Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz WarLock07222 #107927 üzenetére

    Irdatlan sokat számít a méréseknél, hogy mennyire konzisztensen végezték őket. 5-6 éve rengeteget foglalkoztam ezzel, és amikor kijött (2017), rettenet szkeptikusan ítéltem meg a Flair-t, majd mikor a Flair-t már megismertem, szkeptikusan álltam a Robot-hoz. A hitetlenkedést nálam minden esetben az első húzás szüntette meg.
    A Cremina-ra évekig csináltam a temp study-kat a home-barista-ra, majd a Flair-re is összeütöttem egy kisebb lélegzetűt. Mire a Robot kijött, addigra megelégedtem azzal, hogy különböző hőmérséklet-tartományokban megfelelő konzisztenciával húzzak.
    Egy dolog azért nem fér sehogy a fejembe. Miért gondoljátok azt , hogy a dugattyú átmelegítése fontosabb a screen/szűrő/szűrőtartónál? Semmidesemmi kedvem újra drótokkal kávét készíteni, hogy erről én is megbizonyosodjak. Nekem egész egyszerűen nem jön ki, ha fejben lemodellezem:
    1. A henger/szűrő már felöntéstől kontaktusban van a vízzel
    2. A dugattyú csak a húzása során jön játékba, és akkor is csak közvetetten, hiszen nem érintkezik a vízzel (mindig lesz egy vékony légréteg a talp és a vízfelszín között).

    Mit felejtek ki a képletből?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák