-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz radi8tor #25898 üzenetére
Adaptert vetted, vagy úgy készíttetted ismerőssel, esetleg magadnak csináltad? Nekem is van egy fémlap, amivel működik, de sokkal tovább tart míg pukkan, mint a régi kerámialapon.
Paljoc: hogy te mennyire mazochista vagy. Azért ezeket 15 percig nézni, nem semmi önuralomra vall.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dozó
tag
válasz killerjohn #25880 üzenetére
Beszély fragola -val, hátha be tud nektek szerezni egy Quick Mill Acquaviva-t az talán bírná a gyűrődést, habár hogy bírná a napi 200 kávét, azt csak a hozzáértők tudják megmondani.
-
soldier2
őstag
válasz radi8tor #25903 üzenetére
Ha forró vízzel töltöd fel, az nem tesz jót a kávénak állítólag. Az én házi adapterrel az a baj, hogy ha előmelegítem az adaptert, és kicsit hosszabbra húzódik a melegítés, akkor van, hogy túlmelegszik a tűzhely, és letilt. Eddig 1x fordult elő, ott nagyon rossz lett a kávé. Ha hidegen teszem fel (mind a vizet, mind az adaptert) akkor 5 perc is kell amíg robban. Nálad van ilyen? Hideg indítással próbáltad? Ha jobb a gyári megveszem, mert a feleségem még podot sem akar megtanulni használni a Gaggián, a robbantóssal viszont elboldogul. Lehet, hogy killerjohnéknak is egy Brikka lenne a jó választás melóba? Nálunk sajnos nem játszik, tűzvédelmi okból nincs rezsó Szarakodna a fene a POD-al.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz soldier2 #25905 üzenetére
Még nem néztem hideggel. Egyszer majd kipróbálom.
De nálam is jelentkezett ez a túlmelegedés dolog. 15 fokozatos a tűzhely, 8-ason melegítettem, aztán vissza vette 6-osra és nem engedte feljebb vinni.
Hagytam fél percig kikapcsolva, aztán 8-ason kapcsoltam be, rátettem a kávéfőzőt rögtön.Az előmelegített vizet Kávékalmár videójában láttam, hogy jobb és gyorsabb eredményt lehet elérni vele.
⭐ Stella
-
nemethsza
tag
Hali,
tud valaki jó kávézót Egerben?"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
Peti...(16v)
tag
Két hét múlva újabb kávés próbálkozás, remélhetőleg nem a nespresso támogatásával: Buongiorno Italia
Jön innen valaki?Szép volt ez a mai egymásnak esés
Az bosszant a legjobban, hogy az ilyen OFFos baromságokra rendre előkerülnek a fórumcelebek, ha meg ON lenne a téma, akkor kihal a topik...[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz Peti...(16v) #25909 üzenetére
Fórumcelebek...
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #25909 üzenetére
nemtom, én nem látok egymásnak esést, vita volt valamiről oszt annyi. fórumban elég tipikus dolog, arra (is) van
a celebeket viszont sorold fel, légyszi, most már kíváncsi vagyok
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #25912 üzenetére
picit elragadta a hév a kollégát, nagy baj nem történt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #25914 üzenetére
a pr cikkek nem egyértelmű megjelölése súlyos hiba és szerintem is elég flegmán reagáltak rá sokáig, de talán most már konzekvensek lesznek. ha nem, részemről abszolút ér sípolni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
Majd jobban odafigyelek
Mondjuk az is érdekes kérdés, hogy mi számít annak, mert ha megnézel más újságot, hírportált akkor tele vannak ennél durvább dolgokkal is, és nem nagyon látsz x-et
Amúgy ahol egy adott terméket reklámoznak, az egyértelmű, de ebben az esetben inkább hír volt, nyilván egy kis reklámmal az adott cég részéről.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
killerjohn
addikt
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #25918 üzenetére
Idézném tanítómesteremet és példaképemet:
"Szerintem még 5év és a lakások 80%ban csak kapszulás lesz."
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
ronin s8
senior tag
-
weinmaker
őstag
Tóth Sándor barátom kérésének teszek eleget, és bemásolnám a levelét amit átküldött a tegnapi témával kapcsolatban:
"Tisztelt ismeretlen fórumozók!
Nem kívánnék beszállni a kialakult mérkőzésbe, de a valótlanságok rendbetétele miatt néhány sort szükségesnek tartottam eljuttatni.
1. A Budai Gourmet fesztiválra több évre kizárólagos joggal rendelkezik a Nestlé Nespresso üzletága. A tavalyi évben ez némi ellenszenvet szült a látogatókban, emiatt hivatalosan megkerestem a szervezőket és a Nespresso marketing osztályát, ahol kiderült, hogy a Nespresso nem ragaszkodik a totális kizárólagosságához, csupán az volt az elvárása, hogy azonos típusú termékforgalmazó ne jelenjen meg a rendezvényen. Ez pedig tetszik, nem tetszik így normális. (A FIFA támogatója a McDonald’s, nem jelenhet meg FIFA rendezvényem a Burger King és nem veri ki a biztosítékot senkinél, hogy egy ipari táplálék mit keres ott?)
A Nespresso a félreértés tisztázása után levelet írt a Sziget Kft-nek, hogy TÁMOGATJA ÉS KÉRI, hogy a hazai kávépörkölők megjelenhessenek a fesztiválon. Ez alapján megkerestem az általam fellelt 13 Magyarországon működő kávépörkölőt és kezdeményeztem egy közös pavilon üzemeltetését. A meghívást hét pörkölő elfogadta, hat, különböző okokra hivatkozva nem. Így a Nespresso hozzájárulásával nyílt lehetőség arra, hogy a Gourmet fesztiválon klasszikus, minőségi kávék is elérhetőek legyenek.
2. Egy a szakemberek szakmai fejlődését elősegítő magyar barista bajnokság megrendezése és a velejáró kötelezettségek teljesítése évente 8-10 millió forintos költségvetéssel jár úgy, hogy mindenki, minden feladatot a szervezés és bonyolítás során TÁRSADALMI MUNKÁBAN végez. Ezt a költséget korábban olyan piaci szereplők finanszírozták, akik mára gazdasági és egyéb okok miatt kivonultak erről a területről. Ezt követően hoztunk létre egy egyesületet, ami különböző támogatásokból és rendezvényeken való szereplésből képes volt a forrásokat előteremteni. Az idei esztendőben ez a lehetőség is megszűnt, így 2015-ben semmilyen kategóriában nem került megrendezésre verseny, Magyarországot nem tudtuk képviseltetni a világversenyeken. A Nespressoval folytatott tárgyalások eredményeképpen sikerült előkészítenünk egy megállapodást, ami alapján a speciality kávés rendezvények és a versenykötelezettségek finanszírozására négy éven keresztül a Nespresso több millió forinttal támogatja azt a területet, ami nem kifejezetten az ő piaca. Ezért semmi mást nem kértek, mint azt, hogy évente hat rendezvényen vegyünk részt, ahol magáról a kávéról, annak sajátosságairól, feldolgozásáról, fajtáiról, stb. adjunk tájékoztatást. Az előkészített megállapodás alapján nem feladat a termékeik direkt, vagy indirekt promotálása, dicsérete. Nemzetközi kitekintésben vizsgálva a helyzetet, bár nyilván ez sokak számára nem ismert, lévén nem kísérik figyelemmel az eseményeket, a 2013 évi Nizzai barista világbajnokságon is megjelent a Nespresso mint támogató és ez a világ legnagyobb szakembereinek egy cseppet sem sértette az önérzetét, hisz a cél nem változott, mint ahogy a mi esetünkben sem.
3. A Nespressoval folytatott megbeszélések során egyértelművé vált, hogy termékeiket konkrét célpiacra szánják, sem kommunikációjukban, sem aktivitásukban nem célozzák a speciality kávés piacot, tehát azon tudatos fogyasztókat, akik minőségi szemeskávét kívánnak fogyasztani, nem tekintik az ő vásárlói rétegüknek.
4. A Gourmet fesztiválon senki nem hallotta tőlem a Nespresso dicséretét, reklámozását, egyáltalán a márkanevet. Kizárólag a kávéról, mint növényről, mint élvezeti cikkről beszéltem, így minden egyéb állítás kizárólag személyes, elfogult, ne adj isten rossz szándékú lehet. Soha egyetlen kávémárkára sem tettem sértő megjegyzést, még akkor sem, ha nem értek egyet termékei minőségével, a feldolgozás módjával, stb. Tiszteletben tartom, hogy minden szereplő végzi a feladatát és abban az esetben, ha kikéri a szakmai véleményemet, őszintén mondom el neki azt. Szakemberként azt gondolom, hogy az adagra csomagolt (kapszula/ESE Pod) termékek szerepe meg van a piacon, de természetesen nem gondolom, hogy ezek kávéházakba, éttermekbe, vagy hobbiként a lehető legjobb minőségű kávét élvezni kívánó fogyasztók asztalára való.
Tehát tudomásul veszem, hogy nem mindenki kedvel, ez általában így van, ha az ember végzi a dolgát és emiatt kicsit jobban a hírek fókuszába kerül. Továbbra is a minőségi kávé népszerűsítésén fáradozok több szakmabeli kollégával együtt. Továbbra is társadalmi munkában, saját költségen igyekszem megteremteni azokat a feltételeket, hogy a fiatal szakemberek fejlődése és a nemzetközi megmérettetése is zavartalan legyen. FIGYELEM! Ezért soha nem vártan köszönetet, vagyis nem kell innen közelíteni, szívesen teszem, illetve azért, mert nem felejtem, hogy mit kaptam ettől a szakmától és sokakkal ellentétben úgy gondolom tisztességesnek, helyesnek és erkölcsösnek, ha ezt a magam lehetőségein belül megkísérlem meghálálni. Ha ez egyesek szerint vállalhatatlan, erkölcstelen, ne adj isten helytelen, az szerintem több mint szomorú! Természetesen sokkal jobban örülnék én is és a szakmában még oly sokan, ha a tájékozatlan kritikusok és a csendben lévő minőségi szereplők némi munkával és pénzzel hozzájárulnának a fejlődés finanszírozásához és nekünk kevesebbet kellene vállalni.Üdvözlettel,
TS."
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
vendingo
veterán
Eladó a gépem, amíg meg nem gondolom magam. 3-4 hónapja rágódok az eladásán
Izzo Alex DuettoCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Surda-
őstag
Remekül látod
Ugyanis elvi kérdésekben minden ún. köztes megoldás, csak valami magyarázkodás az erkölcstelenségre.
Ez az egész egyébként nem csak Tóth Sándorról szól, egyáltalán nem.
(akit én is tisztelek, félreértés ne essék,nem vagyok hülye)
Eleve mi az,hogy a Gourmet fesztiválra "gourmet - ínyenc, kifinomult gasztronómiai ízlésű" kizárólagos szerződést kap a Nespresso?
Megmondjam miért kap? Mert a te logikád szerint gondolkodik Parci!
"az elvekhez való mereven ragaszkodás... hagyjuk"
A Nespresso fizet, innentől kezdve ki a fenét érdekel bármi más?
Ha a Riga margarin fizetne,akkor minden margarinnal készülne a fesztiválon!
Kíváncsi lennék a kiállítók mennyire lennének elnézőek...
Ennek eleve nem szabadna megtörténnie, de látszik mennyire profi csapat csinálja, egy kiállítónak kell náluk könyörögni,hogy legalább azt ne kérjék,ami nincs a szerződésben,nem bánt a Nespresso, nem fog arréb állni a segg,ne tessék félni.
A Fifa-s hasonlat azért sántít,mert a Mcdonalds nem sportszer forgalmazó.
Ez az eset pont olyan,mintha kosárlabdával fociznának a VB-n, mondván a Fila támogatta...
Hogy a hazai a speciality kávés rendezvényekre nem lehet szponzort találni az szomorú...
T.S.is finoman jelzi,hogy a Nespresso nem képvisel minőséget,ennek ellenére az ő arcával hirdetik,ezt fel kell vállalnia, ez egy szar kompromisszum."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
És az erkölcsösségre visszatérve, mert ez is fel lett dobva!
Az mennyire erkölcsös, hogy azért,hogy speciality rendezvényeket tudjunk szervezni, átverjük a többi embert,az úgynevezett hétköznapi fogyasztót?
(Abba most ne menjünk bele,hogy T.S. nem a Nespressot reklámozza, azt reklámozza,akkor is,ha csak a standjukon kóstoltat, nyilván nem véletlenül kell ott lennie, nem azért hívta őt a Nespresso,hogy ne reklámozza őket, ugye ez nem kérdés...)
Ez így teljesen rendben van?
Nagyon olcsón megvásárolhatóak vagyunk, remekül bekussoltatja a hazai kávés társadalmat a Nespresso a farzsebéből elővett ezressel.
Ugyanis én is azt vallom,hogy a tudás nem cél,hanem eszköz!
A Tóth Sándoroknak és a Gourmet fesztiváloknak küzdeniük kéne a kapszulások ellen -és a jó ízlés mellett- nem lepaktálniuk velük!
Összeállni bárkivel, akár az ördöggel is,csak hogy szponzor legyen?.
Ugyanis nem az a baj,hogy szponzorálják,hanem,hogy kik… Engem nem az sért,hogy valaki jól jár, Parcival ellentétben…
De úgy látszik itthon csak Parci logikája él, nekünk kávésoknak legyen rendezvényünk, a többség meg kit érdekel, úgyis menthetetlen, szarjuk le magasról!
Ezt a logikát sosem fogom megszeretni."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
weinmaker
őstag
válasz Surda- #25927 üzenetére
Atyaég, hogy miket írsz össze. Orvos látott már?
Azt hiszem, hogy ezen fórum olvasását is itt fejezem be.
Sanyi a h@lye, hogy töri magát másokért.
Ha nem lennének ilyen emberek akkor te még most is a 3 az 1-ben-t innád.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
lagoon79
tag
válasz Surda- #25925 üzenetére
tegnap nem szóltam, de most már nem állom meg. látom megint nem bírsz magaddal. voltál a rendezvényen? ha igen és azért a felháborodás, mert megláttad, h minőségi kv helyett kapszulást nyomtak a kezedbe, ok. ezt így elfogadnám. de hogy TS szereplésén pörögj és csinálj bolhából elefántot csak, h megint menjen a feszkó, azt nem. bazz, nekik van pénzük, ha olyan nagyon szíveden viseled a magyar piac és a spec vonal sorsát, hát tegyél érte, ne itt verd a nyálat. az előadása nem a kapszula dicsérete címet viselte, ha jól tudom. akkor meg mi a tököm böki ennyire a csőröd? ha ebből jön a lóvé amivel lehet itthon barista bajnokság, akkor ám legyen. ha nem tetszik, akkor fogd magad és keress szponzorokat és gyűjtsd össze Te a pénzt.
-
Surda-
őstag
Ennyi?
Senki semmi értelmes válasszal nem reagál ?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #25931 üzenetére
Nem, mert a felesleges hangulatkeltésedre senki nem kíváncsi. Ki lett tárgyalva, és a Tóth Sanyi levelével le is lett zárva. Tettél te bármit társadalmi munkában a magyar speciality kávézásért? Mert ha nem, akkor örülj, hogy van aki igen. És amíg a Michelin csillagos étteremben nem ciki a Nespresso, addig a Gourmet fesztiválon sem az.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
WiZARD
addikt
válasz soldier2 #25932 üzenetére
Azért szerencsére az Onyx-ban és a Zónában is CM van, Émile -ben pedig Has Been, a többi Michelin csillagos, vagy ahhoz közeli éttermet passzolom, elsőre ez a 3 jutott eszembe, amikről tudom, hogy nem Nespresso...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Surda-
őstag
Na, akkor mivel tapasztalataim szerint ilyenkor már csak ugyanazokat a köröket futjuk és nem szeretném kitiltatni magam, én le is zárnám.
Semmiképpen sem szeretném, ha rossz lenne a hangulat miattam"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #25932 üzenetére
Én nem akarok belefolyni ebbe az egészbe, mert annyira nem érdekel, de semmi hangulatkeltés nincs ebben, csak leírta a véleményét. Amit meg mond, annak meg van valóságalalapja. Viszont a másik oldalt is megértem.
Az meg, hogy egy Michelin csillagos étterem, akinek a 'lemenő napfény beesési szöge sem mindegy, hogy mikor fogják ki a lazacot', az ne adjon nekem kapszulás kávét, mert hányinger...
Nálunk ezen a tanyán a három étteremből, kettőben normális daráló és főző van! ( a minőség és szakértelem az már más)
Akkor úgy gondolom joggal elvarható lenne egy ilyen kvalitású étteremtől, hogy ne ilyen kávét szolgáljon fel a luxusebéd után! -
And06
aktív tag
azt még hadd tegyem hozzá, hogy ha nem lenne "elég jó" az átlag user számára a N. akkor bármennyit borithatnának a marketingbe, akkor se lenne belőle semmi. de mivel elég jó (lásd a szarvasis példa), és az igényeket kielégiti, ráadásul gyorsan, ráadásul "menő", igy viszik mint a cukrot. meg kell mondjam, attól eltekintve, hogy ipari szemét amit árulnak, kurva jól csinálják.
-
veterán
Sziasztok!
Remélem mindenki megnyugodott.
Kis helpet kérnék tőletek.
Megjött a greaf cm800 daráló.
Először Guatemala Huehuetenango kávéval próbáltam 4-es fokozaton. Sutty átszaladt rajta. Tamperlás még a kis műanyaggal történt, de sztem elég jó lett.
Másodjára kettes fokozat, itt már 20mp körül volt a lefolyás. Az már ízlett, de még mindig azt mondom brikkával jobbat húzok.
Szétkaptam a darálót, elég sok örlemény maradt benne. Majd legközelebb lemérem.
Most Ethiopia Bale Wild Forest kávéval próbáltam, az első darálás nem lett jó. Nem jól raktam össze az őrlőt, és maxon darálta le.
Következőleg pedig elfelejtettem állítani, és 0-án daráltam. Azt hittem majd besül, de ehelyett 10mp alatt lefolyt kb 35ml. Nem is lett jó, vizes.
Ez nekem furcsa, mert 0-nál lejjebb nem lehet venni.
A pogácsa mindkét esetben tocsogott a vízben, a tetején is állt a víz.
Főzés előtt mindig kiengedek egy kis vizet, mert azt olvastam úgy kell.
Mit rontok el, mire figyeljek?Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
jolti
senior tag
válasz Silent77 #25943 üzenetére
- Tamperelés, vagy tömörítés. Majd jó lesz az a normális tamperral.
- Ha fokozatot állítasz, akkor kb. a második őrlés lesz már jó, mert az állítás utáni elsőben még van az előző beállításhoz tartozó szemcsefinomság. ( Kivéve, ha ki nem porszívózod, de az durva lenne, minden állítás után... )
- Szerintem ellenőrizd le a darálót, mert elsőre kb. mindenki sz@rul rakja össze a Graefeket és meg van győződve róla, hogy jól rakta össze.
- Ha 100% hogy jól raktad össze, akkor nézd meg a youtube-on, hogy kell egyet állítani a kis csavarokkal a késtartón. Azért írom, hogy ott nézd meg, mert ott egyből megérted és nem kell 20x leírni.Szerk. Miközben leírtam, látom be is rakták a srácok.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Silent77 #25948 üzenetére
Én is idézném magam: "A felhozott hibák nagy része user error. Szerintem nincs olyan Graef tulaj aki még nem rakta rosszul össze. Túl okos akar lenni az ember. Tekeri ,rákapatja a menetet stb. Pedig tényleg csak annyi ,hogy a jelzett résznél kell beejteni a kést és nem szabad forgatni semerre. A műanyag felsőrész húzza azt a helyére.
Az alátétezés is kicsit túl van misztifikálva. Megvétel után EGYSZER kell időt rászánni. Bár ha így belegondolok nem is kellett volna vele foglalkoznom. Csak akkor a 25-ös skálán 2-3 ason adna presszó finomságot. Nem lehetne befojtósra darálni. Most így nálam 8-as a "joker" állás. Döglött új hullámos 6-on , olajos sötét pörkölésnél 9-10. French press 18."
Ja és az összerakós videó. Nekem is ez segített.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dugesz77 #25949 üzenetére
Köszi, ez alapján szedtem szét.
Persze összeszerelésnél már nem figyeltem, de másodjára már jó lett.
Ennek így kell állnia?
https://www.dropbox.com/s/xvxmj8n6evec1vy/2015-05-27%2018.31.53.jpg?dl=0
Jól látszik, hogy nullán nincs egy vonalba vele.
Állítottam a csavaron vissza kettőt, de nem próbáltam.
Pogácsába víz normális? Erre még nem kaptam választ. videókon nem láttam...Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- DJI Mavic Mini Fly More Combo
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás