Új hozzászólás Aktív témák

  • roBEEsz

    csendes tag

    Haliho!

    Ti világosabb pöriből szoktatok 20g-ot rakni IMS 12/18g kosárba?

    Ahogy korábban említettem, sajnos a Specialitam nem bírja olyan finomra őrölni a kávét, mint azt kéne neki..

    Jelenleg Warda Columbia van a terítéken, már annyira van csavarva az őrlő, hogyha tovább húzom, akkor érintkeznek a kések.. viszont ez sem elég neki sajna.. 19,5g - 45g ki, de mindez 23-24 mp volt..(vége már kicsit spriccelt is) Ennek ellenére is azt tudom mondani, hogy amúgy rohadt jó kávé.. Csupán pár másodperccel rövidebb lefolyás kéne.. mondjuk 27-28..

    Szerintetek ér az valamit, ha felmegyek 20g-ra, vagy alapvetően az őrlőt kéne megfelelően beállítani? (gondolok itt a kések pozijára..)

    Az érdekesség, hogy amúgy ez a jelenség eddig a Warda összes kávéjánál előjött, semmi másnál.. (bár azt is hozzá kell tenni, hogy nem is szoktam ennyire világos pörit inni..)

    Győr / környékén valaki foglalkozik őrlővel?

Új hozzászólás Aktív témák