-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
kizárólag nyitottat használok már elég régen, tehát ott nincs különbség.
szem itt nem nagyon volt olyan része, amit félre lehetne érteni. Ronin azt mondja, h szte nem hoz változást, vagyis nem annyit, h megérje váltani, én meg azt mondom, h mivel nem próbálta így ne tegyen ilyen kijelentést. ahogy Te is írtad Parci, a kioldódás a legfontosabb az egész folyamatban, tehát ha itt lehet javítani, azt sztem érdemes meglépni.
érdekes egyébként, h míg az IMS-ben és a gyáriban nem maradt egyben a pogácsa, ebből tökéletesen, szépen egyben esik ki.
-
Z0mbi
senior tag
válasz jucco02 #26146 üzenetére
Tyuhuu,
nem szamitottam ennyi konstruktiv hozzaszolashoz (mas forumon itt nem igy megy )
Szoval nezegetem az ajanlasokat. az a helyzet hogy a rancilio nagyon nagyon tetszik ezert a penzert. Es lehet hogy meg normalisabb hasznaltat is ki lehet fogni ha mondjuk valaki csak v3 rol v4 re akar valtani.
Meg jelentkezem szerintem.
Kocc
Z -
soldier2
őstag
válasz Donát.x #26153 üzenetére
Az ennyiért kapható újak közül egyiket sem mernénk itt ajánlani. Nem feltétlenül a rossz tapasztalat, hanem a silány anyagminőség, és egyes fontos, de hiányzó alkatrészek (pl opv) miatt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz lagoon79 #26152 üzenetére
Akkor én értettem félre. Úgy értetem, azt mondod, a Reneka szűrővel tigriscsíkosabb lesz a kávé. Erre kérdeztem, hogy visszakóstoltál-e, tehát visszatetted-e a régi szűrőt, hogy leellenőrízd, valóban a szűrő okozza-e? De ezt nem tetted, csak folyamatosan azt írod, hogy én még nem próbáltam. Nem is azt kérdeztem...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
mester6
tag
Kapszulás kávéfőződ van?Neked szól:[link]
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz ronin s8 #26159 üzenetére
Tamás, ne csináljuk mér ezt. Igen, azt írtam, h mintásabb lesz a crema, ahogy már sokszor sok helyen. Azt is leírtam, h mi okozza, ez pedig a finomabb őrlés. Nem tudom ebből mi nem volt érthető???
Igen, persze, h azt írom, mert kijelented kategorikusan, h nem nem tesz annyit hozzá a folyamathoz, h megérje váltani. Én sem mondom azt, h az a hegedű ott a polcon nem szól jól és laza a középső húr, mert sosem volt a kezemben (meg mondjuk én nem is értek hozzá
-
lagoon79
tag
válasz ronin s8 #26159 üzenetére
a visszaellenőrzésre meg annyit, reggel (és előtte hetekig) használtam az IMS-t, délután (és onnantól) a renekát, csak meg tudom már mondani, h eddig ilyen volt, most meg ilyen. minek tegyem vissza, mikor kávé, őrlő, előkészítés és gép változatlan? vagy a napszak is számít?
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz mester6 #26160 üzenetére
Amit ír az igaz, de ugyanúgy igaz podos és automata gépekre is (automatákra még inkább). Bár a kéthavonta mossuk át eettel a gépet.... Háááát. Nem is tudom
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz mester6 #26166 üzenetére
Amíg egy kapszulás, automata (és némelyik podos) gépnél a kávé teljes útja tisztíthatatlan, addig a karos gépeken ezek a részek (kosár, kifolyó, stb) el vannak mosva rendszeresen. Kávélerakódás csak a háromjáratú felé valószínű, de azt is lehet tersonettel tisztítani. A lényeg, hogy az elfogyasztott kávé útja tiszta (baktériumok, gombák szaporodásához nem csak meleg, nedves környezet kell, hanem táplálék is, így ahol csak forró víz halad át, ott nem fognak elszaporodni). Egyébként is aki fogott már meg kilincset (billentyűzetet, egeret stb) és vakarta meg utána az orrát, nagyobb eséllyel fertőződik. Szóval nem ezzel fogja a kapszolás kávé az emberiség kihalását okozni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jucco02
csendes tag
Aki pidet használ: van valami útmutató hogy kb.hol kezdjük a próbàlgatást? Azt tudom hogy a sötétebb pörkölést alacsonyabb hőfokon érdemes kipróbálni hogy "ne égjen oda" - nade mi számít alacsony hőfoknak? A bécsi,francia pörköléseket hol érdemes elkezdeni és mi áll jól egy világosabb babnak?
-
Surda-
őstag
válasz soldier2 #26167 üzenetére
Ezzel mondjuk nem értek egyet.
Pl a felsőszűrőt bármikor is szedem le,azon ott áll a kávé és az ember azért nem minden nap szedi szét.
(minden kávézás után áttörlöm)
Aztán ott van a vízterítő,amin szintén mindig van kávé,mikor leszedem és tisztítom.
A kartömítésen is van egy pici, bármikor teszem fel a kart,hogy melegedjen a géppel együtt,egy pici mindig a szűrőbe kerül.
Aztán a gőzölőcső...,amit minden alkalommal áttörlök,ennek ellenére kis tej mindig marad rajta vagy alatta a fém csövön.
A víztartályban is megtelepedhetnek bacik, azt is el szoktam mosni kb hetente.
És mint a napokban láttuk a darálóban is mindig áll pár gramm kávé, azt se tisztítja az ember minden nap.
Vagy ahol a bojlerben van egy rozsdás fűtőszál pl, az se túl higiénikus...
A trafikokban álló Saecok belseje meg kész aranybánya lehet a penésznek és a cikkben felsorolt bacilusoknak.
Én nem görcsölök rá erre, különösebben nem érdekel,de szerintem is ideálisak a körülmények egy kávéfőzőben a gombák stb. elszaporodásához."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #26172 üzenetére
Pedig engem érdekelne miért tartod ezt hülyeségnek,nem vagyok tévedhetetlen, nem sértene,ha leírnád.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #26152 üzenetére
nem is a különbségre gondoltam vele, hanem arra, hogy azon jól látod, hogy hogy mintázódik a kofi, tehát az azt mondod, hogy szemre is azonnal látszik a különbség, elhiszem. mondjuk a vst20-ast már nem akarom nyugdíjazni, épp elég drága volt ez is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz Surda- #26175 üzenetére
Jó kérdés, jobban kellett volna figyelni anyagtudomány előadáson..
Valszeg igaza van Parcinak ez vízkő, meg valami felületi rozsda, de lehet csak a kókány saeco-s fűtőszálak csinálnak ilyet, legalábbis én még nem tapasztaltam ilyet. Egy Silvia fűtőszálán lehet nem lesz ilyen rozsdás kiválás..
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz simi.esp.28 #26179 üzenetére
Mindenesetre akkor lehet mégsem mondtam akkora baromságot,ha ez felületi rozsda...
Vendingo- ez egy régi gépem volt...
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #26182 üzenetére
A rozsda magyarul vas oxid abban a mennyiségben semennyire nem káros az egészségedre amennyi egy rozsdás fűtőszálról a szervezetedbe jut. A bojler gyakori hőkezelése benne a tiszta vízzel szintén nem egy fertőző forrás. A kávés vízterítő már lehet az, de mint írtam, nem ez fogja kipusztítani az emberiséget.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
W78
csendes tag
Sziasztok!
Szüleim hozták nekem ezt a kávét (Elit). Még nem találkoztam velük! Ismeri őket valaki? Egyébként vállalható kategória...
http://www.kardinalcoffee.hu/kezmuveskave.html -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
A KRUPS mennyire számít jó kis cuccnak? Kicsit módosítva tenném fel a standard kérdést, és 40ig nyújtóznék.
A KRUPSnak pedig igazán gusztusos kis cuccai vannak, nagyon megtetszettek. Egy ilyen kis minőségi,piros,minimaldesignos modern kis cucc nagyon jól mutatna ajándékként. Csak nem ártana ha fincsi kávét is ki tudna préselni magából(megfelelő darálás, etc után természetesen)
Páromnak lenne ajándék, szereti a minőségi kávét(és ezt a fajta designt), jelenleg régi klasszikus kis kotyogóval tolja.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Picit átfutottam. Fő szempont a design, nem a maximális kávészeánsz Így ha a Krups zsákutca, akkor rövidre is van zárva a dolog, OFF
A Krups minőségileg gyenge (pár év alatt anyagi KO hibák, konstrukciós hülyeségek), vagy KV minőségben nem elég jók a legjobb plusz komponensek használatával?
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Eszpresszó szerűség, semmiképpen sem a tejes kulimász.
A darálóra utaltam, hogy attól függetlenül jók-e(jó darálás után elég jók-e)
Egy kotyogót kéne "legyőzni" , azonos alapanyagbóll, aztán utána jöhet egy szintén gusztusos kis daráló.Egyébként a Nespresso széria tagjai tetszenek. ha ezek csak csili-vilik de amúgy vackok, akkor el is felejtem a kérdéskört.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
jolti
senior tag
Megpróbáltam két kávét, amelyet idáig még nem ittam.
San Giusto Caffé. Megosztom veletek az én tapasztalataimat.Most értem a Blu végére. Ez sajnos döglődő félben volt. ( Elég régi, majdnem egy év körüli pörkölési idővel. )
Nagyon tetszett az arabicara jellemző gyümölcsösség, az elég jó pörkölésnek köszönhetően ( elég sok világos szem volt közötte, amiket ki is válogattam utána közüle.) markánsan jelen volt az italban, de éppen nem a túl savas kategória. Mondhatni határeset. A nejemnek már az volt, de ő tipikus hagyományos vonal fun. .
Leginkább a finom tejcsokis vonalat, áfonyás-citrusos ízvilágot éreztem benne, amely nem volt tolakodó. Nekem 92 fok környékén mutatta a legjobb arcát.
Szívesen megkóstolnék majd belőle egy friss pörkölét, amikor jobban meg tudja mutatni magát a kávé.A Bar-t még most bontottam nemrég, de ezen már látszik a friss pörkölés és robusta tartalom. Rendkívül cremás, szinte már habzó lefolyású kávé. Hiába, a két hónapos pörkölés csak jelent valamit! Itt 89fokon van a pid, de lehet még próbálok majd egy-két fokot lejjebb.
Nagyon intenzív étcsokis, marcipános ízzel, ami sokáig megmarad a szájban. De még kóstolgatom.
Nekem tetszenek. Előtte 70/30-as Lollot ittam, az már az én ízlésemnek sötét, túlpörkölt' volt, bár meglepő módon abból is lehetett néha jókat főzni. -
jolti
senior tag
Dupla espresso. Csak nem fér bele teljesen. De nem baj is baj, mert pont el kezdett szőkülni.
A színe nem valósághű sajnos. Mobilos, vakus kép.Nincs dupla térfogatú csészém sajnos. A capus meg olyan brutális ehhez nekem.
De rajta vagyok a beszerzésen. Hátha most 10 nap múlva a 40.-en megszánna az asszony. ( Már tettem ráutaló célzást! )[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kleroo #26189 üzenetére
Ne kövesd el azt a hibát amit én is.
Daráló nélkül semmit nem ér! Akkor vegyél gépet ha darálót is veszel mellé azonnal!
Nálunk a kotyogóst elsőnek a bialetti brikka váltotta le, ég és föld, nagyon finom kávékat iszunk azóta.
Rabja lettem.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- Alkalmazásbemutató: Keep
- Gaming notebook topik
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- További aktív témák...