Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• killerjohn

addikt

válasz ronin s8 #25564 üzenetére

Maradjunk annyiban, hogy az én okos és gyors döntésem egy Media Markt Tour lett volna, ahol vettem volna egy 40.000-es kávé főzőt meg egy 15.000-es legolcsóbb darálót, ami szép krómos, oszt' jónapot.

Nélkületek szarra se mentem volna, na, mondjuk ki :)

És köszönöm a gratokat, remekül érzem magam minden egyes alkalommal amikor elmegyek a szóban forgó fél köbméter vas mellett. Párom kicsit furán néz rám azóta is, hogy elhozta a darálót, és még vissza is kérdezett a kedves eladónál, hogy BIZTOS jó eszközt ad-e neki :)

Btw elfogyott a davidoff. 96 fokon főztem (lövésem sincs mennyi az ideális), pohártalp tampereléssel (jóval kisebb volt a pohár mint az szűrő átmérő), lövésem sincs mennyi erővel. De azért jó lett :) Tudod, az nekem nagyon fontos volt hogy elérjem azt a minőséget, amit eddig ittam, méghozzá anélkül, hogy észak felé kell imádkoznom egy órán keresztül. Ezt még a párom is meg fogja tanulni, egyszerű mint a szög. Holnap reggel Illy, de lehet hogy nem lesz időm meló előtt belőni a darálót, pláne hogy nem tudom még közelítően se hogy milyen számra állítsam (tipp legalább kb-ra?), szóval simán lehet hogy az is Hario-s lesz, és a délutáni kávét lesz csak időm finomítani. Majd írok, milyen lett. Ja és kell szereznem csészéket :)

Jah, és a polcot le kell csekkolnom vízszint-ügyileg, mert a bal pohárban kb 30%-al több lett a kivonat, mint a jobb oldaliban. Egyébként az OK, hogy nem 90 fokban áll a kar a berakás után, hanem balról jobbra nézve kb 100-110 fokban (értsd: inkább jobbra mint balra)? Csak mert így a dupla kifolyó se párhuzamos a géptesttel...

A gőzölőre még nem jöttem rá, hogyan működik. A középső gomb "csésze" állásban van alapból, és a jobb gombbal tudom a pumpát bekapcsolni. De hogyan kell gőzölni? Átállítom "gőz" állapotba, várok amíg a PID eléri az X fokot (X = ?), majd mit csinálok? Beteszem a teljes bögrét a gőzölő alá, ÉS ? Puma? Vagy a felső fekete fordítható gomb a tetején?

Ja, és néha csöppen egyet a gözölő, pedig kv módban van a gép. Gondolom nem gond, de pont nem a tálcára csöppen hanem kicsit jobbra tőle, azért nem vezeti el.

Kv-t van spéci hely ahol érdemes venni, vagy van pár féle ajánlott amit lehet boltban is? Érdekelne egy ilyen kv lista is, ha esetleg megírjátok hogy mit érdemes és mit nem.

Szóval ennyit erről. Alig várom már hogy ne 2mm-es crema legyen, és még krémesebb, még finomabb, stb...

Új hozzászólás Aktív témák