-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
válasz Surda- #24675 üzenetére
Én eddig nem voltam túl bátor csak pár fokot tologattam, de nálam pl 94-96 körül mozognak A P&Y gyümis kávék. A Yirga épp 94-en fog mindjárt készülni, mert tegnap ennél lejjebb már szőke volt.
Az viszont tuti, hogy jól el fogsz szórakozni, pid-el én szinte újrakezdtem a különböző kávékkal az ismerkedést
WiZARD: Csak kíváncsiságból, neked milyen hőelem van és hol/hogyan van a gépben? Mert látom tökre más hőmérséklettel mész, csak arra szeretnék rájönni, hogy van-e konkrét műszaki oka pl a közöttünk lévő különbségeknek.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
mutyi
őstag
Gyerekek jelentem, hogy ma készítettem számomra az egyik legfinomabb kávét.
Sandalj Brasil Natural Aquas Frias, 3 hetes pörkölés.
95 fokon a pid.
16g kávé
A lefolyás gyönyörű, csepegős,csokis, aranybarnás volt és ízre pedig fenomenális.
Semmi savasság, semmi égett íz, semmi keserűség,csupa csoki.
Húztam belőle előbb még egyet, ugyanolyan tökéletes lett.
Esküszöm majd el élveztem,hogy megtaláltam ízre a számomra tökéletes harmonikus kávét/beállításokat. -
jilian
addikt
Heló!
Az asszony nyaggat, hogy kéne egy jó kávéfőző gép.
(mindig emlegette, hogy ahol egyszer dolgozott, az öregéknek milyon jó kávét készített a gép.. Persze, hogy milyen volt, fingja nincs)Eddig kotyogoson éltünk, aminek az ízvilága hát, ja jò volt...
Viszont most elköltöztünk és itt indukciós fözőlap van, nem tud kotyogtatni.Néztem ezt a Brikka - t de nem találtam indukcióshoz valót...
Esetleg ha 'nagyobban utaznék, (egyszer többet kiadni érte) 40 rongy körül milyen gépet ajánlanátok amivel meglephetném az asszonyt?-nem túl nagy
-modern stílus
-ami fontos : halkabb fajta -
WiZARD
addikt
válasz enterlaci #24701 üzenetére
nem tudom, pidelve vettem, elvileg SiD munkája...
Hogy mai koffein adag is meglegyen kilátogattunk Pozsonyba a coffeefest-re.
Nekem tetszett, 10€ volt a belépő, és jóformán korlátlanul lehetett kóstolni filter kávékat, illetve volt 4 db la marzocco, amiknél 2 óránként váltva volt 1-1 pörkölő 1-2 kávéja csapra verve.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
-
Daneeka
senior tag
válasz enterlaci #24656 üzenetére
Köszi a kimerítő válaszokat!
Közben utánanéztem a CM-nek, van egy vidéki hely ahol párszor ittam már CM espresso-t, most Oscar Ortega volt terítéken. Nekem ez is baromi savanyú volt, akkor ittam csak ilyen savanyút amikor még extra bénán kezeltem a mokát. Ez a második-harmadik féle Casino Mocca amit náluk ittam.
Ti el tudjátok képzelni, hogy direkt alul extraktálja a fazon a kávéját, hogy egyértelműsítse a kevésbé kiművelt közönség számára a különbséget (nem csak a megye de majdnem az országrész egyetlen third wave helye lehet ez) a szokásos túlpörkölt cuccok és az ő kávéja közt vagy a CM az ilyen?
(összehasonlítási alapom csak pár féle Kapuczíner kávé, "etióp csoda", Blue Mountain, Esmeralda, Kona meg egy Frei Yirg, egyk sem volt soha ilyen savanyú Aeropressben vagy mokkában (miután nagyjából megtanultam kezelni a mokkát))Egyébként ha kiváncsi lennék valami összetéveszthetetlenül gyümölcsös kávéra akkor hova érdemes benéznem jövő héten a fővárosban? Neten szoktam olyanokat olvasni pl. Yirgról, hogy "egyértelmű áfonya lekvár", meg "annyira gyümölcsös, hogy barátnőm azt mondta, hogy ez nem is kávé" meg ilyenek. Na én ilyet nem nagyon éreztem még.
-
ronin s8
senior tag
válasz Daneeka #24710 üzenetére
Il concreto, Yirgát pl. kóstolhacc a Stikában, Tóth Sanyitól a Klauzál téren. Az, hogy mennyire gyümölcsös, ízl(el)és kérdése, minden esetre az egyik legérdekesebb, legfinomabb alapanyag, de szerintem, ami orrba fog vágni, az a "mosott" jelleg...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adriankoooo
senior tag
-
soldier2
őstag
válasz Daneeka #24710 üzenetére
"Egyébként ha kiváncsi lennék valami összetéveszthetetlenül gyümölcsös kávéra akkor hova érdemes benéznem jövő héten a fővárosban?" - van több is, de a Mantra az én személyes kedvencem. Nem tudom most épp mit tolnak, de classic olasz cuccot nem nagyon szoktak. Esetleg az Extraction, a Petőfi híd Pesti hídfőnél (ha jó kávét szeretnél kóstolni, ki ne hagyd. És nála van "rendes" olaszos cucc is)
[ Módosította: Parci ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
válasz ronin s8 #24711 üzenetére
Az jó helyen van, sokszor elmentem már mellette a havi kötelező Csakajósörbe menet. Amúgyis a sörnek köszönhetem az egész "jó kávé" dolgot, víz kezeléssel kapcsolatos dolgokat gúglizgattam (igaz sörrel kapcsolatban) amikor találkoztam egy Maxwell Colonna-Dashwood "dolgozattal" amiben a különböző sók, vízkeménység, ph és a kávé íze közti összefüggéseket boncolgatta.
Tekintve, hogy a legtöbb releváns sóból van nekem, plusz miligrammos mérleg, ph mérő stb. lehet, hogy egyszer csinálhatnék egy tesztet ahol a desztvíztől a klasszik Burton-i IPA brutálkemény vízig mindenféle vízzel csinálok egy kávét.
Mondjuk konzisztensen nem tudok főzni semmivel sem, lehet jobb lenne cold breweket csinálnom vagy valami cupping jellegű dolgot.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz jilian #24714 üzenetére
A 40k egy használt Gaggiára elég is lenne, de kell még daráló (28k), tömörítő (4k). Határ pedig a csillagos ég, de a többség álmodozás terén is megáll a Rocket R58-nál ( utoljára 600k körül volt). És a drágább gép mellé kell az azt kiszolgáló jobb daráló.
Daneeka: ha a mantra nem jött be, szerintem hanygold az újhullámot. Mikor először voltam náluk, CM Konga volt, és nagyon, nagyon bejött. Azóta fertőzött vagyok.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
válasz soldier2 #24718 üzenetére
Olyan tudatlanul mentem oda, hogy még véleményt se tudok formálni róla, lényegében előtte átlag havi egy kávét ittam abban a tudatban, hogy csak a koffeinért isszuk, az ízét meg kibírjuk valahogy. Illetve Freibe járkáltam néha ahol a kedvencem a dohányávé volt szóval ennyit rólam. (egyébként az még mindig ízlik)
A hely meg a kiszolgálás meg a sok szerkentyű tetszett, a kávéról meg elfogadtam amit mondott. Most már érdekeseb lesz odamenni, hogy van már sejtésem, hogy mire kell figyelni.(egyébként a Frei dohánykávé az espresso, tej meg valami aroma keveréke? Nem használnak igazi dohányt nem? Olvastam valahol, hogy a nikotin mennyiséget nehéz szabályozni igazi dohánylevél haszálatakor)
-
-
ronin s8
senior tag
Paljoc Black LXR Brikkában készítve, gyümölcsök, savak, egyszerűen odab..sz!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #24722 üzenetére
Legalább tudom mit viszek nyaralni. Bár anno a Sidamo is jó volt brikkában annak ellenére, hogy a daráló finomhangolásával nem fáradtam
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
Brikkáról volt egy régebbi méricskélős Kávékalmáros videó. Elég jól ki lett vesézve .
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
-
#99546112
törölt tag
Üdv! Kaptam egy NESCAFE Dolce Gusto KRUPS kapszulás kávéfőzőt. Lenne egy két kérdésem, mert nem annyira értek még hozzá. Mindegy milyen poharat teszek alá, tehát nem csattan szét mondjuk egy üveg pohár?! Ha pl olyat szeretnék, amihez tej is van, honnan tudom, hogy mikor kell megállítani a tejet, mert néztem egy videót, azon egy latte macciatot csinált, először betette a tejet és elkezdte a gép nyomni, majdnem tele a poharat és csak azután a második kapszulát. Honnan tudjam meddig elég a tej? mert ha mondjuk túlszaladok a tejjel akkor a második kapszulás adag nem fog beleférni nem?!
Köszi a segítséget! -
And06
aktív tag
válasz #99546112 #24730 üzenetére
itt van pl egy táblázat. Az alapok: espresso 30ml, cappuccino 180ml. Espressot legalább dupla akkora csészébe kell engedni, cappuccinot szinültig.
Vastag falú csészébe kell engedni mind2t, vagy olyan üvegpohárba, ami kifelyezetten ilyen célra lett gyártva. Annyi fajta csészét lehet kapni, mint égen a csillag. Kávézás (és nem design) szempontból a hagyományosabb formák vastag fallal az ajánlatosak. -
#99546112
törölt tag
Köszi a segítséged!
-
WiZARD
addikt
Az mitől lehet, hogy GB-nél ahogy felépül a nyomás, nagyon elhalkul a pumpa? "folytás" nélkül normális a hangja, és a vízhozam is jónak tűnik.
A pumpa halt meg, vagy az OPV-vel lehet gond?[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
enterlaci
senior tag
Azdedurva!! Apricot Illusion egy hónaposan a Brikkában él és virul! Finom érett sárgabarack, kellemes édesség... Az előbb készítettem itt a melóban, otthon már gaggiában nem tetszett.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
And06
aktív tag
most jut eszembe, a minap egy kávézóban mandulatejből kért az asszony cappuccinot, kinézetre igen jó volt, meg is kostoltam, állagra kicsit keményebb volt, mint a "barista" hab (de nem is az olaszos szappanhab), izre is vállalható volt. Lehet meg fogok vele próbálkozni itthon is!
-
Cat30
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Gaggia Baby Twin-em tetején véletlenül túltekertem a gőzgombot és most gőzölni sem tudok, de víz sem jön a gőzölőcsövön. Járt már így más is? Itthon tudok vele valamit csinálni vagy muszáj szerelőhöz vinni?
-
hunspikey
őstag
Megjött a csúcs darálóm - már két hete - azóta szokjuk egymást.
Nagyon nehéz beállni vele - de azóta Godshot van majd minden alkalommal.
Azok a kávék amíg eddig citromos / vecsési káposztalé ízeket hoztak, most mennyei gyümölcstengerben játszanak - érett lekváros körítésben. Valami észbontó.
A sógorom séf- az unokatesóm férje meg bejárta az egész földet nagyjából - ehhez képest most pénteken úgy mentek el tőlem, hogy nálam itták életük legjobb kávéját.
Bélától Hawaii Kona illetve Paljoc féle Kenya AA illetve Yirga ment - mindhárom csodás lett. A Quamar-t nem lehet egy napon említeni a Ceado-val.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Cat30
csendes tag
válasz simi.esp.28 #24743 üzenetére
Köszi a segítséget! Holnap megpróbálom megcsinálni!
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok. Annyi lenne a kérdésem hogy mit kell csinálni ha az automata kávéfőzőm (Saeco Xsmall HD8645) szinte új kora óta azt csinálja hogy amikor ledarálta a kávét és emeli oda "prés" alá a cuccost akkor éktelen nyikorgó hangot ad. Próbáltam már étolajat, WD-et óvatosba, de semmi eredmény. Egy pár adag erejéig tart a csend. Rendszeres takarítás megvan mindig csinálva, szóval elfogytak az ötletek. Van a Saeconak gyári takarító vegyszere...heroin áron. Tudom. Vegyem meg... Egyéb ötlet? Köszönöm előre is!
-
jolti
senior tag
Hali urak!
Ide is berakom, ha már Parci a szájára vett!
Megcsináltam a Macap E type-osítását. :-)
Tudom sokan nem szeretik és fölöslegesnek tartják ezt a funkciót, de imádom. Bár még csak 3 napja nyüstölöm.
Mivel átlagban 6 dupla fogy itthon, így nekem nagyon kényelmessé tette a darálást. Reggel bele teszek a babtartályba 10 deka kávét, az nekünk elég arra a napra, ennyi idő alatt meg még sosem vettem észre, hogy bedöglene.
Elég jól be lehet lőni az időt, hogy 18 g-ot daráljon. Ha meg véletlenül több, azt lehúzom, ha meg kevesebb, a két gomb közül az egyik meg időlegesen működteti a darálót, addig amíg nyomva tartom és max. rányomok egy picit.
Meg amúgy is fel bírom lelkileg dolgozni, ha véletlenül 18,4 g, vagy 17,6 g őrleményből készül a kávé. :-) ( Szorult némi olaszosság' a vénámba! )
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Villanyszerelés
- Futott egy Geekbench kört egy új HTC készülék
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Stellar Blade
- Tőzsde és gazdaság
- Napelem
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...