Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
-
enterlaci
senior tag
válasz lagoon79 #25193 üzenetére
De nem szalad át, mert a súlyszelep határozza meg az induló nyomást és ezért én szerintem a durvább őrleményt mondhatni előáztatjuk... A filter környékén kell keresgélni - mondom ezt úgy, hogy az őrlőmön ki van írva a filter de még nem készítettem filter kofit.
@ronin: Kalapáccsal??? Kösz a tippet, legközelebbi szabadtéri sütögetéshez elviszem Brikka bácsit is.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #25203 üzenetére
igen, mindig.
-
simi.esp.28
csendes tag
Mai nap tanulsága: vízterítő és felsőszűrő nélkül nehéz eszpresszót készíteni.
Lehet nem reggel 7-kor kellett volna lefeküdni aludni, 8kor pedig kelni.. -
Surda-
őstag
válasz simi.esp.28 #25206 üzenetére
Azthiszem ez egy örök érvényű mondás...
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
veterán
Köszönöm nektek!
Jófogást inkább hanyagolnám, ilyen értékben már nem kockáztatnék. Inkább fórumtárstól, vagy boltból.
Ebay szintén kilőve, bár napi szinten rendelek onnan, de +áfa és már is ott vagyok mintha itthon vettem volna. + jövőhéten szeretném meglepni a családot. Ott is megnéztem azért, de sokat nem találtam ami árban megfelelne.
jurakavegepek.hu-n nézelődtem épp, ezeket találtam:
jura impressa 500
jura impressa 201
Aeg
Aeg cafamosa 300
Krups
Krups orchestro dialog
Mondjuk az ajánlottak közt nem látom.A daráló lenne a következő befektetés, de elsőnek legyen meg a gép.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
bl4ze
veterán
válasz Silent77 #25208 üzenetére
Ezeket a Jura, Aeg , Krups ezeket felejtsd el.
Az ajánlott gépek jók!
A leírásból lejön, hogy kávészerető rakott bele OPV-t, stb.
Ezek nem ördöglakatok, bátran vedd meg!Aeg, Jura, Krups - na azokat viszont ne, vagy ha igen : ne gyere ide majd panaszkodni....
Az ugye megvan, hogy kell egy őrlő is mellé? Ami fontosabb mint maga a gép.............
.:. bl4ze .:.
-
Surda-
őstag
válasz Silent77 #25208 üzenetére
Daráló nélkül ezeket fölösleges is megvenni,ahogy az összefoglalóban írtam.
Kb mintha vennél egy autót kerekek nélkül.
De ahogy nézem két külön dologról beszélünk,amiket linkeltél automaták.
Ezekkel az a baj,hogy 3 forintos műanyagok, csattognak,kattognak és lefőznek egy szirszr kávét.
Ezeket csak a szervizek szeretik,de ők nagyon.
Ami ennél nagyobb baj,hogy amit szeretnél - kiérezni a kávék valódi ízét- az ezekkel se fog menni."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
veterán
Értettem. Természetesen megfogadom a tanácsokat, mint írtam halvány lila gőzöm sincs róla. Csak nem szeretnék egy hibás, vagy csalóba botlani.
Krupsot itt olvastam, azért keresetem rá.
Nekem semmit nem mond mi az OPV, látom ,hogy 10 barra van beállítva, de az miért jó? Nem az a jobb minél nagyobb, vagyis a 15? Persze ezek szerint nem, csak érdekel.
Közbe itt is megtaláltam a Gaggia new baby class-t
De a 34000ft-os ára a Gaggiának kifejezetten tetszik, maga a készülék már nem annyira. Persze ez másodlagos.Igen, tudom. Az is tervbe van.
Beszéltem egy illetővel aki iparit ajánlott használtan. Nézegettem, de abból se tudom melyik a jó.Surda-: Megértettem köszönöm, nem tudtam, hogy ezek ennyire rosszak. Látod ennyire nem értek hozzá, nem néztem, hogy automata, nem tudtam, hogy az mind gáz.
Gépi darálóm van, amivel a brikkához darálom a kávét, de mint írtam, azt is venni fogok![ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #25213 üzenetére
mostanában kizárólag friss arabicaval nyomom, 86-89 közötti tartományban.
elkészültél az említett fejfűtéses gépeddel????
-
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #25216 üzenetére
majd dobj képeket, kíváncsi vagyok!
-
killerjohn
addikt
Helló!
Van valakinek tapasztalata Nespresszó kapszula töltéssel kapcsolatban?
Vettem Hario Mini Millt, meg isteni Davidoff 57-et, és az istennek nem tudok olyan örleményt csinálni, amit ez a szar le tudna főzni. Akár tamperolom, akár szuperlazán teszem a Coffeeduck utántöltős kapszulába a kávét, egyszerűen majd beledöglik a gép, alig tudja lefőzni (általában nem is tudja). Ha lenne most 100e-em, már indulnék is a boltba egy rendes(ebb) presszú gépért, de nincs...[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #25219 üzenetére
ha így megtömöm akkor kereken 0 mp alatt feladja a gép, és elkezd villogni...
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25219 üzenetére
Felesleges idő/energia/pénzpocsékolás.
A Nespresso kapszulákban 5/6 g kávé van. Azt az ízt, amit tudnak, kémiai ízesítővel érik el."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #25221 üzenetére
azon kívül hogy azt mondják hogy nincs benne kv-n kívül semmi más, erre van valami proof? mármint nem különösebben érdekel, hogy mivel érik el, merthogy pont azon vagyok hogy ne a gyári kapszulát igyam... És ja, tudom hogy ebből kettőt kell lefőznöm ugyanahhoz a presszóhoz, de egyelőre egyet se tudok...
-
And06
aktív tag
ha beirjuk az igazságot, abból szinte mindig sértődés van, igy szerintem sok válasz neszpresszó témában nem fog jönni.
-
killerjohn
addikt
egyébként, ha már erre jártam, megkérdezem: milyen espresso gépet javasoltok 50-80-110-140 ezres ársávokban (azok környékén) ? Azt tudom hogy a Gaggia Classic az amit ajánlotok 100 körül, de azt olvastam róla hogy nem túl ideális kezdőknek, meg aztán valaki arról írt, hogy 40 perc mire bemelegszik, meg hát gyári állapotában szar PID nélkül, és akkor úgy éreztem hogy kihagyom
-
nemethsza
tag
válasz killerjohn #25224 üzenetére
Hát, én 46-ért vettem + 25 a PID. Ez ~70e.
Kezdőnek én nem vettem észre, hogy nem ideális, és nem is emlékszem, hogy olvastam volna ilyet....
Az más kérdés, hogy KELL hozzá egy rendes őrlő, az is min. ~30.
Viszont normális eszpresszót ihatsz.....
És van olcsóbb gép is, és volt élet a PID előtt is. Állítólag.
Ja, és a 40 perc az inkább 25-30...[ Szerkesztve ]
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
killerjohn
addikt
válasz nemethsza #25225 üzenetére
A Hario Mini Mill az a rendes őrlő kategória? Itt ajánlottátok régebben, azért is mertem ezt venni Iberital helyett (szerintem tökre feelinges kézzel őrölni, túl sokat egyébként sem kell, ráadásul nem kell még egy gépnek helyet fenntartani a konyhában).
Én 97 alatt sehol se látok Gaggia Classicot
[ Szerkesztve ]
-
nemethsza
tag
válasz killerjohn #25226 üzenetére
Nekem sose volt, de a fórumosok szerint - ha jól emlékszem - épp az alsó határ. Alapból rendben lesz, de kevés benne a "mozgástér" - ha jól értettem a szakikat.
Nem is fogsz, mert szerintem rossz helyen keresed.... Szvsz, amit te látsz, az új... Ha szerencséd van, nem 2015-ös, ami nem ajánlott.
Keress régit, amit egy szerető gazda rendesen karbantartott. Pl. itt a fórumon is rendszeresen van eladó, olyantól, aki másra/feljebb vált."Tanútt embernek párlya nincs!"
-
KZP
őstag
Nekünk ilyen őrlőnk volt, nem volt rossz. (Gaggia Carezza kávéfőzőhöz) Valóban, annyira finom beállítási fokozatok nincsenek rajta, mint egy elektromos darálón, de azért használható. És egy kis mozgás így biztosítva van minden napra. Tehát kezdetnek megteszi, ha nincs egy komolyabbra keret/hely.
-
dugesz77
őstag
Én azt mondanám a hario mini mill problémája inkább abból adódik,hogy nehéz presszóhoz állítani. Túl nagy a fokozatok közötti ugrás de lehet szinte púder állagút is darálni vele garantáltan befulladósra.Egy Brikkához tökéletes mert az nem annyira érzékeny a darálék minőségére. De egy presszógépnél szerintem a legnagyobb kihívás az állandó kávéminőséget elérni. Ott nem fér annyira bele a szemcse méretének a szórása.
Nem lehetetten presszózni vele csak egyrészt melós a tekerés végett másrészt nehéz eltalálni,hogy pont jó legyen örlemény. Túl sok lesz a változó. -
killerjohn
addikt
Hát, most nincs. Talán 60-at el tudnék különíteni egy presső gépre, de többet biztos hogy nem. Szeptemberben már olyat vennék amilyet akarok, de most "recesszió" van, kérem
dugesz77: ha ezt korábban tudom, akkor rohadtul nem veszem meg. Csak többször is olvastam itt a topicban hogy ezt javasolták "budget" megoldásnak...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25222 üzenetére
Ők nyilván ezt fogják mondani, mert most ez a trendi. A 70-es években pont az ellenkezőjéről próbáltak volna meggyőzni, mert akkor meg az volt a trendi. Egyébként egy német Nespresso nagyfőnök kottyintotta el magát egy sajtótájékoztatón, hogy végre sikerült megoldaniuk azt, hogy mindig egyforma legyen a kapszula. Tele volt vele a média, mígnem szóltak neki, hogy kuss!, és szépen minden nyomot eltüntettek... Kb. úgy, mint amikor az első 6 literes kéziváltós dízel R8-asokat tesztelték, és itt-ott találtak a rendőrök egy-egy kiégett példányt. Arra is ráizgultak a sajtósok, de azon kívül, hogy beismerték, elméretezték az intercoolert, semmit sem lehetett kihúzni belőlük, és a netről is kisöpörték a nyomokat.
Vagy lehet az is, hogy ez mind nem igaz, és igazából az 5 grammos espresso a király!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz killerjohn #25224 üzenetére
a "régi" gaggia pont hogy jó az újoncoknak, nem túl bonyolult vele jó kávét főzni pid nélkül sem(bizonyos korlátok mellett). a 40 perc, az 15-20 inkább. de most hogy az "új" van már csak, találni kell valami más ajánlható gépet, bár még egy darabig biztosan lesz eladó használt jópár.
A rancillio silviáról irják, hogy PID nélkül nem egyszerü használni. Bár kétségkivül jobb minőségü gép, ami a felépitését illeti, de az ára is "jobb". Az új árát szerintem nem éri meg. -
nemethsza
tag
válasz killerjohn #25234 üzenetére
az apró se rossz, de ott nem ismered az eladót, a gépet, a cucc előéletét stb.
inkább a kávés fórumokat (itt, indexen, kávékorzón, avx-en stb.), meg mondjuk arckönyvön lalit.
Ezeken a helyeken vehetsz jó gépet, ami karban volt tartva."Tanútt embernek párlya nincs!"
-
bl4ze
veterán
válasz killerjohn #25234 üzenetére
azt a 34 ezres Gaggia Coffee-t OPV-vel simán megveheted és 60-ból van egy őrlőd is mellé. (Graef)
a Hario meg jó utazós őrlőnek, brikkához, aeropress stb.....1 hét múlva Nyíregyházán leszek, ha akarod megnézem, megveszem Neked.
Kérdés helyileg hol vagy. Tőlem Pest Megye tudod elvinni, vagy Dél-Buda......:. bl4ze .:.
-
kokoaliga
tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni az alábbi probléma miatt.
Vettem egy philips saeco xsmall gépet még februárba és mostanában azt vettem észre,hogy sok a mellédarált kávé a jobb oldalon lévő ajtó mögött.
Két naponta(kb 20kv ) két marék darált kávé van az automata alatt.
Tudom,hogy be kell vinni a szervizbe de mi lehet a baj?Koko
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #25238 üzenetére
Egy nyomáshatároló szelep. A pumpa ad egy magas (túl magas) de nem túl stabil nyomást (áramlás függvényébén esik a nyomás). Az opv-el állított érték felett ez a szelep nyit, felesleges víz visszajut a tartályba, így a kávépogácsára az ideális nyomású víz jut a csapolás teljes ideje alatt, miután elérte a beállított értéket (ez eltart pár másodpercig).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #25240 üzenetére
A PID a kávékészítés szent grálja . Olyan eszköz, ami a beállított értéken tartja a boiler hőmérsékletét. Nem csak egy digitális termosztát, mert nem várja meg, hogy hűljön a víz, hanem bizonyos tanulási idő után, x időnként fűt rövid ideig, így állandó értékén tartja a boiler hőmérsékletét. Ha a keresőbe beírod, találsz róla pontosabb leírást, függvényekkel, pontos működési elvel, nem olyan régen volt róla egy értekezés, de laikusok számára ennyi a lényege.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25242 üzenetére
Az otthoni, olcsó kisgépekbe nem szokták beletenni, mert ez egy jól megfizettethető extra. /Az olcsó az espresso világában kb. 100 e Ft-ig tart./ Igazából nem szükséges, bizonyos gépeknél jól helyettesíti egy fejhőmérő (sőt, oda felesleges is). Kezdéshez nyugodtan kereshetsz PID nélküli használt (tehát örökéletű) kisgépet az ajánlott listáról...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nemethsza
tag
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25244 üzenetére
2) Kezdő gépnek jó.
1) A Nespresso nem espresso, ill. csak erős túlzással. Espresso-t viszont a daráló és a főző együttes használatával lehet készíteni, amely párosban szinte fontosabb a daráló."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
salapp
addikt
válasz kokoaliga #25237 üzenetére
Nekem is ez volt. Elvileg azért vettem, hogy minél kisebb "koszolással" tudjak presszózni, erre tök dzsuvát csinált. A kávéja is egyre vacakabb volt, pedig én az elején beállítottam.
(Ehhez képest kézi őrlő+Brikka minden nap friss öröm.)
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
nemethsza
tag
válasz killerjohn #25249 üzenetére
Nils elég régi fórumos, látatlanban én inkább bíznék benne, mint egy ismeretlenben. Mondjuk a jófogásos gépet se kívülálló árulja - legalábbis a szöveg alapján...
[ Szerkesztve ]
"Tanútt embernek párlya nincs!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs