Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lumpy92

aktív tag

Esti mese

Volt szerencsém az USA-ba, Floridába látogatni. KeyWest-en egy Angling Shopot látogattam meg. Ahogyan tapasztaltam, az USA-ban az angol "angler", mint horgász a legyezőhorgászt jelenti, míg a többi módszerre a fishing a használatos. Az első boltba tehát egy csomó, helyben kötött műlégy fogadott. Mivel akartam onnan is hozni valamit, egy nagy, fehér szőrös "legyet" vettem, balinozni szerintem remek lesz. Ezután Tampa felé mentünk tovább, ahol a házigazdánkról hamar kiderült, hogy nagy horgász. Én előtte csak a műcsali vásárlás miatt voltam besózva, de itt egyből felcsillant a remény, hogy ebből akár egy kinti peca is összejöhet!
    Először a Wallmart üzletlánc horgász részlegén időztem el. Saját márkás béka műcsali $1.95-ért! Rapala Husky Jerk wobblerek ~$6-ért! Spinnerbaitek $1-ért! Néhány képet csatolok, az árakat 400-al célszerű szorozni a forintosításhoz, mivel az USA-ban nettó árak vannak kiírva, erre még rájön a 7,5% (!) ÁFA.
    Legközelebb az Academy Sport nevű boltba jutottam el, na itt is van minden... Innen egy poppert hoztam el, asszem $3-ért.
    A horgászengedélyt is ebben a boltban váltottam ki (leginkább egy hatalmas decathlonhoz lehet hasonlítani, csak a horgász-vadász-vadkemping vonal dominál). Nem akadtak fenn a turista létemen, 3 napos engedélyt váltottam $17-ért. Ez csak édesvízre szólt, volt külön sósvízi vagy kombinált is engedély is. A legnagyobb problémát az engedélykiváltás során az informatikai rendszerük jelentette, nem tudott mit kezdeni a ténnyel, hogy nincsen amerikai telefonszámom és címem. Megoldották, megadták az üzletükét, mondván úgyse kell semmihez. Fun fact, hogy a testmagasságomat meg kellett adni az engedélyhez.:U
    Egy szerdai kora reggelre esett a horgászatunk, egy kiépített parti mólót látogattunk meg, innen vallattuk a vizet. Igazán egy se nem édes, se nem sós vizterületen voltunk, ennek megfelelő halfaunával. A móló mellett csak 40-50 cm vízmélység volt, bentebb se volt túl mély a víz. Célhal a snook volt.
    Vendéglátónk egy 2 méteres casting bottal szórta a vizet, nekem egy 1,80 méteres pergetőbot jutott, elég rozoga peremfutó orsóval. Persze ez nem igazán zavart!
    Dobáltunk mindenféle csalikkal, kora reggel csak úgy zajlott a víztetô, mutatták magukat a halak! Rávágásunk viszont nem volt, pedig mindenféle műcsalival próbálkoztunk...
    Utána cseréltünk, kipróbáltam a casting felszerelést, először életemben. Könnyű volt rákapni, kifejezetten tetszett (pedig eddig mennyire nem értettem meg azokat, akik Mo-on ilyennel dobálnak :B )
    Aztán ahogy ott beszélgettünk a mólón, ilyen robotpilóta módban csak dobtam újra és tekertem kifelé egy fehér Rapala Xr-10 wobblert, hát olyat rávágott a hal a víztetőn, hogy egyből odakaptuk a tekintetünket. Sajnos nem vágott rá jól, nem akadt meg a horog :/
    Továbbiakban több rávágásunk nem volt, pedig igazán felbuzdulva dobáltunk tovább. Fél 11 fele feladtuk a dolgot, mert szétégtünk a napon :D
    Később egy másik Wallmartba még egy Arbogast Jitterbug csak beugrott a kosaramba, ez a csali a titkos favoritom a jövő évi csatornacsukák ellen!

Az amerikai álom csak majdnemre jött össze, azért nincs okom a panaszra!

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés