Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lev Abalkin
tag
Tanácsot kérek itt is, hátha...
Tudor Black Bay-ra leginkább hasonlító órát keresek, "gazdaságos" árfekvésben.
Jelenleg két versenyző van:
1. Corgeut 2010
- Seiko NH35 szerkezet
- tok: 41 mm, tokfül: 22 mm
- élénkebb piros lünetta
- dátum (kár...)
- eredeihez hasonlító feliratok, hátlap
- a 200 m szerintem inkább 100 lesz...
- oldalt polírozott tok, jelöletlen korona
- "felvállalt" márkanév (pozitívum)...
- eredetit másoló csatmechanizmus2. Pagani Design PD-1671
- ez is Seiko NH35 szerkezet
- tok: 42 mm, tokfül: 21 mm
- bordóba hajló, eredetihez hasonlító színű lünetta
- nincs dátum (fasza...)
- üveg hátlap
- 100 m
- oldalt is szálhúzott tok, jelölt korona
- csak logo (már-már megtévesztő a formája...)
Néztem pár videót róluk, elég nagy a szórás a vélemények között, az alapján nehéz dönteni. Árban van némi különbség, de az nem számít. (A San Martin SN0128-G lenne a befutó, ha 42 mm-es lenne, 22 mm-es tokfüllel.)
Ebben az árfekvésben egy Pagani PD-1753 órám van, annak a minőségével meg vagyok elégedve.Van esetleg valakinek tapasztalata a fenti órákkal?
Milyen a Corgeut-ok általános minősége a Paganihoz képest?
Esetleg szóba jöhet még más gyártó modellje?Minden tanácsot, észrevételt szívesen fogadok.
-
Lev Abalkin
tag
Cronos órák minőségben hol helyezkednek el az ismertebb kínai "márkák' (Pagani, Steeldive, San Martin stb.)palettáján?
-
Lev Abalkin
tag
Agyfaszt kapok. Tényleg eltűntek a 42-43 milis homage-ok, vagy soha nem is voltak?
Tudor BB-t keresek (jó, abból a Paganinak van), meg Yacht Mastert, de semmi.
A 39-40 milisek meg (főleg a diver fazon miatt) egyszerűen kicsik a 19-es csuklómra.
Már szoktatom magam a gondolathoz, hogy megint "drága" órát veszek (nem Rolexet persze, hanem mondjuk Steinhartot...)
Vagy csak bénán keresek? -
Lev Abalkin
tag
válasz SH4D0W2011 #31031 üzenetére
Ez a Boderry nálam eddig a radar alatt maradt. Elég jó áron kínál egzotikus anyagokat (titán, bronz...). A Seaturtle széria megfogott, de megint a méret...(42-es lenne az igazi.)
-
Lev Abalkin
tag
válasz phrenetiX #34465 üzenetére
Úúú, ezt a San Martint nézegetem már egy ideje. Kicsit gnóm-hatást kelt bennem a tokforma, meg az aránytalanul keskeny szíj (+ korábban az arany-fekete kombináció sem tetszett..), de valamiért birizgálja a csőröm.
Lesz még ez 75 000? Milyen időszakban érdemes várni erre az árra? És hol?
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz phrenetiX #34485 üzenetére
Úgy értettem, kicsit furcsa, szokatlan...Mindenesetre nekem ezek jobban felkeltik az érdeklődésemet, mint a túlságosan szabályos dolgok.
Ezek szerint ebben a shopban már jelentősebb akciót ne várjak? (13. órám lenne, már magamnak is csak a nagyon jó árral tudnám indokolni a következő vásárlást...)
-
Lev Abalkin
tag
válasz Herczi #34516 üzenetére
Eddig el voltam alélva magamtól, hogy milyen megértő és toleráns állásponton vagyok a homage órákkal kapcsolatban (élni és élni hagyni, virágozzék minden virág stb.) De rá kellett ébrednem a rideg valóságra: mindez csak azért volt, mert nincs olyan órám, amit jellemzően másolni szoktak.
Most, hogy 2 Hamilton Khaki Field boldog tulajdonosaként először pillantottam meg ezt az órát, kibukott belőlem, hogy: "ak@rvaannyukat"...
Mindenesetre ez az első homage óra, amit azonnal megvennék, ha nem lenne már meg...[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz Herczi #34519 üzenetére
Nekem is van homage órám (1 db
Tissotteszkós PRX), jó minőségű homage, meg minden, de nem kötődöm hozzá, inkább csak kipróbáltam vele, milyen lenne egy eredeti. Hordom persze, ez a zöld órám, de ennyi.Amúgy nálam is az óra ismertsége a választóvíz. Rolex sub homage-om valószínűleg soha nem lesz, talán még Steinhartból se kéne, de egy San Martin MM300-ra meg nagyon készülök.
A Hamilton meg nagyon kitalálta ezt a field fazont, megvenném az Addiesdive-ot is belőle, annyira tetszik.
-
Lev Abalkin
tag
válasz CactuS #34521 üzenetére
Dehogy érzem magam kevesebbnek. (Sőt, e logika mentén többnek kellene, hiszen rajtam van az "eredeti", bibibííí )
Helye van a piacon a homage-nak, óriási az igény is rá, ugyanakkor a legvonzóbb jellemzőjük szerintem a minőséghez képest kedvező ár, ami segít átlépni a tisztelgés vagy másolat dilemmát. Steinhart, Davosa stb. árfekvésben már szerintem sokan inkább mást választanak. Nekem is belefér 1-2 olcsó homage óra, de nem azok a kedvenceim.
A kínaiak megtanultak minőséget gyártani, most már akár odaülhetnének a tervezőasztalhoz is...(Mondjuk, pl. a San Martinnak is vannak saját ötletei, de mégiscsak a Sub, BB stb. órái fogynak a legjobban, ami elárul egy s mást a néplélekről...)
A jogi környezet meg olyan, amilyen. Valószínűleg betarthatatlan lenne egy a homage órákat sújtó szabályozás. -
Lev Abalkin
tag
Próbálom megfejteni, mi a 40 dollárnyi különbség a két óra között:
[link] és [link]
Első óra LTL mérete kicsit nagyobb, a másodikon "buborékos" zafír van, szemre különböző színű indexek, van még valami?Amúgy, ha már BB, hová tűnt a piros gyűrű (cső?) a korona alól?
Többször többen is linkeltetek San Martin beszerzési forrásokat. Van olyan, ahol a feltüntetett ár felett már biztosan nincsenek plusz költségek?
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz driv4r #34910 üzenetére
Ő!
Nagyon főnök lény volt. A megfelelő életkorban láttam. Utána már jöhetett Alien, Predator, Dolog, csak doromboló kiscicák lehettek...KFK, GFK, Galaktika, mind megvan! Ha eljön az idő, ezeket szeretném békésen lapozgatni, miközben elhagyom az árnyékvilágot...
Amúgy a SF-t számomra Tőke Péter: A nyevigák c. könyve hozta be a hétköznapokba. Nem a jövőben/űrben/máshol estek meg benne a dolgok, hanem itt, a poros kisvárosban, velünk, gyerekekkel.
Hogy óra is legyen:
A barátom faterja hozott valami nagyon hasonlót "németből", felváltva hordtuk. Leggyakrabban a térváltó funkcióját használtuk. Egy sárga celofánszemüveg kellett még, és máris a Vénuszon voltunk vele...Vennem kell egy ilyet. -
Lev Abalkin
tag
Szagos "ladír" (sarkán kóstolási nyomokkal). Poharas tejszínhabba mártogatott ropogós kifli. Negró-rágóval foghíj-imitálás. Zsebtükör, hátán Gojko Mitic (alias Tecumseh, Osceola). Piedone filmek a moziban, utána pofozkodás a parkban. Fekete-fehér Tarzan filmek hétvégén, előttük kibírhatatlanul hosszú Nótaszóval. Szandokán-levonó. 3 ft fagyira (rafkósan: "2 egyötvenest kérek" - dupla tölcsér!). Gyermekkorom tükörcserepei...
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
Alis "curved end" szíjakkal van valakinek tapasztalata?
Ha adott a fültávolság, óra átmérő, akkor szépen simulni fog a tokhoz, vagy kell hozzá nagy adag szerencse is?
[Ezt] az új Blancpain × Swatch agymenéshez ajánlják, én egy ugyanakkora kvarc Glycine Airman World Timerre tenném. Gondolom a stiftfuratok távolsága a toktól bekavarhat, de talán van annyira rugalmas a szíj vége, hogy illeszkedjen. Vélemény?(Amúgy [ezt] a színt keresem, ha esetleg láttatok ilyet egyenes végű szíjnál, az is érdekelne.)
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz Lev Abalkin #35207 üzenetére
Valamiért nem sikerült belinkelnem, szóval a navy blue szín kellene...
-
Lev Abalkin
tag
válasz zoarden #35390 üzenetére
Pl. a Gibeon meteorit (amiből sok gyártó készít számlapot) szétrobbant darabjaiból valami 26 tonnát szedtek eddig össze.
De sorolhatnám: Muonionalusta, Campo del Cielo stb. Mind méretes darabok voltak.Kb. olyan ez, mint a gyémánt. Korántsem olyan ritka ásvány, mint ahogy azt az ára sugallja...
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
Fogtam már meteorit számlapos órákat, megfelelő fényben vizsgálgatva a vasmeteorit vágott, csiszolt felületének színe, textúrája nagyon hasonló volt mindegyiknél.
Az idézett Pagani számlapja még csak nem is hasonlít a valódi meteoritra. (Valami szőrehullató ecsettel felhordott diszperzitre annál inkább... ) -
Lev Abalkin
tag
válasz Faresz1976 #35599 üzenetére
Napaszmeg...Az első Berny, ami
sütni tudtetszik. Ez minek a homageja? Meg milyen minőség? Eddig nálam a Berny a radar alatt maradt, de ez kell, feketébe'. -
Lev Abalkin
tag
1. San Martin SN087-G órát tervezek venni. 200 dolláros árat találtam (ÁFA és egyebek nélkül).
Tudtok esetleg ennél jobb ajánlatot?2. Valamiért tetszenek ezek a PRX-szerű tokos, színes gumiszíjas I &W Carnival órák is (amolyan szegény ember Üblója...). Ilyet vett már valaki?
(3. Pár napja asztali gépen nem jön be egyik Prohardver fórum sem. Help...)
-
Lev Abalkin
tag
San Martin, Cronos, Octopus - ez kb. a jelenlegi kínai felsőház? (Videók alapján gondolom...)
-
Lev Abalkin
tag
Mikulásig lesz még akció az Ali-n? (54-ért nem vettem meg, most megvehetném 80-ért... )
-
Lev Abalkin
tag
válasz Faresz1976 #36535 üzenetére
Alakulgat. Ha nem megy lentebb, inkább ez lesz: [link] .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kupon kunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest