legyalulni? - köszi
(változott a koncepció, mint írtam néhány napja, a könyveket a jövőben a calibre progiban fogom tartani, csak az olvasottak kerülnek az olvasóba)
-
veterán
PW2-n 5.7.2. alatt nem működik a FONT_RAMP
-
gwr
csendes tag
nem tudom
Amikor vettem a könyvet, azt jelöltem be, hogy deliver to kindle for PC.
Ott meg is tudom nyitni. Van itthon egy Paperwhite, de a lányomé, arra nem akarta engedni, hogy usb-vel rátöltsem. Tehát azt szeretném, hogy a konkrét fájlt töltsem rá a gépemre, aztán onnan rá egy e-könyvolvasóra
-
gwr
csendes tag
ez nem megy. A könyv elméletileg az amazon cloud-ban van.
Megnyitom a manage your content and device részt, de ott csak azt kínálja fel, hogy megnyissam a kindle for pc-bel, vagy usb-n keresztül rátöltsem egy regisztrált eszközömre.
Olyan, hogy simán letöltöm a pc-re, nincs, vagy inkább úgy mondom: nem tudom, hogy kell.
-
veterán
-
válasz gyuri81 #18167 üzenetére
Nem feltétlen. Nem kisebb, vagy nagyobb méretekre van szükség hanem köztesekre. Vannak olyan fontok, melynél én is szívesen használnék 2 gyári méret közötti, köztes méretet.
(#18168) gwr: bejelentkezel a Kindle alkalmazásban az accountodba, és le tudod tölteni a könyvet. Más tulajdonában levő Kindle-be meg úgy, hogy amazonon meg tudsz adni 2-3 accountot, ami a családhoz tartoznak, és ők is le fogják tudni tölteni. Nem tudom pontosan, hogy hogyan működik.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
gwr
csendes tag
sziasztok, egy - valószínűleg nagyon béna - kérdésem lenne
Vásároltam egy e-könyvet az amazonon. A gépemen szoktam olvasni (kindle for pc).
Hogyan tudnám rávarázsolni egy nem Kindle olvasóra?
Illetve hogyan tudnám átvarázsolni egy olyan Kindle-re, ami nem az én nevemen van regisztrálva?
-
fravik
tag
válasz gyuri81 #18162 üzenetére
Nos, én ma update-eltem, szóval hosszú távú tapasztalataim nincsenek, de elsőre nagyon szimpi az új felület, modernebb kinézetű lett, mint volt.
A könyveknél, az, hogy éppen hol tartasz végre százalékosan jelenik nem, nem csak miniatűr pöttyök formájában a könyvborító alatt. Nálam már ez egy hatalmas piros pont. Illetve szintén nagy öröm, hogy nem látszanak a "Personal" tag-ek, ha véletlenül úgy sikerült feltölteni a könyvet. Újabb piros pont.
Hirtelen ennyi jutott eszembe."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
veterán
5.7.2-vel mik a tapasztalatok így pár nap után?
-
fectin
csendes tag
Sziasztok! A PW3-nak a led világítása a legkisebb fokozatban is világít. Ez normális jelenség? Csak teljes sötétben vettem észre.
-
Oldman2
veterán
válasz jaffa 2843 #18156 üzenetére
Köszi!
A fw letöltések miatt kérdeztem.
-
Oldman2
veterán
A Paperwhite 2-es a 6. generációs Kindle lenne ezen az oldalon?
-
pjen
félisten
válasz beholder00 #18152 üzenetére
persze lehet segíteni.Ne olvass rajta PDF et.Próbáld meg valami normális formátummal,hogy ott is csinálja e?
-
beholder00
tag
Sziasztok
Jelenleg van egy ilyen Kindle olvasóm. Utóbbi 4 hónapban kevésbé használtam, lemerült, majd most újra olvasgatok rajta, pontosabban olvasnék. Egy pdf-nél a következőket csinálja: bizonyos oldalszám után fehérre változik a képernyő. Ilyenkor kb 10sec-ig nyomom a gombot és restart után visszajön. Kezd zavarni, mert kevesebb mint óránként csinálja ezt. Lehet ezen segíteni? Esetleg "reset device" segíthet rajta? Előre is köszi
-
Degeczi
nagyúr
Lapszélig nem is jó: egyrészt már a vékony káva is árnyékot vet lapos fényben, ami zavarja ott az olvashatóságot, másrészt úgy képtelenség az érintőképernyőn kijelző a szélek felé eső szavakat, hiszen senkinek nem szögletes az ujjbegye...
De azért az valóban túlzás, h a legkisebb margó is fél centis... ha ez lenne legalább a közepes (bár épp a legnagyobb is lehetne, hiszen mi szükség még nagyobbra?), és volna még egy kisebb, már az is jó megoldás lenne.
Pláne magyar könyvekben zavaró ez (a magyar szavak jellemzően hosszabbak, mint pl. az angolok), ha nincsen bennük feltételes elválasztás, mert néha csak ennyin múlik, h szebben nézzen ki -
GrandS
senior tag
PW2-ben hogy kell törölni az összes könyvet? Ha a számítógépen törlöm a mappát, akkor ilyen-olyan maradványok vannak az olvasón. Tehát szeretném "könyvileg" leüríteni úgy, hogy a beállítások megmaradjanak.
-
veterán
Egyébként milyen lehetőségek nyílnak meg a JB-vel?
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz Degeczi #18142 üzenetére
JB, Amíg élünk remélünk
hát érdekes.
FONT-RAMP. tegnap játszottam vele, visszaraktam alapbeállítást, stb de nekem az volt az érzetem, hogy nem.
Majd 7végén lesz több időm barkácsolni...de köszi a postot ;-)
[ Szerkesztve ]
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
Degeczi
nagyúr
válasz HoryThePooh #18141 üzenetére
Elméletben nem kizárt, h esetleg az 5.7.2-n is menjen majd a JB, mivel egyelőre nem nyilvános, így az Amazon valszeg nem tett ellene lépéseket. De azért könnyen lehet, h nem, ezért érdemes várni az update-el.
Egyébként ottani fórumon többen is írják (PW3-n és Voyage-on is), h továbbra is működik a FONT_RAMPS
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Meglepően kevés az eladó Paperwhite hardveraprón, ezért itt kérdezném meg, szerintetek reálisan mennyit ér egy Paperwhite 2? (sima, reklámmentes verzió)
Xbox GT: nozsolt
-
zsola32
senior tag
lassan megoldódik a történet, hála Nektek
a formátum azw3 kell hogy legyen, vagy a mobi sem rossz?
(a borítók miatt görcsölök a dolgon)nyár óta van meg az olvasó, és ez az első, szóval van hova fejlődni kindle használat tekintetében.
először az olvasón tartottam a könyveket, de mivel több száz lett rajta, már áttekinthetetlen lett, a calibre progiban rendszereztem őket.
utána jött a moly féle beépülő modul, ami sokat dobott az összképen (tartalmak, sorozatba rendezések)
hála Nektek, ebben is segítettetek.ha jól gondolom a kindle használatát, csak azt a néhány könyvet kell rátenni, amit éppen olvas a család.
a többi a calibre progiban várja a sorsát...aztán most elérkeztem a legújabb kérdéskörhöz, amit tegnap óta vesézgetek, hogy android/kindle használat.
-
jaffa 2843
Ármester
válasz zsola32 #18130 üzenetére
Amazon Send to Kindle nevezetű progi kell neked. PC-n csak jobbkatt és ráküldöd a kindle fiókra az adott könyveket. Cloudba megy, szóval androidon és olvasón-n is megjelenik.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsola32 #18130 üzenetére
Egy ideje nem használtam a funkciót (mostanában az alább írt ok, a frissítés elkerülése miatt sem kapcsolom be a wifit), de határozottan úgy rémlik, h teszteltem, és cím (vagy vmi belső id alapján) beazonosította a könyveket, és akkor is ment a szinkron, ha a telefonomra felhőn keresztül (asszem oda másként nem is lehet), míg a fizikai Kindle olvasóra USB-n raktam föl a könyveket
-
zsola32
senior tag
válasz Degeczi #18127 üzenetére
a szinkronizálás is működik
azt viszont nem értem hogy mennek fel a könyvek a tabra.
csak úgy működött, hogy elküldtem magamnak a kindle címemre.a kollekciókat viszont látja a tab, de ezek üresek.
az lenne a megoldás hogy?:
pw3-ról törlök mindent
calibre-vel feldobom pw3-ra a tartalmakat (wifi bekapcsolva) és a felhőbe is küldi a könyveket
amik átmentek a felhőbe azok lesznek rajta a tabon isjó így a matek szerinted?
köszi
-
Degeczi
nagyúr
Aki szeretne JB-el próbálkozni, annak okvetlenül érdemes várnia a frissítéssel (és elővigyázatosságból lekapcsolni a wifit is addig), mert egy Mobileread fórum szerint csak erre, egy új fw megjelenésére várt valaki, mielőtt nyilvánossá tenné a JB megoldását (hogy kiderüljön, mi történik frissítés után)
Ez talán még a héten meglehet, így célszerű 1-2 hetet áthidalnia wifi nélkül annak, akinek ez szempont.
-
zsola32
senior tag
sziasztok
adott egy pw3 a családban, és mivel mostanában beosztást kell írni, hogy ki olvasson rajta, felmerült egy szintén családban lévő androidos tab bevetése is.
ez egy (asus) tab, és látok rajta egy "amazon Kindle" fület.ha jól emlékszem, mintha itt olvastam volna valahol, hogy a PW3-on olvasott könyvet, folytatni lehet az andoidos tabon, és ez fordítva is igaz.
ez így igaz, vagy nagyon félreolvastam valamit?
ha műxik, tudnátok adni néhány támpontot, merre induljak a beállítások terén?köszi a segítséget
-
Degeczi
nagyúr
válasz HoryThePooh #18121 üzenetére
Köszi, h szóltál, akkor nem rakom föl, hozzászoktam a saját finomhangolt betűméretekhez.
-
HoryThePooh
aktív tag
PW3-on is megy de a File nem ugyanaz mint PW2-re a felbontás miatt gondolom.
Ez a PW3-as firmware update oldal : [link]Feltettem. Szerintem szép és modern.
Egy gondom akadt, szerintem elszúrja, nem kezeli a jailbreak nélküli betűállítási lehetőséget.
FONT_RAMP file érintetlenűl a megváltoztatott betűméretekkel fent van a root könyvtárban.Más is ilyet tapasztalat aki ápdételt és esetleg használja ezt a lehetőséget?
THX
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
KZP
őstag
Egy látványos frissítés PW2-re.
[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
válasz sublett #18111 üzenetére
"Attention: Regisration code already erased, can not register kindle online book store any more , but other functions working well
WIFI: only working in Duokan system, you can use it to browser any website"Szóval vagy garanciás sérült volt, vagy lopott. Én tuti nem adnék ilyenért pénzt.
-
-
sublett
tag
Sziasztok!
Most gondolkodom ebook reader vásárláson, mit gondoltok a lenti kettőről, vagy esetleg hasonló árkategóriában ha van jobb ötletetek, azt szívesen meghallgatom.
http://www.edigital.hu/e-book-olvaso/amazon-kindle-touch-ebook-olvaso-(refurbished)-p504160.html
http://www.edigital.hu/e-book-olvaso/koobe-slightbook-hd-ebook-olvaso-p487842.htmlÜdv és köszi!
sublett -
Degeczi
nagyúr
Tapasztalatom ugyan nincs vele, de az kétségtelen, h vmivel kisebb akku került a PW3-ba (és az sem kizárt, h a proci is nagyobb teljesítményű, így nagyobb fogyasztású) - de azért a felénél többet illene tudnia.
Viszont nem sokra mész bárki más tapasztalatával, hiszen rengeteg mindenen múlik az üzemidő.
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Kb. egy hónapja használok én is PW3-at. A többi PW3 tulajt kérdezném, hogy mennyit bír az akkumlátoruk, a PW2-höz képest az enyém kb csak feleannyi ideig bírja, nagyjából ugyanolyan olvasási szokások mellett.
Mi a tapasztalatotok?[ Szerkesztve ]
Jön még boardosra lavina! :D
-
rukh
senior tag
Végre egy pozitív hír a szervizekkel kapcsolatban: pár hozzászólással lejjebb írtam, hogy a PW3-am lefagy, amikor USB-n keresztül összekapcsolom a számítógéppel. Tegnap du. 4-kor elvittem a Turbina utcai üzletbe/szervizbe, ma ebéd után hívtak, hogy cserélik, mehetek az újért, már nálam is van .
Úgy gondolom, mindenhol ez lenne az elvárható tisztességes és korrekt kereskedői magatartás.Üdv mindenkinek, Rukh
-
veterán
Végre sikerült beszereznem egy patent PW2-t
Hamarosan jövök a kérdéseimmel ))))))))))))
-
Degeczi
nagyúr
válasz Misi1980 #18099 üzenetére
Fölösleges. A könyvet a listából érintéssel nyitja meg, ha pedig betűméreten/típuson, margón, sorközön állítana, ennek ikonjára bökés után ilyen ablakot fog látni, amihez semmilyen nyelvtudás nem kell:
Egyszer a legelején kell teljesen minimális szintű tudás a wifi és Amazon fiók beállításához, utána nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- További aktív témák...
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest