Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Most kapásból pusztán elmélkedni tudok, de hátha:
- Véletlenül nem futtatod több szálból is ugyanazt a kérést?
- Esetleg a kétféle timeout ami látszólag ugyanannyira van állítva, nem eredményezi azt, hogy külön-külön önmaguk is indítanak még 1-1 kérést a timeout után?Esetleg debugger módban megnézném, hogy amikor fut a kérés akkor az pontosan honnan hívódott, a stacktraceben ennek szépen látszania kell.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz Istikee007 #2472 üzenetére
Szerintem ezt itt kérdezd meg.
Sianis
-
Sianis
addikt
Aki esetleg Androidban mozog, annak itt e kérdés: [link]
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz loszerafin #1193 üzenetére
String tömb tud utazni XML-ben?
Sianis
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Urak, hozzátok fordulok végső menedékként, mivel egyszerűen nem találok megoldásd. Nem vagyok egy XML profi, de most XML-es problámám lenne. ArrayList-et vagy más String tárolására képes Java típust kell utaztatnom XML-ben. Ez megoldható valamilyen xsd:complextype-al?
Tehát az a lényeg, hogy String tömböt akarok visszakapni, ha jól tudom akkor Axis MessageElement[]-ben tudom kinyerni. Viszont itt hibát kapok, mivel az ArrayList-tel nem tud mit kezdeni, viszont nekem valamilyen dinamikus tömb megoldásra van szükségem.
Van valakinek ötlete?
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz loszerafin #1173 üzenetére
Már megjelent a stabil Netbeans 6.0.
Sianis
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Keresgéltem a neten, de nem találtam eddig működő megoldást a követekzőre:
Már létező ZIP archívumhoz akarok hozzáadni további fájlokat. Találtam egy kódot, de nem akar működni, elszáll FileNotFoundException-nel, pedig létezik a fájl.
Esetleg van valakinek ilyen problémát megoldó hasznos kis kódja, esetleg link?
Előre is nagy köszönet.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz Alvin_ti4200 #1121 üzenetére
Timer?
Sianis
-
Sianis
addikt
Valójában kis adatmennyiségről van szó.Épp most tanulunk róla a suliban, felhasználási területről nem beszélnek, inkább csak arról, hogy mit tud. Nekem azért tetszett meg, mert van hozzá egyszerű parser vagy ha az nem elég akkor egyszerűen én gyorsan lehet hozzá készíteni egy megfelelőt.
Sianis
-
Sianis
addikt
XML-ben mennyire érdemes adatokat tárolni? Gondolok itt arra pl, hogy az objektumokat nem egyszerű fájlban hanem XML formátumban tárolnám.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz animatrix11 #1063 üzenetére
Igatad van: nem vagy programozó
A kódod így kezdődik
:<script type='text/javascript'>
Ez egy JavaScript, ami csak névről Java, de valójában semmi köze nincs hozzá.
Itt a helyed.
Sianis
-
Sianis
addikt
Nem tudom mennyire jó dolog rögtön az objektum orientált programozással kezdeni. Mi egyetemen csak harmadik nyelvként kezdtük el, nem nehéz nyelv, de kell hozzá egy bizonyos szemlélet.
Mint már oly sokszor megtettem, most is ESR-t hívom segítségül. Ő azt javasolja, hogy Pythonnal kezdjen az ember.
Én is programozok ebben a nyelvben, nagyon jól tanulható, jól dokumentált és az alapok könnyen elsajátíthatóak. [link] - ez egy komplett könyv magyarul, nagyon jó kezdésnek.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz petofer #1047 üzenetére
Én azért szeretem, mert elérhető Windows és Linux alatt is. Persze Eclipse is, de futottam már bele olyan hibába Eclipse-ben, ami NetBeans alatt nem jelentkezett. Ami egyedüli probléma NetBeans-ben, hogy Windows-Linux verziók valamiért összevesznek az ékezetes betűkön...mondjuk shev7 kolléga lehet, hogy mindjárt kioktat a megoldásról, bár ezért nem sértődnék meg.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz petofer #1044 üzenetére
Arra azért készülj fel, hogy sokkal másabb lesz, mint a Pascal, de még a C-től is nagyon messze áll. A Java igazi objektum orientált nyelv, sokaknak ezért nem tetszik, a maradnéknak pedig éppen ezért.
Pl: Én gyakorlatilag alap tudással és jó adag elszántsággal írtam egy egészen használható e-mail küldő programot. Pedig soha nem gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmit fogok csinálni, de a Netbeans és a Sun referencia segítségével ( meg némi angol tudással ) nagyon jól lehet haladni.
Sianis -
Sianis
addikt
A legjobb könyv a Sun féle referencia.
[link]
És esetleg ennek kicsit mélyebben taglalt verziói. ESR írta a Hacker HOWTO-ban, hogy az igazi programozó olyan, hogy programnyelvtől függetlenül pár nap alatt bármilyen nyelven megtanul programozni. A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod.
Amúgy hanyadik nyelv a Java neked?
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
A következő Exception-t kapom:
javax.mail.MessagingException: Could not connect to SMTP host: smtp.gmail.com, port: 300;
nested exception is:
java.net.SocketTimeoutException: connect timed out
Ezt szeretném lekezelni:
catch (SocketTimeoutException e) {
}
Félig kész kódrészlettel, de a fordító azt mondja, hogy:
java.net.SocketTimeoutException is never thrown in body of corresponding try statement
Miért adja ezt nekem? A kivételt dobja a program, szóval le is kell kezelni.
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
[link]
Alatt található egy feladat megoldása. Érdekelne, hogy az Interface-t, mint visszatéréi értéket meghívva, hogyan is alakul a dolog?
ezek a div és mul függvényeknél fordulnak elő. Légyszi magyarázzátok el, hogy itt most valójában mi is történik! Nagyon szépen köszi!
Sianis -
Sianis
addikt
Hogyan lehet olyat csinálni, hogy egy dialógus alblak bezárása után, fusson le egy kód?
Sianis -
Sianis
addikt
Hali!
[link]
Ezzel a metódussal szeretném azt csinálni, hogy lehessen szerkeszteni az elemeket. A szerkesztés már megy is szépen, de ha üres a lista, akkor csak egy üres elem legyen.
Errefel IndexOutOfBoundsException-t kapok, holott én ellenőrzöm, hogy üres-e a lista.
Hol itt most a hiba?
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Nem gondoltam, hogy ennyire pöcsölős ez a dolog, no de ez van!
Tehát:
- Kiírás előtt be kell olvasni az összes elemet egy tömbbe. Itt gondolom, hogy valamilyen dinamikus tömbkezelest kell írnom, vagy ha jól emlékszem pont erre jó a Collection?
- Olvasáskor hogyan valósítható meg, hogy minden objektumot beolvasson?
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy osztályt, aminek a következő adattagjai vannak:
private String HostName;
private int Port;
private String UserName;
private char[] Password;
Ezeket kimentem egy fájlba. Hogyan fogok tudni őket visszaolvasni? Azt szeretném, hogy eredményként egy tömb jöjjön létre, amiben ezek az adattagok lesznek beolvasva. Köszi a segítséget!
Sianis -
Sianis
addikt
Még egy kérdés:
Létezik, hogy SE-ben nincs benne a javax.mail csomag?
[link]
Sianis -
Sianis
addikt
Nagy láma kérdés:
Ha szedtem le jar fájlokat a netről, akkor azokat hova kell bemásolnom, hogy a fejlesztőkörnyezet is megtalálja azokat?
Köszi a válasz
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani, hogy egy osztályon belül két különböző paraméterszignatúrájú konstruktor közül az egyik meghívja a másikat?
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Csak sikerült megcsinálnom! Köszönöm a segítséget.
Íme a mostmár működő kód:
class osszead
{
public static void main(String args[])
{
int osszeg, x, szam[];
szam = new int[args.length];
x=0;
osszeg=0;
for (x=0;x<args.length;x++)
szam[x]=Integer.parseInt(args[x]);
for (x=0;x<args.length;x++)
osszeg=osszeg+szam[x];
System.out.print(''A szamok osszege: '');
System.out.println(osszeg);
}
}
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
class osszead
{
{
int osszeg, i, szam[];
szam = new int[args.length];
i=0;
osszeg=0;
for (i=0;i<=args.length;i++)
szam=Integer.parseInt(args);
for (i=0;i<=args.length;i++)
osszeg=osszeg+szam;
System.out.print(''A szamok összege: '');
System.out.println(osszeg);
}
}
#java osszead 6 6 6
Exception in thread ''main'' java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 3
at osszead.main(osszead.java:10)
Lefodul, de ezt dobja. Tudom, hogy valamit roszul használok, csak kicsit még szokatlan ez a parselnt parancs... -
Sianis
addikt
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
Bocsi! Nem egészen tiszta előttem, hogy ez mit csinál! Ez most egy típus definíció, vagy egy értékadás, vagy mindkettő egyszerre? Létrehoz egy int típusú szamocska változót, amit args[0] értékével inicializál? Mert így ezt a sort hirtelen nem tudom hova tenni... -
Sianis
addikt
class osszead
{
{
int szam[];
szam = new int[2];
szam[2] = 0;
System.out.println(''A szamok osszege:'');
for (szam[1]=0;szam[1]<args.length+1;szam[1]++)
szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]);
System.out.print(szam[2]);
}
}
A program lényege az lenne, hogy összeadja az argumentumban lévő számokat, de sajnos nem jövök rá, hogy mit kell tennem, hogy ne dobja vissza típushibára a szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]); sort. Nagyon kezdő vagyok JAVA nyelvben, szóvalbocsássatok meg, hogy ilyen lámákat kérdezek, de még csak 1 előadásom volt, és ez már meghaladja az ott tanult Hello World programot. Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest