-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Churpik
tag
válasz Faresz1976 #41996 üzenetére
És tényleg, üreges végszem messziről látszó randa foghíjjal.
Legalább akkor a solid felirat stimmel, tényleg tömörszemes lehet a szíj, de az egészet elrontja a végszem csatlakozás.[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz Churpik #41992 üzenetére
Szerintem a ház öntvény. Az írásos specifikációban acélt ír, de a képesen már csak a szíjat írja acélnak. Ja és a végszem üregesnek látszik. Nem választanám, főleg nem 18e-ért ( nekem ennyiért hozza ). AD mérföldekkel jobb csak 36mm.
....a hátlapon "solid" van írva
[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Faresz1976
aktív tag
Gratulálok .
Nem is merem az órát, de gondolom öntvény a ház, azért könnyű.____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Churpik
tag
válasz dzsi23 #41290 üzenetére
Megint feldobálja az Ali, "all stainless steel" automatic. Ez lehet a 9015 klón? Most 13 ezerért.
[Benyar BY5208] -
Zaji
őstag
Megjött az első Kínai órám:
A szíja egy kicsit merev. Az óra maga elég könnyű, főleg a Seikom után.
Ami elgondolkodtató, hogyan jön ez ki 5e forintból szállítással együtt . -
Churpik
tag
válasz 5-ös kezelő #41988 üzenetére
Szimpatikus kis óra, láttam, hogy több fórumozó is vett már belőle és csak jókat írnak róla (jó a múltkori véres horrort leszámítva).
De sajnos nekem kicsi lenne. A szíj max 8-as kézre elég (205 mm). -
petipetya
nagyúr
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz petipetya #41983 üzenetére
Tudom, h élesek a tok szélei, de búvárban eddig a Monster nálam mindent visz. Csak ajánlani tudom. Eddig volt az eredeti Seiko, most a Heimdallr, a többihez még nem volt szerencsém. Másodperc-huszár vagyok, és ez az első olyan mechanikus órám, aminek nem kellett hetekig kihúzni a koronáját pontosítás céljából, és nem is igényelt trükközést lerakáskor. Összesített(!) sietése a hónap elejétől a mai napig 2-3 mp. Gyári szíj tökéletes, számlap jól leolvasható, lume erős, indexre "üt" (pontos számlap, furat és lábak), jól néz ki - mit akarhat még az ember? Mindez 3 napi béremből kijön. (Ezt a hirdetést a Heimdallr cég finanszírozta )
Bukk900 : AD 2112 nekem is tetszik, versenyben a 36-os vh31-es társával - nem tudom, melyik lenne jobb.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz Bukk900 #41984 üzenetére
A Cronos helyett nézd meg ezt a San Martint. EU raktárból csak 188 dollár a zöld és a piros (vagy rózsaszín?), a kék és a fekete 208 dollár (fekete pont nincs most). Bár ebben "csak" NH35 van, nem PT5000, de ez is 37mm-es, zafíros, stb.
Én is elgondolkodtam rajta, meg azon is, hogy vajon a piros nagyon rózsaszín-e.Cronos Skyline karóra eladó!
-
petipetya
nagyúr
válasz Bukk900 #41975 üzenetére
Nálam formálódik a dolog. Automata mindenképpen kell, ebből a jelenleg hordott modell az Addiesdive AD2112. Szíjtól függően lehet komoly vagy sportos óra.
Kvarcból egyrészt a krono jön be: visszatekintve 2017-től napjainkig, ezeket hordtam. Ez most a Pagani PD1708. Habár azóta megtanultam, hogy a VK64 helyett legközelebb VK63-at keressek a másodpercmutató miatt.
Másrészt a Casio G-Shock G-5600UE-1DR tökéletes mindenes kvarc, ha túlélő óra kell, vagy csak stopperelnem kell.
Ami hiányzik, az egy búvár lünettás óra, mert sokszor hasznát venném a stoppernek és az időzítőnek, legyen az egyszerű tornagyakorlat, kenyértészta kelésének követése stb. Viszont kvarcban nem kellene, főleg nem VH31-el. Automatában viszont már hozzám nőtt az AD2112, tehát annál mechanikailag jobbnak kellene lennie - gondolok itt a tok és a fémszíj kidolgozására. Valahol az Addiesdive és San Martin közötti kategóriában gondoltam.
Amik pedig piszkálják a csőrömet, az a kézihúzós (esetleg krono) mechanikus óra, és a napelemes kvarc krono (analóg). Nyilván ezek nem lennének elsődleges órák, így a felesleges pénzkidobás miatt nem szándékozom venni. Azért követem a youtubeon, ha ilyen jön szembe.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
dzsi23
addikt
válasz dilajoska1 #41979 üzenetére
Nem kizárt. De basszus, Kínában kötelező a bugyuta név? Ez az óra is nagyon bejön, és 100 dollárból meglehetne, de ilyen névvel...
- Milyen órád van?
- Guilberlin.
- Tessék?
- Guilberlin.....
Nem mintha kérdezte volna már valaki... valaha... de engem is zavar, ha ránézek.
Amúgy, ha jól látom, ez is a Merkur alá tartozik, mint a Pierre Paulin, FOD, Seizenn, stb... De miért nem lehet mind Merkur?Cronos Skyline karóra eladó!
-
-
dzsi23
addikt
Megint egy érdekes név (nem tudom, volt-e már), Guilberlin...
Viszont elég jól néz ki, kézihúzós, és mindössze 9mm vastag. [video]
Cronos Skyline karóra eladó!
-
dzsi23
addikt
válasz Churpik #41966 üzenetére
A "GADA"-t szerintem nem kell szó szerint venni, mert olyan óra tényleg nem létezik, amiben bárhova mehetsz (azaz bárhova illene), és amiben bármit csinálhatsz (azaz bármit ajánlott benne csinálni). Inkább azok tartoznak ide, amiket a többi kategóriába nem lehet egyértelműen besorolni, az olyan sportosan elegáns* órák, mint pl. az Omega AT vagy a Rolex OP, amikre nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy öltönyóra, sem azt, hogy field, pilóta, rally, búvár, stb. Egy kicsit ez, egy kicsit az, de egyik sem igazán.
Amúgy 5 órával én is ellennék, ha muszáj lenne korlátot szabnom. Mondjuk, rendszeresen szabok magamnak korlátokat, de azzal csak a vásárlásokat igyekszem visszafogni.
Szerk.:
* és rendszerint egyszerű, 3-mutatós, forgatható lünetta nélküli[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
válasz Churpik #41966 üzenetére
Nekem most pont 5db órám maradt, mind kínai.
Az automata volt az első, az örök darab, a panda mániám jól látható. A kis BB36-ost nagyon megkedveltem, pedig tartottam a hópehely mutatótól. Az skmei pedig a sport órám lett, legutóbb egy 27km-es gyalogtúrán 1km-en belül volt a tévedése és ezt még lehetne finomhangolni!
-
Zaji
őstag
válasz Faresz1976 #41973 üzenetére
Kérlek közvetíts a versenyről: ). Köszönöm
-
Faresz1976
aktív tag
Nem rossz, egy Pagani-t simán lever . Lehet még egy versenyt is csinálok egy Pagani-val.
Churpik:
Még jó hogy nem az Erebus-t[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Churpik
tag
válasz Faresz1976 #41967 üzenetére
Jody a Berny-t fikázza friss videójában.
-
Zaji
őstag
Ez nagyon jó! Mennyi ideig tart ki?
-
Ra3
őstag
válasz Faresz1976 #41969 üzenetére
Igen, az a jellegzetes kínai szaga elmúlt, innentől nekem elmegy kategória amíg szerzek rá másikat
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Faresz1976
aktív tag
-
Ra3
őstag
Itt is
Én hirtelen nem találtam rá itthon normális szíjat (érthetetlen ) szóval leszedtem a gyárit és beáztattam pár órára tusfürdőbe, így nekem már vállalható''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Faresz1976
aktív tag
-
Churpik
tag
válasz dzsi23 #41964 üzenetére
Van olyan óra is amihez rossz emlékek kötődhetnek, ezek még akkor is repülnek a készletből, ha egyébként anno 1 hónapot vártam a kiszállításra... Ilyen volt például egy ana-digi Skmei, amely végül a falunapon a tombolán végezte miután kitakarítottam és buborékzacskóba raktam - új tulajdonosa boldog mosollyal vette át nyereményét
(Azt viseltem amikor a mentősök bevittek Dunaújvárosba az urológiára, többet rá sem bírtam nézni, mert mindig az az "élmény" jutott eszembe )
Az igazság az, hogy a mindennapokra elég lenne nekem 5 db óra (a különböző élethelyzetekre), szerintem nem létezik GADA, de az biztos, hogy a többi mind mehetne a tombolára -
dzsi23
addikt
válasz Churpik #41956 üzenetére
Pár napja, felújítás során megtaláltan faterom régi ana-digi óráját, amit pulya koromban hordott. Tiszta emlékeim vannak erről az óráról, és eddig esküdni mertem volna, hogy Casio volt, de most rájöttem, hogy Sharp van ráírva. + anyám Luch órája is előkerült, szóval most megint tervezhetem újra az órásdobozaim összetételét... idén már kb. hatodjára.
-
driv4r
aktív tag
válasz andrew01 #41957 üzenetére
Akkor Te még nem hallottál engem komoly kirohanást intézni valaki vagy valami ellen, mert azt nem finomkodnám el a ‘botrányos’ kifejezés használatával… olyankor mentők és tűzoltóautók jönnek a végén;)
Ahogy bármilyen óra lehet bármelyik topikban téma, úgy bármelyik topik kritikája lehet bármelyik topikban téma. Többször jeleztem, a másikban gyakran a semmit adják elő fontoskodó arccal, ebben a topikban meg túl gyakran csak a beszerzés, a megszerzés, a bezsákolás a téma, nem pedig a gondozás és a szeretés. Hadd ne kelljen most feltúrni a teljes archívot, hirtelen ezt találtam, de volt még több ilyen állításom, amúgy ebben a topikban is, tehát egyáltalán nem tartom kristálytisztának, sőt, én akár a trambulinról is nyíltan, bele. [link]
Szerintem az a lényeg, hogy kulturált formában meg tudjuk beszélni, ha valamiben nem értünk egyet. Max. a végén szépen elsétálunk (és csak magunkban pöfögünk még egy sort azon, hogy mit nem ért ezen az a másik hülye…;)
Én pl. nem tartom ‘objektív tökéletlenségnek’ azt, hogy ebben a topikban, mely már csak az eredeti elnevezése (…és egyéb olcsó órák) miatt sem lehet kizárólagosan a kínai (Aliexpress) órák gyűjtője, felbukkanjanak nem-kínai órák, az olcsóság meg aztán tényleg relatív, főleg manapság.
De ez csak egy üres és formális érv, mert ahogy most végiggondoltam a dolgot, rájöttem, mitől sokalltam be az elmúlt napok során, szerintem bigmasterg is ugyanezt érezte, amikor szóvá tette. Nem az a baj, hogy kvarcórák, divatórák stb. kerültek megemlítésre, hanem ahogy ez az egész előjött, a kontextus lapossága, érdektelensége, semmilyensége, tétnélkülisége miatt. Nem az órák milyenségével volt bajom, hanem a megszólalók milyenségével.
Hogy ez szubjektív? Persze. Ezek ingyenes felületek, elfogadok minden hülyeséget, cserébe én is hadd írjak ide hülyeségeket;)
És a laposság aztán végképp teljesen árcímke független dolog. Amikor anno kettészakadt az óra topik, párhuzamosan olvastam sokáig mindkettőt, a simát és a luxit is. Mindkettőben találtam jó dolgokat az elején, sokat tanultam belőlük. De hamar kicsekkoltam a luxiból, pont az elharapódzó laposságok miatt. Egyre kevesebb volt az érdemi, saját kútfőből származó hozzászólás, egyre több lett a jópofizós, bennfenteskedő semmilyenkedés.Nincsenek extra igényeim (illúzióim) a hazai fórumok kapcsán, ami érdekel, azt megtalálom a WUS, Watchprosite, WatchCrunch megfelelő zugaiban. Csak ez az átkozott magyar nyelv és a feltétel nélküli szeretete, az tart itt;)
-
bajnokpityu
félisten
válasz bigmasterg #41958 üzenetére
Nyugi főni
-
Sungoo
addikt
válasz bigmasterg #41958 üzenetére
Ne már, nekem már csak ez maradt…
-
Ceree
senior tag
Oh, jut eszembe, akkor a topik KUKA? 😅 (bar ez a story talan epp a masikban volt...)
#Churpik
Ilyesmi Casiora gondolsz?
Másolat_eredetije
-
bigmasterg
addikt
Szerintem építsük le ezt a topicot is, talán az lenne a legjobb ha az összes topic elhalna és akkor hátha mindenki varázsütésre a józan ész szabályai szerint venne órát.
Jó irányba haladunk, volt itt már óra gyűjtés x pontja kvarc kedvelő kollegától. Most mindegyik topicban kezdjük el szidni a többit, ez után ildomos lenne átcsapni személyeskedésbe. -
andrew01
tag
válasz driv4r #41952 üzenetére
Igen, ott nem teszel kirohanást, hanem itt teszel -("botrányos" ami ott zajlik épp). De talán már ott is volt megjegyzésed, hogy topik így, topik úgy. Viszont ez a topik még sosem kapott részedről kritikát, mindezt úgy, hogy lehetne mit - ergo amelyik medencében lubickolsz azt kristálytisztának látod, miközben a másikra már nem először dobsz sarat. Azt is szubjektív dolgok miatt, én meg objektív tökéletlenségre hívom fel a figyelmet itt, hogy kínaiként felbukkan más nemzet, olcsóként felbukkan drágább, sőt még sci-firől is lehet vlogolni, akkor ezt meg természetesnek veszed. De legyen (mondom én is bírom ezeket), én elfogadom a véleményed, azt is, hogy az épp ingerszegény óra topikot borzasztónak titulálod.
Amikor meg azt mondom, hogy lehetne mit, akkor nem azt mondom, hogy én teszem, nekem mindkettő szimpi, a tökéletlenségével együtt tökéletes, tehát jó úgy ahogy van. A mércéhez semmi köze konkrét márkához, ideológia stb., hanem magához az attitűdhöz, hogy dobsz egy sarat, én meg csak odaszólok, bocsi de a te medencéd sem patyolat.
De te jobban bevonódsz érzelmileg dolgokba, ezért is kedvelünk : )
Beszéljünk is kínairól, a csat megjött már?
11.11-re van már kiszemelt, vagy csak akkor nézel a menüre rá?[ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
Everwood... nem kell ezen mérgelődni. Szerintem ilyen emlékbe elrakott, szinte csak nosztalgikus értékkel rendelkező órája mindenkinek van itt
Én egy névnapra kapott olcsó kínai kvarc kronót őrizgetek így, de van aki egy ősöreg emlék Casio-t tart az órásdobozában, vagy neadjisten egy Q&Q Superiort tartogat.
Ezekre néha ránézünk és egy pillanat vagy valami hasonló eszünkbe jut a múltból. -
Ceree
senior tag
En a multkor majd sokkot kaptam mikor kiderult hogy a felesegemtol kapott fa berakasu Everwood ora kinai. Persze amugy nem neztem utana sem a markanak, sem a termeknek, pont amiatt, mert egy nem hozzaertotol kaptam, es a szandekot ertekeltem, es nem akartam tudni.
A topik(ok) fele se neztem par napig mergemben... Vettem is egy bicskat hirtelen felindulasbol, hogy majd valtok annak gyujtesere... Na jo, nem...Iden mar amugy is csak egy vasarlast engedelyeztem magamnak.... Marmint Alirol... (Mert meg kell egy limitalt Sterglass majd fekete penteken, akkor szoktak akciozni, de emiatt, hogy tervbe van veve, az nem szamit, ugye... 😅).
De az Alis vasarlas sem valosul meg, hiaba tetszik nagyon, mert nem mukodik a coin bevaltas... Ugyhogy r0hadjanak meg, elveim vannak.
Másolat_eredetije
-
dzsi23
addikt
válasz andrew01 #41949 üzenetére
A topik szinten drágának számító ausztrál órák említésében én vagyok a vétkes, de azért hoztam ebbe a topikba, mert a youtuber márkatulajdonos rendszeresen tesztel olcsó órákat is, és úgy éreztem, hogy ebben a topikban népszerűbb (vagy legalább is ismertebb), mint a másikban, és itt jobban érdekli a népet, hogy mit dobott össze. Mondjuk, én amúgy is dobálózom mindenféle árkategóriájú órákkal mindkét topikban... főleg ebben, de ennek meg csak az az oka, hogy ez a topik szimpatikusabb. De azért általában igyekszem a helyükön kezelni a dolgokat (azaz a megfelelő topikba írni), csak nem mindig jön össze.
Egyéb:
A luxi topiknak viszont már a létezésével sem értek egyet, eleve csak néhány tag homokozójaként jött létre, akiknek derogált olcsóbb órákról olvasni. De nem ellenzem, hadd legyen luxi topik, mert némelyik ott tevékenykedő tag rém ellenszenves, jó helyen vannak ott... A Casio topik már kicsit jobban zavar, mert a Casiok engem is érdekelnek, és simán elférnének az óra topikban is, én meg nem vagyok hajlandó még egy topikot követni, ami csak azért létezik, mert valaki képtelen volt megtalálni az óra topikot, ezért csinált egy sajátot.Cronos Skyline karóra eladó!
-
dzsi23
addikt
válasz Churpik #41951 üzenetére
Hm, nem tudom... talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy férfi órák terén sosem kerül elő a Michael Kors neve, ami nem is baj, mert enyhén szólva nem túl erősek ezen a fronton. Viszont női órákban elég jók, talán jobbak, mint bármelyik óragyártó 100 ezer forint alatt... legalább is, ha mai, modern stílusú, újonnan kapható női órákról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz andrew01 #41949 üzenetére
‘de a kettős mércét-azt nem bírom hogy lehet kifogásolni egy digi órát egy óra topicban, hisz óra, DE olcsó kínaiban, meg teljesen természetes mondjuk egy ausztrál dizájnú több száz $-os óra?! Érted, ebbe senki, abba kapásból két beleállás.’
Konkrétan nem értem, amit itt írsz, főleg az utolsó mondatod.
1. Nem kifogásoltam a digi óra megjelenését az óra topikban, normál üzemmódban is gyakran megjelennek. De ha egy adott rövid időszakban szinte csak azok vannak jelen, egyszerűen csak elveszítem az érdeklődésem a közeg iránt, legalábbis az adott időszakra. Nem fogok őrjöngő kirohanást intézni emiatt, tudomásul veszem, ennyi. De fenntartom annak jogát, hogy ezzel kapcsolatban önálló véleményt alkothassak.
2. Nem értem, mi az az ausztrál óra, pláne nem értem, mióta van fogyasztói árhoz kötve, melyik óra megjelenése melyik topikban legitim, illetve főleg ki által van legitimálva. Másik topikban tettem fel 5000 forintos saját órákat, ide meg 5000 eurósakat is és vice versa, mégse szakadt le az ég. A valóban drága, nem saját, jellemzően 50-150 ezer eurós órák posztolásáért sem szólt még eddig senki, se nekem, se másnak. Bármelyik topikban, bármelyik órát fel lehet tenni, abba bele lehet állni, a rajta fityegő árcédulától függetlenül.
3. Fentiekből is következően, meglepett a ‘kettős mérce’ kifejezés alkalmazása. Ha ezzel rám céloztál, mellément, legalábbis eddig abban a hiszemben voltam, ha valakire, rám nem jellemző semmiféle ideologikus kötöttség, kevéssé érdekel az órák márkája, nacionáléja, árcímkéje, vagyis Gombóc Artúr vagyok ebben a tekintetben. Ezzel szemben a kettős mérce alkalmazása gyakrabban előforduló jelenség a másik topikban.
-
andrew01
tag
válasz driv4r #41937 üzenetére
Pl. bicska, zseblámpa ezeket végülis hagyhatjuk mint anomália, mert másikban is volt már parfüm stb. mondjuk sci-fi nem, az is itt volt... amikkel nincs bajom, mert szabadon állok a dolgokhoz, még a témát is bírom, de a kettős mércét-azt nem bírom hogy lehet kifogásolni egy digi órát egy óra topicban, hisz óra, DE olcsó kínaiban, meg teljesen természetes mondjuk egy ausztrál dizájnú több száz $-os óra?! Érted, ebbe senki, abba kapásból két beleállás. De legyen itt nyugodtan, sosem szóltam bele, nem is fogok, lássak/lássunk minél több ingert amire jó ránézni, csupán olyanba nonszensz számomra beleállni, aminek igenis van ott helye, hiszen óra.
Ra3 #41935: Te teljesen félreértettél, A ParValami az totál ideillik. Ha lehunyom a fél szemem (ami a márkát szemléli, meg a merci mutatót) még picit tetszik is. Az előző sorokból már tiszta kell hogy legyen, hogy mire értettem.
bigmasterg #41933: +1, és tök jó, hogy oda is bedobtad Patek témát, kicsit fel is pörgött
dzsi23 #41945: Amúgy bejött, hogy lecserélted a mutatót, az igen jó húzás volt! És végülis van egy bája valóban négy árnyalat egyidejű jelenlétének : ).
Churpik #41932: Ez egész pontos látlelet, jól összefoglaltad, tetszett .zoarden - Ezen most jót nevettem meg kéne nézni újra a filmet, rég láttam...
[ Szerkesztve ]
-
zoarden
tag
válasz dzsi23 #41942 üzenetére
"már a bejelentés előtt kapható volt"
Spaceballs (yt vid)
"Most vagyunk a mostban"
:-)[ Szerkesztve ]
ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #41946 üzenetére
Érdekes, mert nem új dolog ez a vpid, de tőlem még sosem kérték, sem posta, sem dhl, sem más. Viszont a fedex különös állatfaj, úgy látom, mást is szivattak már ezzel...
-
Lev Abalkin
tag
válasz dzsi23 #41945 üzenetére
Magánszemélyként rendeltem, de most már csak VPID számmal lehetsz "vámalany". Amúgy tipikusan "mimagyarok" ügyintézés: a szám igénylése elektronikus nyomtatványon történik, a kérelem "befogadásáról" ügyfélkapus üzenetet kapsz. A szám kiutalásáról viszont nem értesítenek, nézegetni kell a profilt, oszt' egyszer csak ott lesz. Az átfutási idő meg pár órától pár napig tart, a vámügyintéző közben horrorisztikus napi tárolási költség kilátásba helyezésével riogat...
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #41934 üzenetére
Vállalkozóként rendeltél, vagy miért kellett a VPID?
Churpik #41932:
Amúgy a Calvin Klein órák nem rosszak, és sokszor elég jó áron beszerezhetők. A Lorusoknál semmiképp sem rosszabbak.andrew01 #41931:
"4 zöld árnyalatot összemontírozó lego"
Terepmintás, dzsungelben harcolva nincs ennél jobb! Amúgy nincsenek illúzióim a Parnsrpéval kapcsolatban, leginkább azért vettem meg,(mert olcsó volt)mert kíváncsi voltam, mennyire tudom feljavítani az új mutatókkal. Az eredeti mutatókészlet szerintem szörnyű, és még csak nem is világít. Viszont a módosítás után tetszik, még a sokféle zölddel is, ami engem is meglep.driv4r #41944:
Oké, csak legyen lila vagy menta számlappal...driv4r #41937:
"Én kifejezetten szeretek a csillámporban dagonyázni."
Videó 01:33-tól.Cronos Skyline karóra eladó!
-
Quartz51
tag
válasz Lev Abalkin #41934 üzenetére
Fedex utólag számláz, és nem szoktak kapkodni. Nekem valami 4 hónap után jött, hirtelen nem is tudtam, miről van szó.
-
driv4r
aktív tag
válasz dzsi23 #41940 üzenetére
Hamar munka ritkán jó. Először meg kell venni eredetiben, utána kerülhet csak elő a subler, indulhat el a fejlesztés. Bár a Patek output számait ismerve, első két évben úgyis csak a
high end flippereknekcsókos gyűjtőknek allokálják. Marad a szemmérték, pár gyári adat meg a fantázia, elég borzasztó dolgokat fogunk látni 11.11 alkalmával. -
dzsi23
addikt
Látott már valaki Cubitus homage-t? Nem hiszem el, hogy már 3 napja kiszivárgott, tegnap hivatalosan is bejelentették, és még nem kapható alin.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz zolikaDB #41936 üzenetére
Bigmasterg mindent leírt 👍.
Meg csak annyit, hogy akkor vedd meg, ha nem hiányzik a másodperc mutató. Mert az nincs neki.
Pagani holdórát tegnap láttam a coinos résznél 25e Ft volt. De ma már nem látom.[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz andrew01 #41931 üzenetére
Én kifejezetten szeretek a csillámporban dagonyázni.
Az órázásban pont az órák, mint tárgyak, érdekelnek a legkevésbé. Gyűjtő vagyok, jobban érdekel a gyűjtői életforma megélése, a szenvedélybetegség ironikus karikírozása, az órák kultúrtörténete, az óraipar állapota.
Nem érdekel a ‘specifikációk’ aggodalmas méricskélése, a szíjak és csatok vélt vagy valós ‘élessége’, az egész hiábavaló kísérlet arra, hogy racionalizáljuk az irracionális késztetéseket. Ami tetszik, az tetszik; ha meg nem múlik a szerelem, és van rá keret, megveszem.
A Parn* nyilvánvalóan egy vicc, úgy is kell viszonyulni hozzá. Az a tény, hogy milyen sok kommentet kapott, nem releváns, a rémesen középszerű, konkrétan semmilyen tucatmodelleket a másik topikban sokkal bódultabb rajongással és tapsikolással fogadják jellemzően.
De azt vitatom, hogy az ‘óra’ óra topikhoz képest itt ‘gyakrabban fordul elő anomália btw’. Itt gyakorlatilag egyenletes a diskurzus színvonala és tárgya. Senki nem veszi véresen komolyan a kínai órákat, legalábbis horológiai értelemben.
Ezzel szemben álláspontom szerint az az anomália, ha napok óta nem látok óramutatós órákat az óra topikban, miközben a Casio fanboy társaságnak van már dedikált játszótere.
’Dehát mások vagyunk, más ízlésekkel és ez tök oké.’
Nem, nagyon nem oké, de ettől még sajnos szomorú tény marad a mondatod első fele. Nem tudom az általános és tömeges rossz ízlést mentegetni azzal, hogy ‘éljen és virágozzék száz szál virág’, mivel a gyomok mindig erősebbek, mint a kultúrnövények.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Faresz1976 #41930 üzenetére
Hú, mikbe vagyok...
Akkor ez minek a homage-a?
És melyik a holdóra-kópia? -
Ra3
őstag
válasz andrew01 #41931 üzenetére
Nem értem hogy szerinted a Parnspre miért anomália ebben a topicban, egyrészt kínai óra, ráadásul nem a legalja spiáter házas noname kvarc szerkezetes cucc, pár éve még a kínaiak mezőnyéből is kiemelkedett volna.
Mivel ez egy árérzékeny topic nyilván ezekkel a speckókkal ilyen áron több figyelmet kap.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Lev Abalkin
tag
válasz driv4r #41927 üzenetére
Van még egy harmadik, ilyen köldöknézős topik is, ott lehet látni exxxkluzív órákat is. (Igaz, 3-4 fajta pörög, meg aztán mit lehet még leírni egy sub-ról, amit mások nem körmöltek le ezerszer?...)
Más. Rendelt valaki mostanában FedEx-es szállítással? Én rendeltem egy Spinnakert, át is esett a vámeljáráson (aki régen csinált ilyet, csaxólok: VPID számot kell igényelni hozzá, hogy rogyasztaná rá...), október 7-én hozta is a futár, menetből dobta a pakkot, és már itt sem volt. Emlékeim szerint korábban a futárnak fizettem az áfát, vámot. Néztem bután, azóta se sms, se mail, semmi. Remélhetek?
-
-
Churpik
tag
válasz driv4r #41927 üzenetére
A helyzet az, hogy ismeretségi körömben is van olyan nézet miszerint, a karóra felesleges, elavult holmi, "ki hord ma már olyat?" az okostelefonok korában. Ezek általában a maguk szűk, korlátolt világát élik, hitből vitakoznak. Hagyjuk is meg őket az enyészetnek.
Aki ezen a szinten túl van az olcsón keres valami karos időmérőt magának vagy a gyereknek (pld. "hogy megtanulja leolvasni"), de 10000 Ft-ot már sokall érte kiadni (miközben minden más gumiszirszarra ontja a pénzt a Temun), ide érkeznek a helyi kínainál vett műanyag borzalmak és esetleg a Geneva nevű csoda. Ezeknek szoktam a legtöbbet segíteni, lehetőleg legalább egy Q&Q vagy Casio MQ24 szintre tereléssel. És ezekből van a legtöbb.
A következő szint az az "óra nem időmérő, hanem öltöztet". Na ilyenkor kerül a képbe a Buffalo, az Armani, a Gucci és fashion társaik. Itt már merészebb a nézelődés, esetenként akár 50 ezerig is. Többségben vannak itt a lányok (Calvin Klein tarol), egy pld. Lorus-ra, Casio-ra terelés igazi kínszenvedés, de néha azért még működik a józan ész. Kínai természetesen szóba sem jöhet, mert "az nem lehet minőség, ki van zárva, milyen ciki már".
Aztán jön a következő szint: a hobbisták, és a márkarajongók. Ott már éves szinten látható összegek mennek ki, és rendesen megy a válogatás is. Itt vannak még a fiatalkorukat újra élni kívánók, a műanyag kvarc rajongók, a G-Shock-osok, a "Vissza a jövőbe" órások, a szenvedélybetegek, no meg a bőrszíj fetisiszták. Ezekből próbálnak az óragyártók megélni.
Utána amiből kevesebb van: az "órából csak svájcit, mert csak az a minőség" típusúak (jellemzően hongkongi "Swiss Made" Tissottal, mert a "nagyfateromnak is Doxája volt 40 évig") - szamuráj ellenpontjuk a "Grand Seiko az isten, minden más csak próbálkozás",templombabutikbajárás és hűségeskü.Még kevesebb a piramis csúcsa felé haldva: focistának Patek, sztárséfnek és jól nyaló helyi vállalkozónak csakis Hublot ("társadalmi rangot ad").
A piramis legtetején ülnek az "órát csak befeketetésre veszek" vásárlók, róluk most itt ne is essék szó. -
andrew01
tag
A másik topik "Óra topik" - tehát A-tól Z-ig, 0-tól a csillagos égig minden, ami óra, zéró spec. kategorizálással... Itt gyakrabban fordul elő anomália btw, és a mélypont téma is jókor merül fel, ahol egy összelegozott óra, aminek a neve is szókirakósból van összerakva csukott szemmel, 19es büdös zoknira aggatva több tucat kommentet kap...
A 4 zöld árnyalatot összemontírozó lego sem különb, bocs dzsi , de arról az jutott eszembe, hogy a sérülés csak javítani tudott a kinézetén, hasonlatosan amit James Hunt mondott Niki Laudának - "You are the only guy to have his face burnt off and it be an improvement".
Dehát mások vagyunk, más ízlésekkel és ez tök oké. Ez az én szubjektív véleményem, hogy ne csak a csillámporban dagonyázzunk. -
Faresz1976
aktív tag
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz bigmasterg #41925 üzenetére
Előre megyünk, nem hátra.
Egyébként szerintem szimplán nagyobb a kereslet és a vásárlóerő abban a kategóriában - ami igazából ennek a topiknak az ársávja. De én is észrevettem, hogy főleg az újabb arcok jönnek és kérdeznek a divatmárkákról, amiknek a többsége még ide se férne be, mert nem "olcsó és jó".
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
zolikaDB
veterán
Srácok!
Pagani holdóra, moonwatch jóárasítva!
Lehetne ebből valahogy még faragni szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
Folyamatosan van ilyen érzésem, de az elmúlt 3-4 nap egyenesen botrányos volt.
-
Faresz1976
aktív tag
Jobb a másik topik google keresőoptimalizálása . Vagy nem tekintik kínai/olcsó órának a sajátjukat.
-
bigmasterg
addikt
Miért érzem azt mostanában, hogy igazából a másik topic az olcsó órás topic?
Melyik gshock legyen, hopp egy armani, alap casiok, fa óra stb stb
Vagy csak oda esik be minden újonc? -
Churpik
tag
Kínai ipari hulladék "búváróra", kerülendő.
(Post csak azért, ha netán valaki rákeresne később erre a névre a topicban)
[Helei Helmsman H9012-G] -
andrew01
tag
válasz Churpik #41920 üzenetére
Reméljük : ), thx, akár lavinát is indíthat .
Nos igen, nekem úgy unblock az ilyen renderelt képekkel van problémám, meg az olyan gyártókkal, akik szinte kizárólag ilyet osztanak meg, mintha sunyítanának milyen a valóságban az óra. Ezek a képek vagy rosszabbak mint a valóság (lásd Seiko, Casio ) vagy sokkal jobbak - kínaiak többsége...dilajoska: Magam is hallottam dicsérő teszteket (erre mondtam, hogy valószínű a többségük nem rossz = ki lehet fogni jót), de egyrészt én nem láttam semmi kiemelkedőt bennük, másrészt hajlamos az ember a kirívó rossz dolgokra emlékezni és biza civil írásos (tán hitelesebb is) véleményeknél pár cifrát már olvastam + ott a jelenség, hogy kevés a valós kép a modellekről. Én szeretek ezeknél biztosabbra utazni, csupán ennyi .
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
válasz andrew01 #41917 üzenetére
Én amiket néztem review-okat ott nem panaszkodtak rá, sőt szép a kidolgozásuk meg látszólag a fém szíjaik is rendben vannak de nekem sincs velük tapasztalatom mert én sem nagyon tudok megbarátkozni a névvel.
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
Churpik
tag
válasz andrew01 #41919 üzenetére
Hát, remélem jó lesz neki az első Tényleg igaz, hogy nagyon vegyesek a review-k erről az S&S-ről. Az egyik posztoló azt írja, hogy van Tissot PRX-e is és ez ugyanazt a szintet hozza (ami azért kis fenntartásokkal kezelendő ugye), egy másik arra panaszkodik, hogy Seiko bél helyett Miyotát kapott... Szóval érdekes.
-
andrew01
tag
válasz dzsi23 #41918 üzenetére
Nem saját, de most kezdenek megindulni a review-k.
Én tartom továbbra is, hogy elengedtem, pár paramétere miatt, ugyanakkor továbbra is baromira tetszik.
Viszont nemsoká' lesz lehetőségem látni élőben, mert haverom elcsábult .
Ez lesz első kínaija... Ő Breitling, King Seiko, Maurice Lacroix, Tissot, Mido stb. medencében lubickol, eddig erősen elutasította a kínaiakat (persze jó néhányszor tátott szájjal nézte nálam, hogy "ezt ennyiért?!"), de erre azonnal lecsapott . -
dzsi23
addikt
válasz dilajoska1 #41916 üzenetére
Jól néz ki, a méret is jó, de van 1-2 márka, amivel nem sikerült még megbarátkoznom, és a Specht&Söhne pont közéjük tartozik. Mondjuk, a Parnsrpe is, de van az az ár, aminél eltekintek a márkanév felett.
-
andrew01
tag
Zaratsu polír nincs már olyan messze...
zöldalma Addiesdive ad2066
dilajoska: Akárhányszor olvastam véleményeket erről a Specht márkáról, mindig felbukkant pár minőséget kritizáló... biztos ki lehet fogni jó szériákat, de szerintem az 'olcsó húsnak híg a leve' egyik neves példája. Meg ezek a stock fotók bocsánat, de nem túl relevánsak... pont ennél a márkánál pláne, mert ez a kék bármilyen lehet. Olvastam már eme márkánál, hogy lazac élőben neonNarancssárga volt, fűzöld meg neonzöld.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #41914 üzenetére
Nem rossz, de 40mm, a PRX-em is annyi volt, és annál mindenképp kisebbet keresek, bár a Cronos is csak 1 millivel kisebb. Viszont a Cronos automata szerkezettel is vékonyabb picivel, mint a M. Code kvarccal... cserébe a Cronos több mint 2x annyiba kerül, és ha élőben nem jön be (vagy netán megunom pár hét alatt), több a bukó is rajta. Nem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Kedvet kaptam a lila Cronoshoz... a lila az új tiffany! November még olyan messze van... nem lesz előtte normális akció?
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz tboldi #41907 üzenetére
Nem triviális, de csak Japánban nem az, a világ többi részén már triviális. Persze, nem azt mondom, hogy 30 ezerért is full tömör szíjat adjanak, mint az alis kínai gyártók, de 150 ezerbe férjen már bele a tömör végszem Japánban is. Persze, amíg vannak olyan birkák (mint pl. én), akik megveszik ennyiért csörgős, lemez végszemes szíjjal is, miért változtassanak...
-
Churpik
tag
válasz bigmasterg #41897 üzenetére
Tavaly pont ebből volt itt nagy balhé, amikor belinkeltem a Jomashopos akciót PRX automatához(!), 90e+vámáfa áron. Szerintem idén is lesz valami hasonló.
-
momcrew
tag
válasz bigmasterg #41902 üzenetére
Pont így vagyok vele. Mindig lemaradok, ha nem, akkor "most ne gyere érte, mert hiányzik róla a ....(valami)" vagy elkelt.
Kedvezményes Karácsonyi Karóra Katalógus Kiárusítás a harödveröapróne
-
bigmasterg
addikt
válasz momcrew #41898 üzenetére
Fb tikk-takk licites csoportban tegnap ment el 61 ezerért egy kvarc, igaz ott egyik sarkán volt egy ütés.
Egy hete világoskék ugyanott mechanikus , 1x-2x hordott 164 ezerért .
okt 13 egy horadtlan fehér kvarcot 90ezerért vittek el.
Októver elején mecha zöld 170ért ment el szintén ott.
szeptember 21.én 165ért ment el fekete mechanikus.Ez mind licites volt.
Én 95ezerért adtam el az enyémet sima hirdetéssel(110ért raktam ki).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest