-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #24596 üzenetére
Újabb kedvenc: Amúgy a Szarvasi kávéfőző az egyik legjobb kávét készíti és nemcsak OMNIA-ból...
(Tőlem már kértek 8 db-ot külföldről...) - amúgy a kávéról is azt gondolom, amit "Fék doktor" mondott "Nem kell mindenkit megmenteni". Páran megpróbálták, és még ők lettek lecseszve.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
peldzsó panama first shot: nice! (jó kávéteszter lenne belőlem)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz mester6 #24608 üzenetére
Ezek lényegében egyforma műszaki tartalommal készültek anno, talán csak a dizájn más. A Giotto oldalfala olyan koporsó-szerű. Simán lehet, hogy ugyanazok a beszállítók, ugyanazokat az alkatrészeket szállították hozzájuk, csak a matricázás volt különböző, mint a darálóknál.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
-
WiZARD
addikt
válasz Daneeka #24614 üzenetére
Nem hiszem, hogy csak a pörkölésben lenne különbség.
Feltételezem, hogy a beszerzési forrás se feltétlen ugyanaz, CM-nál jóval kisebb a választék, általában egyszerre max 2-3 féle kávéjuk van.
Csomagolás is más. CM pörkölés után azonnal légmentesen záró zacsiba teszi, én általában náluk veszem, pár napnál régebbi pörkölésű kávét még nem kaptam. Kapuczíner amennyire láttam egy nagy vödörben tartja a kész kávét, abból mér ki, amikor veszel. Kaptam már rendesen lezárt zacsit is onnan, meg volt hogy épp csak be volt tekerve a teteje, és dróttal rögzítve. Hogy melyik mikori pörkölés náluk, azt a jótékony homály fedi (bár nyilván rá lehet kérdezni).Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Daneeka
senior tag
válasz WiZARD #24618 üzenetére
Szóval ha személyesen veszem náluk és mondjuk legfeljebb egy hetes kávét viszek amit utána légmentesen zárható dobozban tárolok akkor rendben vagyok?
Azért kérdem mert egyszer voltam náluk amikor zajlott a pörkölés és minden vödrön ott a pörkölési dátum.
Ellenben CM-t rendszeresen csak papírzacskós kiszerelésben tudnék venni vidéken, ezekre rá szokták írni a pörkölési dátumot? -
lagoon79
tag
válasz Daneeka #24619 üzenetére
a CM csomagolása nagyon kreatív és tökéletesen megfelel a frissen pörkölt kávé tárolásához. a papíron belül van egy (asszem) alu réteg is, így bent marad aminek bent kell, az egyirányú szelep meg kiengedi amit ki kell. a pörkölés dátuma, pörkölés fajtája is szerepel természetesen a csomagoláson + kis leírás arról, h mit is iszol.
-
WiZARD
addikt
válasz Daneeka #24619 üzenetére
Kapucziner kávékkal elég változó élményeim voltak, de a legjobban sikerült se érte el számomra, azt amit a CM minden zacskóval hozni tudott.
(Persze ott a pörkölési dátum a vödrön, az nem rémlett, hogy zacsin rajta lenne. 5-10kg-s vödröt meg párszor megszellőztetik, mire elfogy belőle a cucc...)Én azt mondom próbáld ki, sok veszteni valód nincs.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Daneeka
senior tag
Köszi a válaszokat! Jelenleg csak Aeropresst és mokkát használok, melyikkel érdemesebb ügyködnöm ha a bab fajtajellegére vagyok kíváncsi?
-
HÁZIGAZDA
ma megvolt az Extraction nevű kávés mekka a Bakáts téren (ROCKETEER főszereplésével). espresso, flat white és forró csoki, mindegyik nagyon rendben volt, ahogy a hely is. szerencsére a Giottónál komolyabb gép van a pult mögött, szóval minden adott a hasításhoz, ajánlott hely!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
ronin s8
senior tag
-
Surda-
őstag
NIncs kedve valakinek,aki Bp-i, közösen kávét rendelni?
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Pompi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Brikka témában járatosaktól kérdeznék. A napokban vettem egy ilyen kávéfőzöt. Ahogy visszaolvastam, létezik (létezett?) olasz és román féle, szerintem ez már az "új" román féle, a kavebolt.net-ről lett rendelve. Hozzáteszem az első példány hibás volt, a szelep mellett jött ki a víz/gőz. A második már jó (jobb), azt már a boltban ki is próbáltuk.
A bajom az, hogy eddig még nem sikerült azt elérni, hogy rendesen habos legyen a végeredmény. Például ilyen.
Kancsós szűrt víz, Hario Mini Millel őrlöm a kávét, az itt olvasottak alapján 7-8 kattanásra kitekerve, kerámialapos tűzhely, ott is próbáltam már közepes, erősebb és legerősebb fokozaton. Pellini Vivace és Frei féle indonéz kávéval próbálkoztam. Egyelőre nincs meg a megfelelő metódus. Némi hab képződik a főzőben, de pl. mire kiöntöm a csészébe teljesen eltűnik, köszönő viszonyban sincs azzal amit pl. a linkelt videóban látni.Mi lehet a gond? Mit kellene másképp? Van valami ötletetek?
Feel Good Inc.
-
soldier2
őstag
válasz lagoon79 #24639 üzenetére
Ha nincs túl finomra darálva, és megvan a robbanás, akkor nekem mindig van (volt) hab. Tchibo, Omnia szemes kávét használtam, frissen darálva.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
nekem is román van, nincs azzal semmi gond, az biztos nem oka semminek. elég durva az őrlemény? brikka nem szereti a túl finomat. mi is harióval etettük legutóbb, de fogalmam sincs, hogy az abszolút skálán hol volt a beállítás, mert pár főzet után álltunk be vele.
pontosan tartsd be a vízmennyiséget, illetve mi úgy szoktuk, hogy külön felforralunk vizet és azt tesszük bele, hogy minél kevesebbet legyen a "tűzön". ahol egyébként nagy teljesítményen küldjük, aztán amikor pukkan és jön a hab, rögtön levesszük, így a habos rész nagyja már úgy jön ki, hogy nincs is a főzőlapon a brikka.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Pompi
MODERÁTOR
Visszaolvastam rendes fórumozó lévén így láttam, hogy nálad is újabb vitágzását éli (élte) a Brikka nemrég.
Köszi a tippeket. Az örlemény elég durva szerintem, de majd megmutatom. A vízforralás jó ötlet, régebben főztem így a sima moka expressben, kipróbálom itt is, mert szerintem lassabban fő le nálam, mint kellene.
Aztán lehet a kávé se ideális, majd megpróbálok eljutni valahova ahol be tudok szerezni valami értelmeset.Feel Good Inc.
-
enterlaci
senior tag
Szia!
Én is azt mondom amit előttem, a zőrleménytől nagyon függ hogy sikerül-e a crema szerű hab. Illetve valahogy kell egy-két alkalom mire rááll az ember keze az egészre. Én napi szinten használok Brikkát is, mrt itt a cégnél mással nemigen tudok kvz-ni.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Surda-
őstag
válasz bbuffy #24641 üzenetére
Nah,időközben már beugrottam Paljochoz.
Legközelebb!Kapszula ihletésű új csészék a nespressonak.
Istenem micsoda kreativitááás, fántásztik!!!![ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #24646 üzenetére
mi ma löktünk egy panamát és két hondurast. ez utóbbi sokkal jobb így, nem zsírfekára pörizve
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adriankoooo
senior tag
Legközelebb lehet én is megpróbálom őket. Most még nagyon örülök a néger CHM-nek is. Fél zacskó után sikerült belőnöm a lefolyást. Most még a hőfokkal játszom a Gaggián, 89-94C közt. Az az illat a zacskóban amikor kinyitom: kikészít. Mi ennek az alapja, lehet tudni?
[ Szerkesztve ]
-
landi
csendes tag
Eladnám 6db fehér, Moak 60 ml-es fehér presszós csészémet csészealj-al együtt.
Lehetőleg egyben. Ára 3.000,- + posta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.