Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fLeSs
nagyúr
Üdv.
Mit gondoltok, ez a teszt [link] nyújt számotokra vmilyen infót arra vonatkozólag, hogy egy adott proci jó-e Javaban? Illetve itt egy másik [link], melyik jobb? Van értelme ilyenekkel procit tesztelni? A végeredmény mond nektek vmit?
Azt látom, hogy ezek sajna nem használják ki a többprocis működést, ha ilyenről tudtok, akkor légyszi szóljatok.
Előre is köszi."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
loszerafin
senior tag
"Adott proci jó-e java-ban", szerintem ez a kérdés maga megér egy kis boncolgatást.
Minden nagyon szvsz, amit írni fogok:
Egy java programmal nem a processzort próbálod ki, hanem elsősorban a JVM-et, hiszen a JVM-en/ben/on fut a program.
Ha ez igaz, akkor a kérdés így hangzana: "Mennyire jól fut egy adott JVM egy adott processzoron?"
Na most ha ezt továbbgondolom, akkor egy JVM akkor passzolna egy processzorhoz a legjobban, ha arra az adott processzorra lenne lefordítva, így a JVM ki tudná használni az adott processzor specialitásait.
Ha ez egyáltalán lehetséges, akkor a következménye az lenne, hogy JVM-et nem "x86"-os processzorhoz töltenénk le, hanem pl. AMD Athlon XY-hoz vagy Intel Core 2 duo XY-hoz vagy VIA akarmi ZW-hez.
Viszont erre utaló jeleket nem találok. Persze lehet, hogy a java parancs megvizsgálja a gépet, és a processzorhoz legjobban passzoló JVM-et indítja el...
Ellenben léteznek különböző JVM-ek (MIcrosoft, SUN, de még van pár másik is) amiken lefogadom, hogy egy adott java program különböző sebességgel fut le. Tehát azt mérhetnénk, hogy egy adott java program melyik JVM-en fut le a leggyorsabban.
Felhívnám a figyelmed, hogy mindaz amit írtam, merő spekuláció...
-
fLeSs
nagyúr
válasz loszerafin #1155 üzenetére
Értem amit írsz.
Nem tudok róla, hogy lenne külön Inteles és AMD-s Java, legalábbis a Sun oldalán nem találtam, csak egy fajtát.
Namost én nem JVM-eket akarok tesztelni, hanem procikat. De ezekszerint ennek csak akkor van értelme, ha többféle JVM-et használok? Maradjunk csak egynél. Így is millió tesztet kell még megnézni procinként.
Melyik a legelterjedtebb? Gondolom a Sun-é?...[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
loszerafin
senior tag
Gondolom, az M$ és a SUN a legelterjedtebb.
Ha csak procit akarsz tesztelni és csak "asztali" gépekbe valót, szerintem mindegy, melyik JVM-et használod, csak az összes tesztedben legyen ugyanaz az oprendszer, ugyanaz a jvm és vagy csak appleteket nézz, vagy csak futtatható alkalmazásokat.
Ha appletekkel tesztelsz, maradj egyetlen böngésző egyetlen változatánál. -
fLeSs
nagyúr
válasz loszerafin #1157 üzenetére
Miért, szervereknél mást kéne használni?
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
loszerafin
senior tag
Nem vagyok jártas ezen a téren, de elképzelhetőnek tartom, hogy a nem pc alapú szerverek piacán más JVM-ek is döntő szerephez jutnak.
Abban biztos vagyok, hogy pc-ken a Win XP és (M$ JVM vagy SUN JVM) felállás a tipikus.Ha pedig tesztelni akarsz, akkor a legtipikusabb felállásokat kell megnézned, esetleg érdekességképpen egy-egy különlegességet megmutatni.
(Pl. ilyenre gondolok: a userek 99%-a Win XP-t használ M$ JVM-mel, a tesztprogramod 10 egység alatt fut le. De ha Brutál OS-t használnának akkor Grgth cég JVM-jével 2 egység alá is mehetnek...)Gondolom, ide már eljutottál:
[link][ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz loszerafin #1159 üzenetére
Még nem, de ha már belinkelted akkor átfutom. Köszi.
-
lakisoft
veterán
Tudok ajánlani egy-két jó Java könyvet?
- Árad -
-
nagykovi
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Az lenne a "feladat" h egy n*n-es táblázat sorminimumainak maximumát irja ki. (szóval venni minden sorban a legkisebb elemet, azok közül pedig a legnagyobbat).
Köszönöm előre is. -
PazsitZ
addikt
válasz nagykovi #1164 üzenetére
Fogod végigolvasod a sorokat azzal a feltétellel, h: if (min>tomb[x][y+1]) min=tomb[x][y1];
Ha végigértél a tömb utolsó helyére szúrd be a legkissebb elemet.
Azután vizsgáld meg a sorok utolso elemeit ezzel a feltétellel: if (max<tomb[x+1][utolso]) max=tomb[x+1][utolso];- http://pazsitz.hu -
-
Zulfaim
csendes tag
Szevasztok!
Egy dekázós appletet szeretnék írni, de valahogy nem sikerül megvalósítanom a következőket:
-legyen gravitáció
-ha a labda bal oldalára kattintok, akkor jobbra, ha a jobb oldalára kattintok akkor balra elpattanjonEddig így néz ki a kódom:
import java.awt.*;
import java.applet.*;
import java.awt.event.*;
public class Labda extends Applet implements Runnable, MouseListener
{
private int dx,dy,w,h;
private int x, y;
private Graphics offGraphics; // háttérgrafika
private Image offImage; // háttérkép
private Image labda;
private Thread animator=null;
boolean stopFlag;
public void init(){
offImage=createImage(400,400); // a háttérkép létrehozása
offGraphics=offImage.getGraphics();
labda=getImage(getDocumentBase(),"labda.jpg");
x = y = 150; // indulási pozíció
dx =0;
dy = 20; // indulási lépéstáv
setSize(400,400);
setBackground(Color.white);
addMouseListener(this);
}
public void start() { // a szál indítása
animator=new Thread(this);
stopFlag=false;
animator.start();
}
public void run() {
while(true) {
if (stopFlag) // ha megállt az animáció
break;
try {
Thread.sleep(100); // 0,1 másodperces várakozás
}
catch (InterruptedException ex){}
w = labda.getWidth(this); // a labda méretei
h = labda.getHeight(this);
if ((x+w+dx)>400 || (x+dx)<0)
dx=-dx; // x irányváltás
if ((y+h+dy)>400)
dy=-dy;
if ((y+dy)<0)
{
dy=-dy; // y irányváltás
y-=10;
}
// léptetés
x += dx;
y += dy;
repaint();
}
}
public void stop() { // a szál törlése
stopFlag = true;
animator = null;
}
// kettőspuffer
public void paint(Graphics g) {
int h = getSize().height;
int w = getSize().width;
offGraphics.setColor(Color.white);
offGraphics.fillRect(0,0,w,h); // a rajzlap törlése
offGraphics.drawImage(labda,x,y,this);
g.drawImage(offImage,0,0,this);
}
// egérkattintáskor módosítjuk a lépéseket - irányváltás
public void mouseClicked(MouseEvent e){
int dxx,dyy;
dxx = e.getX()-x;
dyy = e.getY()-y;
if((Math.abs(dxx)<=w/2) && (Math.abs(dyy)<=h/2))
{
y += -30;
}
}
public void mouseEntered(MouseEvent e){}
public void mouseExited(MouseEvent e){}
public void mousePressed(MouseEvent e){}
public void mouseReleased(MouseEvent e) {}
}[ Szerkesztve ]
-
Zulfaim
csendes tag
kicsit haladtam, most az a baj, hogy nem mindegyik egérkattintást észleli.
public class Labda extends Applet implements Runnable, MouseListener
{
private int w,h;
private double dx, dy;
private int x, y;
private Graphics offGraphics; // háttérgrafika
private Image offImage; // háttérkép
private Image labda;
private Thread animator=null;
boolean stopFlag;
public void init(){
offImage=createImage(400,400); // a háttérkép létrehozása
offGraphics=offImage.getGraphics();
labda=getImage(getDocumentBase(),"labda.jpg");
x=200;
y=200;
// indulási pozíció
dx=0;
dy=10; // indulási lépéstáv
setSize(400,400);
setBackground(Color.white);
addMouseListener(this);
}
public void start() { // a szál indítása
animator=new Thread(this);
stopFlag=false;
animator.start();
}
public void run() {
while(true) {
if (stopFlag) // ha megállt az animáció
break;
try {
Thread.sleep(50); // 0,2 másodperces várakozás
}
catch (InterruptedException ex){}
w = labda.getWidth(this); // a labda méretei
h = labda.getHeight(this);
if ((x+w+dx)>400 || (x+dx)<0)
dx=-dx * 0.6; // x irányváltás
if ((y+h+dy)>400 || (y+dy)<0)
dy=-dy * 0.6; // y irányváltás
// léptetés
x += dx;
y += dy;
dy += 1.2;
repaint();
}
}
public void stop() { // a szál törlése
stopFlag = true;
animator = null;
}
// kettőspuffer
public void paint(Graphics g) {
int h = getSize().height;
int w = getSize().width;
offGraphics.setColor(Color.white);
offGraphics.fillRect(0,0,w,h); // a rajzlap törlése
offGraphics.drawImage(labda,x,y,this);
g.drawImage(offImage,0,0,this);
}
// egérkattintáskor módosítjuk a lépéseket - irányváltás
public void mouseClicked(MouseEvent e){
/*int dxx,dyy;
dxx = e.getX()-x;
dyy = e.getY()-y;*/
if ( Math.sqrt ( Math.pow (e.getX() - (x + w/2), 2) + Math.pow (e.getY() - (y + w/2), 2)) < w)
{
dy += -20;
dx += (x+w/2) - e.getX();
}
}
public void mouseEntered(MouseEvent e){}
public void mouseExited(MouseEvent e){}
public void mousePressed(MouseEvent e){}
public void mouseReleased(MouseEvent e) {}
} -
nagykovi
csendes tag
Valaki le tudná irni ennek a megoldását?
Adott egy szöveg és egy n egész szám. Forgassa el a szoveget n*.
pl.
n=3
Hello world
dHello worl
ldHello wor
...
Köszi előre is, elég srügős lene -
lakisoft
veterán
válasz loszerafin #1169 üzenetére
ezen még azért kell heggeszteni hogy működjön, de legalább az algoritmus megvan
- Árad -
-
Peetry
senior tag
Hi!
Van egy olyan problémám, hogy elkeztem javat tanulni. a könyv amit vettem jbuilder 8at használ, nyilván sejtitek melyik könyvről van szó namost ugyebár ez elég régi verzió, nem is találtam sehol. Viszont arra se nagyon találtam infot, hogy mi az utódja. a turbo jbuilder 2007 lenne? mert ezzel nem tudom megnyitni a jpx projectfájlokat. A másik hogy amiket néztem pl screenshot a 8.0-ról ott van source és designe fül? ezeket hogy lehet 2007 alatt előhozni? Néztem netbeans-t is. Kezelő felületre a 2007 tetszik legjobban. Tudom hogy igazából tökmind1, mert alapoknak bőven sok mindegyik. esetleg 8.0-t lehet még vhonna tölteni? köszi előre is
-
Peetry
senior tag
végülis a jpx inportálását megoldottam a sokumentáció segítségével. További kérdés a source/designe nézet. Ahogy néztem, netbeansben is akkor jelentek meg a gombok, ha olyan forrást húztam be, ami grafikus. Viszont újabb kérdés, hogy ha csak simen open file-al nyitok meg *.java fájlt, és nem project-be húzom, akkor hogyan lehet fordítani és futtatni? Erre nem sikerült sehogyse rájönnöm. Sorry az amatőr kérdésekért, de perpill ilyenen akadok ki
-
Peetry
senior tag
válasz loszerafin #1173 üzenetére
ok de a kérdés jbuilder 2007-re vonatkozott.
-
Sianis
addikt
válasz loszerafin #1173 üzenetére
Már megjelent a stabil Netbeans 6.0.
Sianis
-
nagykovi
csendes tag
Sziasztok.
Megin kellene egy kis segitség
Ez lenne a feladat: Adott egy egész tömb. Írja ki a tömböt, majd fordítsa meg a tömb elemeinek a
sorrendjét és írja ki újra. A tömb kiírásához használjon egy metódustA metódusban a tömb megforditása nem megy...
Köszi előre is a segitséget -
PazsitZ
addikt
válasz nagykovi #1179 üzenetére
Tehát fordítva kell kiírni? Vagy ténylegesen meg kell fordítani magát a tömböt.
Első esetben simán legnagyobbtól haladsz vissza.Ciklus előtt átadod i-nek a tömb maxméretét vagy 0-át.
if (elolrol==1){ i=0;}
else{i=[I]tombmaxertek[/I];}while cilkuson belül teszel egy változót (elolrol), ami meghatározza előlről vagy a végéről írja ki?
és eszerint csökkented vagy növeled a tömbcímet. Így egy ciklusban működik a dolog csak egy plusz paramétert kell átadni:if (elolrol==1){ i++;}
else{i--;}Ha ténylegesen meg kell fordítani akkor elsőt cseréled az utolsóval, másodikat utolsó előttivel, s így tovább amig nem érsz két szomszédos elemhez avagy 1 elemhez (páros/páratlan elemszám)
Ebben az esetben a kiírás meg mivel ténylegesen fordul a tömb tartalom sima.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
nukewar
tag
van valakinek tippje arról, hogyan lehet egy Map-ból a kulcsot kiszedni?
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Feltelepítettem a java fejlesztői környezetet (a netbeans-es verziót) azonban van egy kis gondom.
A programot szabályosan lefordítom, majd indítanám és ezt írja kiMi a gond?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Lortech
addikt
válasz Dr. Romano #1185 üzenetére
Nem fordítod le szabályosan, mert a java.exe a futtatórendszer, nem a fordító.
Szóval javac elso.java, aztán java elso.Thank you to god for making me an atheist
-
Dr. Romano
veterán
-
Lorienel
csendes tag
Sziasztok,
Olyan valaki segítségét kérném aki az alábbi kis alkalmazás megírását elvállalná.
MySqlben létrehozni egy táblát
Java-ban megírni a programot (tábla, gombok, menü)
Lehessen lekérdezni adatokat a táblázatból,
Lehessen felvinni rekordokat (új adatokat)
Lehessen módosítani vagy törölni a táblázatbólAki tudna segíteni az írjon egy privát üzit, hogy a többit megbeszélhessük (pontos részletek, díjazás stb).
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok,
következő "óriási" problémám lenne:
Be akarok hozni egy Java appletet böngészőben (Firefox), de a munkahelyi hálózat HTTP proxy-t használ a webes elérésre, ami magában nem lenne gond, viszont a Java alkalmazás (itt konkrétan a chat.hu kliense) nem kapcsolódik, a Java console pedig a következő hibaüzenetet dobja ki úgy 10 másodpercenként:
java.io.IOException: Action timed out[soc:443]
at jworx.client.n.a(Unknown Source)
at jworx.client.J.a(Unknown Source)
at jworx.client.next.p.<init>(Unknown Source)
at jworx.client.next.EmbeddedApplet.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)ahol a "soc" szám mindig más. Próbáltam belőni a proxy-t az XP Control Panel / Java / Network-nél, de eredmény ugyanez. Ugyanakkor a böngészőben a proxy elsőként mindig kér user nevet és jelszót, amit be szoktam neki adni, viszont a Java már nem kéri csatlakozáskor. Lehet, hogy ez a gond....vagy mi lehet még ?
Előre is kösz a segítséget !
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
loszerafin
senior tag
[OFF]
Kipróbáltam a chat.hu-t és a java applet a 251-shosts.hostoffice.hu gép 23-as portjára kapcsolódik. Mivel a helyi hálótokon szigorú szabályok kötik a netezést (jelszavas proxy),
gondolom, a 23-as portra nem mehettek ki.Esetleg kérdezd meg a helyi rgazdát. Vagy olvasd el a helyi számítógép használati szabályzatot, abban benne kell lennie minden tiltásnak.
[/OFF] -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Urak, hozzátok fordulok végső menedékként, mivel egyszerűen nem találok megoldásd. Nem vagyok egy XML profi, de most XML-es problámám lenne. ArrayList-et vagy más String tárolására képes Java típust kell utaztatnom XML-ben. Ez megoldható valamilyen xsd:complextype-al?
Tehát az a lényeg, hogy String tömböt akarok visszakapni, ha jól tudom akkor Axis MessageElement[]-ben tudom kinyerni. Viszont itt hibát kapok, mivel az ArrayList-tel nem tud mit kezdeni, viszont nekem valamilyen dinamikus tömb megoldásra van szükségem.
Van valakinek ötlete?
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz loszerafin #1193 üzenetére
String tömb tud utazni XML-ben?
Sianis
-
supesz
aktív tag
Egy gyors (szürke) amatőr kérdés. Ha megírtam a kis egysoros Java "programot", akkor azt a IDE (én NetBeans-t raktam fel) kívül, hogyan tudom lefuttatni? Úgyértem C-ben .exe-t generált a fordító, itt mit kell csinálni? Előre is bocs az amatőr kérdésért.
supesz
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
shev7
veterán
javabol nem fogsz exe-t csinalni. A fordito csinalt neked egy jar filet. Azt tudod futtatni. Vagy ha magatol nem megy akkor a java -jar xyz.jar paranccsal.
MOD: igen tudom, lehet javabol is exe-t csinalni...
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Dare2Live
félisten
Olyan problémám van, hogy a http://java.sun.com/docs/books/tutorial/java/index.html oldalon lévő anyagot sokat akarom forgatni de papirrol.
Letükrözni le tudom hddre, csak ki kéne nyomtatnom és nincs kedvem "oldalanként"
Ha vmi auto matice megoldás van erre kérlek szoljatok.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Ez olyan vicces kérdés, "Javanak pont az az óriási előnye, hogy nem exe hanem jar."
A JAR az átfordított file, amit egy java + filenev parancsal "BÁRMILYEN*" szgépen elindithatsz. Ellenben egy exevel ami max egy géptipus pl x86 és ott is csak egy fajta op rendszer alol hajlandó elindulni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs