Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #260245 üzenetére
55?! Nem csoda, hogy jól másztok, bár biztos itt az izomerő nagyobb, de nem annyival mintha egy 25kg +súlyt kellene felcipelnetek a hegyre.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
.LnB
titán
Most ment el a DPD futár a cégtől. Csomag sehol, szóval ez mára bukó.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #260251 üzenetére
Múltkor outiztunk a srácokkal, és ott volt egy srác, aki kb hasonló testalkat, csak talán még kisebb. Terepfutásban megnyerte az atyaúristent is, mostanában (térdproblémák miatt) inkább teker. Na ő volt olyan, hogy jött az emelkedő, és szevasz... haverom is csak annyit mondott: 55 kg, ez ilyen...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
sebgutkopf
őstag
válasz Toobee #260015 üzenetére
Írtam neked még talán tavasszal, hogy valószínű jön valami újdonság idén AXS vonalon, hát jött. Aztán csak kivártam a GX verzió megjelenését, annak ellenére, hogy mostanra az X0 szettek árát már úgy akciózták németeknél, hogy kb egy árban van a GX-el. Viszont a turpisság a sorok között van (szó szerint), mert a GX-nél a sor 1-11 fogakig végig nikkel bevonatú acél a kopásállóság érdekében, míg az X0 csak kemény acél (1-8-ig utána alu) és az XX kiváltsága a nikkel bevonat a fogak végén. Így a tartósságra spekulálva a gx vonalat olcsóbban és hosszabban üzemeltethetőnek vélelmezem.
A felszerelés és beüzemelés megtörtént hétfőn, terepre még tudtam vele menni, így csak a környéken egy gyors próba fért bele, amit a kíváncsiság hajtott ki belőlem.
Az biztos, hogy nagyon masszív, a lánccsapkodás mint fogalom itt nem létezik, hosszabb lépcsősoron tudtam próbálni (ezért volt a legnagyobb visszatartó erő első generációs AXS rendszerrel szemben a végén). A váltás hangja az valami egészen furcsa és szokatlan, főleg amikor nagyobbról kisebb fogaskerék felé vált olyan brutálisan bevágja sebességbe, hogy csak lestem. Valahogy az egész azt az érzetet kelti és ráerősít arra, hogy minél nagyobb a terhelés annál jobb vele a váltás és nem félsz használni.
Az igazi terep bevetés még hátra van, a lényeg pedig a hosszabb távú üzemeltetés tapasztalata lesz. Az eslő fw frissítést már rögtön felszerelést követően megtörtént. -
.LnB
titán
válasz 6030D #260253 üzenetére
Ilyenkor gondolj arra, hogy Wout van Aert meg 78kg, és hogy megy hegyre IS!
Sose szabad elfogadni ilyen könnyen a dolgokat![ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #260245 üzenetére
Az anyaga lehetne jobb, de ennyiért nagyon fasza, jobb, mint a decathlonos mezek nagyrésze. Nekem 168cm magassághoz szintén 55-57kg súllyal a Racmmer méretezése az etalon, ahhoz próbálok viszonyítani mindent, ezért kérdeztem. De látom a Rionból is többféle szabású van, te melyiket rendelted?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Én szándékosan, diétával fogyok le ennyire, mert felfelé tényleg brutális a különbség
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #260253 üzenetére
73-ról indultam, de egyszerűen elfogysz, ha bringázol. Tegnap este tekerés után úgy éreztem kéne tölteni kicsit, mert megyünk ma reggel is. Beküldtem 1 banánt, 2 fügét, 150 gramm aldis jégkrémet, egy kicsi csomagos ropit, meg egy polcz-os lencsés valamit este 8-kor. Így sima volt a reggeli tekerés is, először kajálni pedig majd dél körül fogok ma szerintem, még egyáltalán nem érzem magam éhesnek.
Múlt szerdán mértem magam utoljára, 55,4 kg, 11,8% testzsír, 46,28 kg izom, 2,52 kg csonttömeg, 4 zsigeri zsír. Mennyire pontos, azt nem tudom, ez egy olcsó Xiaomi Mi Body Scale 2. Tömeget tuti jól méri, azt próbálgattam már. Sokkal jobban érzem magam, mint 65-70 kilósan. Nem mellesleg a térdfájdalmaim teljesen megszűntek, mióta ledobtam azt a 15-17 kg-ot.
Egyébként ez a viszonylag alacsony tömeg azért eredményezi azt is, hogy síkon nem annyira halad az a bringa Felfelé kellemesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #260256 üzenetére
Linkeltem konkrétan melyiket vettem. Nem is néztem, hogy van többféle szabású. Mai tekerés után, ami negatívum számomra, hogy a zipzáras zseb oldalt van, nem érdemes oda tenni a telefont, mert húzza oldalra az egész mezt. Decathlonos szerintem jobb ebből a szempontból, hogy pont a középső zseb mögött van a zipzáras rész is. De annyira mélyek a zsebei, hogy simán lehet abba is rakni, nem fog kiesni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Toobee #260259 üzenetére
Valami nem kerek.
'Az emberi csontváz átlagos tömege az egyéni testtömeg alapján változik. A csontváz általában a testtömeg 10-20%-át teszi ki. Az átlagos felnőtt férfi esetében a csontváz tömege körülbelül 10,5 kg (feltéve, hogy a férfi testtömege 70 kg), míg az átlagos felnőtt nő esetében a csontváz tömege körülbelül 7 kg (feltéve, hogy a nő testtömege 50 kg)."
-
parandroid
félisten
Nem a kg számít, hanem a w/kg.
Amúgy meg a magas VO2max-hoz izom is kell bőven, az meg alapból jó nehéz.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #260254 üzenetére
Köszönöm, várom az első éles bevetésről születő véleményedet is Sok balesetmentes km-t vele, kopás nélkül persze
-
Toobee
veterán
válasz Mezga Aladár #260261 üzenetére
Ez egy kínai mérleg. Tömeget és testzsír%-ot szerintem kábé közelítő értéknek lehet venni, a többihez meg nem konyítok egyáltalán.
-
varsam
őstag
válasz Toobee #260250 üzenetére
Igen, néztem már, szemezek vele egy ideje, most elsőnek adok egy esélyt az új tárcsa/betét kombónak, aztán meglátjuk, meg persze kell most egy teljes olajcsere, légtelenítés is mert időszerű.
Használtan is most egyre több jó bringa kerül fel egész jó árakon, biztos fog még lejjebb is menni.#260248 andrisbandi
Igen, láttam már ezt is. Csak azt nem tudom, hogy a sima RS-ben egyáltalán nincs kontakt pont állítás, vagy van, csak szerszám kell hozzá? -
parandroid
félisten
válasz Mezga Aladár #260261 üzenetére
Igen, ennek anno én is bedőltem, amikor okosmérlegem lett, ezek ennyit írnak. Nekem most a 78kg-hoz a garmin index 2 szerint 4,1kg a bone mass, a tooltip szerint ez még bőven sok is:
Ez a garmin amúgy most azt mondja, hogy a skeletal muscle massom 31,5kg, bone mass 4,1kg, body fat 26,1% ( ), body water 54%. Amit végképp nem könnyű értelmezni, mert ha a %-ok a teljes testtömeg adott arányát mutatják, akkor a szumma 98kg-ra jönne ki. Szóval ja, fene tudja, hogy ezeket hogyan kell értelmezni. Gondolom van átfedés, mert a csontnál, meg az izomnál is írja, hogy a bennük lévő vizet is tartalmazza az adat, de gyanítom, hogy a zsír esetében is ez a helyzet, bár ott ezt nem írja.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
RexpecT
addikt
válasz sebgutkopf #260254 üzenetére
A komplett GX T-type groupsetet vetted?
Egészséggel használd, elég jó cuccnak néz ki, kíváncsi vagyok hosszútávon hogy fog beválni. -
sebgutkopf
őstag
válasz varsam #260151 üzenetére
Annyira jó nektek, hogy ilyen pályák és közösség van a közeletekben!
A videókat már láttam, figyelem mi a helyzet bárhol itthon a pályák világában, egyúttal óriási dolog, hogy pinkbike-ra kijutott az anyag.
Nagyon szeretném kipróbálni ezeket a kőszegi pályákat, valamiért nehezen jön össze, aminek része a lokáció, mert Bp-ről kb ugyanennyi idő alatt már Semmeringen vagy Wexl-ön vagyok, ahol felvonók vannak. Mindig az van bennem, hogy ősszel vagy tavasszal a park szezonon kívül már nagyon be kéne iktatni egy Patkány bikeparkot a pedelec-el. Egyre nagyobb a kedvem hozzá, idén szeptember vagy októberben most már muszály lesz behúzni. Egyúttal jó lenne 2 napra menni, annyi pálya van. -
sebgutkopf
őstag
válasz RexpecT #260267 üzenetére
Az ebike verziós T-type szettet vettem, amiben nincs hajtókar, de első lánctányér van, azt tudom feltenni a shimano motoros bringára 104BCD felfogatás. Ez a minimum, amit meg kell venni, mert a lánc nem kompatibilis semelyik korábbi kazettával, se a korábbi sima x-syncII láncányérokkal.
-
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #260269 üzenetére
Igen, tényleg nagyon jó ami itt van
Legutóbb Pécsről jött ismerősök azt csinálták, hogy péntek Kőszeg, szombat Wexl és vasárnap még egy Kőszeg. De amúgy itt tényleg el lehet tölteni egy teljes hétvégét is, nem fogod megunni, ebben biztos vagyok, pláne pedeleccel. -
lsebestyen
addikt
válasz Csokicsibesz #260270 üzenetére
Doppinggal bárki tudna ennyit menni itt a topikban is.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok [link] ez csak 370 és 370hybrid agyakra jó? Illetve mennyire "nehéz " eladni egy ilyesmit.
Vettem egy microsplineos hu1900at és hozzá külön ratchet ln shimano hg-t. Így a microspline-ra nincs szükség a kerék adapterei között találtam ilyen hátsó kerék microspline dob-ot így a linken látható termék teljesen egyazegyben megyekezik a nálam lévővel. (A shimano hg-shez más dobot adnak értelemszerűen)
A megérzésem azt súgja hogy ez egy elég specifikus alkatrész nálam lesz egy ideig. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #260262 üzenetére
Igen csak nem mindegy 55, vagy 80kg x 3-4-5...n W/kg-ot kellene hosszan produkálni mert utóbbival tényleg már egy kenyérpirítót is meghajtasz.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
A 15 kerület, Molnár Viktor utcától kellene találnom egy kevésbé forgalomban edzett, gyengébb személy számára útvonalat az első kerületi Aladár utcába.
Én egyszerűen végig mennék a Thökölyn, Rákóczin, Erzsébet hídon, Hegyalja utcán. Viszont kerékpársáv csak a thökölyn van, utána busz sáv.
Ti, hogy mit javasoltok? Google maps, bikemap.net, plotaroute útvonalait is nézegetem, de hátha valakinek ismerős a terep, és tud javasolni egy kezdő pesti bringás kompatibilis útvonalat, ami nem végig buszsávban megy."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #260272 üzenetére
ez megvan, csak eddig volt bennem egy olyan, hogy a sima is tud contactot, csak nem "tool free" az állítás hanem kell hozzá szerszám, de akkor ezek szerint nem.
Eplénybe amúgy tervezel menni aug 25-27?
-
RexpecT
addikt
válasz sebgutkopf #260271 üzenetére
-
Fall-N
veterán
Nekem van a fiókban, csak gondolom messze vagyok tőled Bajáról. Ha gondolod és csinálsz egy FoxPost csomagot, akkor elküldöm neked. Persze ha megéri neked a szállítási költséggel. Vagy ha olcsóbb feladom Postán. Természetesen 0 Ft-ért, csak a szállítási költségért.
Nekem is így volt ideiglenesen a Bryton mount, végül cseréltem a kormányt 31.8-asra. Így utólag lehetett volna 35 mm-es is.
Mit találtam ma a helyi boltban? Így el is dőlt a dolog:
Az ára is olcsóbb volt, mint az ebikeon.[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Toobee #260281 üzenetére
Hát de miért vettél ilyen kínai sz*rt!!!! Szerintem ugyanilyet vett stickermajom is, aztán küldte, hogy érdekes adatokat mutat néhol. Mondjuk ez legalább támogat, nem úgy mint a Garminja, ami egy megdöglős tekerés után kiírja, hogy, hát, ezt ellazsáltad.
-
Fall-N
veterán
-
.LnB
titán
válasz Fall-N #260285 üzenetére
Köszi szépen. Ha hamarabb ajánlod fel, éltem volna a lehetőséggel. Ráadásul úgy néz ki, hogy holnap megjön az egyik amit rendeltem. Mert pár perce írta az ExpressOne, hogy holnap hoznak egy csomagot. Gondolom nem a Karoo 2 az, mert az DPD-vel jön. Szóval legalább egyszerre érkezik majd a kettő.
Nekem is lesz majd, mert többet rendeltem. Ezen a korány cserén én is elgondolkodtam már egy picit, de még csak felületesen.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Pár napja nem volt téma a pulzus, így hát bedobom megint
Tegnap mentem egy erősebb 2 óra 20 percet: 166bpm átlag, (nekem 200 a teteje), azóta ~15-tel magasabb a nyugalmi pulzusom. Alapvetően 53-55 körül van, most örülök a 68-nak. Nyilván nincs ezzel baj, csak mint érdekesség. Ilyenkor szoktam menni másnap egy elég lazát, az általában helyretesz. -
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #260290 üzenetére
200
Nekem 186 volt a max futás közben, de már az nem volt finom
Nekem a 6 hét kihagyás mellett (ebben azért az első 2 kemény ágynyugalom volt..) most 70 körül van a nyugalmi éjszaka, de már csak egy bő hét és görgőzök végre -
6030D
Ármester
A wutfanartnak biztos visszamegy 45-re, úgyhogy tessék rendesen regenerálódni!
Érdekes amúgy, a városmajori sportdoki mondta, hogy a napi átlagpulzus az egy szinusz görbe, és ha magasabbra megy a nappali terhelés, akkor az éjszakai jobban leesik. Ha nem olyan magas a nappali, akkor éjszaka sem esik be. Erre mondta, hogy volt olyan élsportolója, akinek 20 volt a pulzusa álmában, szóval én ne ijedjek meg attól, hogy egyszer mértek 29-et. Mondjuk nem volt előtte nagy pörgés.(#260293) varsam: ilyen van egyik barátomnak is, ezek nagyon jók. Meg az értékeid is. De minden tapogatós mérést befolyásol a szervezet hidratáltsága (minimális mértékben), szóval a tuti testzsírhoz érdemes mellé mérni kaliperrel is. Ahol szintén lehet csalni, szóval akinek kék/zöld foltok vannak a bőrén, az csalt.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
én is ajánlottam fel ilyet, na de már mindegy valaki amúgy mintha azt mondta volna, hogy a karoo pakkodban is lesz 25,4-re szűkítő.
#260050Ringman: jelen! nem tudom, hogy kormányközépig, vagy a tetejéig kell mérni, ennek függvényében 13,5 / 12 cm. egyszer megpróbáltam a stucnit felfordítani (+2 cm magasság), de megfájdult tőle a hátam.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
arcitec
addikt
válasz ZavaBalazs #260295 üzenetére
Véleményem szerint az sem jó, ha valaki a max pulzus felé terheli magát folyamatosan. Azért van a pulzuspánt, hogy mérjed, figyeljed és ha nagyon megugrik vegyél vissza és nem azért, hogy utólag nézzed mennyi is volt az annyi.
Főleg annak aki már nem 20 éves.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
varsam
őstag
válasz 6030D #260292 üzenetére
köszi
Ez most csak egy gyors mérés volt, reggel kellene mindig, ruha nélkül stb...
Jó értékek amúgy igen, bár pont ma reggel szólt kedves feleségem, hogy hát megnézett egy 9 évvel ezelőtti képet rólam, és hogy mi történt azóta a vállaimmal meg úgy a felső testemmel és milyen jó is lenne ha újra.... akkor még volt heti 3 kondi + 2 kézilabda, ma már csak viszont heti 1 max 2 bringa van. Gyors le is nyomtam 100 fekvőt (5x20), amúgy érzem én is, hogy vissza kellene szedni egy kis izmot, nem bánná a fájós hátam sem.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Arra emlékszem. Csak amikor még felajánlottad, akkor nem tudtad, hogy mikor kapod meg. Ezért úgy voltam vele, hogy akkor rendelek én is, és majd megjön..
-
Ringman
nagyúr
jó, te vsz. inkább a kivétel vagy.
nem tudom, hogy mi a hivatalos, én ott mérném, ahol fogod, kb a "hoods" törésénél:
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
én a nyugalmi 68-nak is örülnék :/
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest