Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
Nem tudom, a CHM nálam sem muzsikált utoljára. Bár ma elég jó volt, 80C PID-en (Twin). Létezik, hogy ennyire alacsony hőfok kell neki?
Más: teflonizálnám a K6 menetjét, ugyanis gyárilag kotyog. A menet mely részét és mennyire tekerjem be? Elég a tetejét, vagy a közepét?
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Hát ezaz, ezekkel a postaköltségekkel meg vagyok lőve én is itt a délvidéken. Semmit nem kapok helyben, ahol voltam, mind néztek rám mint egy dilinyósra, hogy mit akarok. Van itelvileg hivatalos saeco szervíz kirendeltség, na azok elhajtottak a helyi kávégép szervizes vállalkozáshoz hogy talán neki vannak ilyesmi cuccai, de ők alkatrészt nem rendelnek. A kávés meg saját maga által "felújított" automatákkal foglalkozik (szokásos saeco, jura felhozatal), nem tudott lépi rá. 58-as tampert is kerestem volna, miután elmagyaráztam hogy az miféle szerkezet, megígérték hogy utánanéznek. Második kérésre, +1 hét után tudtak volna keríteni 57-est. Vettem végül fragola-tól 58.4-est, nem bántam meg.
És kellett rendelnem az expolygonból, 50-100 ft-os gumitömítéseket, meg pár apróságot ~1300 ft postával.
Ráadásul jól megszívtam, mert véletlenül 1-es szűrőkosarat rendeltem a 2-es helyett. Most van 2db egyes, és az lesz a vége, hogy kell rendelnem egy 700ft-os kosarat megint 1300 postával.
Esetleg nem tud valaki Szegeden olyan helyet ahol előveszik a fiókból? Oda megyek pl. ma délután is. Vagy valakinek ha kallódik egy a sarokban...Érdekes, hogy Észak Skóciából ideküldik a rendelést £0.90-ért, itthon meg 3x drágább a szomszéd megyéből...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
eXtguy
csendes tag
Amúgy tök egyszerűen elkészíthető, legalábbis én így készítem a kócerájomban:
Monbana forrócsokipor, 20-25 g/1,25 dl tejhez. A tejet langyosítom, majd belekeverem a port. Ezután szakaszosan melegítem tovább, egy-egy melegítés után bőszen kevergetem, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ez olyan 4-5 "rágőzölés". Itt is vigyázni kell, hogy ne gőzöljük túl, mert nem lesz homogén, "szétesik" az ital.
Egyébként tűzhelyen sokkal egyszerűbb elérni a kívánt eredményt, folyamatos kevergetés mellett.
A Szántó-féle porok alapvetően nagyon magas kakaótartalmúak (szemben a Monbanaval, ami mindössze 32%-os), ezért valószínűleg több és alaposabb munkát igényelnek a jó végeredményhez.Rocket for everyone!
-
ronin s8
senior tag
A fő érvet kifelejtettem: minden keményítő, liszt, krumpli, kukorica, stb. elfedi az ízeket, csökkenti az intenzitást. Ezekkel szokták pl. a sós ízt csökkenteni. Gondolom, a finom csoki ízeit is leveszi egy kicsit...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Nekem ez meg ez tetszik elsőre, de ki fogom próbálni máshogy is (annál is inkább, mivel nálunk nagyon nehezen lehet valódi tejszínt kapni, és amúgyis leszokóban vagyunk róla és a tejről). A kukorica keményítő se tűnik eurokonform megoldásnak, helyette gondolnám a zabtejszínt.
Sűrítő nélkül pedig ez a legszimpibb.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
kukikeményítő... persze rossz, aki rosszra gondol!
lehet láma kérdés, de ez mitcsinál, miért kell bele... (miért nem tudom értelmesen megkérdezni?! nem ittam még ilyet elkészítve, bár lehet csináltam is már hasonlót a hotelban, ahol pincérkedtem, cs nem tudtam, h keményítő is van benne...)
Rocketeert akkó meginterjúvoljuk a témában! és akkor pl a sima 'holland kakaóporral' is működhet? tényleg nem tudom elképzelni milyen lehet a cucc, rá kell kóstoljak az E-ben!
azt hittem, h ez a Sz.T. csoki ez már eleve forró csokinak való por...ez az aláírás, teljesen kész vagyok!
-
ronin s8
senior tag
-
-
ronin s8
senior tag
Szerintem a réz-oxid inkább zöld. A fekete az valami vízipari dzsuva lehet rézbojlerben főzve.
Nálam mindig csak a bojler teteje ilyen (vízkőtelenítés után🙀). Esetleg rézre kikötött (!) vízkő maradvány, savazás után...? Sajnos csak fizikálisan (ujjal) lehet eltávolítani.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
killerjohn
addikt
Imat Lux 43.000 újonnan. Használtan nem találtam. Pedig milyen jó lenne kifogni 30 körül egy használtat.
Ha 200 forintot fogunk fejenként egy kávén, és iszunk kettőt, akkor két hónap alatt bejön egy jóárasított használt daráló áraGraefből a 702 már elégséges? Gyanús nekem, hogy csak 30.000...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Hát, odabent a melóban simán lecsúszna egy dupla koffeines meg egy dupla mentes.
Szemesből az ugyebár 2x20 gr, tehát 25 nap alatt fogyna el egy kiló. Igen, kb egy hónap alatt elfogy egy kiló, ami legyen 6400 Ft. Ezzel szemben 100 olyan kapszula (napi 4) legyen 12.000 Ft. Az évi 67200 Ft különbség, a szemes javára. -
soldier2
őstag
Természetesen csak vicc volt. Reggel korán a vonaton ennyire tellett. Ott volt a smiley, bocs, ha félreérthető voltam.
#killerjohn: elvileg percek alatt. Nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
Sehogy. Én rá szoktam melegíteni, de óvatosan, nem forralom fel.
Az az helyzet, hogy tudományos alapossággal egyikünk sem tudná kiszámolni, hogy adott felület-savkoncentráció-hőmérséklet-holdállás mellett pontosan hány percig és mp-ig tartana a tökélete vízkőoldás, ami még nem károsítja számottevően a bojler felületét, de szerintem nem is ez itt a lényeg, annál is inkább, hogy mostantól nálam belejátszik a rézcsőtuning 2,5 m hosszú alutól eltérő tulajdonságú felületének vízkőtelenítése, ami újabb saga-kat fog generálni eme művelet értelmetlenségéről..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Naneeeee. Nem vagdosom, annyi időm nincs. Az aeropress filter pont rámegy, kicsit túl is lóg, de így pont védi a fejet. Csak ráteszem, és kész. Küldök majd fotót. A DC-nek mekkora kosara van? IMS szűrő helyett megteszi, és még apróbb lyukú. Csak cserélgetni kell. Cserébe nincs takarítás. Bár a háromjáratú miatt valamennyit visszaszív minden pumpás gép (már amelyikben van), de akkor sem jut zacc vissza.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Gyakorlatilag igen, és ez nem vicc. Mindössze 3ft-al dobja meg a kávé árát, és mivel Nordával itatom (akárcsak a Gaggiát) savazni is ritkán kell üres bojler belsejét tudom fotózni telefonnal, látszik mikor kell, még nem kellett. Mikor kész a tömörítés, megy egy átnedvesített aeropress filter papír a tetejére, és úgy rögzítem a kart. Csapolás után papír kidob (ha fillérbaszó kedvemben vagyok elöblítem, és használom megint), és nem kell takarítani. Meg egyébként is nincs ebben háromjáratú, OPV, nem kell vakszűrő meg hasonló úri huncutság. 58 mm-es kosárnál szerintem nem jó, mert kicsi a papír (lehet oda is jó? nem tudom), de a te 51 mm-es kosaradon szintén alkalmazható.
Ja, és mivel a kezdeti nyomás a filterpapírt rányomja a pogácsára, a vízterítéssel sincs gond, nem mosódik ki sehol a pogi (igaz, ezzel a én esetemben nincs gond). A fej oldalára szintén nem jut kávé, azt sem kell takarítani.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Silent 71
csendes tag
"gaggiát inkább lágy vízzel kell etetni és nem vízkőtleníteni. én már el is vesztettem a fonalat, sajnos sok dogma változékony életét éli. (mennyivel egyszerűbb lenne, ha értenénk hozzá )"
Mindenképp lágy vízzel kell használni, pld.az expolys gyanta patron teljesen OK!
DE ILYENKOR már elég félévente vízkőmentesíteni!
A patronba a gyantát, kb. 4-6 hetente érdemes cserélni, ez függ az adott víz keménységétől stb...meander: csak addig kell bekapcsolva hagyni a gépet míg átnyomatod az oldatot, utána kikapcs.
Hogy ne melegedjen fölöslegesen a bojlerben a savas oldat!ronin: a gőzgombot nem kell benyomni, ha kitekered a gőzcsapot akkor átmegy a gőzcsővőn
ugyanúgy.És még ami nem elhanyagolható és nem említette senki, hogy néhányszor érdemes ilyenkor
vakszűrőzni is! Ilyenkor az OPV is át lesz mosva citromsavas oldattal! A Classicnál és néhány
Babynél ahol a nagy réz OPV van, közvetlen a fejre csatlakozik, és egyben, a víz belépési
pontja is.Tehát ezen a ponton találkozik a hideg víz a forró fejel.Ezért ez is eltud vízkövesedni
elég szépen! -
meander
tag
PID tényleg... megnézem majd meddig lehet leszabályozni
gondolom a másik, amivel lehet játszani, hogy csak simán átfolyatja rajta az ember 1-2szer vagy benne hagyja a kazánban X percre. Nem tudom, hogy a hozzáértőknek mi a véleménye. Simi azzal kerülte meg ezt a problémát, hogy lágy vizet használt, bár szerintem vízkőtlenített is. Megkérdezem majd hogyan csinálta. -
killerjohn
addikt
a lágy vizes dolog nálam nem játszik, mert az azzal történő pepecselés már teljesen kiverné a feleségemnél a biztosítékot. Ráadásul múltkor olvasgattam lágy víz ügyben, és akkora volt a fejletlenség a vélemények között (melyik jó, melyik nem, melyik egészségtelen, melyik rossz ízű, stb stb stb), hogy inkább bele se kezdek...
-
ronin s8
senior tag
-
killerjohn
addikt
Ja, hogy ez ilyen minifórum, ahol a tulaj trollkodik a néppel?
Egyébként ahogy látom, ez egy kereskedelmi cégnek a fóruma, tehát nincs több kérdésem. Egyértelmű, hogy egy cég azért van, hogy pénzt keressen, csak ugye kérdés, hogy milyen stílusban...lol látom kiszerkesztetted a fél üzenetedet. tudd, hogy láttam az eredetit
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Sima ESE posod gép (vagy hagyományos, vagy kapszulás). Igen, ők hirdetik, de a belseje alapján impozánsnak tűnik. Mylord ajánlotta múltkor az Indexen, nem saját találmány Elvagyok a jelen gépparkal, nem bújom a jófogást.
Fekete: jó fél éve voltam ott utoljára, kis hely nagyon finom kávéval és teával.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
A Gaggiánál az OPV nem közvetlenül a pumpa után van, hanem a bojler beömlőjén, tehát a rézcsőtuning és a bojler között. Az előmelegített víz kerül az opv-re, aminek egy részét visszadobja a víztartályba. Ezt annyival lehet hatékonyabbá tenni, hogy az opv-t rákötöm a pumpa szívóágára, így az eldobott előmelegített víz közvetlenül visszakerül a rézcsőbe.
Egy F-O-T OPV-vel ezt teljesen meg lehet oldani, hogy ne dobjon el semmi melegvizet, de az még kb. 4 ezer Ft plussz költség.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Xabi78
aktív tag
-
-
Daneeka
senior tag
Én már nem nagyon merek kérdezni senkitől semmit direktben mert ahogy észrevettem az esetek nagyrészében személyes támadásnak veszik sanyarú sorsú kényszervállalkozóink /pláne ha olyat kérdezel amiről fingja sincs/
Mondjuk a fiatalokkal jobb tapasztalataim vannak, CM-ről se feltételezem, hogy nem válaszolnának csak már leszoktam róla. -
soldier2
őstag
Nincs mese, venned kell egy HG Onet a wdt-hez. Annak az "edénye" több népszerű mérettel is kompatibilis (49-58 mm rangeben). Vagy esetleg megveheted az edényt külön [link]
Meghalt a király. Éljen a király [link]. Jön az EG One hamarosan.
Ezeknél elgurult a gyógyszer, de nagyon. [link] Megvan az ultimate megoldás a kávé tárolására, ha valaki nem akar reggel méricskélni. Egy szett (12 db) kb 200g kávé tárolására alkalmas. Pottom 60k + áfa + vám + posta áron.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
Én szeretem a kis Fiorenzatot. Igazából egy műhely darálót akartam venni, hogy legyen kettő, de lehet, hogy anyagilag megvisel most ez a 300ezer kiadás a gépre és darálóra, ezért lehet, hogy a kicsinek mennie kell.
Szerintem aki új darálóban gondolkodik, egy ilyen F4 daráló az egyik legjobb választás. Azt hiszem, olyan 150 körül van az új ára.
200 alatt lenne most egy F64, szerintem megéri.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
Fokozzam..? Tegnapelott vettem egy narancssarga primot a feher melle, mert abbol erzem, hogy meg sokkal teljesebb lesz az elmeny. Felig meddig tapasztalati alapon mondom, mert bar a qm-bol is van 3 szinben, de abbol kettot azota sem probaltam, hogy hozzam kerult...
(Rezbojleres Family ugyeben leveleztem epp egy olasz fickoval, hogy miutan ot, 39db Family birtokosat innen hatrafele nyilazo orszagbol tajekoztattam a tenyrol, hogy ketfele kazan meret van, de arrol mar nem tudtam meggyozni, hogy az altala nagynak gondolt valojaban a kicsi, amint hogy arrol sem, hogy a tovabblepesi lehetoseg az volna, hogy egyenkent megvizsgalja oket, nagy buszkesegeben kuldott egy kepet a tobbtucat katonas sorban allo geprol, melyen a bal szelen ott sikitott a narancs primo, egyszeriben huszarvagassal zartam le a tobbkoros rezbazisu ismerkedest.)
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
Te is tudod , hogy a gépek között nincsenek kellő odafigyelés mellett óriási különbségek. Ha tudnánk az egyedüli tutit már rég megvettük volna mindahányan akik itt vagyunk. Így meg továbblépünk, feljebb lépünk,
aztán egy kicsit boldogok vagyunk és veszünk és eladunk. Az új vevők örülnek, mi is mert eladtuk a régit és már meg van az új, stb...Én is már futottam egy E61-es kört is , volt 3T-is és most a Brasilia Lady a legjobb "barátnőm". Na és persze itthon pörkölök, a saját ízlésem szerint., csinálok különféle blendeket és olvasom szorgalmasan az új és új véleményeket. -
fragola.6035
aktív tag
Most itt az jön le, hogy akinek azbesztes gépe van az nem fél és nem félti a családját, akinek nincs azbesztes gépe annak megfordul a fejébe, hogy féltené a családját.
Esetleg akinek azbesztes gépe van azt is mondhatná, hogy de barom vagyok, hogy nem jutott eszembe, gyorsan kiviszem a konyhából és elviszem egy azbesztleszedő szakihoz és megcsináltatom. Szerintem ez volna felelős gondolkodás. De nem vagyunk egyformák, vannak félősek és vannak kemények.https://caffe35.webnode.hu/
-
macilaci78
nagyúr
Azért rossz a függönyös hasonlat, mert sem a függönyhöz, sem a kávéhoz nem értek.
Akkor vegyük az önvédelmi tűzfegyvereket! Egy PA-63 is ellátja a feladatot ugyanúgy, mint egy Glock 26, csak míg az előbbi meggymagot köpköd, az utóbbi lever lábról. Na, nekem jó az előbbi.
A magyar vendéglátásnak az a rákfenéje, hogy hígul a szakma, pontosabban egyre kevesebb szakképzett pincér, felszolgáló dolgozik ezen a területen, helyettük diákok, diplomás munkanélkülinek képzett emberek vannak benne. hitem szerint egy munkájára igényes, szakképzett dolgozó nívós dolgokat ad ki a kezéből, legyen az kávé, szelepfedél, vagy egy szerződés. Persze ennek az is feltétele, hogy valakitől, valahonnan megtanulhassa.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
killerjohn
addikt
na is mondd... vasárnap, Eleven Park játszóház (Váci út)...
én állat, kértem egy presszót... 6x akkora gaggia-ból főzte mint ami nekem van (ránézésre úgy 30 évvel újabb volt )... a pultos srác nem csinálta meg, mert ő nem tudja, ezért szólt a séfruhás embernek, hogy ugye ő lefőzi. Mondtam is magamban, hogy na végre, ez biztos molinari szintű lesz.... Szóval a séfruhás faszi bűvészkedett, nagyon komolyan véve saját magát, így pörget úgy kocogtat, minden mozdulatán látszott hogy oda meg vissza van magától. És mi történt? Lefőzött kb 8 másodperc alatt egy félig átlátszó valamit. Olyan vastag sugárban jött le a kávé, hogy ha itthon ilyen történik, akkor azonnal lekapcsolom a gépet, és megnézem hogy vajon ledaráltam-e a kávét, vagy még alszom és szemesen tettem bele a szűrőbe És én igazán nem vagyok kisújjeltartős, sőt az se érdekel ha minden nap másmilyen kávét sikerül húznom mert igénytelen vagyok. De ez minősíthetetlen volt. Kár hogy már kifizettem, és nem vagyok egy kötelekedős alkat, mert ha kicsit is az lennék, a fejére borítom...(#31598) macilaci78: évekig elvoltam a párnás löttyel, sőt a kotyogós löttyel is. Még arra se volt igényem, hogy magasabb igényem legyen. De aztán kicsit megemeltem az igényt, és lám, csoda kávé lett (csoda = itt a fórumon mindenki lebaszna hogy milyen szart főzök) ahhoz képest amit bárhol kapsz az országban. Példa: régen kb egy evőkanál cukorral ittam a 2 decis hosszúkávét, most 1 "bogyóval" iszom a dupla presszót. Egyébként meg ha most nincs igény, attól még egyszer lehet hogy lesz Persze akkor majd nem 1.500 lesz a géppark értéke, hanem 130.000 és 1.000.000 között valahol (és hogy mennyire mások az emberek? pl ezek ellenére borban meg whisky-ben ilyen nálam nem alakult ki, mindkettőt kólával iszom, csak hogy legyen némi íze )
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Én nem méltattam senki, bocsánat, ha így jött le. Elhiszem, elismerem, hogy az, amit én szeretnék, messze van a jó kávétól ilyen-olyan okokból kifolyólag, még azt is elfogadom, hogy ezért a pénzért, vagy akár picivel többért minőségi ugrást is tehetnék. Én csak azt mondtam, hogy mindez nem érdekel, nincs rá igényem, helyem, esetleg nem is érzékelem a különbséget.
Olyan ez, mint a függöny: bizonyos szint felett már mindegy. Ezt a szintet mondjuk a 600 Ft/fm-es függöny is megüti, persze egy kézzel vert selyem csipkefüggöny bársony sötétítővel messze felülmúlja, de ezzel együtt az is egy függöny...Azért jöttem ide, mert a topiklakók tudását elismerem és ennek a tudásnak egy kis részére szükségem van.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Én úgy gondolom, hogy a 6 személyessel kevesebb kávéőrlemény és víz segítségével könnyebb lefőzni a 2 főre a kávét, mint vendégek fogadásakor 2 személyessel mondjuk 6 főre.
Édesanyám lánykora óta kávézik, Dowegberts Omnia volt neki az etalon, míg egy L'Avazza Silk-et nem kapott Páromtól tavaly Mikulásra...
Én alapvetően nem szeretem a kávét, egy decihez öntök 4 deci tejet, egy evőkanál Nesquick, esetleg csokifagyi és tejszínhab... Erre nem megfelel egy lobogó vízzel leforrázott híg sár is?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Kávé Kálmán
tag
"ha" ..."nem bánnám szétbarmolni a pavonit"
Tévedés van Parci. Szétbarmolni-nak mást hívnak. Persze azt nem tudhatom, hogy Te, hogy szándékoznál ilyesminek nekiállni :-).......
Semmit nem bántottam a Creminán. SEMMIT. Gyártottunk hozzá egy egyedi dugattyúszárat. 5 (öt) perc alatt visszaállítom az eredeti állapotot, ha akarnám. Ha figyelmesen megnézed a fotókat, te is rájössz. Mivel semmivel sem körülményesebb a használata a gépnek, mint eddig, ezért nem motivál (egyelőre) a dolog.
Szóval (és tettel) a barmolást meghagyom másoknak.MOndjuk, akiknek arra van indíttatásuk.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
@Bl4ze: 1. Kösz! 2. A kávét nem fotózzák, hanem isszák :-),ha még valaki ebből a körből felhozza, hogy miért nem örökítettem meg a crémát, akkor esküszöm, soha nem is fogom. Nem arról szólt a felvétel (hanem arról, h a nagylányom bicajozni készült esőre forduló időben :-))).
@ Soldier: ja, tört a lapoc.
@ parci: bizonyos szempontból jónéhány high end rém már csak papírtigris. Más szempontból másik liga :-). De nem egy pályám játszanak ezek a gépek. Max ha az árról beszélünk.
-
killerjohn
addikt
ja, jogos!
Új gaggia-ról nem tudok semmit, mert azt mondtátok, hogy az gáz, ezért vegyek 20 éves használtat
Szerk: most ilyet iszom: [link] Van ötlet, hogy hány fokon lenne ideális? Honnan tudom, hogy mi ideális? Mármint a kész espresso színe? Őszinte leszek: főztem 90 és 101 fokon is 1-1 adagot, és számomra teljesen egyforma az íze...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Megmondom a frankót, de nem látom a "komoly" gépparkot. Egy ilyen Gaggia classic olyan egyszerű(-nek tűnik) mint a szög. A daráló, jó, az tényleg dúrva cucc (Kompak K6-om van). Képtelen vagyok belátni, hogy a "mediamarktos" 60-100e-es kávéfőzők miért gagyik. Értem, hogy azok, de nehogymár ennyi pénzből gagyit lehessen csak gyártani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest