Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz mattheus #13799 üzenetére
Ennél jobb oldalt nem fogsz találni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
mattheus
őstag
Valaki tud ajánlani olyan oldalt, ahol angol könnyített olvasmányokat lehet letölteni lehetőleg nem PDF kiterjesztéssel? Akár privátban is.
Köszönöm! -
Hege1234
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zirowe #13794 üzenetére
így van, én sem értem miért hagynak le ilyesmit (ráadásul a korábbi Kindle olvasóknak pont a jó lapozógomb volt az egyik erényük: tökéletes billentési érzékenységgel, jó elhelyezéssel. Jópár egyéb gyártmányon pl. csak alulra került ilyen gomb, ami nekem elfogadhatatlan lenne)
Egyébként szótárazás kijelöléséhez jobban szeretem a Kindle 5 kurzorgombjait, mint a Nook Touch érintőképernyőjét, amivel néha borzasztóan idegesítő a kijelölés (viszonylag kis betűméretet használok, és rámutatáskor az ember ujja pont eltakarja a szavakat, ezért gyakori a mellé-érzékelés). A PW-n nem tudom milyen, ezt elfelejtettem próbálni rajta (a családban pedig még nincsen) de valszeg jobb lehet.
-
benjonino
tag
Olyan pletykát olvastam a PW3-ról, hogy a készülék megdöntésekor automatikusan az adott könyvről jelenít majd meg további háttér-információkat.
-
Zirowe
nagyúr
Nem olyan rossz az érintésérzékelés, ellenben lapozáshoz pont, hogy szörnyű. nagyon rossz lépés volt az amazon részéről, hogy egy olvasó célhardverről pont a dedikált lapozógombokat hagyta le.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bb0t
senior tag
válasz jambiyya #13789 üzenetére
én azonnal meglátom minden cuccomnál a lehető legnagyobb felbontásra törekszek mert azonnal kiszúrom ha nem éles a betű hanem kissé szálkás... van pl, hogy olvasás közben azon veszem észre magam, hogy elkalandoztam és azon agyalok, hogy bárcsak élesebbek lennének a betűk.. persze amíg nincs összehasonlítási alap addig nem olyan feltűnő.. na meg valakinek ez nem kardinális kérdés nálam az
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
Fura, ha pont pesten nincs, én a szegediben néztem és ott a tabletek között ki volt rakva pár típus, K5 PW2 Wayteq meg Prestigio
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Phobion
őstag
(#13782) Degeczi , (#13784) bb0t - köszönöm a válaszokat , mediában szemügyre veszem őket
-
bb0t
senior tag
válasz Phobion #13781 üzenetére
Én nagyon agyaltam a PW2-n pont a felbontás miatt nagyon gondolkoztam, mert nagyon szép élesek a betűk. Viszont nem bántam meg, hogy a Kindle 5 lett. Ha van rá keret a PW2 még is csak jobb és a fényerőt sem kötelező rárakni, a fehér fehérebb rajta viszont a betű szürkésebb. A kindle 4 -nél meg pont fordítva. Ha az ára nem számít akkor addig kell nézegetni pl mediában míg az egyik mellett le nem teszed a voksod.
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni Kindle vásárlás ügyben. Paperwhite II, vagy Kindle 5? Paperwhite II-nél a háttérvilágítás mennyire fárasztja a szemet? Illetve ezen két készülék tulajdonosait kérdezném, hogy ki mit tapasztalt?
-
mattheus
őstag
válasz jambiyya #13773 üzenetére
Szia!
A vaterás opciókat én is néztem, de máshol hasonló típusoktól eléggé színes visszajelzéseket olvastam.
Szavaiddal élve végül kiéltem fetisizmusomat és rendeltem egy Kindle tokot.....Tudom, hogy lehetett volna olcsóbban máshonnan, de nincs sok időm rohangálni, tesztelgetni, hogy jó-e , mágnes zár működik-e, kikapcsolás rendben van-e stb.Köszönöm mindenesre mindenki segítségét.
Ma kaptam meg a PW2-őt, ma este megismerkedem vele közelebbről. -
bb0t
senior tag
válasz Degeczi #13775 üzenetére
hát ha így mondod, elhiszem, én még nem néztem utána pontosan, hogy hogy van..
-
-
bb0t
senior tag
Én is gondolkodom tokon de nem szeretnék mágneseset mert félek, hogy nem tesz jót neki. Bármennyire is gyenge a mágnes akkor is.. .
-
jambiyya
őstag
válasz mattheus #13772 üzenetére
Én a vaterán az első találatra ráböktem, 3500Ft volt és még fóliát is adtak hozzá. Mágneszár működik, tok jó minőségű.
99EUR olvasóra nem fogok 40 dolcsis tokot venni, az tuti.
Keress olcsó tokot, megvétel előtt próbáld ki, és ha jó, akkor hajrá. Persze ha echte leder fetisiszta vagy...szerk: hardveraprón is lehet kapni, és van megbízható eladó (pl: ladi***o80)
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Tud valaki Paperwhite-hoz olyan tokot ajánlani, ami Autosleep-es és mágneszáras is egyben (mint a gyári)?
Amazon.com-ról 39.99 dollárba kerülő tok, mire ideérne szállítással és vámmal 78 dollár lenne.
Kindleshop-ban ugyanaz a tok 15.600 Ft, ami legyünk őszinték rablás.Ebay-en amit találtam az autosleep-es, de nem mágneszáras.
De ha valaki tud ajánlani olyan helyet ahol olcsóbban lehet eredeti tokot venni, az is megfelelő.
-
Ébri
senior tag
válasz goran78 #13768 üzenetére
PDF reflow-t tud a KPV is, sőt egy csomó más formátumot is. Viszont én PW-n a belőle készült koreader-t használom, tehát nincs vele közvetlen tapasztalatom, azt se tudom, mennyire veszélyes telepíteni.
Ha jól emlékszem, megy K5-ön is, de értelemszerűen jailbreak és valamilyen indító telepítése után.
vagy
-
goran78
tag
Ááááá! Már leesett, köszönöm a válaszokat! Megyek keresgélek a neten akkor más formátumban lévő könyveket...
-
Degeczi
nagyúr
válasz goran78 #13764 üzenetére
a PDF nem e-book!
csak szívás van vele ilyen olvasón, hiába ismeri a formátumot
(még ha bele is nagyítasz, akkor sem kényelmes)
még az RTF/DOC is sokkal jobb, mert az legalább folyószöveg
de a népszerű könyvek megtalálhatóak e-book-ban is (elsődlegesen MOBI/PRC/AZW3 formátumokat keress, de EPUB is könnyen átalakítható) -
lord.lakli
őstag
-
bb0t
senior tag
válasz goran78 #13764 üzenetére
Nyilván vannak akik nálam jobban tudják, mert nekem is pár napja van meg, de mikor én PDF-et nézegettem vele akkor volt egy olyan sor, hogy zoom és ott bele tudsz nagyítani. Érdemes még ilyenkor elforgatni fekvő módba a képet, de az ebook olvasók alapvetően nem PDF olvasásra valók, mert a PDF nem tördelhető.
-
goran78
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a béna kérdésért, kezdő használója vagyok egy Kindle5-nek.
Két pdf. formátumban lévő könyvet töltöttem fel az olvasóra és a problémám az, hogy nagyon kicsi a betűméret.
Alapból valahol be lehet állítani vagy könyvenként kell ezt megtenni?
Sajnos a "Change Font Size" sorom nem aktív, nem tudom használni.
Mi a teendőm ha szeretnék nagyobb betűméretet?
Köszönettel -
bb0t
senior tag
-
bb0t
senior tag
válasz jambiyya #13760 üzenetére
Nem mondom, ha lemenne kicsit a PW2 ezt a mostanit bármikor el tudnám adni annyiért amennyiért vettem, no de egyelőre ennek is örülök, mint majom a farkának.
-
-
Zirowe
nagyúr
Nekem is furcsa volt, mert először egy pw2-est szereztem be, aztán tökre meglepődtem, hogy az utána vásárolt pw1 mennyire rossz.
Talán ezeken a képeken látszódik (sajátok sajnos nincsenek, már eladtam az enyémet), az alján és oldalán lévő fényesebb és sötétebb pöttyök és az ebből származó árnyalat különbségek.
-
L4mie
veterán
válasz Zirowe #13755 üzenetére
nővéremnek van pw1 nekem touch volt amíg be nem csíkosodott :/
így nem láttam a különbséget világítás nélkül, a világítás mindenképpen hasznos a minőségéről nem volt megítélési alapom :]
így újdonság amit mondtál, mindjárt más a leányzó fekvése.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Zirowe
nagyúr
Nagyon rovid ideig volt pw1em, anyunak pw2je van, de a pw1 vilagitasa katasztrofa a pw2hoz kepest.
Mas kulonbseget nem vettem eszre, de a pw1 pottyos es valtozo arnyalatu es szinu megvilagitasa a pw2 homogen es allando fenyehez kepest rettenet.
Es nem egy hibas darab volt, mert 3x kuldtem vissza amazonnak es kaptam mindig ilyet, oldalukon is van fent kep, hogy ez a normalis.Aki vasarlas elott all es nem tudja melyiket valassza, mindenkeppen pw2 a pw1 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Engem leginkabb a magasabb ppi miatt erdekelne, rendes ebook-nal en sem hinnem, hogy szamit, de PDF-nel lehet valamit segitene.
Probalnam persze kerulni a PDF-eket, de nem biztos, hogy mindig sikerulni fog, emiatt fontos lenne, hogy minel jobb minosegu legyen az is.
Ahogy nezegettem youtube-on volt valami frissites pw 2-hoz, ami alapbol sokat segitett s nekem kb. ez a szint eleg is lenne, de ha tenyleg csak hetek kerdese, hogy megjelenjen az uj, akkor azert az elso velemenyeket megvarnam, mar ugyis halogatom egy ideje a vetelt.
S emiatt kerdeztem, hogy volt-e hivatalos bejelentes, mert csak futolag neztem meg a cikkeket/forumokat, de kb. mindbe azt lattam, hogy hivatalos info igazabol nem volt. -
bb0t
senior tag
Beléptem a Kindle-t használók táborába.
SOkat agyaltam, hogy Kindle 5 legyen vagy PW2 végül az 5-ös mellett döntöttem, mert Ausztriából hozatva nagyon olcsón hozzá tudtam jutni, egyedüli dolog amit irigyelek a PW2-től az a nagy felbontás, de cserébe az én cuccom kontrasztosabb.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Ébri
senior tag
válasz benjonino #13744 üzenetére
Az új jailbreak PW2-n sokkal biztonságosabb a réginél (azért elrontható, de ha jó verziót használsz, akkor gyors és egyszerű, ha jól értem, egy beállítást állít, és nem programokat ír felül).
Én 5.4.2.1 FW-vel kaptam a gépet, jailbreakeltem, majd miután láttam, hogy jó nekem az 5.4.3 előnye, letöltöttem és feltettem. A jailbreak-et levitte, de simán fel lehetett rakni újra.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy ha le is visza a jailbreak-et a frissítés, mire az én gépem frissítik, addigra már van rá újabb. (Szóval nem kell mindenképp letölteni és azonnal frissíteni.)
-
benjonino
tag
Sziasztok!
Megvettem - bár még meg sem kaptam a PW2-emet - de már Jailbreak-elésen töröm a fejem. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
Úgy olvastam valahol, hogy ez a kütyü alapban "csendes" üzemmódban upgrade-elgeti magát. Ez azt jelenti, hogy mindenféle kérdés/felelek nélkül patch-elgeti magát fel?
Ha ez igaz, akkor JB után is csinálja? Nem okoz-ez valamiféle problémát, hisz a JB-hez pontos verziószám szükséges.
Vagy ha JB-tem, akkor tudok verziót frissíteni? Kell egyáltalán? Vagy olyan minimális az egyes verziók közti különbség, hogy nem is érdemes vele foglalkozni?Továbbá, járhatok úgy, hogy a JB-t elszúrom - mondjuk egy rossz verziójú JB telepítéssel - és téglává varázsolom a cuccost?
Köszönöm a válaszokat!
-
MODERÁTOR
válasz kovisoft #13737 üzenetére
Sajnos a read.amazon.com-on csak az amazon-os könyvek találhatóak meg továbbra is...
(Rajtam kivűl nem biztos, hogy sokakat érdekel ez a probléma, a kindle cloud reader chrome-os applikációjával viszonylag kevesen olvasnak...)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
kovisoft
őstag
Az a lényege, hogy ezentúl az Amazon Cloud Drive-on ott lesznek az feltöltött/archivált könyvek a "My Send-to-Kindle Docs" mappában. Méghozzá azok, amiket "Send to Kindle"-lel töltöttél fel, eredeti formátumukban lesznek ott (.doc, .txt, stb), nem pedig a konvertált .azw-ben. Elvileg az eddigi használatban nem történik változás.
-
kovisoft
őstag
válasz koncsik #13733 üzenetére
Én is megkaptam (érdekes módon a kollégám nem, pedig neki is Kindle-je van), de elvileg ha ez a két mondat igaz, akkor nem kellene a meglévő dolgokban változást tapasztalni:
"There is no action required on your part. Your personal documents features will continue to work just as they have in the past."
Megnéztem, a feltöltött könyveim ott vannak a régi helyen (Manage Your Kinde/Your Kindle Library), plusz megjelentek az Amazon Cloud Drive-on is. Tény viszont, hogy még nem próbáltam felküldeni újat azóta.
-
MODERÁTOR
válasz jambiyya #13729 üzenetére
Ezt ma kaptam, lehet, hogy befolyásolja az eddigi procedurát:
Dear Kindle Customer,As a past user of personal documents on Kindle devices or reading apps, we are pleased to let you know about some improvements we've made to how personal documents work.
Personal documents are now in Amazon Cloud Drive: Starting today, all personal documents that you have archived in your Kindle Library will be available to access, delete, organize, and share from your Amazon Cloud Drive. You can see these documents in a new "My Send-to-Kindle Docs" folder alongside all of your saved content such as photos and personal videos.
There is no action required on your part. Your personal documents features will continue to work just as they have in the past. And as always, you can use Manage Your Kindle to see a list of your documents, re-deliver them to Kindle devices and free reading apps, delete them, or turn off auto-saving of documents to the cloud. Documents will be delivered just as they have in the past and you will continue to have 5 GB of free cloud storage for your personal documents. Just "Send Once, Read Everywhere."
Documents stored in their native format: Also starting today, new documents that you save to the cloud with Send to Kindle will be stored in their native format (e.g. MS Word, TXT) so you can access them anywhere from Amazon Cloud Drive.
Please note: Your usage of Amazon Cloud Drive is subject to the Amazon Cloud Drive Terms of Use.
Sincerely,
The Docs Team[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
jambiyya
őstag
Még egy kérdésem lenne: hogyan tudom azt a 'g' betűt (good reader) eltávolítani a felső menüből?
Most vettem PW2-t a kindle5 helyett (osztrák mediamarkt, 99EUR), és nem sikerült minden kérdésemre választ találni a neten. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Hiába küldözgetek a kindle.com-os címemre, nem látszik a tárhelyemen és nem érkezik meg a készülékre sem. Nem működik már az amazonos konvertálós móka?
Köszi. -
KZP
őstag
-
dori0912
újonc
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni, lenne egy hatalmas gondom:
Amazon Kindle 4-es olvasóm van amit augusztus óta folyamatosan használok, ma bekapcsoltam és eltűnt róla a wifi (ami nem meglepő tekintve hogy a upc a szolgáltatónk) de nem találom azt sem a Beállításokban ahol eddig visszahoztam..lehet, hogy csak szőke vagyok - annyiszor végigmentem mindenen hogy elképzelhetetlen - de remélem tud valaki segíteni, mert reggelfél7től dolgoztam most értem haza olvasni szerettem volna egy kicsit és kezdek kétségbeesni.Nagyon köszönöm ha valaki megszán valami segítséggel.
-
kmarci25
veterán
válasz Degeczi #13720 üzenetére
Nem teljesen tiszta a hazai példányok helyzete, mert eleve ide sem kerülhetnének (mármint ekkora mennyiségben: hiszen az persze rendben van, h egy turista vesz magának az USA-ban KSO verziót - de itt nagy tételben hozzák be)
Pár hónapja az egyik budapesti MediMarkt-ban láttam raklapnyi mennyiséget. 29 ezerért szórták a Kindle 5-öt. Most akkor a Media valamit "suskusol"?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Degeczi
nagyúr
válasz kalapacsolok #13717 üzenetére
Nem az Amazontól veszi közvetlenül, hanem ld. alább...
Nem teljesen tiszta a hazai példányok helyzete, mert eleve ide sem kerülhetnének (mármint ekkora mennyiségben: hiszen az persze rendben van, h egy turista vesz magának az USA-ban KSO verziót - de itt nagy tételben hozzák be)Mondjuk egy ideje a német Amazon (ill. osztrák MM/Saturn) is olyan árakat ad a hivatalos (nem KSO) verzióra, h fórumos magáneladók többsége már olyat kínál, megéri behozni - de ez csak még kínosabbá teszi, miért nincs végre magyar képviselet, vagy legalább látna el bennünket is a német lerakat...
-
Degeczi
nagyúr
Nincs disztribútor, de van nagyker, amelyik valahonnan nem teljesen tiszta USA forrásból szerzi be. Ezért joggal morgolódik az Amazon, mert a reklámos típusok (amiket itthoni boltok forgalmaznak) célpiaca csak az USA lenne (ezért fizetnek a hirdetők), és csak az Amazon jófejsége, h az idekerült példányokat ingyen hajlandóak reklámtalanítani,
másrészt a közvetlen garoztatásnál nem elhanyagolható a futárköltség sem - és azt miért vállalja át magára az Amazon ilyen készülékeknél?
Tehát érthető, ha nem tetszik nekik
(az más kérdés, miért nem tudnak már végre egy hazai lerakatot nyitni, ha egyszer évek óta ígérgetik) -
Libretom
aktív tag
válasz kalapacsolok #13717 üzenetére
A garancia (jótállás) jogszabályon alapuló kötelezettsége (itthon és az USA-ban is) a KISKERESKEDŐNEK, tehát annak, akitől megveszed. Ha nem az Amazontól vásárolsz, nem köteles a garanciát biztosítani. Szerintem nem is fogja. Legalábbis én olyat még soha nem olvastam, hogy itthon vett olvasót cserélt volna az Amazon.
-
L4mie
veterán
válasz Degeczi #13714 üzenetére
Tudtommal nincs az amazonnak hazai disztribútora....kár mert jobban járnánk, ha lenne
Szerintem meg jogtalanul háborog, ha nem forgalmaz direkt egy országba.
/csak a .com ról rendelt kindle-eket forgalmazza az országba ami megint csak bullsh*t mivel egy .uk-sat vagy .de-set vám nélkül kaphatnánk és több is lenne a fehér vétel/amúgy igen: KZP +1
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
KZP
őstag
válasz kalapacsolok #13705 üzenetére
Én a helyedben megvenném/megvetetném valakivel egy osztrák MediaMarktban, ott 99€, ami nagyon jó ár érte!
-
Degeczi
nagyúr
válasz kalapacsolok #13713 üzenetére
Minden hazai boltnak kötelessége min. 1 év garanciát adni 10e Ft fölötti cikkekre!
Tökmindegy, mikor/honnan szerezték be...
(ők egyébként sem közvetlenül az Amazontól, hanem egy hazai nagykertől veszik: oda küldik vissza)Arra viszont volt már példa itteni fórumban is, h az Amazon visszautasította ilyen készülék közvetlen garoztatását (valszeg elegük van már abból, h csak USA-ba szánt reklámos példányokat nagy tételben visznek máshová), tehát arra nem szabad alapozni, és kis garázsboltban nem célszerű venni, csak olyanban, ami jó eséllyel meglesz még 1 év múlva is.
[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
Az egyik hardveraprós eladótól kérdeztem a PW2 garancia ügyében, meg olvasgattam a korábbi hozzászólásokat is. Ő azt mondta, hogy ha bármelyik magyarországi boltban veszek ebookot, és én regisztrálom, akár én is közvetlenül intézhetem a gariztatást az amazonnal... Ez szöges ellentétben áll viszont az első hozzászólással. Most akkor mi az igazság? Logikusnak tűnik, hisz ha baj lenne, nyilván egy media markt is az amazonnal cseréltetné ki a gépet (tehát kell legyen amazon garancia)...
Mivel az Amazon gyártja a kindle-t, ezért minden PW2-re 1 év amazon garanciát ad, nem? Persze a vételtől, így ha fél évig áll a media marktban eladás előtt, akkor annak már csak fél év garija lesz, mikor megveszi az ember...
Azt mondta az ő általa behozott Kindle PW2-re, hogy nincs hozzá garilevél, papír, de ha regisztrálom, én tudom az Amazon garanciát intézni...
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
egy barátomnak segítenék (nem ért hozzá én meg messze lakok hogy rájöjjek a működésére)
annyit tudok hogy egy amazon kindle touch d01200-a vanés a menüben van egy olyan opció hogy turn on wireless
vagyis ezekszerint wifis (de nekik nincs wifi)eddig ennyit derítettem ki
a lényeg annyi lenne hogy van e olyan módszer hogy nem mail-ezni
kell a könyveket hanem usb ről rárakom a könyveket ?[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
válasz Degeczi #13708 üzenetére
Nyugalom. Első hozzászólásban van ez írva, ahol nem részletezik, milyen verzió esetén értik ezt a költséget (mellesleg a 3g változat nem dupla annyiba kerül). Tehát az ott nem volt pontos, azért nem értettem hirtelen.
"Itthonra rendelés esetén a további költségek:
- adó, vám: kb. 70$
- szállítás: kb. 20$" -
Degeczi
nagyúr
tényleg ennyire bonyolult 27%-ot kiszámolni?
$70 csak vmi rohadt drága, 3G változat esetén lenne, ott is fölfelé kerekítve -
kalapacsolok
senior tag
-
Deck
titán
Amazonról most a pw2: 47.702,15 HUF
De ehez kapsz Amazon garanciát, és reklámmentes!
De van hardverapródon is forgalmazó/eladó aki amazon garanciával, reklámmentes, vadi újat ad. Szinte mindenki tőle veszi. Ott:
Paperwhite2 reklámos: 36 000 Ft,
Paperwhite2 reklámmentes: 39 000 Ft,Reklámmentesítést az Amazon ingyen elvégzi.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
kalapacsolok
senior tag
válasz Degeczi #13704 üzenetére
De nem értem, hisz ha amazonról rendelem kb. ugyanennyiért, akkor közel kétszeresébe kerül a vám... Ez esetben előre fizetem az áfát, és ezért csak fele ennyi? Akkor sem értem, miért éri meg az államnak ez, hogy egy ugyanúgy bejövő termék kapcsán feleannyi pénzt szed csak be...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz kalapacsolok #13703 üzenetére
Mégegyszer: nem vám, hanem áfa, ami nálunk 27% - rászámolod az eladási árra, és akkor szólj, ha nagyon eltérő érték jönne ki...
-
Degeczi
nagyúr
válasz kalapacsolok #13701 üzenetére
De igaz, mert előre kifizeted a vámot (pontosabban az áfát): "Import charges: $33.36"
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, nem várok és veszek egy PaperWhite 2-t. Nekem csak akkor érné meg külföldről venni áfa-elszámolás miatt, ha kb. szállítással együtt kevesebb, mint 36 ezer ft-ba kerülne. (Amazonon néztem, de vámmal együtt jóval drágább, mintha itthon venném meg a boltban...)
Tudtok ilyet?
Én ezt találtam: http://www.ebay.com/itm/NEW-AMAZON-KINDLE-PAPERWHITE-2nd-WIFI-6-LIGHT-WIRELESS-EREADER-Latest-Gen-2013-/171288866685?pt=US_Tablets&hash=item27e19caf7d
"No additional import charges at delivery!
This item will be shipped through the Global Shipping Program and includes international tracking." - de ez nem igaz, ugye? EU-n kívül minden esetben kell vámot fizetni, ha fennakad a szűrőn a termék?Ha Magyarországon venném áfás számlával, mire kell figyelni?
- Akkor 100%, hogy a későbbiekben ingyen el lehet távolítani a reklámot a készülékről minden esetben, mert az USA-n kívül vagyok?
- A garancia akkor csak céges garanciát jelent, tehát célszerű nagyobb, megbízhatóbb cégnél megvennem?
- Mennyire sérülékeny a képernyő, átvétel előtt mindenképp érdemes megnézni, ne kiszállítással kérjem?
- Tokot érdemes rá venni - de mindenképp Ebayről olcsóbb, onnan éri meg?Köszi a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest