Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
.LnB
titán
válasz dom1n0 #259801 üzenetére
Jonas-szal is együtt edzőtáborozott, plusz minden TdF-et megelőző felkészülési versenyén segítette. Mégsem indult a TdF-en.
De ja , bizakodjunk.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
lsebestyen
addikt
A "vuelta" csak annyit jelent ezekben az esetekben, hogy körverseny, semmi többet. Carapaz is sok vueltát megy.
PCS-en pedig rengeteg fals infó van, pláne ami a kereteket illeti.[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz -=RelakS=- #259805 üzenetére
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Csokicsibesz
tag
válasz lsebestyen #259806 üzenetére
Én mondjuk reménykedem, hogy "szegény" Sepp Kuss-t hagyják pihenni. Már ment 2 GT-t idén, Touron volt egy komoly bukása is, hagyják szegényt kicsit.
Milan Vadert én tuti nem vinném el, amit idén XC-ben mutatott az nem volt túl sok.
Kelderman és Van Barlee most ment Tourt... szerintem ők is kihagyhatóak a Vuelta keretből. -
RexpecT
addikt
válasz Dark Archon #259802 üzenetére
Jaja, toltam egy kis crossfitet is .
-
Kiskopika
senior tag
Nah szombaton én is letudtam a kötelező Balaton kört. Nagyon jó idő volt, kellemes szellővel.
Haveri tekerés volt, a cél semmi idő vagy egyéb csupán a teljesítés. Utólag belegondolva lehet jobb nem is ment volna, a 200 km már a végére kellemetlenné vált nekem.
6 kor indultunk, trekking bringával és kb fél 5 re értünk vissza. Forgalom nem volt vészes, de a bringa út az nekem nem jött be. Sírtam volna ha outival jövök annyiszor odavágtam a felnit katyùba, gyökereket kerülgetve. De szó se róla bizonyos helyeken viszont parádés aszfalt volt.
Vízzel jól jöttünk ki mindig találtunk kutat épp mikor elfogyott, egyedül Keszthely után kellett vennünk ott nem volt opció várni.
Összességében imádtam, de ilyen hosszú távra még edzenem kell a fenekemet, mert az olyan 150 től már jajgatott nagyon. -
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #259812 üzenetére
Én attól nem félnék, nem gyakori pofára esés a felső csőre, a cukros víz azonban amit szopogatsz a kulacsból, izzadság ami lecsepeg, esetleg étel amit oda behullatsz már nem lenne annyira ritka. ...a barátnőt meg ha felülteted többet le sem akar szállni arról az aranyozott Kashima bevonatról. (az agyad (Brain) a lába közt lesz. )
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
válasz Dark Archon #259812 üzenetére
szerintem ennek van valami burkolata is.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
válasz FireKeeper #259098 üzenetére
frissítés a tényleges váltási tapasztalatokról:
Microshift Sword UpdateEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #259817 üzenetére
szerintem is és a korábban kiadott advent-x hátsó váltóval is működik. (shimanoval v srammal nem)
szerintem jó választás, a 2x10-es 46-29 is már jó irány (11-38-as sorral), a 110-80-as bcd-vel még lehet lejjebb is menni áttéttel.ha jó áron jön, akkor átépítéshez jó lehet, ill. megjelenhetne olcsóbb/kisebb brandeknél is.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
semmiho
tag
válasz mauimagic #259642 üzenetére
Ez valamilyen hamisítvány? A "sima" verzió is 650 EUR ( https://ingrid.bike/product/rear-derailleur-rd1/ ).
Jó cucc lehet, kipróbálnám egyszer - csak hát az ára... (-: Mondom ezt úgy, hogy 4+ éve megyek Trickstuff Piccola fékekkel és hasonló cuccokkal, de ennyiért akkor már inkább egy Eagle AXS váltás. -
MODERÁTOR
11. kerületben van ajánlott/bevált szerviz? Átvizsgálás, általános szerviz, karbantartás.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Kicsit félve írok ide, miután visszaolvastam picit és látom itt mélyvíz van rendesen az én szintemhez képest. Viszont csak kéne kis segítség, és remélem tudtok segíteni nekem a belépő alsó szinten is. Utoljára még ezredforduló után nem sokkal vettem kerékpárt, azóta kinőttem, elhagytam a területet és utóbbi években már nem tekertem. Viszont most szeretnék ismét alkalom adtán hajtani. Elmúlt pár napban olvasgattam témában, és a cross trekking az ami nekem megfelel ránézésre. Kiépített utak, de dimbes-dombos tájakon mennék vele. Jelenleg két járművet néztem ki egyik ismerős segítségével:
KTM Fun Line 28" és Merida 2022 Crossway 10-V
Keretet is nagyjából ezen a szinten tartaném, ezekkel jól járnék? Szívem szerint a KTM felé húzok, van lényeges különbség a kettő között?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Sordoran #259823 üzenetére
20 év után ne vásárolj már eleve divatjamúlt kerékpárt (ezer tányér elől, V fék stb.), feszítsd a keretet legalább eddig. [link]
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
gergo5991
őstag
[link] egy ilyen szerintetek megér 750 eurót? mondhatni tiszta uj a bicaj, max 100km van benne
a karbon cannondale után elég nagy downgrade lenne, de 1x12vel nem birtam megbékélni ez már tényleg annyira az új világnak termett hogy felteszem a pickup hátuljára a bicajt azt elautózok oda ahol fogom csapatni, vagy bike-parkba, de túrázóknak az 1x12 szerintem felejtős, jó áron még használt gravel sincs / országuti se, max ezzel lófrálnék aszfalton is[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz Hasaggymeg #259825 üzenetére
Nem ertem mi a problemad trekkingen elol a tobb tanyerral. A V feket en se eroltetnem.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
arcitec
addikt
Nekem nem kéne. Akár hogy is, szerintem neked sem. Elég bénán néznek ki azzal a "görbe" felső csővel, meg azzal a hátsó szárral ...
Láttam mentek vele az utcán. Hááát ..... Mindegy is. Nekem nagyon nem jön be ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gergo5991 #259826 üzenetére
Féláron 100km-el (de akár ezerrel is) benne még szép, hogy megéri!
1x12vel nem birtam megbékélni...mi volt a konkrét bajod vele?#259827zsamiatt...szükségtelen, átlagmuglinak pláne, csak + súly és bonyodalom. Egy 36/11 áttéttel még a nem túl combos 75 csapásszámmal is negyvennel haladsz, szerinted kell oda több?...vagy a másik vége aggaszt, a 36/42?
#259828arcitec...ízlések és pofonok, az a felső cső szerintem sem egy világszépség, de én láttam közelről, ültem is rajta és azt kell mondjam nem véletlenül népszerű...a 2 linkelt kerékpár bár olcsóbb is, de fasorban sincsenek ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Hasaggymeg #259830 üzenetére
Egy 36/11 áttéttel még a nem túl combos 75 csapásszámmal is negyvennel haladsz
Az inkább csak 32km/h
Jester
-
-
arcitec
addikt
Nem néztem a paramétereit, de a képek alapján még mindig a másik kettőből kéne ..
Na meg oda szerintem mi a baj a V fékkel? Egyszerűbb és arra a célra megfelel az is..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
gergo5991
őstag
1x12-ben az első lánctányér fogazata volt kevés,
régi cuben elől 42 vagy 44 volt, és azzal egyenes aszfalton pont kényelmesen ki tudtam pörgetni
erre a cannondale-t leküldik egy 30 assal, 32-re számitottam mert annyit irtak rá, meg 11-50 es volt nem 10-51-es..
sikon 25-30km/h-t tudtam csak tekerni vele, erő van tekerni, de hogy órákon át majd "140"es pedálfordulattal daráljam a bicajt meg a szivemet is hogy 35öt hozzon na az felejtős3x10 hez voltam szokva, ez a 1x12 nagyon nem jött be nekem.. mondom, aki kocsival elviszi erdőbe a bicajt annak lehet tökéletes mert a gyökereken felfele nem fogja csapatni, de még lefele se lehet a 1x12be bele tekerni..de az aki az erdőbe is a bicajjal akar menni annak szerintem feljetős..
pár napja nézegetem a graveleket is, eszem-f.om megáll hogy a többségük ott is 1x12 esen vannak..
vágom irtam itt hogy a 30t-t kicseréltem majd 32 vagy 34-re (34 lett volna a max cannondaleba asszem) de még az is messze van a 42-44-től..profittal, de továbbadtam a cannondalen
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ja, benéztem, 46/11 annyi, 36/11 76rpm 47/622 gumikkal számoltam 34km/h. ...ugyanakkor legtöbb átlagkerékpáros azt sem hajtja ki hosszan trekking bringával.
#259833arcitec..a felszereltsége oda-vissza veri a másikokat...és nem csak szerintem, a Road.cc szerint az év bringája lett a commuter kategóriában...Mavic kerekek, integrált hajtómű, NX hajtás-váltás, hidrós fék.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Bicycle Gear Ratio, Cadence, and Speed Calculator
https://cyclingroad.com/bicycle-gear-ratio-cadence-and-speed-calculator/Érdekes, el lehet szórakozni vele.
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #259836 üzenetére
Van a telefonomon, csak benéztem.
-
RexpecT
addikt
válasz gergo5991 #259834 üzenetére
Montin az elől 34 hátul 10-es felállás már bőven élhető az átlagtól combosabb embereknek is szerintem. Nekem most 32-11 van, de még mindig én vagyok a szűk keresztmetszet.
Elméletileg Sram Eagle esetén 38-as tányér a max amit előlre fel lehet rakni. Ahogy nézem Nino Schurter is 38-as első tányérral megy. -
6030D
Ármester
Trekkingre azért nem ördögtől való a 3 tányér, főleg ha nem tudja milyen áttételt szeretne. Illetve a decáson a Tekteo fék sem indokolja szerintem a 70e-s felárat. Jó az a KTM, M200 fékkel, ha nem tetszik a bringázás, könnyebben túl is lehet adni rajta. Az ár sem olyan vészes, 9 éve 140e Ft volt ennek még a V-fêkes verziója (haver vett olyat, onnan tudom).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
válasz RexpecT #259838 üzenetére
A Vác-Verőce távot elég sűrűn járom montival, az sík, ott nekem szélcsendben a 32/12 az, amit végig tudok tekerni, ilyenkor olyan 28 km/h körül van a sebesség. 32/10-nél már leesik annyira a pf, hogy jobban fáradok, az csak hazafelé, hátszélben szokta kiadni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
avl
senior tag
Remco: "if I can believe all the calculations that have been made on the basis of the watts per kilo, then Tadej and Jonas have shown figures in the Tour that I have already achieved."
Although they did, of course, day after day. I think both of them have reached an incredibly high level this year, really impressive. Now it's up to me to work hard in the coming year so that I can take big steps forward to get close to those two super good and crazy drivers. I hope to be able to compete with them in 2024.”
-
zsamiatt
őstag
pont ma néztem róla videót. A srác össze hasonlította a súlyt és kb ugyan annyi a súlya. Pár gramm ide oda meg hobbi szinten kb tök mindegy. Cserébe az írják a 1-s elsőre minőségibb lánc kell ami drágább. Mondjuk a lánc ára ebből lehet tényleg szubjektív de súlynál tényleg nem volt különbség.
Ezeket a számokat nem ismerem, de logikusan a több tárcsán kisebb ugrásokkal lehet szabályozni az átétet.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Sordoran
addikt
Köszönöm az ajánlást, ezért kérdezek mivel el vagyok veszve mint a rengetegben. Itt azért nem feltétlen akarnám feszíteni a keretet, mivel tényleg csak inkább hétvégi hobbi szinten használnám. Bár tényleg sok jót írnak róla, de most érkezett: feliratkoztam készletértesítőre, és nem sokkal később jött üzenet, hogy kivezetésre került ez a modell. (S méretben még van 1 db, de nekem M kell)
#259839 6030D: Nekem is ez a KTM a szimpi, ismerős is ezt venné helyembe azt mondja. Persze ha van jobb azonos árban akkor nyitott vagyok, de árban nem akarok e fölé menni.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
-
robee19
tag
-
Ringman
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest