-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozza
csendes tag
Szevasztok. Silviához kapott, gyári szűrőkosarakról kérdezném, hogy szimpla espresso készítéséhez milyen szűrő az ideális választás? Az egyszemélyes, a belső perem miatti nem megfelelő tömöríthetőség miatt nekem túl gyors lefolyást eredményez. A kétszemélyes szűrőkosárnál pedig 8g alatti őrleménynél mintha felakana a tamper a kosár oldalfalához. A bottomless 16g őrleménynél szép lefolyást eredményez. Egy szóval, hogy oldjam meg a szimpla kivitelezését?
-
And06
aktív tag
először tanulj meg 0,1%os hibaaránnyal duplát késziteni, aztán jöhet a szimpla. a dupla jóval elnézőbb hibák terén, igy célszerü azon begyakarolni az alapokat, kiismerni az őrlőt, a gépet, stb.
amúgy az LM szimpla az etalon szimpla kosár. (hogy VST, vagy LM, vagy utángyártott, az kb mind1, a forma a lényeg)
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
-
bl4ze
veterán
Elég éles váltás:
Molinari decaf PID 80-81 FOK
Don Cortez decaf PID 95-96 FOK.:. bl4ze .:.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
megérkezett a Lido2!
elképesztően minőségi a cucc, profi kialakítás, mondjuk rohadt nagy, és nehéz... (psze cs viszonyítás kérdése, mert ugye a Zassenhaus Quito-hoz, és a kis Hariokhoz hasonlítgatok...)
ma du aeropress... (még mindig kinn, így nincs még mindig lehetőségem tisztességes espressora... )btw: épp most jött ki a Lido3, de engem nem győzött meg, bár kétségtelen előnye, h nem 1,6, hanem 1kg!
[ Szerkesztve ]
-
Balus
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy Lali.hu által tavaly felújított PID-es Rancilio Nancy hozzám került másodkézből. A gépet nagy megelégettséggel használom.
Az egyetlen gondom, hogy a gőzgomb vége ki van kopva, így az néha elforog, ami elég bosszantó.
Ez az alkatrészt a gyártó nem gyártja és semmilyen általam ismert kereskedő (Danetti, expolygon, GEV Kft) sem tudja beszerezni.
Egyedül egy amerikai oldalon találtam, ahonnan csak a szállítás ~80 USD...
Van esetleg valakinek egy elfekvő donorgépe? Vagy valami ötlet?
Töltök fel hamarosan képet.
-
bl4ze
veterán
Ne FedEx-szel kérd, ennyi az egész - az horror drága és nem egy 16 dolláros termékre van kitalálva.
Itt a titok nyitja :
"International Orders via USPS:
Special requested orders to be shipped using the United States Postal Service must be requested via email to info@espressoparts.com. Send your requested items with quantities, physical address and phone number so we may create an estimate and calculate your total.
First Class Package International: First-Class Package International Service is our most affordable international service for small packages. Send anything up to 4 lbs (cannot exceed $400 in value) to more than 180 countries. Delivery time varies by destination. Not a guaranteed service. Tracking: Yes, live tracking at www.usps.com.
Priority Mail International: Priority Mail International service is a reliable and affordable way to send mail and packages up to 70 lbs to over 180 countries. Delivery is typically within 6-10 business days. Not a guaranteed service. Tracking: Yes, live tracking at www.usps.com.
- See more at: https://www.espressoparts.com/shippingreceiving#sthash.4OsGEfop.dpuf"Kérd meg Őket emailben info@espressoparts.com, hogy mivel egy 16 dolláros alkatrész neked tökéletesen megfelelne ez :
First Class Package International: First-Class Package International Service is our most affordable international service for small packages..:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #24560 üzenetére
a lido3 nem a lido2 utódja, hanem mellé jön, utazós darálónak. én tutira a 2-t venném.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Balus
tag
Ha nem lesz másik megoldás, akkor meg tudom oldani egy ismerőssel.
Van még egy távtartó a gomb alatt, amit kivéve lejjebb megy a gomb és már nem forog el. Így ideiglenesen használható. Bár a tartó megvezeti ill. a végén a fém rúgó nem engedi, hogy túlhúzzák, ezért szeretnék egy másikat.
Az azért vicces, hogy az olaszok gyártanak valamit és csak USA-ból lehet hozzá később alkatrészt venni.
-
ronin s8
senior tag
A Feketében ittam két kávét, egy Alchemy-t és egy Has Bean-t, mindkettő remek volt! Duplát főznek mindig, ami ugyanannyiba kerül, mint a szimpla. A kiszolgálás is elsőrangú!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Illesvik
csendes tag
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #24572 üzenetére
na, ez jó hír, újabban rosszakat mondanak róluk, meg most rájuk is nyitottak egy komoly helyet a múzeum körúton (ha jól sejtem, mert még csak SiD-ék fáccséjén láttam, akkor a régi egyetemi kávézóról van szó, a túloldalon, a múzeum mellett). nekem, amíg járogattam, messze a kedvencem volt a Fekete.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mester6
tag
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tudna segíteni:
Érdekelne, hogy szűrőtartó kart szokták-e újra krómoztatni, ha a korábbi felületkezelés már megkopott, vagy vesz az ember egy újat ha szebbet akarna?
Kösz minden információt!
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
mutyi
őstag
Hétvégén eljutottam egy újabb top 10-es kávézóba Pesten, a Madalba.
A hely nagyon kis hangulatos, szeretem az ilyen nem feszengős helyeket.
A srácok nagy precizitással dolgoznak, én még nem is láttam ilyet kávézóban,de kb. úgy készítették az össze s kávét,ahogy én itthon.
Minden adagot lemértek, hiába volt beállítva a daráló,hogy hány grammot őröljön, utána portafilterrel együtt mérte és addig vett le belőle apró kis szösszenetnyi mennyiséget,amíg nem lett tökéletes a súlya.
7-8 alkalommal mért rá.Ezzel nem is volt gond, viszont nekem a kávé nem ízlett,de nagyon nem.
Két fajta blend van, én a sötétebb pörkölésből kértem, ami elvileg szintén közepes pörkölés eleve.
Egy espresso macchiatot ittam,de piszok savanyú volt,nem is feltétlenül gyümölcsös, inkább citrusos,de nekem ez az ízvilág nagyon távol áll.Kíváncsi vagyok akik jártak már ott, milyen tapasztalatik vannak?
-
mutyi
őstag
válasz paljoc #24583 üzenetére
annyit olvastam ott hogy angol kávé blend, a kevésbé pörkölt az a saját pörkölés, a közepes meg adott volt.
Na gondoltam akkor maradok a közepes pörkölésnél, nem akarok new wave kávét.
Elsőre azt mondtam a kávéra,hogy túl alacsony hőfokon lett húzva és azért volt savanyú,de miután lenyeltem, utána jött a szájpadláson a citrus íz és ebből végül arra a következtetésre jutottam,hogy ez a kávé ezzel a pörköléssel,ilyen ízvilágú lehet. -
mutyi
őstag
-
mutyi
őstag
válasz ronin s8 #24587 üzenetére
Elhiszem,de nincs viszonyítási alapom, így nem tudok érdemben mit mondani,csak leírtam a tapasztalatomat.
Amúgy nagyon sokan vannak mindig bent vendégek, a két srác pedig nagyon precízen dolgozik,picit ezáltal lassú a folyamat, egy rendelés kb 5-10 perc is van,mire megérkezik. -
Paqito
senior tag
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
soldier2
őstag
válasz Paqito #24590 üzenetére
Igazi hiánypótló írás. Kedvencem, hogy a CO2-s Illy gáz, mert nincs tele adoboz (igaz, rá van írva hány g, és az ott is van).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
válasz weinmaker #24592 üzenetére
Szerintem a Káosz nem is erős kifejezés. Érdemes átolvasni a hozzászólásokat pl. :
"Teljesen mindegy milyen kávét és hol iszom, a legtöbbel az a baj, hogy nem tesznek bele elég vizet, azon a kevés helyen ahol esetleg az automata elég vizet tesz bele, ott meg nem hagynak a pohárban helyet a tejnek, vagy nincs is tej, csak tejszin.
Az olasz kávékkal az a baj, hogy telenyomják undorító habbal, amitől nem lehet meginni a kávét.
Sok helyen a kávé ihatatlanul forró, ez sajnos annyira elrontja a kávét, hogy miután kihűlt is ihatatlan."
Ez van. Nem véletlen fogy az a sok 3:1 katyvasz sem. Azokhoz már csak az instant vízet kéne feltalálni.
Ismerek pár embert akit ha fejen állsz akkor sem fogsz meggyőzni,hogy van jobb,igényesebb,finomabb módja a kávézásnak. -
Surda-
őstag
Kéne egy hasonló cikk borokról is!
Teszteltük az átlag polgár számára is megfizethető borokat, tudatosan elkerülve neves borászok méregdrága termékeit.
A Kis János féle "Kocsmai hörpintőt" (500ft/2liter), a Baláth Tibor által palackozott Monic Cuvéet (15ezer/óra) , Lakatos Armani olaszrizlingjét , egy svájci kékrankost és még pár műanyag flakonos tablettást,hisz ez jut a vásárolók zömének.
A tesztre semleges helyszínt, egy irodát használtunk, a sörös korsókban szervírozott piros és fehérborok szobahőmérsékletűek voltak (nem bajlódtunk a részletekkel,hisz kinek telik pincére vagy borhűtőre) és hogy teljesen azonos körülményeket teremtsünk, mindet egyenlő mennyiségű kristálycukorral édesítettük!UI: Jövő héten a NAGY BÉLSZÍN TESZTünket olvashatják, melyről előljáróban annyit elárulhatok,hogy döbbenetes módon alig találtunk olyan éttermet,ahol rendesen át lett volna sütve !!!
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Daneeka
senior tag
Eddig Kapuczíner (Győr) babokat pocsékoltam Aeropress vagy mokkával való erőlködés közben, érdemes lehet kipróbálnom valamit a Casino Mocca-tól? (arra vagyok kíváncsi, hogy ők nagyjából egy kategória vagy sem) Illetve pár hete voltam a Mantrában, ennek hatására vettem az AP-t és érdemes újra visszamennem most már, hogy több sejtésem van arról, hogy mire kell figyelni vagy vannak jobb helyek is?