Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #259599 üzenetére
Akkor tényleg relatív pontos szám, nem a csodabecslés stravaról
Szép teljesítmény!,Nekem idei célom 200W volt, most szerintem ezt át is tolom jövőre
Nézegettem ezeket a mérőket, végül is ezért szeretnék sram hajtást, mert ott házon belül adják : https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/sram-rival-axs-dub-left-crank-with-power-meter/138194097/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=13552056&country=hu&gclid=CjwKCAjw8ZKmBhArEiwAspcJ7tuAq1PQ69ACZ2CA7L98DZkzaF0HYF8AeMcwzP0vlCK7ZIXgZzR7ahoCD2QQAvD_BwE&gclsrc=aw.dsCsak ne lennék ennyire drágák ezek a bicók, 1-2M ft, vicc
[ Szerkesztve ]
-
-
stickermajom
addikt
válasz parandroid #259600 üzenetére
"és folyamatos formavesztésben vagyok szerinte."
Magamhoz képest sokat futok és tekerek a hónapban, Garmin szerint eredménytelen vagyok és csökken a formám. Nagyobb hajcsár mint 6030D.
-
MPowerPH
félisten
Szerintem amator szinten ezekre az eszkozokre semmi szukseg... Pontosabban megmosolyogtatonak tartom ebbe penzt olni. En kimegyek, es edzek. Ha ugy erzem, hogy faradt vagyok, akkor pihenek, vagy max nyomok egy cross train-t.
Nekem a Strava is negativ hatassal volt a fejlodesemre, ment privatra az egesz. 3 dolgot nezek, a tavot, az idot, es hogy milyen erzessel teljesitettem, hogyan birtam. Garmint is erre hasznalom, ott van egy alap feedback, es kesz.
Tegnap lefutottam a felmaratont 5:01 -es atlaggal. Holnap futok egy 40 -est, kicsit jobban beosztva. 1 eve a felmaraton sem ment, de a 10km is csak 5:30 -as idokkel.
Mindezt ugy, hogy joforman nincs idom semmire, vizsgak, uj munka, koltozes, magyaran uj elet. Ma cross train is munka otthon. A Garmin a nap vegen azt irja, hogy stresszes napom volt, mert 100-120 volt a pulzusom vegig. Kozben dolgoztam 8 oran at.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mezga Aladár
veterán
A Garmin jóslásai nem feltétlenül tükrözik a te érzéseidet. Azt azonban nem szabad elfelejteni az algoritmusok nem tudják követni a sérülés utáni rehabot, krónikus betegséget, stb.
Jók az edzéstervei a cuccnak, de azok egy részéhez kell a wattmérő. Mindenesetre nagyon sokat lehet tanulni a saját tested jellemzőiről, erősségeiről, korlátairól.
-
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #259605 üzenetére
Igazabol en iden ugy edzettem, hogy zwift-en heti 2x gorgoztem, es altalaban heti 1x mentem kint egy nagyobb etapot, illetve neha fiammal montiztam, igy eleg korrektul fejlodtem, azert szeretnem csak kint is merni a wattokat, mert kivancsi vagyok a kinti szamokra, erzesre jobban megyek kint irl mint gorgon a szobaban
Meg nyilvan informatikuskent imadom nezegetni a szamokat, grafikonokat -
sepyi
aktív tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nekem ha szét is hajtom magam, de nincs pulzusövem jön az "ez az edzés nem járult hozzá az anaerób/aerób stb.blah-blah edzettséghez", amint van hozzá pulzus is azonnal jön minden, aklimatizáció, anaerob edzettség növelés, minden, attól függetlenül mennyire nyomtam meg.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #259609 üzenetére
Mindkét érték a pulzusból van számolva.
Nem értem a reakciódat. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #259610 üzenetére
Igazán lehetne annyira "okos", hogy ugyanazt a kört, ugyanannyi idő alatt megteszi ugyanaz az ember 3 nap különbséggel akkor nem lehet egyik edzés faxa, másik meg semmire sem jó.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #259611 üzenetére
Szerintem a pulzus hianya rontja el, garminnak kb az az egyik legfontosabb adat rolad/toled, abbol tudja az allapotodat hova rakni.
Nyilvan nem
mindegy 130-as pulzussal nyomod le ugyanazt, vagy 170-el. -
Mezga Aladár
veterán
Lehet egyik nap X% magasabb a pulzusod.
Reggel elmegyek 1 órára (22 Celsus fok), majd délután is 1 órára (34 Celsius fok). Mind két tekerés alacsony terhelés mégis a kettő között majd 10 ütés/átlag az eltérés.
De te nem ezért vetted a cuccot. Hagyd figyelmen kívül az egészet. -
-=RelakS=-
veterán
válasz Mezga Aladár #259599 üzenetére
Ez mi a szösz? Bármilyen integrált hajtásra rámegy, vagy csak a jelölt Shimanora?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Mezga Aladár
veterán
válasz -=RelakS=- #259614 üzenetére
Ez a jelölt R7000 bal hajtókarból lett kialakítva. Csinálnak kétoldalast is, ez nyilvánvalóan pontosabb és drágább. Itt lehet nézegetni.
-
Maximum1
őstag
Kellenek a stressz adatok, alvási adatok meg még egy csomó adat hogy viszonylag jól kalkuláljon, ezért jó az óra, rajtad van mindig.
Szerintem egy hobbistának 90%-osan pontos képet ad, annál mindenképpen pontosabb mintha fizetnél valami életmód influenszernek, aki éjszakánként dobja az edzéstervedet e-mailen valamelyik szórakozóhelyről.[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz Maximum1 #259617 üzenetére
Tudom nem egy Polár vagy Garmin, de okosóra a kezemen múlt héten, nyugodtan tekerek egy szórtkavicsos döngölt gazdasági úton. Ránézek pulzus 170 környéke. Mondom jajj, visszább kéne venni, de akkor meg megállok :D Elvettem a kezem a kormányról és mindjárt csak 130 lett a pulzus :D Az apró kavicsokat érzékelte szerintem az óra. Tehát ha pulzus, akkor maradok a mellkaspántnál, igaz hirtelen felindulásból az outival minden szenzort eladtam :\
-
Maximum1
őstag
válasz robee19 #259618 üzenetére
Az órát csak azért írtam mert egész nap rajtad van és monitoroz, lehet az bármilyen nem kell márkás, mind ugyan úgy számol.
Sportolni már pánt kell ahogy írod Te is, legalábbis annak akit érdekelnek a számok.MPowerPH
Egy bizonyos tartományig működik a szíj húzás is, pl. Z2-re nem feltétlen kell pánt.
Én 140-ig bízom az órámban, a felett pántot viszek.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mind1, így is csak hébe-hóba teszem fel...ezután majd akkor ha "dicséretet" akarok látni a kijelzőn
-
robee19
tag
válasz MPowerPH #259619 üzenetére
Kipróbálom majd szorosabban. A számok annyira nem érdekelnek, hobby bringás vagyok, ellenben 2-es diabos sajnos, így kicsit azért kell figyelgetnem.
Maximum1: azért a mellkaspántnál még mindig kisebb felületen.
Akartam is kérdezni: van köztünk más aki cukorbeteg? Mit eszik hosszabb többórás tekerés közben?
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
aktív tag
Akkor az én csuklómmal lehet valami, mert a Garmin instinct szinte mindig alacsonyabb pulzust mutat, mint az Edge a HR öv alapján.
Kettes zónás edzéseknél még hasonló értékeket ír ki, de
rövid mászásoknál, vagy intervalnál egyenesen használhatatlan, 140-eket ír 170+ helyett -
6030D
Ármester
válasz stickermajom #259603 üzenetére
Mert én egy kedves, aranyos ember vagyok.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
fulton
addikt
Kár hogy a giant ennyire elment a hookless irányba. Én ahogy utána jártam, semmi előnyét nem látom felhasználóra nézve országútiknál! szemben a horg kialakítással, ráadásul alig van rá abroncs amit fel lehet tenni, és akkor is a max 70PSI betartva. És a giant "képes" az összes kerékpárját ami mélyebb felnivel van, ilyen SLR saját horog nélküli szettekkel adni. (szerintem ez "érvágás") Vagy marad az alap gép, és később venni kereket rá.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Maximum1 #259620 üzenetére
En is osszehasonlitottam a pantot az oraval. Kulonbseg 170 -es pulzus folott volt merheto, de csak 3-4 utessel, ami szazalekosan elhanyagolhato. 180 folott tuti a pant nyer pontossagban, ott mar erezhetoen gyengebb az ora.
Ilyen 140 -et mutat de a szived 180 -at ver az erosen fals. Szvsz ereznem is, na meg ha utana felugrik 180 -ra, akkor a 220 -as pulzus nem lenne realis.
Lehet emberfuggo. Az en vernyomasom nem merheto jol elektromos keszulekkel. 160-170/90 -eket irt ki random. Nem akartak megmuteni... Aztan hozattak egy regi higanyost. 125/72. Mazlim volt, mert nem engedtek. Bezzeg a mutoben a dragabb meron mar jok voltak az ertekek.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #259626 üzenetére
Korábban már írtam, hogy én többször is próbáltam a Polar 430 órát mellkaspánntal együtt összehasonlításképp és azt tapasztaltam ,hogy a csuklón pár másodperces késéssel az öv után követte a hirtelen pulzusemelkedéseket, de az átlagban nem igazán volt eltérés ...vagyis még kellene nézd röviddel a vélt pulzusemelkedés után mert lehet akkor mutatná a 170-et mikor már megtörtént a tüske és tulajdonképp éppen csökken a pulzusod.
MPowerPH...igaz nekem már nincs 180 fölött, sőt, 170 fölött is csak ritkán és rövid időre.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Lumencraft bringalámpát tesztel.
Nézegettek a csatornán még pár eszement elemlámpát a múltban
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #259632 üzenetére
Legtöbbször már otthon hagyom az órát, mert felesleges ha úgyis van egy edge, de egyrészt nézegettem eleget, ahhoz, hogy tudjam hogy rossz, másrészt hosszabb magas pulzusnál is elmarad a pánt értékeitől.
Legutóbb mikor rajtam volt, egy sráccal tekertem, akinek baromi magas volt a pulzusa, mindig kérdezte, hogy nekem mennyi. Na akkor volt hogy 160 felett mért az edge, az instinct meg 12X-et mutatott...Épp Dobogókőre tekertünk fel Pilisszentkereszt felől, szóval nem kétperces emelkedő volt, lett volna ideje "utolérni magát" az órának.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy sokaknál működik a csuklós pulzusmérés, nálam úgy látszik kevésbé.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na ezek ki3Dnyomtatták magukat a piacról. [link]
tknof1871...én fémet nem használnék.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz Hasaggymeg #259639 üzenetére
Megnéztem egy videót amiben valaki bemutatta az összes Park Tool gumileszedőt. Szerinte a Park Tool TL-6.2 a legkíméletesebb a felnihez. Rákerestem és akciósan 9 ezer forint 2 darab. Hm. Szerintem még így is drága.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
ReFleXx
addikt
Nektek nem szokott elzsibbadni a bré a tovetol a hegyeig hosszabb tekeres alatt? Rosszul lenne beallitva a nyereg vagy rosszul ulok vagy kerdezzem az urologusom inkabb?
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
arcitec
addikt
Azért a csuklón mérést és a pántos mérésetekből úgy nagy következtetést nem vonnék le.
Mármint, hogy nem nagyon tér el. Márpedig de, eléggé eltérhet. A csuklós hol pontos, hol meg akár 10-el is többet mutat. Éppen mikor, milyen körülmények közt történik a mérés.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #259642 üzenetére
Akinek ismerős a Trickstuff fék, Intend teló, Stoll váz, az jó eséllyel ismeri az Ingrid váltókat is, de tény, hogy nem egy tucattermék egyik sem. Tudtommal olasz márka és állítólag nagyon jó (aztán ki tudja), de még nem vásárolta fel őket egyik nagy név sem, így egyelőre exotikum.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest